Serie A (7) Palermo 2-0 Juventus
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Wyluzujcie.
Piłkarze powinni podciągnąć rękawy i zacząć pracować, by jakiś punkt z tego był.
Jak dla mnie Melo, Diego źle nie grają. Ba! Nawet miło się ogląda, pomijając tę stratę, ale wkurza mnie Poulsen i Grosso. Pierwszy kaleczy, a drugi gra jak Zambrotta w Milanie. Warto pochwalić Chielliniego. Miał kilka dobrych interwencji w polu karnym. Atak jak zawsze... Chcę Trezegueta i Giovinco.
Piłkarze powinni podciągnąć rękawy i zacząć pracować, by jakiś punkt z tego był.
Jak dla mnie Melo, Diego źle nie grają. Ba! Nawet miło się ogląda, pomijając tę stratę, ale wkurza mnie Poulsen i Grosso. Pierwszy kaleczy, a drugi gra jak Zambrotta w Milanie. Warto pochwalić Chielliniego. Miał kilka dobrych interwencji w polu karnym. Atak jak zawsze... Chcę Trezegueta i Giovinco.
Ostatnio zmieniony 04 października 2009, 21:47 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
Teraz pytanie kogo wprowadzić. Palermo na sto procent postawi na skomasowaną defensywę, jestem pewien że z nożem na gardle rozegramy zupełnie inne 45 minut.
Może De Ceglie za Poulsena, brakuje ewidentnie takiego jeźdźca bez głowy.
Może De Ceglie za Poulsena, brakuje ewidentnie takiego jeźdźca bez głowy.
- Loremaster
- Juventino
ostatnio to Ferrarta jest winien , Gio siedzi na ławce a w ostanich meczach gra Camor, który gra wielkie zero, ja nie rozumiem czemu chłopaka nie można przetestować jako pomocnika ( w miejsce Camora) albo support strikera, z tego co widziałem to z Francuzami i potem w lidze nie grał gorzej niż Diego w ostatnich dwóch meczach a jakby za kare za te mecze siedzi na ławie ??
- trayor
- Juventino
Piłka szybko chodzi wśród graczy Palermo, podania z pierwszej piłki pod naszym polem karnym i obrona nie wie co się dzieje. Dużo podań na wolne pole, pomysł na grę. Ładnie się ich ogląda dzisiaj. A my? bezsensowe przerzuty z połowy boiska pod bramkę Palermo. Czasem jakaś akcja pójdzie bokiem, ale kończy się jak zwykle wrzutką, z której nie ma żadnego pożytku. Gramy za wolno, niedokładnie, nie ma kto pociągnąć tej gry. Za dużo ataku pozycyjnego i praktycznie żadnej szybkiej akcji, czy wymian z pierwszej piłki. Pod koniec pierwszej połowy nieco się ożywiło, ale dlaczego na reakcję potrzeba było aż 2 goli? Mam obawy o wynik tego meczu...
Ostatnio zmieniony 04 października 2009, 21:49 przez trayor, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Hahaha... :rotfl:
...sratatata Ferrara dostanie małego FIATA.
Nie będę się zbytnio wypowiadał, bo niektórzy rzucą się na mnie z pazurami, że oceniam dzień przed zachodem Słońca (kumacie?), ale albo jest kryzys...albo po prostu ciągle jesteśmy do kitu.
Szkoda, że nasi zawodnicy kompletnie nie potrafią grać szybkiej piłki, wychodzić na pozycje i grać po ziemi. Żeby tak rozklepać przeciwnika trzeba mieć dynamikę, prędkość, wyszkolenie techniczne i umieć dryblować - nasi są jak jaja w majonezie od wielu lat, niby smaczny kąsek (aka Amauri, Diego, Melo i kilku innych, określanych jako przyszłość czegoś tam), ale tak na prawdę wygląda to wszystko jak wygląda.
Szkoda, że jedyny zawodnik, który jeszcze coś potrafi zagrać w polu, czyli Alex Del Piero, nabawił się odcisku od siedzenia na ławce a do tego zaczyna siwieć i nie umie szybko biegać.

Nie będę się zbytnio wypowiadał, bo niektórzy rzucą się na mnie z pazurami, że oceniam dzień przed zachodem Słońca (kumacie?), ale albo jest kryzys...albo po prostu ciągle jesteśmy do kitu.
Szkoda, że nasi zawodnicy kompletnie nie potrafią grać szybkiej piłki, wychodzić na pozycje i grać po ziemi. Żeby tak rozklepać przeciwnika trzeba mieć dynamikę, prędkość, wyszkolenie techniczne i umieć dryblować - nasi są jak jaja w majonezie od wielu lat, niby smaczny kąsek (aka Amauri, Diego, Melo i kilku innych, określanych jako przyszłość czegoś tam), ale tak na prawdę wygląda to wszystko jak wygląda.
Szkoda, że jedyny zawodnik, który jeszcze coś potrafi zagrać w polu, czyli Alex Del Piero, nabawił się odcisku od siedzenia na ławce a do tego zaczyna siwieć i nie umie szybko biegać.

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Obiecuję, że już nigdy nie będę się śmiać z Milanu. Po tym co zobaczyłem w pierwszej połowie to odechciało się żyć. Kolejna szansa na lidera raczej nie wykorzystana, a jak już nie wykorzystujemy potknięć rywali to mistrza nie zdobędziemy taka prawda. Połowa składu gra tak jakby nie chcieli walczyć o tarczę, nie wiem czy im ktoś płaci za to ? :shock:
Chyba trzeba im kije głęboko w "pupę" włożyć, aby wreszcie coś drgnęło, bo to nie jest do pomyślenia co się dzieje z Juve.
Mam nadzieję, że zamkną się po tym meczu gracze i nie będą już gadać z prasą, bo ostatnio tylko w tym są dobrzy. Nie uwierzę już w żadne słowo, że jadą po 3 pkt, bo tak niestety nie jest.
Chyba trzeba im kije głęboko w "pupę" włożyć, aby wreszcie coś drgnęło, bo to nie jest do pomyślenia co się dzieje z Juve.
Mam nadzieję, że zamkną się po tym meczu gracze i nie będą już gadać z prasą, bo ostatnio tylko w tym są dobrzy. Nie uwierzę już w żadne słowo, że jadą po 3 pkt, bo tak niestety nie jest.
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ok, teraz niech zarzad pod wplywem emocji kupi sobie kolejnego napastnika z Palermo ktory nam strzelil bramke - juz raz wladowali grube miliony w PRZECIETNIAKA Amauriego ktory nadaje sie conajwyzej do deptania kapusty w beczce - bo technike i swoje "joga bonito" pokazuje albo grajac w kierunku swojej bramki bez przeciwnika specjalnie mu przeszkadzajacego, a jak idzie w dobra strone to ucieka mu pilka albo zostaje zatrzymany przez rywala. Ma wieczne pretensje do wszystkich dookola, a tak naprawde nie gra nic. Zagral dobry sezon w Palermo, mial pare niezlych meczow u nas - ale czy to wystarczy zeby grac w Juve i to jeszcze za taka kase?
Diego zawodzi coraz bardziej - oby sie nie okazal swietnym graczem slabszej ligi... Od meczu z Roma nie wnosi praktycznie nic do gry naszego zespolu, na chwile obecna nadaje sie na lawke.
Iaquinta niech wezmie sie w garsc i jak ktos go przewroci i nie ma gwizdka to niech probuje odzyskac pilke - a on w kazdym meczu siedzi, patrzy z niedowierzaniem i rozklada rece dalej siedzac na murawie czekajac na niewiadomo co... Pierwsza polowa slabiutka
Generalnie dobra polowe rozegral tylko Felipe Melo, dobra Poulsen, Chiellini i Grosso. Czekam na wejscie Treze i (nie spodziewalem sie, ze kiedys to napisze
) Giovinco.
Forza Juve!
Diego zawodzi coraz bardziej - oby sie nie okazal swietnym graczem slabszej ligi... Od meczu z Roma nie wnosi praktycznie nic do gry naszego zespolu, na chwile obecna nadaje sie na lawke.
Iaquinta niech wezmie sie w garsc i jak ktos go przewroci i nie ma gwizdka to niech probuje odzyskac pilke - a on w kazdym meczu siedzi, patrzy z niedowierzaniem i rozklada rece dalej siedzac na murawie czekajac na niewiadomo co... Pierwsza polowa slabiutka
Generalnie dobra polowe rozegral tylko Felipe Melo, dobra Poulsen, Chiellini i Grosso. Czekam na wejscie Treze i (nie spodziewalem sie, ze kiedys to napisze

Forza Juve!
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nie wiem czy to była ironia czy nie z tym ze trener zmienia taktyke co spotkanie, bo jeśli nie to tylko pogratulować. Ferrara nic nie zmienia i gramy cały czas taką ch...wizne. Jesli mecz przegramy bądź zremisujemy chciałbym żeby wypowiedzieli sie ci nie poprawni optymiści, ciekawe co teraz wymyślą na temat naszej gry...Lypsky pisze:Tak, tak, gratuluję trzeźwości umysłu. Co by się nie działo, zawsze wina Poulsena, który notabene ratuje nam tyłek w kolejnej sytuacji dla Palermohellboy1987 pisze:PoulsenNienawidze Cie
Mamy super trenera, który co mecz zmienia coś w taktyce, mamy super rozgrywającego, który nie notuje zagrań otwierających drogę do bramki, mamy też kosmicznie słabych napastników. Obraz nędzy i rozpaczy idealnie podsumowuje wynik 2:0.
Tak jak kiedyś mówiłem, kretyńskie tańce Melo kończą się stratą bramki, za chwilę murzynek urywa się naszym obrońcom i mamy już dwójkę w plecy.
Ciekawe co zrobi nasz coach, jeśli w przerwie nie zejdzie niezrównoważony psychicznie Camoranesi to zwątpię całkowicie. Nie to żebym teśknił, ale za Ranieriego z gorszymi wykonawcami gorzej nie graliśmy
Aha, panie Chellini zajmij się obroną, a nie lataniem pod pole karne rywala i kopaniem się w czoło!
- JuveForever1983
- Juventino
od poczatku mam ochote rzucic czyms w monitor i co chwila klne to na transmisje(strasznie mi tnie,bramki zobaczylem w powtorkach), to na gre.
juz sam nie wiem co ma nam pomoc. moze trzeba kilku grajkow obic po portfelu? Poulsen juz dawno powinien zostac sprzedany,nasz atak to beznadziejne drewno( Alex wroc!),moze powrot Sissoko cos poprawi. ale przed nami kolejna przerwa na repre, a po takich przerwach zawsze gramy piach(vide ten sezon po przerwie).w 2 polowie chyba juz na nic nie licze, bo tylko cud nas uratuje.odstawiam ciezkie przedmioty spod reki i oby zdarzyl sie cud...
juz sam nie wiem co ma nam pomoc. moze trzeba kilku grajkow obic po portfelu? Poulsen juz dawno powinien zostac sprzedany,nasz atak to beznadziejne drewno( Alex wroc!),moze powrot Sissoko cos poprawi. ale przed nami kolejna przerwa na repre, a po takich przerwach zawsze gramy piach(vide ten sezon po przerwie).w 2 polowie chyba juz na nic nie licze, bo tylko cud nas uratuje.odstawiam ciezkie przedmioty spod reki i oby zdarzyl sie cud...
- Corcky
- Juventino
Ewidentna wina Melo przy golu. Katastrofalny błąd.
Jak zwykle ostatnio bezużyteczni napastnicy. Ale przecież to nasi podstawowi atakujący :lol: Diego bez formy, ale z kim ma grać jak w drużynie nie ma żadnego ruchu?
Nie rozumiem czemu nie gra Trezeguet od początku. Giovinco tez powinien jak najszybciej pojawić się na placu gry. I De Ceglie.
Jak zwykle ostatnio bezużyteczni napastnicy. Ale przecież to nasi podstawowi atakujący :lol: Diego bez formy, ale z kim ma grać jak w drużynie nie ma żadnego ruchu?
Nie rozumiem czemu nie gra Trezeguet od początku. Giovinco tez powinien jak najszybciej pojawić się na placu gry. I De Ceglie.
Ostatnio zmieniony 04 października 2009, 21:54 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

Alessandro Del Piero ole!
- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Rzeczywiście istnieje wielka przyjaźń między Juve, a Palermo, widać, że nasi nie chcą dziś zrobić Palermo krzywdy...
Właśnie przed chwilą widzałem jak Cobolli wysyła sms Ranieriemu o treści. "WRÓĆ!!". Tak więc Juventini nie bójmy się od następnej kolejki wygramy...
Miała być brazylijana, a jest kaszana...
Właśnie przed chwilą widzałem jak Cobolli wysyła sms Ranieriemu o treści. "WRÓĆ!!". Tak więc Juventini nie bójmy się od następnej kolejki wygramy...
Miała być brazylijana, a jest kaszana...
- Loremaster
- Juventino
i w drugiej połowie nadal dwa drewna w ataku co za ból
, czemu Ferrara nie ma jaj i nie gra młodzież

- Pinturicchio1987
- Juventino
Dla mnie jest już po wszystkim... Od czasu Calciopoli nie widziałem ani jednego meczu JUVE bez żadnych zastrzeżeń z piękną grą!!!!!!!!!!!!!!!! Dość już mam tego... Z taką grą i tak dobrze że jesteśmy w pierwszej 10-tce bo na to nie zasługujemy ani trochę!!!!!!!
- white_wolv
- Juventino
Dramat. Blizej bylo do 3-0 niz do 2-1.
Praktycznie ani jednej skladnej akcji za caly mecz.
Dwie bramy w plecy a na boisku pojawiaja sie dwaj obroncy..
Poza meczem z Roma w tym sezonie gramy piach. Zdobyte z Lazio punkty nam zamydlily ten obraz no ale taka prawda..
Praktycznie ani jednej skladnej akcji za caly mecz.
Dwie bramy w plecy a na boisku pojawiaja sie dwaj obroncy..
Poza meczem z Roma w tym sezonie gramy piach. Zdobyte z Lazio punkty nam zamydlily ten obraz no ale taka prawda..