LM (gr. A) [02]: Bayern 0-0 JUVENTUS
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
kto ma nas prowadzic do zwyciestw takich meczach?
Alex! nieraz pokazal ze w tych najtrudniejszych momentach potrafi ratowac nam dupska. gdy reszta druzyny jest jakas stremowana czy rozgrywa gorsze spotkanie Alex nie zawodzi. Del Piero jest krolem takich spotkan. nie wyobrazam sobie zeby zabraklo Alexa w pierwszym skladzie obok VI.
Buffon - Grosso, Chiellini, Legrottaglie, Zebina - Marchisio, Melo, Camoranesi - Diego - Del Piero, Iaquinta.
chcialbym taka jedynastke zobaczyc.
Alex! nieraz pokazal ze w tych najtrudniejszych momentach potrafi ratowac nam dupska. gdy reszta druzyny jest jakas stremowana czy rozgrywa gorsze spotkanie Alex nie zawodzi. Del Piero jest krolem takich spotkan. nie wyobrazam sobie zeby zabraklo Alexa w pierwszym skladzie obok VI.
Buffon - Grosso, Chiellini, Legrottaglie, Zebina - Marchisio, Melo, Camoranesi - Diego - Del Piero, Iaquinta.
chcialbym taka jedynastke zobaczyc.
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Potrzebne jest tylko i wyłącznie zwycięstwo. Przychodzi nam się zmierzyć z nie byle jakim przeciwnikiem, w dodatku na jego terenie. Wierzę, że w tym meczu wespniemy się na wyżyny i wygramy spotkanie. Zawodnicy są świadomi, że remis przy ewentualnej wygranej "Żyrodystów" komplikuje jeszcze bardziej naszą sytuację w grupie. Ciekaw jestem jak będzie wyglądała siła rażenia: Treze i Iaquinta czy Treze i Del Piero. Uważam, że to są dwie realne opcje zestawienia pary napastników. Za pierwszą opcją przemawia liczba zdobytych bramek do tej pory, druga z kolei to wielkie doświadczenie i znajomość siebie właściwie na pamięć, która przy powiedzmy sobie szczerze beznadziejnych obrońcach Bayernu może być kluczowa. Zdaję sobie sprawę, że Del Piero powraca po dłuższej absencji, ale w takim meczu wystarczy jeden rzut wolny, którego nasz kapitan mógłby zamienić na bramkę. Nie wierzę, że na tym etapie Diego, a tym bardziej Grosso wykonają go lepiej niż Alex. Na wyżyny muszą wspiąć się nasi boczni obrońcy, bo przyjdzie im się zmierzyć z mocną dwójką Ribery i Robben. Jeżeli nasza defensywa zagra na bardzo dobrym poziomie, a Buffon potwierdzi, że jest w znakomitej formie to o wynik spotkania będę spokojny.
Mój typ to 0-2.
Mój typ to 0-2.
Z Juventusem od 1997 roku.
- Corcky
- Juventino
Jest dostępny. Musisz na pilocie zmienić satelitę i jak Ci się otworzy nowa lista kanałów to tam tego poszukać. Jest zarówno austriackie Sat1 jak i niemieckie. U mnie na kanale 750.zagroo pisze:Ja mam takie pytanie dość denerwujące ale musze zadać, czy ten mecz będzie można obejrzeć na cyfrze+ ?? SAT1 jest dostępny na cyfrze?
Z jednej strony Bayern imponuje mi jeśli chodzi o potencjał ofensywny, z drugiej mają o wiele słabszą defensywę. Ważne, żeby tego meczu nie przegrać. Dałbym grać Poulsenowi i Marchisio od początku. Mam nadzieję, że ten drugi nie jest przemęczony i może zagrać :doh:
Boję się trochę o dyspozycję Diego, a to w nim powinniśmy upatrywać główne zagrożenie z naszej strony.
Tak bym to ustawił:
Buffon
Zebina-Legro-Chiellini-Grosso
Poulsen-Melo-Marchisio
Diego
Vicek Treze

Alessandro Del Piero ole!
- Conrad JUVE
- Juventino
U mnie jest Sat 1 na kanale bodajze 715 ale mam tylko czarny ekran co mam zrobic ? ale raczej i tak nie bedzie mi sie chcialo robic jesli bedzie to skomplkowane i obejze w necie ale jak ktos moze niech odpowie jak sie zmienia antene czy jak to sie tam robi
NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
- Lypsky
- Juventino
Szalony?! Nie będę prosił się Niemców!pan Zambrotta pisze: Lypsky, jak tam? przestawiłeś antenkę ? :C
Od czego jest sopcast?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Tharp
Polecam ten filmik, przy okazji proponuje zwrocic uwage na obronce ktorego Diego przeskoczyl przed strzalemornen pisze:co do Diego i potyczek z Bayernem:![]()

Co do meczu: Moim zdaniem najwazniejszy mecz grupowy LM dla nas, po nim bedzie mozna stwierdzic co mozemy osiagnac w tym sezonie, w europie.
Bardzo mnie ciekawi ktorych napastnikow zobaczymy w pierwszej 11stce.
Iaquinta jest wypoczety, Del Piero lubi strzelac w LM, no i jest glodny gry po przerwie, a Trezeguet... strzela gole.
- Giacobbneri
- Juventino
Z przodu Bayern może straszyć i to bardzo ale tyły ?Butt - Breno, van Buyten, Badstuber, Lahm

Widziałem parę meczów Bayernu w tym sezonie i jeśli rzeczywiście Breno ma grać na boku obrony to trzeba to wykorzystać. Chłopak nie jest zbyt zwrotny ale ciężko z jego posturą i 1.90m. W ogóle cała ich formacja defensywna wygląda bardzo słabo. Butt - przeciętny bramkarz, Van Buyten również mało zwrotny zawodnik, Badstuber dopiero wchodzi do składu. Lahm często się tak zapędza, że gra niczym napastnik. Moim zdaniem Diego, Giovinco czy Del Piero powinni nimi kręcić aż miło. Mam tylko nadzieję,że nie wyjdziemy duetem Iaquinta-Amauri, bo oni tej przewagi mieć nie będą.
Z drugiej strony Robben, Schweini i Ribery to olbrzymie zagrożenie. Chiellini na środku pewnie będzie krył Gomeza i zrobi to wyśmienicie - Legro pewnie błędy popełniać będzie ale też ogólnie da radę - o tyle boki mogą mieć wiele problemów. Cała trójka jaką wymieniłem to bardzo energicznie grający zawodnicy, dużo biegają a jeszcze jest też Lahm który będzie dublował pozycje. Szczerze mówiąc tylko tego się obawiam, bo nasi nie raz już mieli problemy z takimi skrzydłowymi ...
Ale ogólnie jestem dobrej myśli. Mecz powinien być ciekawy. 2-1 dla nas. Zwycięstwo zapewni nam Diego który lubi grać przeciwko Bayernowi

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
- pan Zambrotta
- Juventino
Składy wg dzisiejszej La Gazzetty dello Sport:

Brak Diego nie tyle zaskakuje, co już martwi. Kolejny jesienny test generalny, a nasz sztab medyczny chucha i dmucha na Brazylijczyka. No, chyba że to wielka zmyła Ferrary, wtedy czapki z głów. W Bayernie mnie dziwią boki obrony, jakby Lahm i Pranjić nie mogli grać na lepszych dla siebie pozycjach. Ale to nie nasz problem.

Brak Diego nie tyle zaskakuje, co już martwi. Kolejny jesienny test generalny, a nasz sztab medyczny chucha i dmucha na Brazylijczyka. No, chyba że to wielka zmyła Ferrary, wtedy czapki z głów. W Bayernie mnie dziwią boki obrony, jakby Lahm i Pranjić nie mogli grać na lepszych dla siebie pozycjach. Ale to nie nasz problem.
- dp10
- Juventino
Poulsen :doh: Diego - ława...jak już coś to powinien wystawić Gio...szkoda młodego Włocha napewno się w nim gotuje..ze nawet mimo niepełnej dyspozycji Diego siedzi na ławie :? oby ten skład się nie sprawdził i zobaczymy kogoś z dwójki Diego, Giovinco 

- Lypsky
- Juventino
Wystawienie Pouslena nie byłoby złym pomysłem, facet ma doświadczenie, w końcu najlepsze lata spędził w lidze niemieckiej. Akurat tym razem mógłby okazać się przydatny, jednak nie wystawiłbym go za Diego, prędzej na ławkę powędrowałby Marchisio.
Giovinco? W żadnym wypadku, nie chcę by został zdeptany.
Giovinco? W żadnym wypadku, nie chcę by został zdeptany.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- oliver
- Juventino
Szwaby udają, że są wysoko rozwiniętym krajem, wiec kodowanie kanałów to nie w ich stylu. Nie raz tam oglądałem mecze i nigdy nie kodowali.SAJAN pisze:Że LIVE to nikt nie wątpi ale czy nie zakodują mnie też to interesuje bo mam do wyboru Sat 1 w TV albo w necie oglądać tylko jeśli wybiorę TV i zakodują to pozostaje bez netamrozzi pisze:Mylisz się - Sat.1 nadal istnieje, osobiście mam ten kanał, ponadto jest ogólnie dostępny i mecz BĘDZIE - sprawdzałem w programie - do tego LIVE.Pluto pisze: Był kiedyś ogólnodostępny niemiecki Sat 1, z kolorową piłką (kulą) jako logo... tyle, że trudno podejrzewać, że zobaczymy tam LM na żywo, tym bardziej ogólnodostępną.. o ile ten kanał w ogóle jeszcze istnieje![]()
Oczywiście liczę na zwycięstwo Juve, jeśli wyjdziemy takim składem co podało La Gazzetty dello Sport: to jakoś nie jestem przekonany w 100%. Nie wiem dlaczego Diego czy Zebina grali z przeciętniakami z Bologny, a na Bayern wyjdą naszym składzie przeciętniacy trochę to się ni trzyma kupy. Oby 3 punkty!
Mój typ 0-1 (0-0)
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Mecz z Bayernem nie będzie łatwy, to było już wiadomo podczas losowania, ale jeżeli chcemy wyjść z grupy, w tym z pierwszego miejsca to już nie ma czasu na błędy. Ten mecz musimy wygrać.Rok temu trafiliśmy na Real, mieliśmy słabszy skład, a mimo to dzięki poświęceniu i mobilizacji wygraliśmy, dlatego liczę dziś na 3 pkt.
Bayern ma słabą obronę i tu może być dla nas szansa.Fakt, mają za to silną ofensywę, która może namieszać, właśnie- może, nie musi!Jak odpowiednio zaopiekują się nasi obrońcy Riberym i Robbenem to jakoś to będzie.
Co do składu to lepiej może aby Juve wyszedł 4-4-2 bądź 4-1-3-2 ( tak jak podano wyżej w przewidywanych). Natomiast Diego lepiej niech wejdzie z ławki, by rozruszać naszą ofensywę jeszcze bardziej na podmęczonych( mam nadzieję) graczy Bayernu.
Co do naszego ataku to jest mały dylemat, kto od początku ? Raczej pewne miejsce ma Iaquinta, jego towarzyszem powinien być Trezeguet, choć DP też jest już gotowy i swoim doświadczeniem może pomóc.
Tak jak już napisałem trzeba to spotkanie wygrać inaczej o awans z pierwszego miejsca będzie bardzo ciężko.
Bayern ma słabą obronę i tu może być dla nas szansa.Fakt, mają za to silną ofensywę, która może namieszać, właśnie- może, nie musi!Jak odpowiednio zaopiekują się nasi obrońcy Riberym i Robbenem to jakoś to będzie.
Co do składu to lepiej może aby Juve wyszedł 4-4-2 bądź 4-1-3-2 ( tak jak podano wyżej w przewidywanych). Natomiast Diego lepiej niech wejdzie z ławki, by rozruszać naszą ofensywę jeszcze bardziej na podmęczonych( mam nadzieję) graczy Bayernu.
Co do naszego ataku to jest mały dylemat, kto od początku ? Raczej pewne miejsce ma Iaquinta, jego towarzyszem powinien być Trezeguet, choć DP też jest już gotowy i swoim doświadczeniem może pomóc.
Tak jak już napisałem trzeba to spotkanie wygrać inaczej o awans z pierwszego miejsca będzie bardzo ciężko.