Serie A (6) JUVENTUS 1-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 14:18

Przede wszystkim jutro musimy zdobyc kolejne 3 punkty. W meczach z drużynami takimi jak Bologna najważniejsza jest wygrana.
Mam nadzieję, że Ciro da jutro odpocząc niektórym graczom pierwszego składu, a szansę dostana ci którzy dotychczas grali mniej.

diegoool

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 14:20

Myśle ze jutro chociaz pare minut obejrzymy w akcji Diego-Del Piero... powienien Alex zagrać od początku z przodu z Davidem a Amauri i Iaquinta niech spoczną troche bo Amauri jest bez formy a Iaquinta podatny na urazy..

"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 16:04

Jeden z tych meczów, które po prostu trzeba wygrać. Jest spora szansa, że zwycięstwo pozwoli nam nie tylko dopisać 3 pkt, ale również wskoczyć na pozycję lidera. Inter czeka dziś ciężki mecz z Sampą. Do składu wraca Del Piero i Diego, zabraknie Grosso. Z jednej strony przydałoby się dać odpocząć niektórym zawodnikom przed bardzo ważnym meczem z Bayernem, ale z drugiej nie możemy sobie pozwolić na wpadkę. W obronie na pewno wystąpi Chiellini i Legro. Na lewej Ferrara ma wybór między De Ceglie i Molinaro. Ja bym wybrał tego drugiego, ale Ferrara pewnie wybierze Paolo. Na prawej do wyboru aż trzech zawodników. Nie wiem jak tam z kondycją u Zebiny, ale ja dałbym mu zagrać, żeby złapał rytm przed LM. W pomocy trzeba dać odpocząć Marchisio, ale nie ma za bardzo kim go zastąpić. Chyba będziemy skazani na Poulsena. Co do Diego to dałbym mu zagrać 45 minut, żeby się ograł przed środowym spotkaniem. W ataku chciałbym zobaczyć Alexa za Amauriego, który gra coraz słabiej. Nie wiem czy Ferrara zdecyduje się na ryzyko i wystawienie Davida od początku, żeby dać odpocząć Vincenzo. Można spróbować, a gdyby nie szło strzelanie to wpuścić Iaquinte w przerwie. Niezależnie od składu trzeba to wygrać. Myślę, że się uda chociaż nie spodziewam się oszałamiającej gry.

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 18:00

Wchodze na Liveonsat zeby zobaczyc gdzie jest mecz a tu protected... ktos wie o co chodzi? :s

Wiem ze jest tez na pierwszej stronie, ale i tak potrzebuje Liveonsat, wiec sie pytam.

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 18:22

kij mnie obchodzi kto zagra, kto nie, zwłaszcza, że we środę czeka Bayern. nie dopuszczam do siebie myśli, że nie wygramy. to właśnie na takich drużynach zdobywa się majstra, a nie na pokroju Genoi czy też Romy. żadna porażka, żaden remis, tylko 3 punkty.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 19:29

Trochę offtop ale przeciwko nam wybiegną Di Vaio i Zalayeta ,więc kawał historii Juve... Kto wie może zagrają przeciwko Alexowi i Treze ?? Ten nasz słynny atak z LM w 2003 r znowu byłby w komplecie...
ech...

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 19:54

No panowie trzeba koniecznie jutro wygrac! Inter wtopił z Sampą! Trzeba wykorzystac możliość samotnego liderowania:)

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 19:57

No i mamy bardzo ciekawa sytuacje. Inter stracil punkty, mozemy ich przeskoczyc w tabeli - taka sytuacja za Ranieriego miala pare razy miejsce, ale wtedy przegrywalismy z Cagliari. Jutro chce zobaczyc ze sytuacja ulegla zmianie.

Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 19:59

FelekJUVE pisze:No panowie trzeba koniecznie jutro wygrac! Inter wtopił z Sampą! Trzeba wykorzystac możliość samotnego liderowania:)
Jak ja żałuję, że nie oglądałem ich spotkania, radość na pewno byłaby większa niż teraz. :P

Co do jutrzejszego meczu to niestety będę miał okazję zobaczyć tylko pierwszą połowę, bo mam wyjazd. :|

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 20:06

białas pisze:kij mnie obchodzi kto zagra, kto nie, zwłaszcza, że we środę czeka Bayern. nie dopuszczam do siebie myśli, że nie wygramy.
Dokładnie. Wyjść i wygrać ten mecz najmniejszym nakładem sił, aby na środowy mecz być gotowym w 100%. Nie można tego meczu uznać za wygrany przez rozpoczęciem, ale nie ulega wątpliwości, że to my jesteśmy zdecydowanym faworytem.

W ataku pozostawiłbym Amauriego, który musi zacząć strzelać. Myślę, że Trezeguet po udanym występie mógłby powalczyć. Dobrze, że wraca Diego, będzie na pewno łatwiej przy akcjach ofensywnych. Taki zawodnik musi grać, mam nadzieję, że te jego urazy są chwilowe. W pomocy dobrze byłoby dać odpocząć także Marchisio.

Bardzo liczę na te 3 punkty i jak zawsze, na zero z tyłu. Nich obrona z Buffonem za plecami pokaże, że można :wink:

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 21:19

Chciałbym zobaczyć duet Alex-Treze jak za starych dobrych czasów, rzeczywiście dawno go nie oglądaliśmy, dawno już nie był takim zagrożeniem. Ale to się nie może stać, bo to byłaby krzywda dla Iaquinty od którego na dzień dzisiejszy powinniśmy zaczynać kompletować formacje. Jednak chyba Vincenzo się i tak nie pojawi, ale nie ze względów dyspozycyjnych, trzeba go w sumie oszczędzać. Ale nie wiem, czy lepiej, żeby także Alex nie wchodził w ogóle, wtedy w środę zagrałby z Iaquintą, tak byłoby chyba najlepiej. Treze niby skuteczniejszy, ale ja chyba jednak wolałbym zobaczyć Amauriego który jest szybszy bardziej dynamiczny, więcej daje drużynie niż stojący Treze nie biorąc pod uwagę bramek. Musi się przełamać, trzeba mu okazać trochę zaufania i wiary w jego umiejętności. A co do tej skuteczności to Treze nie miał jakiś niewiarygodnie trudnych do strzelenia sytuacji..

KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 21:34

Miejmy nadzieję że w tym sezonie powygrywamy wszystkie mecze z kelnerami bo jak widać po ostatnich dwóch sezonach to właśnie takie drużyny sprawiały nam więcej problemów niż czołówka. Wierzę że ta drużyna nie oleje sprawy, dodatkowo inter przegrał więc trzeba robić przewagę na kolejki w których będzie ciężej o punkty.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 21:48

Jutro najwyższy czas, aby wskoczyć wreszcie na pozycję lidera, do tego samodzielnego. Sam mecz raczej do bardzo trudnych nie powinien należeć - oczywiście nie ma mowy o lekceważeniu przeciwnika. Jednak nasi podbudowani dzisiejszą wpadką interu i poddenerwowani po remisie w Genui powinni zrobić, co przystoi. Panowie - mam nadzieję, że już jutro wrócimy tam, gdzie od zawsze nasze miejsce :pray:

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 września 2009, 10:42

Nadchodzi czas, w którym trzeba objąć samodzielne prowadzenie w tabeli i nie oglądać się za siebie.
Dziś czeka nas mecz, który po prostu trzeba wygrać, inny wynik niż wygrana to jest jak przegrana. Bologna nie gra dobrze co może świadczyć ich miejsce w tabeli i ilość punktów, dlatego liczę na wysoką wygraną.
Wczoraj inter stracił punkty i jest okazja na samodzielne prowadzenie po 3 latach! Przez te 3 lata nie udało nam się samodzielnie dowodzić tabelą i warto dodać, że gdy nadarzyła się okazja to zawsze frajersko traciliśmy punkty, ale dziś tak być nie może. Jak piłkarze "murinio" dają nam taką okazję to musimy z niej korzystać.
Co do składu to chcę wreszcie zobaczyć na prawej obronie Zebine. Jeżeli potwierdzi formę ze sparingów i nie połamie się znów to problem prawej strony mamy złagodzony. Reszta składu na ten mecz jest mi obojętna byle by wygrać i usiąść wygodnie na fotelu lidera, aż do końca rozgrywek.

Forza Juve!

Filip

Nieprzeczytany post 27 września 2009, 12:07

Nie wiecie czy czasem w Polsat Futbol będzie leciał ten mecz ?

Bo patrze na ich program TV to pisze tylko : 14.55 - Liga Włoska , nawet nie napisane jakie spotkanie...

Zablokowany