Muzyka - tutaj wszystko.
- Mrówa
- Juventino
Gdyby ktoś wcześniej nie słyszał:
kawałek a propos przyśpiewki obecnej na każdym meczu Reprezentacji Polski, i nie tylko 8)
Ogólnie, polecam całą twórczość The Junkers.

kawałek a propos przyśpiewki obecnej na każdym meczu Reprezentacji Polski, i nie tylko 8)
Ogólnie, polecam całą twórczość The Junkers.
Jak napisał Siewier Oi! nie śmierdziŁukasz pisze:Riff w PZPN fajny, ale coś mi to śmierdzi Oi'em.Mrówa pisze:Ogólnie, polecam całą twórczość The Junkers.

Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2009, 13:33 przez Mrówa, łącznie zmieniany 1 raz.

- Łukasz
- Juventino
O.N.A. to prawdziwy fenomen na polskiej scenie muzycznej. Sprawność instrumentalistów i właśnie ten niezwykły głos Chylińskiej sprawia, że naprawdę ciężko porównać ich z jakąkolwiek inną kapelą na rynku. I pomyśleć, że ci sami muzycy tworzą badziewne Kombi. Niestety Skawiński i reszta lepiej czuje się w tandetnym plastikowym repertuarze za duże pieniądze, czemu dał wyraz wracając do tego grania.MichaelJackson pisze:O.N.A - Chylińska, ten jej głos
http://astor.wrzuta.pl/audio/3c4j9LOrRFP/ona_-_drzwi
MichaelJackson pisze:Dżem i Rysiek Riedel

Riff w PZPN fajny, ale coś mi to śmierdzi Oi'em.Mrówa pisze:Ogólnie, polecam całą twórczość The Junkers.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Masz w takim razie bardzo dobry zmysł powonienia, przy czym ja bym powiedział, że to pachnie a nie śmierdzi, no ale to rzecz gustuŁukasz pisze:Riff w PZPN fajny, ale coś mi to śmierdzi Oi'em.Mrówa pisze:Ogólnie, polecam całą twórczość The Junkers.
Przy okazji fanom muzyki hard coreowej i okolicznych klimatów polecam zapoznać się z kapelą Sick Of it All - co prawda legenda i tym obytym jest na pewno dobrze znana, ale być może ktoś jeszcze nie słyszał. Na początek trzy kawałki, które ostatnio zagościły na mojej playliście
- Bobeknaklo
- Juventino
Noel Gallagher opuścił Oasis... eeee, w sumie to dziwnie brzmi, bo nie ma Oasis bez Noela. Spór z bratem Liamem narastał i Noel nie wytrzymał kiedy podczas próby przed jednym z koncertów Liam zniszczył jego gitarę.
- Łukasz
- Juventino
Uuu... To się nasz Alex zmartwi.Bobek1991 pisze:Noel Gallagher opuścił Oasis... eeee, w sumie to dziwnie brzmi, bo nie ma Oasis bez Noela. Spór z bratem Liamem narastał i Noel nie wytrzymał kiedy podczas próby przed jednym z koncertów Liam zniszczył jego gitarę.
Uwielbiam ten kawałek.
- Bobeknaklo
- Juventino
Ahh, zanim otworzyłem typowałem, że to będzie "Wonderwall"Łukasz pisze:Uwielbiam ten kawałek.
To jest dla mnie cios, a nie koniec twórczości Michaela pedofila. Zdecydowanie numer 1 w Wielkiej Brytanii, ogromna popularność na świecie, tylko nie w Polsce. Jeździli po najgorszych zadupiach ale nie przyjechali do Polski. Kto wyłoży kasę na koncert Oasis, gdzie musiało by przyjść 40 tys aby organizator zarobił. Tutaj nie są zbyt popularni. Bardzo smutne, że tak to się kończy, wczoraj w nocy przypadkowo w trójce słyszałem "Rock and Roll Star" po chwili babka zaczęła opowiadać jak ludzie stali w kolejkach, w dniach kiedy Oasis mieli premiery swoich albumów. Sklepy muzyczne specjalnie z okazji premiery albumu Oasis otwierano o północy. Ja dotarłem do nich około roku 2006 kiedy mieli już opinię wypalonych. Ale w 2008 roku wrócili z nowym albumem, który może nie miał wielkich hitów był bardzo równy, świetny po prostu. Pamiętam jak ruszyła sprzedaż biletów na trzy koncerty na Wembley dzień po dniu. W pół dnia poszły wszystkie bilety. Bardzo żałuję, że nie zobaczę ich na żywo. Na pewno bracia Gallagherowie to postacie kontrowersyjne, o burzliwych charakterach, szczególnie Liam, który raz po raz jest bohaterem nowej afery. Ostatnio było coraz gorzej między nimi, czytałem, że na koncerty jeździli osobnymi autokarami :shock:
No cóż, na chwilę obecną nie wyobrażam sobie Oasis bez Noela, ani teraz, ani nigdy. Może teraz Noel zacznie grać solo na co czeka bardzo dużo ludzi, i może za kilka lat się zejdą.
Wonderwall, prawdopodobnie ich największy hit
- Wojt
- Juventino
Odrywając się od tematu Oasis, wszystkim którzy jeszcze nie znają polecam zespół Cynic. Bardzo ciekawy zespół, łączący elementy muzyki bardzo ciężkiej i jazzu, to wszystko przyprawione nietypowym wokalem. Myślę, że fani Death powinni tego zespołu posłuchać ze względu na Masvidala, bo faktycznie w niektórych kawałkach słychać riffy, w których wyraźnie słychać, że Paul sporo skorzystał na współpracy z legendarnym Chuckiem.
Aha, jeszcze polecam sprawdzić zespół Daath, ze świetnym Emilem Werstlerem.
Aha, jeszcze polecam sprawdzić zespół Daath, ze świetnym Emilem Werstlerem.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- Katalonczyk
- Juventino
A ja słucham tylko polskiego hip-hopu. Nic więcej do mnie nie trafia.
OSTR, Peja, Pezet, Onar, Paktofonika, Eldo, KaRRamBa, Fabuła
Ostatnio mam zajawkę na KaRRamBa - mój własny raj, czy OSTR - 1 na 100
OSTR, Peja, Pezet, Onar, Paktofonika, Eldo, KaRRamBa, Fabuła

Ostatnio mam zajawkę na KaRRamBa - mój własny raj, czy OSTR - 1 na 100
www.Napoli.com.pl - Polskie centrum SSC Napoli! Zapraszam!
- goly
- Juventino
Tede Notes 2 - już do 10 września w sprzedaży! Jak dla mnie jedna z najlepszych płyt w historii polskiego rapu. Nie ukrywam, że Tede jest moim zdaniem najważniejszym raperem w Polsce, ale obiektywnie mówiąc ta płyta jest genialna. Nawet krytycy muzyki wykonywanej przez Tedunia twierdzą, że to świetny materiał. Osobiście przesłuchałem całą płytę już kilka razy. Na dniach mam zamiar kupić oryginał. W końcu to tylko 35 zł. Osobiście najbardziej trafia do mnie kawałek "Nawet jeśli ktoś nas przekreślił" oraz "Życie jest piękne". Warto dodać, że płyta została nagrana tylko w 1,5 miesiąca razem z Sir Michu. Naprawdę polecam. Nikt się nie zawiedzie.
Polecam również promomix, naprawdę mocny promomix. Szczery do bólu i jak zwykle prawdziwy, bo od Tede. Obowiązkowa pozycja dla fanów rapu.
Pozdrawiam
Polecam również promomix, naprawdę mocny promomix. Szczery do bólu i jak zwykle prawdziwy, bo od Tede. Obowiązkowa pozycja dla fanów rapu.
Pozdrawiam
"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
- Łukasz
- Juventino
http://muzyka.interia.pl/pop/news/co-sa ... 1377040,50
Jak dla mnie szok. Jak ochłonę, napiszę coś więcej.
:shock:
Chylińska tłumaczy się dlaczego się sprzedała:
http://www.plejada.pl/120811,wideo.html
:roll:
Jak dla mnie szok. Jak ochłonę, napiszę coś więcej.
:shock:
Chylińska tłumaczy się dlaczego się sprzedała:
http://www.plejada.pl/120811,wideo.html
:roll:
Ostatnio zmieniony 07 października 2009, 23:07 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Juve Master
- Juventino
Jestem po prostu rozczarowany. Jak Chylińska mogła się tak zbłaźnić. I jeszcze to stwierdzenie jakoby dojrzała muzycznie. Przecież to śmierdzi brodko-mandarynowym aromatem. Jak to możliwe, że z ambitnej wokalistki zmieniła się w mejnstrimową densową cizię śpiewającą o tym, że nie może zapomnieć. Ehh.., żałuje że Cię znałem Aga (z tej lepszej strony). Wtedy może nie rozpaczałbym tak jak wszyscy Twoi fani z powodu Twej rewolucyjnej przemiany. Na gorsze.
- goly
- Juventino
W takim razie polecam mój ulubiony zespół Nickelback. Przesłuchaj sobie dla przykładu ich płytę "Dark Horse" i promujący tą płytę kawałek "gotta be somebody" . Jeżeli spodobają Ci te klimaty to koniecznie ściągnij resztę płyt, bo wszystkie stoją na wysokim poziomie.MajosJuventino pisze:Ostatnio zacząłem słuchać Good Charlotte, Green Day, 3 Doors Down. Mam prośbę, czy jeśli ktoś słuch podobnych zespołów mógłby mi coś polecić ? jakieś tytuł, zespoły ?
Co by tu jeszcze... Rise Against ? Jeżeli nie znasz, to przesłuchaj, oceń.
"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
- Bobeknaklo
- Juventino
American Hi-Fi, Sum 41, Blink 182, The All-American Rejects