Serie A (6) JUVENTUS 1-1 Bologna

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 18:05

Obrazek

Mecz 6 kolejki Serie A JUVENTUS-Bologna

Czas:

2009-09-27
Godzina: 15:00

Miejsce:

Stadio Olimpico di Torino

O przeciwniku:

Rok założenia: 1909
Barwy: Czerwono-niebieskie
Przydomek: Rossoblu
Prezes: Renato <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
Menedżer: Guiseppe Papadopulo
Strona internetowa
Sukcesy: Mistrzostwo Włoch (7): 1925, 1929, 1936, 1937, 1939, 1941, 1964
Pucharu Włoch (2): 1970, 1974

Ostatnie mecze:

23 września 2009
Bologna Livorno 2 : 0

20 września 2009
Milan Bologna 1 : 0

13 września 2009
Bologna Chievo 0 : 2

Aktualna pozycja w tabeli:
2. Juventus
...
14. Bologna

Najlepsi strzelcy drużyn:
3. Iaquinta (Juventus)
1.Di Vaio (Bologna)
1.Osvaldo (Bologna)
1.Portanova (Bologna)

Mecz na żywo w TV:
Al Jazeera Sport +1
C+ Fútbol
Dahlia Calcio 1
Digi Sport (RO)
Fox Soccer Channel **
Fox Sports Espanyol **
Kanal 9 (Swe)
Nova Sports 3 (Hellas)
NTV Spor
NTV+ Football
Sky Calcio 1
Sport 1 (Cze/Svk)
Sport 1 (Ukr)
Sport 1.1 (Ned)
Sport 2 (Hun)
SuperSport 1 (DigitAlb)
SuperSport 3 (ZA)
~ Al Jazeera Sport HD
~ C+ Deportes HD
~ DigitAlb HD5
~ Sky Calcio 1 HD

Mecz w Internecie:
http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.kuszotv.pl/
http://www.freefootball.org/

Przewidywane składy:
JUVENTUS
Bologna

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it

Kibice we wszystkich miastach Polski spotykają się by razem by oglądać ten mecz - zrób to i Ty, wstąp do pokoju KIBICE

wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D
-----------------------------------------------------------------------------------

Liga nie zwalnia tempa. Jeszcze nie ochłonęliśmy po ciężkiej czwartkowej batalii z Genoą, a już czeka nas niedzielny mecz z Bologną. Prawdopodobnie liczba niedysponowanych się zmnieszy, bo ma wrócić do kadry Diego. Jednak Ferrara pewnie nie będzie szafował siłami zawodnika, bo w środę arcyważny wyjazdowy mecz z Bayernem. W zespole Bologni natomiast ujrzymy naszych "starych znajomych": Di Vaio i Zalayete. Oby nie strzelili nam bramki. Liczę, że nasi gracze wkurzą się w pozytywnym tego słowa znaczeniu i zrehabilitują się za stratę punktów w Genui. Jeśli chcemy wygrać Scudetto to jest to mecz z kategorii, które musimy po prostu wygrać.

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 18:19

No co tutaj dużo mówić, ten mecz musimy po prostu wygrać. Jesteśmy w tym samym miejscu co Inter i teraz nie możemy odstąpić ich na krok. Zagrają w Genui, co daje nam nadzieje na stratę punktów przez Neroazzurrich, lecz teraz musimy się patrzeć tylko i wyłącznie na siebie. Będzie to mecz bezpośredni przed LM, toteż lepiej by Juventini zagrali jak z Livorno i co najważniejsze: wykorzystywali wszystkie akcje (a przynajmniej ich większość). Po raz kolejny mam nadzieję na odblokowanie się Amauriego, gdyż jako napastnik, no po prostu musi strzelać gole. Ładnie gra Claudio, mam nadzieję, że będzie takim dyrygentem z Bologną. Jeszcze dałbym Sebę na playmakera, gdyż Camor lepiej jak gra na skrzydle. Jeszcze niech tylko Gigi będzie świetnie dysponowany i będziemy mieli wisienkę na torcie. Jednakże nie można lekceważyć gości z Emilia Romagna i od początku kontrolować przebieg gry. Pozdrawiam

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 18:27

W ataku myślę ,że powinni grać Iaq i Treze. Amauri musi trochę odpocząć i ochłonąć ,a w końcówce powinien wejść Alex.Natomiast w drugiej linii bez większych zmian

Trzeba oszczędzać siły na Monachium...

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 18:32

Oczekuję wysokiej wygranej. Do gry wróci Diego, co mnie w zupełności uspokaja. Do tego gramy u siebie, a Bologna z całą pewnością nie jest tak wymagającym przeciwnikiem jak ten wczorajszy... Ferrara pozwoli zapewne na odpoczynek kluczowym graczom naszego zespołu, którzy pewnie rozegrają tylko połowę spotkania... Z tego co się orientuję, Bologna będzie w niedzielę obchodzić 100-lecie klubu, ale z całą pewnością to świętowanie zostanie zaburzone.... :C I co najważniejsze - w niedzielę jest spora szansa na objęcie samodzielnego liderowania w tabeli - osobiście wątpię bowiem w 3 oczka interu w spotkaniu z Sampą. Wracamy tam, gdzie nasze miejsce...

Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 18:33

Ten meczyk będzie nasz :) Mam nadzieje ze Ciro da szanse Caceresowi i ze zagra Diego :)
Iaquinta oczywiście znowu strzeli jako pierwszy bramke i kolejne 4pkt w typerze wpadna xD

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 18:53

A moim zdaniem wazne zeby ten mecz wygrac, byle jak. Na rozstrzelanie sie nadejdzie czas w srode.

I mysle ze tak bedzie, nasi Bianconeri wygraja najmniejszym nakladem sil, jakies glupie, a tyle znaczace 1-0, bedac juz myslami w Monachium.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 19:28

Chciałbym abyśmy wreszcie w jakimś meczu zdominowali boisko a przedewszystkim środek pola. W tym meczu moze to być trudne bo wielu zawodników może odpocząć czekajac na mecz z Bayernem ale mimo wszsytko tak ten mecz powinien wyglądać. Sam się sobie dziwie ale chciałbym zobaczyć Molinaro w miejsce Grosso,Fabio musi odpocząć a my będziemy mieli sposobnośc zobaczyć czy Molinaro nauczył się dośrodkowywać.

Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 19:32

Cała kolejka zapowiada kilka fajnych meczy.
Liczę na dobrą grę i przede wszystkim Marchisio, który obok Diego i Melo jest naszym najlepszym zawodnikiem w tym sezonie. No i oby Buffon znowu bronił strzały nie do obrony, albo lepiej - żeby nie było okazji do takich strzałów.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 19:35

Popieram zdanie poprzednika, musi zagrać Molinaro. Do tego chciałbym atak Amauri-Treze. a za nimi Giovinco. Mam nadzieję, że tym razem Ferrara nie będzie kombinował z ustawieniem, a pan szkiełko zagra chociaż 15min. i nie połamie się.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Desant.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 19:46

Lypsky pisze:Popieram zdanie poprzednika, musi zagrać Molinaro. Do tego chciałbym atak Amauri-Treze. a za nimi Giovinco. Mam nadzieję, że tym razem Ferrara nie będzie kombinował z ustawieniem, a pan szkiełko zagra chociaż 15min. i nie połamie się.
Nie wiem czy ma sens wystawianie Amauriego w takiej dyspozycji... Ja jednak stawiałbym na VI.

Co do Twojego "Pana szkiełko"... Jeszcze możesz wyzdrowieć... Nazywać kogoś Panem szkiełko dlatego, że doznał jednego, czy dwóch urazów to głupota, ale jak chcesz.

Co do meczu to wydaję mi się, że rezultat będzie lepszy niż w meczu z Genoą, a i sam przeciwnik nie jest tak wymagający.
Liczę tak jak np. Lypsky na występ Molinaro, uważam, że Grosso musi sobie odpocząć, bo już ten ostatni mecz nie był taki jak poprzednie spotkania w jego wykonaniu.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 20:09

Mam nadzieję że w niedziele zrehabilitujemy się za wczorajszy występ z Genuą. Jeżeli poprawimy skuteczność i zagramy pewnie w defensywie wręcz niemożliwa wydaje się utrata trzech punktów. Nie możemy jednak wyjść na ten mecz jak byśmy już wygrali. 100% koncentracji i przyciśnięcie od samego początku, a po strzeleniu bramki jeszcze większy presing i kontrolowanie gry. Co do składu w ataku widziałbym Trezeguet i Amauri (niech Vicek odpocznie na środę), za nimi koniecznie Diego a za niego Giovinco w drugiej połowie. W pomocy Melo, Poulsen i Mauro (Marchisio niech też odpocznie przed Bayernem). Osobna kwestia to obrona. O ile środek jest w 99% przewidywalny (Legro&Chiellini) to wprowadził bym zmiany na flankach. Za Zdenka wolałbym Jonathana, natomiast na lewej zamiast Grosso chciałbym De Ceglie albo Caseresa. A co do Grosso mam lekką refleksję. Na tydzień przed końcem Mercato nie było praktycznie dyskusji na jego temat, a obecnie wydaje się być podstawowym obrońcą. Lepiej późno niż wcale, ale trochę spontanicznie gra u nas. W swoich czterech meczach w barwach Juventusu na razie mnie nie powala, ale za takie pieniądze i tak daje radę :prochno: A może być tylko (...) lepiej :twisted:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 21:55

To jeden z tych meczy który należy wygrać, jest to ogórek którego piłkarze Juventusu powinni dość szybko strawić. Liczę na to że Ferrara do pograć rezerwowym piłkarzom.

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 22:01

HubsonJUVE pisze:Mam nadzieje ze Ciro da szanse Caceresowi
W sumie twoja nadzieje po części pokrywa się z moją nadzieją ale i obawą. Caceres pokazał sie jak dotąd tylko z tej złej strony. Przez niego mogliśmy stracić bramkę (nie jedną). Także jak już będziemy mieć 2:0 to może sobie wejść, ale wcześniej... sam nie wiem.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 22:12

qUIET pisze: Nie wiem czy ma sens wystawianie Amauriego w takiej dyspozycji... Ja jednak stawiałbym na VI.
Jak nie teraz to kiedy? Musi się przełamać, a w niedziele będzie ku temu najlepsza okazja. VI niech odpocznie przed Bayernem.
qUIET pisze: Co do Twojego "Pana szkiełko"... Jeszcze możesz wyzdrowieć... Nazywać kogoś Panem szkiełko dlatego, że doznał jednego, czy dwóch urazów to głupota, ale jak chcesz.
Będę nazywał go jak tylko zechce. Głupie jest to dmuchanie i chuchanie na Diego. Najpierw zmarnowana połowa okresu przygotowawczego, teraz jeden mecz i kontuzja. Jeśli będzie tak dalej chłopak nie pogra za dużo.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2009, 22:41

fallweiss pisze:W ataku myślę ,że powinni grać Iaq i Treze. Amauri musi trochę odpocząć i ochłonąć ,a w końcówce powinien wejść Alex.
Patrząc na formę naszych napastników tez wydaje mi się to optymalne rozwiązanie. Z drugiej jednak strony Lypsky ma chyba akurat rację, ze Iaquinta powinien wreszcie odpocząć przed meczem z Bayernem. A Amauri kiedyś się odblokować musi...
Natomiast w drugiej linii bez większych zmian
Tutaj akurat jestem niemal pewien, że nie zagra Marchisio (skurcze) od początku. Camor w jego miejsce i Diego także na boisku. Oczekuję, że Brazylijczyk zagra jakieś 60 minut. W trakcie meczu za Argentyńczyka Marchisio, a za Diego Giovinco. Tak bym to widział.

qUIET pisze o ławce dla Grosso. Popieram. Też gra ostatnio bez przerwy no i jakoś szczególnie nie zachwyca.
Lypsky pisze:Będę nazywał go jak tylko zechce. Głupie jest to dmuchanie i chuchanie na Diego. Najpierw zmarnowana połowa okresu przygotowawczego, teraz jeden mecz i kontuzja. Jeśli będzie tak dalej chłopak nie pogra za dużo.
Do kogo masz pretensje? Do sztabu szkoleniowego?

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Zablokowany