Serie A (6) JUVENTUS 1-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 22:46

Tradycyjnie do całego świata.
Niech Diego zacznie grać, a może przestanie być "panem szkiełko" :>

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 22:58

Piszesz, że głupie jest to chuchanie i dmuchanie na Diego. Prawdopodobnie gdyby nie to, Diego w tym momencie borykałby się z jeszcze poważniejszymi urazami mięśni.
EDIT: Mnie tez nie podoba się, że Diego gra tak mało. Nie wiem czy przerasta go Serie A pod względem fizycznym, ale wiem na pewno, że zdrowia nie da się oszukać i stoję na stanowisku, że piłkarz powinien grać w pełni zdrowy.
Ostatnio zmieniony 25 września 2009, 23:17 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 22:58

Prawda leży gdzieś po środku. Zgodzę się, że absolutnie nie powinniśmy na niego dmuchać i cyrków odstawiać, w końcu nie po to wydaliśmy te ciężkie pięniądze... Jednak zdaje mi się, że Ferrara nie chce niepotrzebnie ryzykować - ile to już było przypadków, że zawodnicy byli teoretycznie "wyleczeni", wracali pośpiesznie na murawę i znikali ponownie na kilka miesięcy... Lepiej zaryzykować w jednym spotkaniu, niż potem stracić gracza na tak długi okres czasu. Jednak i tak uważam, że Diego to kozak i wróci ze zdwojoną siłą. W końcu to jego pierwsza kontuzja - tej "letniej" nie liczę, jako że były to problemy z mięśniami... Wygląda na swego chłopa i twardo się trzyma na nogach - raczej, Lypsky, na szkiełko to on nie wygląda... Jednak jak zwykle życie pokaże - tylko nie kracz 8)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 23:03

Zobaczymy jak sytuacja potoczy się dalej, na dzień dzisiejszy nie podoba mi się to. Jeśli po jednym rozegranym meczu, będzie odpoczywał dwa to pozostanie "panem szkiełko" :prochno: wybaczcie kochanieńcy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 23:57

Mecz trzeba wygrac dostatecznie wysoko, aby zawodnicy mieli dużą pewnośc przed meczem LM, ale też bez jakiś zbędnych nakładów sił, liczę na zwycięstwo 2-0, 3-0.

Powinniśmy oszczędzac kluczowych zawodników, Diego od początku mam nadzieję nie zagra niech wejdzie ok. 60min.

Mam nadzieję że wyjdziemy takim sładem

-----------Manninger
--Zebina---Caceres--Legro---Molinaro
--------Poulsen---Melo--Tiago
---------------Giovinco
-----------Amauri---Treze

w drugiej połowie liczę na pojawienie się Diego i Alexa.

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 00:05

A moim zdaniem nie ma się za bardzo co oszczędzać i dmuchać na graczy. Zmęczonych zawsze można zmienić, a 3 zmiany w zupełności na to wystarczą. Mam nadzieję, że wyjdziemy takim składem:

---------------Buffon
Zebina---Kielon---Legro---De Ceglie
-------Camor----Melo----Marchisio
---------------Diego
-----------Amauri---Iaquinta

Amauri dlatego, że ostatnio to Vitek zmarnował mu szansę na brankę. Po drugie Treze widać, ze jak wchodzi do strzela, coś w tym jest.

piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 00:10

Loremaster pisze:Mecz trzeba wygrac dostatecznie wysoko, aby zawodnicy mieli dużą pewnośc przed meczem LM, ale też bez jakiś zbędnych nakładów sił, liczę na zwycięstwo 2-0, 3-0.

Powinniśmy oszczędzac kluczowych zawodników, Diego od początku mam nadzieję nie zagra niech wejdzie ok. 60min.

Mam nadzieję że wyjdziemy takim sładem

-----------Manninger
--Zebina---Caceres--Legro---Molinaro
--------Poulsen---Melo--Tiago
---------------Giovinco
-----------Amauri---Treze

w drugiej połowie liczę na pojawienie się Diego i Alexa.
Rozumiem trzeba dać odpaocząc paru graczom.Czy coś się stało z Buffonem?Wiem,Manninegr dobrze sobie radził w meczach towarzyskich,ale Gigi robi różnice tym bardziej że gdyby przed nim mieliby grać Legro i Caceres ,a ta dwójka stperów nie wygląda dość solidnie.W tym meczu postawiłbym na Grygere od pierwszych minut bo Zebina musi dojść w pełni do zdrowia na Bayern.Myśle że Gio powinien poradzić sobie z drużynami z tej niższej pólki ,a atak Treze Amauri wydaje się być racjonalnym rozwiązaniem.

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 00:26

Myślę że Chellini musi odpocząc, Buffon oczywiście pewnei zagra ale Manninger mam nadzieję dałbym sobie radę.

Amauri - musi grac, a warzywem jak Bologna powinien coś strzelic i się odblokowac akurat posadzenie jego na ławkę mu nie wyjdzie na zdrowie i nierozwiąże problemów.

Iaquinta - gra bardzo dużo i jestem pewnien że miałby siły, ale liczą reprezentację chłopak gra wszystko i biega za dwóch z Bayernem może się bardzo przydac i wolałbym go widziec w najwyższej formie.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 01:37

Może rzeczywiście trochę to zmodyfikować -dać pograć Poulsenowi i Tiago , by oszczędzać dość wątłą drugą linie na Bayern

Ciekawe co zrobi Ferrara- ostatnio pokazał ,że 4--3-1-2 nie jest zawsze jedynym rozwiązaniem dla niego... tylko ,że teraz do 4-4-2 trochę brakuje skrzydłowych (patrz lewa strona ew. Giovinco) -chodź takie ustawienie także pozwoliłoby na pewną rezerwę sił (patrz duet w środku Tiago-Poulsen)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 08:43

Dobra, kolejny rywal, kolejny mecz w krótkim czasie. U siebie nie powinniśmy mieć większych problemów, w zeszłym sezonie głównie na wyjazdach lubiliśmy zostawiać punkty ogórkom.

W przyszłym tygodniu czeka nas Liga Mistrzów. Ferrara wie najlepiej kto potrzebuje odpoczynku, kto nie jest w pełni zdrów. Z tego co da się wyczytać z newsów, to Marchisio przydałby się odpoczynek.

Z Diego bym już zaryzykował (chociaż w sumie co to za ryzyko- miał być gotowy juz na dżenułę). Powinien zagrać mecz przed Bayernem. No i jeżeli nie będzie Marchisio, to nie będzie głównej siły napedowej Juve z ostatniego meczu ;)

W ataku dałbym szanse Trezeguet i Iaquincie. Amauri powinien odpocząć, troche sie ogarnąć (chociaz oczywiście tragedii nie ma ;) ). Musi byc gotowy na Bayern, bo nadal uważam go za napastnika pierwszego składu.

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 08:55

w tym meczu powinien zagrać duet Vincenzo z Davidem a to dlatego ,ze Amauri juz od jakiś kilku miesiecy niestrzelił bramki w meczu o punkty a jak za ranieriego kilka razy na ławce usiadł to odrazu potem strzelał trzeba w nim zbudzić sportową złosć a przede wszystkim powinno dwóch pomocników zagrać razem Giovinco i Diego bo żadko kiedy grali Marchiso , Camor i Melo i w taki meczu fajnie by było zagrac 5 pomocnikami bo wiadomo kiedyś bedzie trzeba nadrabiać zaległości a w LM może być sytuacja ze bramki sie bedą liczyły wiec akurat takie ustawieni można by było zaprezenować z Hajfą . co do meczu to zapewne wygrana no i przynaimniej 1 bramka naszego CreiziGOOLA :)

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 09:41

Miejmy nadzieję, że Juventus zwycięży słabo grającą przecież Bolonię. Trzeba wygrać i liczyć, że Sampdoria urwie jakieś punkty Interowi, bo po ostatnim remisie zrównaliśmy się z nimi punktami. Mecz nie będzie należał raczej do trudnych, jedynym problemem może być to, że graliśmy mecz w czwartek i zagramy go jeszcze w środę, więc nie wiadomo jaki do końca skład wybierze Ferrara.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 10:31

A De Ceglie nie moglby zagrac w pomocy? Niech zastąpi Marchisio, ktory powinien odpoczac przed meczem z Bayernem. Ja to bym widział tak:

Buffon - Grygera/Zebina, Legro, Chiellini, Molinaro - De Ceglie, F. Melo, Camoranesi - Giovinco/Diego - Amauri, Trezeguet.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 11:00

Mecz u siebie z dośc łatwym przeciwnikiem. Spokojnie możemy to wygrac, w końcu musimy. Inter gra z Sampą więc jest szansa, że powinie im się noga i stracą 2pkt.

Co ustawienia to widziałbym je tak, aby niektórym piłkarzom dac trochę odpoczynku:
Od bramki Buffon - nie ma co go zmieniac na Alexa. Gigi jest w świetnej formie, jeszcze go wybijemy z rytmu :prochno:. W obronie raczej na bank zobaczymuy Grygerę, Legro i Chiellona, ale za Grosso zobaczyłbym Molka, bo jak narazie Fabio niezachwyca. Nie ma też co kombinowac z ustawianiem Caceresa na środku, bo on tam nie potrafi grac.
W pomocy widze natomiast Camora, Melo i Poulsena( albo De Ceglie) i Giovinco. Diego niech wejdzie ale powiedzmy tak w 50-60min spotkania.
Atak to już Treze i raczej Iaquinta. Amauri niech sobie odpocznie i się uspokoi trochę... Najchętniej zmieniłbym też Vicka, ale nie mamy na kogo. Chłop gra cały czas i boje się, że w meczu z Bayernem nie wyrobi kondycyjnie.

Mecz musimy wygrac. Mam nadzieje na przynajmniej 3-0 dla Nas. Niech sobie chłopacy postrzelają i przygotują psychicznie na Niemców...

Forza!

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2009, 12:02

KU-bra pisze:
Od bramki Buffon - nie ma co go zmieniac na Alexa. Gigi jest w świetnej formie, jeszcze go wybijemy z rytmu :prochno:.

Forza!
http://www.youtube.com/watch?v=SflKULcg ... dded#t=560 jest w dobrym rytmie tak jak w tej kompilacji z SJ. :D
Postawiłbym jednak na Amauriego z Treze. Nie daj Boże jakaś durna kontuzja VI i będzie ciężko strzelić szwabom. Z drugiej strony nie można sobie pozwolić na jakiś remis z Bologną ale wraca Diego i liczę na duet napastników Amauri Treze.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Zablokowany