LM (gr. A) [02]: Bayern 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dzodzik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 15:35

Obrazek

2 mecz w grupie A: Bayern- JUVENTUS

Czas:

2009-10-30 (środa)
godzina 20:45

Miejsce:

Allianz Arena
Pojemność: 69 901

O przeciwniku:

Pełna nazwa Fußball-Club Bayern München e. V.
Przydomek Bawarczycy, FC Hollywood, Gwiazda Południa.
Barwy czerwono-białe
Data założenia 27 lutego 1900
Prezes Niemcy Franz Beckenbauer
Trener Holandia Louis van Gaal
Strona internetowa

Sukcesy:

* Mistrzostwo Niemiec (21) – 1932, 1969, 1972, 1973, 1974, 1980, 1981, 1985, 1986, 1987, 1989, 1990, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2008
* Puchar Niemiec (14) – 1957, 1966, 1967, 1969, 1971, 1982, 1984, 1986, 1998, 2000, 2003, 2005, 2006, 2008
* Puchar Ligi Niemieckiej (6) – 1997, 1998, 1999, 2000, 2004, 2007, 2008
* Superpuchar Niemiec (2) – 1982 (nieoficjalnie), 1987, 1990,
* Puchar i Liga Mistrzów (4) – 1974, 1975, 1976, 2001
* Puchar UEFA (1) – 1996
* Puchar Zdobywców Pucharów (1) – 1967
* Puchar Interkontynentalny (2) – 1976, 2001

Tabela
1. Bayern Monachium 1 1 0 0 3:0 3
2. Girondins Bordeaux 1 0 1 0 1:1 1
2. Juventus Turyn 1 0 1 0 1:1 1
4. Maccabi Hajfa 1 0 0 1 0:3 0

Sytuacja w poszczególnej lidze
2. Juventus Turyn 6 11:4 14
7. Bayern Monachium 7 13:7 11

mecz na żywo w TV:

nsport
2BE
A La Carte 2
Al Jazeera Sport +6
Club RTL
Digi Sport (HU)
Kanal 5 (Mac)
Kanal A (Slo)
NTV+ Sport
ORF 1
RTS 1 (Ser)
Rustavi 2
SAT.1 Austria
SAT.1 Germany
Sky Sport 1 (Germany)
Sky Sport 1 (Italy)
Sky Sport Info (Portal)
Sky Sports Interactive
Sport 5+
STV 2 Slovakia
STV 3 Slovakia
TVR 1
Viasat Football (Nor)
Viasat Football (Swe)
Viasat Sport (Baltic)
~ NTV+ Sport HD
~ ORF 1 HD
~ Sport HD (Ukr)

retransmisja
23:55 TV4
mecz w Internecie:

http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.kuszotv.pl/
http://www.freefootball.org/

źródła: www.juvepoland.com , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl

Wszelkie błędy proszę zgłaszać na PM, a naniosę poprawki.

Kibice we wszystkich miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz - zrób to i Ty, wstąp do pokoju KIBICE

-------------------------------------------------------------------------------

Druga kolejka Ligi Mistrzów w której to czeka nas ciężki wyjazd do Monachium. Oba zespoły przed rozpoczęciem ligi mistrzów były uważane za faworytów grupy. W pierwszej kolejce Bayern wygrał na wyjeździe z Maccabi 3:0, natomiast Juventus dość niespodziewanie zaledwie zremisował u siebie z Girondins Bordeaux 1:1, dlatego też nie może pozwolić sobie w tym meczu na utratę punktów, a co dopiero porażkę. Liczę na dobry mecz w naszym wykonaniu oraz na to, że nasi piłkarze zagrają z dużą determinacją i zaangażowaniem co pozwoli nam na wywiezienie korzystnego rezultatu z Monachium.[/url]

"Szybki jak wiatr, cichy jak las, zażarty jak ogień, niewzruszony jak góra"
diegoool

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 15:52

Jechac po zwycięstwo - ugrac conajmniej remis

"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 16:05

Po pierwsze nie możemy sie przestraszyc jakiś Bawarczyków, mamy grac tak jak dawniej Juventus. Mam nadzieje że Diego pokaże w Monachium, że i w koszulce Juve umie wkręcac Bawarczyków tak jak w koszulce Werderu.
Buffon
Zebina - Legro - Chiellini - Grosso
Camoranesi - Melo - Marchisio
Diego
Treze - Iaquinta

P.S. Szkoda że nie pokażą w Polsacie, no ale co poradzic.. :whistle:

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 16:07

Bayern słabo się spisuję, my ostatnio też zawodzimy (ale nie w najmocniejszym składzie), wierzę w zwycięstwo choć będzie ciężko, przynajmniej z jednym punktem powinniśmy przyjechać.

Szkoda, że bez Cannavaro.

FORZA JUVE!!!
Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 16:20

Mecz nie należy do łatwych ale jak napisał wyżej dawid91 Bayern słabo się spisuje w lidze co nie znaczy że w tym meczu są spisani z góry na przegraną tym bardziej że grają u siebie.Bardzo liczę na Diego,który nie raz pokazał w Bundeslidze że potrafi swoimi podaniami rozmontować defensywe Bawarczyków.
Mój skład na ten mecz:
Buffon
Zebina-Legro-Chellini-Grosso
Camoranesi-Melo-Marchisio
Diego
Del Piero-Iaquinta

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 16:45

Bayernu nie trzeba nikomu przedstawiać, czeka nas bardzo ciężki mecz na Allianz Arena. To spotkanie trzeba co najmniej zremisować, jeżeli przegramy szanse na awans będą maleńkie, po ostatnim wyczynie którego dokonali piłkarze Juventusu trochę się obawiam, no ale mecz meczowi nierówny, i miejmy nadzieje że w środę szczęście będzie po stronie Juventusu. W tym meczu będzie bardzo dużo zależało od przystojnego Brazylijczyka :D. Diego wierzymy w Ciebie !! Pokaż chłopie jak się niszczy Szwabów !! Mam nadzieje że Cheillini zajmie się Riberym i go szybko połamie :C bo ten koleś będzie największym zagrożeniem pod naszą bramką.

piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 17:12

Bukmacherzy większe szanse na zwycięstwo dają Bayernowi,choć uważam,że to JUVE jest większym waworytem do zwycięstwa.Gdyby w tym meczu mógłby zagrać Cannavaro byłbym spokojny o wynik meczu,a przynajmniej o szczelną defensywe.Musimy wywrzeć duży pressing na Bawarczykach podobnie jak Borussia w meczu z nimi co prawda poniosła sromotną porażke,ale z przebiegu gry nie zasługiwała na nią.W obecnej sytuacji największym atutem Bayernu są kibice i atmosfera która w LM działa ze zdwojoną siłą,trzeba uważać równierz na poszczególnych zawodników którzy w pojedynkę mogą zmienić wynik meczu mowa tu o Robbenie a zwłaszcza o Riberim,powinniśmy też się strzedz stałych fragmentów gry w których Bayern jest strasznie groźny.Typuje niewielką wygraną JUVE bo i my w LM,a w dodatku z silnymi rywalami gramy bardzo dobrze.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 17:40

Po bardzo pozytywnym początku sezonu przyszły dwa głupie remisy w lidze i spadek morale kibiców 8) Przypomina mi się tamten sezon i fatalny początek a następnie mecz z Realem po którym przyszła seria zwycięstw i wzrost formy. Mam nadzieję że środowy mecz podziała na naszych zawodników tak samo jak tamto spotkanie, a Diego i reszta zagrają na najwyższym poziomie. Co do składu nie przewiduję żadnych niespodzianek tzn
--------------Buffon---------
Zebina-Legro-Cheillini-Grosso
--Marchisio-Melo-Camor
------------ Diego------------
--------Amauri-Iaquinta------
Dwie ewentualne zmiany w tym składnie to Poulsen lub Tiago za Camora i Treze za któregoś napastnika. Co do wyniku... Noi vogliamo questa victoria !!!

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 17:43

Brutalo pisze:Po bardzo pozytywnym początku sezonu przyszły dwa głupie remisy w lidze i spadek morale kibiców 8) Przypomina mi się tamten sezon i fatalny początek a następnie mecz z Realem po którym przyszła seria zwycięstw i wzrost formy. Mam nadzieję że środowy mecz podziała na naszych zawodników tak samo jak tamto spotkanie, a Diego i reszta zagrają na najwyższym poziomie. Co do składu nie przewiduję żadnych niespodzianek tzn
--------------Buffon---------
Zebina-Legro-Cheillini-Grosso
--Marchisio-Melo-Camor
------------ Diego------------
--------Amauri-Iaquinta------
Dwie ewentualne zmiany w tym składnie to Poulsen lub Tiago za Camora i Treze za któregoś napastnika. Co do wyniku... Noi vogliamo questa victoria !!!
Amauri to niech sobie odpocznie. Trezeguet jest w jako takiej formie, moze i do pustej bramki z dwoch metrow, ale strzela. Amauri gra egoistycznie i marnuje sytuacje.

Co do reszty nie mam uwag. Jedynie moze Poulsen za Marchisio bo Claudio jak narazie gral w KAZDYM meczu tego sezonu, lacznie z reprezentacja, wiec moze byc zmeczony.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 18:07

Ja bym nawet zaryzykował atakiem Treze-Del Piero ,jedno zaganie w meczu z Bolognia pokazało mi ,że to nie jest melodia przeszłości

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 18:12

Nie mówmy o słabej formie Bayernu bo po niezbyt udanym początku sezonu wyraźnie stanęli na nogi i wygrali pięć kolejnych meczów z rzędu, rozbijając między innymi na Signal Park Borussię aż 5:1. Teraz przyszła minimalna porażka z mocnym Hamburgiem, który jest liderem Bundesligi. Może i Bawarczycy nie są w szczytowej formie, nie rządzą i dzielą w lidze jak to miewało miejsce, ale to na prawdę bardzo silny rywal.

My po remisie na własnym terenie z Bordeaux a także wpadce w meczu przeciwko Bologni musimy zagrać va banque. Po pierwsze, żeby nie komplikować sobie sytuacji w grupie i nadrobić punkty stracone z Francuzami, po drugie żeby podwyższyć morale i wrócić na zwycięską ścieżkę. Juventus bardzo tego zwycięstwa potrzebuje, tylko czy go stać na nie?

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 18:28

fallweiss pisze:Ja bym nawet zaryzykował atakiem Treze-Del Piero ,jedno zaganie w meczu z Bolognia pokazało mi ,że to nie jest melodia przeszłości
Albo niedalekiej przyszłości, jeśli obaj wrócą do przyzwoitej dyspozycji :-D (wiem optymista)
A co do napadu to Treze i Iaquinta robią znacznie mniej w defensywie niż Amauri, a w tym meczu cała drużyna musi się udzielać w ofensywie (Grosso, Zebina) ale i w destrukcji (Amauri najlepiej z "Trzech Wież" ). Na dodatek wcześniej Diego lepiej współpracował z Amaurim niż Treze.
Niech zagra Amauri, a w razie co ( odpukać :angry: ) może wejść Treze za któregoś ze środkowych pomocników. Na ostatnie 15 minut Giovinco 8)

Obrazek
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 18:48

Mimo wszystko w takim meczu ,nawet po kontuzji powinien zagrać Alex bo zawsze może być jakiś faul na 20-30 metrze....a to tym bardziej ważne ,że nie spodziewam się jakiegoś gradu goli.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 18:56

Nie wiem po czym wnioskujesz, że Amauri jest najlepszy w defensywie ze wszystkich napastników. Ranieri chwalił za pracę obronną Trezeguet, a i Iaquinta nie wydaje mi się być w tym aspekcie gorszy od Brazylijczyka. Jestem niemal przekonany, że zagra duet Vincenzo-David. Obaj są w gazie i Ferrara nie powinien tego marnować.

Olbrzymia niewiadoma przed tym meczem. Nie wiem czego się spodziewać. Diego bez formy, bo w niej być nie może po ciągłym leczeniu się. Grający non stop Marchisio i chimeryczny Camoranesi. Zobaczymy. Grunt to dobra gra w obronie..

Orientuje się ktoś czy niemiecki Sat.1 koduje LM :?:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 września 2009, 19:25

ForzaDelPiero pisze:Nie wiem po czym wnioskujesz, że Amauri jest najlepszy w defensywie ze wszystkich napastników. Ranieri chwalił za pracę obronną Trezeguet, a i Iaquinta nie wydaje mi się być w tym aspekcie gorszy od Brazylijczyka. Jestem niemal przekonany, że zagra duet Vincenzo-David. Obaj są w gazie i Ferrara nie powinien tego marnować.
Wnioskuję po meczach w tym sezonie. Zawsze będąc jednym z dwóch typowych napastników częściej wycofywał się po piłki, starał się rozgrywać i kiwać (choć oczywiście jak każdy napastnik czasem instynkt strzelania był silniejszy niż podania), a także wyskakiwał całkiem dobrze do główek po wybiciach Buffona zgrywając je do obrońców.
Cieszę się, że nareszcie możemy "narzekać" na nadmiar napastników gotowych do gry. A może w przyszłości cała trójka (Iaqu, Treze, Amauri), w pomocy kreatywny Diego i dwóch twardzieli Melo i Momo :think: :?:
PS. Siwy chwalił wiele rzeczy i ludzi :lol: Np swoje relacje z zarządem dzień przed zwolnieniem.... :roll:

Obrazek
Zablokowany