Ekstraklasa 2009/2010
- D-Rose
- Juventino

Przenioslem rozmowe do ekstraklasy zeby zaden mi nie vlepil kartki za zasmiecanie tematu.
Nie rozumiem polityki transferowej tego klubu,
Nie rozumiem dzialan marketingowych,
Nie rozumiem czemu ceny biletow za taki szajs sa takie wysokie,
Nie rozumiem czemu ceny rzeczy w oficjalnym sa takie wysokie(koszulka = 239 zl :shock: )
Nie rozumiem gdzie sie podzialy pieniadze z transferow Boruca, Fabianskiego, Janczyka.
Nie rozumiem wszystkich utrudnien ktore sa wprowadzane na Łazienkowska
i wielu innych rzeczy nie rozumiem.
Dla mnie to juz nie jest ta Legia na ktorej niemalze sie wychowalem(mimo ze jestem z bardzo daleka), to nie jest ta Legia, ktora straszyla pilkarzy innych klubow. Dzis przyjezdza taka Polonia Bytom na Ł3 i mowi ze graja o 3 pkt. To sie w pale nie miesci. Nie jest godna tego zebym po jakis bolesnych porazkach plakal(a zdarzalo mi sie i to juz pare razy :oops: ).
Z tej Legii ktora kocham zostala tylko nazwa, ktorej juz sie nikt nie boi. Gdzie pilkarze gosci, wychodzac na murawe byli posrani ze strachu(co mowil nawet Kosowski za gry w Wisle, ze gdy mieli jechac do Warszawy to polowa druzyny miala niestrawnosc)
Najbardziej charakternych pilkarzy juz w tym klubie nie ma.Oczywiscie paru skorokopow osobiscie szanuje, ale reszta mi jest obojetna.
Nigdy nie daruje tym ##########, tego co zrobili z tym klubem.
Mimo tego jestem dumny z bycia Legionistą, bo tak naprawde Legia to ci ktorzy poswiecaja swoj czas na to zeby pojechac w najdalsze zakatki swiata. Przynajmniej kibice trzymaja poziom, bo ci pilkarze ktorzy teraz graja z eLka na piersi, ani na ta eLke nie zaslugują, ani nigdy poziomu "mojej" Legii nie osiagna.
LEGIA TO MY!!!
Ja uzbroilem sie w mega cierpliowsc, tzn wyniki mi sie staly obojetne, nic mnie nie zdziwi, i to nie chodzi tylko o pilkarzy, tylko ogolny zarys co sie w tym klubie dzieje, poczawszy od wlasnie pilkarzy, a skonczywszy na wlodarzach Legii.Heh! Jakoś za bardzo mnie ściska gdy myślę że na samej górze jest Wisła, która odpadła z Levadią
. Jednak serducho inaczej pracuje gdy przez mózg przejawia się myśl, że feta na koniec sezonu bezie w Krk, a nie w stoLicy.
A co do Jasia to go bardzo szanuje JESZCZE!
Nie rozumiem polityki transferowej tego klubu,
Nie rozumiem dzialan marketingowych,
Nie rozumiem czemu ceny biletow za taki szajs sa takie wysokie,
Nie rozumiem czemu ceny rzeczy w oficjalnym sa takie wysokie(koszulka = 239 zl :shock: )
Nie rozumiem gdzie sie podzialy pieniadze z transferow Boruca, Fabianskiego, Janczyka.
Nie rozumiem wszystkich utrudnien ktore sa wprowadzane na Łazienkowska
i wielu innych rzeczy nie rozumiem.
Dla mnie to juz nie jest ta Legia na ktorej niemalze sie wychowalem(mimo ze jestem z bardzo daleka), to nie jest ta Legia, ktora straszyla pilkarzy innych klubow. Dzis przyjezdza taka Polonia Bytom na Ł3 i mowi ze graja o 3 pkt. To sie w pale nie miesci. Nie jest godna tego zebym po jakis bolesnych porazkach plakal(a zdarzalo mi sie i to juz pare razy :oops: ).
Z tej Legii ktora kocham zostala tylko nazwa, ktorej juz sie nikt nie boi. Gdzie pilkarze gosci, wychodzac na murawe byli posrani ze strachu(co mowil nawet Kosowski za gry w Wisle, ze gdy mieli jechac do Warszawy to polowa druzyny miala niestrawnosc)
Najbardziej charakternych pilkarzy juz w tym klubie nie ma.Oczywiscie paru skorokopow osobiscie szanuje, ale reszta mi jest obojetna.
Nigdy nie daruje tym ##########, tego co zrobili z tym klubem.
Mimo tego jestem dumny z bycia Legionistą, bo tak naprawde Legia to ci ktorzy poswiecaja swoj czas na to zeby pojechac w najdalsze zakatki swiata. Przynajmniej kibice trzymaja poziom, bo ci pilkarze ktorzy teraz graja z eLka na piersi, ani na ta eLke nie zaslugują, ani nigdy poziomu "mojej" Legii nie osiagna.
LEGIA TO MY!!!

- oliver
- Juventino

Jest nas dwóch, a obawiam się że znalazło by się nas dużo dużo więcej.VirusT pisze:
1.Nie rozumiem polityki transferowej tego klubu,
2.Nie rozumiem dzialan marketingowych,
3.Nie rozumiem czemu ceny biletow za taki szajs sa takie wysokie,
4.Nie rozumiem czemu ceny rzeczy w oficjalnym sa takie wysokie(koszulka = 239 zl :shock: )
5,Nie rozumiem gdzie sie podzialy pieniadze z transferow Boruca, Fabianskiego, Janczyka.
6,Nie rozumiem wszystkich utrudnien ktore sa wprowadzane na Łazienkowska
W tym wszystkim nic mi nie pozwala nie szanować trenera, który naprawdę robi co może. Może po kolei :
1. Transfery - mamy takiego pana co przez cała kadencje Jaśka jest za nie odpowiedzialny. Dokładnie Trzeciak, który z zawodników który trzymają poziom sprowadził Astiza, Chiny, Ajwen i jeśli można o kimś jeszcze wspomnieć to Wawrzyn, ale on raczej pasuję do podpunkty 5.
Za to mamy całe pasmo nie powodzeń" Kumbev, Decarga, Tito, Ekwueme, Ostwowski, Arru, Grzelak czy nawet do tego grona można dopisać Komorowskiego. oczywiście dodając jeszcze oddanie Grosickiego do Jagi. Na szybko potrafiłem wymienić 9 piłkarzy, a po głębszym przeanalizowaniu można znaleźć więcej takich nie wypałów. Ktoś powie, że to jednak Urban jest trenerem i on też palce maca w transferach, to po jasna holere płaci się Trzeciakowi. Skoro on jest za to odpowiedzialny to jemu powinno się pierwsze oberwać.
2. Marketing hehe to jest dobry podpunkt. Walter grupa ITI ma tvn TVN, a mecze Legii są pokazywane w Canale +.
3. Bilety - bo znowu portfel Waltera musi być jak najgrubszy innego powodu nie znam. Piłka Nożna powinna być dla kibiców, a nie dla bogaczy.
4. Patrz punkt 3.
5. Jańczyka, Boruca, Fabiana czy ostatnio dostaliśmy hajc za Wawrzyniaka i Błażeja, a wzięliśmy Miętowego za darmo i Ostrowskiego któremu kończył się kontrakt za 4 miesiące. Nawet za Perejro wzięli 250 tyś euro. Ja wiem , że utrzymanie klubu kosztuje, ale ITI w głównej mierze przyszli dbać o własny interes, a klubu później. Nie można oczywiście zapomnieć o tym, że powstają nowe obiekty, poza stadionem , powstają sztuczne murawy na który ma być nałożony jakiś balon, który da tyle, że można będzie na nim grac Lato Jesień Wiosna Zima. Gdzieś wspominane było o wykupieniu terenów chyba Hutnika, które pozwolą na szkolenie młodzieży. Właśnie w Legii stawia się na młodzież jak nigdy dotąd. Mistrzowie Polski rocznik 95, wice-mistrzostwo juniorów to tez na pewno wszystko kosztuje. Rybus Borysiuk Paluch Jędza tylko obawiam się, że to jest kolejny powód do zapełnienia kapsy Walterowi i prze pierwszej lepszej okazji zostaną sprzedani i co dalej gdzie kasa ??
6. ITI //////////
Widzisz to wszystko nie mówi mi, że Urban jest be. On porostu robi to co może. Jakoś nie wierzę, że jak był by inny trener to stawiał by na Rybusa czy Jędze. Pewnie grali by Kumbev czy Ostrowski, a jak grali to wszyscy widzieliśmy! Mimo tych nie powodzeń nieważne czy gole będą strzelać: Dziekanowski, Czereszewski, Svietlica, czy Chiny. Czy będą grać pięknie w europejskich pucharach czy beznadziejnie w lidze zawsze będę się przejmował wynikami bo Kocham LEGIE i żaden itiajowiec tego nie zmieni!
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- valsir
- Juventino

No to jest nas trzecholiver pisze:Jest nas dwóch, a obawiam się że znalazło by się nas dużo dużo więcej.VirusT pisze:
1.Nie rozumiem polityki transferowej tego klubu,
2.Nie rozumiem dzialan marketingowych,
3.Nie rozumiem czemu ceny biletow za taki szajs sa takie wysokie,
4.Nie rozumiem czemu ceny rzeczy w oficjalnym sa takie wysokie(koszulka = 239 zl :shock: )
5,Nie rozumiem gdzie sie podzialy pieniadze z transferow Boruca, Fabianskiego, Janczyka.
6,Nie rozumiem wszystkich utrudnien ktore sa wprowadzane na Łazienkowska
Dodam tylko ,że jest jeszcze szopka w postaci porozumienia z kibicami, szopka z flagami i oprawami i jeszcze całe mnóstwo rzeczy ,żeby cały świat śpiewał ITI Sp.
LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
- D-Rose
- Juventino

Czytajac Twoje posty Oliver, wnioskuje ze nie masz nic do zarzucenia Urbanowi(nie odbieraj tego jako atak
). Ja w sumie tez, bo z tymi pilkarzami jakich ma do dyspozycji to nawet i Lippi by bata nie ukrecil.
Jednakze, co mnie razi, to to ze on sie sam w tą kupe wpakowal. Mozemy na dwojak oceniac transfery, ze Trzeciak be itp itd, jednakze(nie chce wybielac Cieciaka w zaden sposob) Miroslav, sciagnal na testy m.in. Rodnei'a, Andrieyev'a, Parker'a. Juz nie wspominam Chikwaikwy, czy tez Matawu(teraz gostek wymiata w Podbeskidziu, a w zimie sie szykuje transfer do jakies druzyny z Ekstraklasy to taka mala uwaga). Po paru treningach(w przypadku rosjanina to byly treningi na salce gimanstycznej :lol:) Jasiu powiedzil ze sie nie nadaja i wrocili tam skad przyszli, no ok wierze mu na slowo ze byli slabi, ale czemu za pol roku, Rodnei gra w Hercie, Parker teraz bedzie wystepowal w Eredivisie, a ten rusek z Levadii podpisal 7letni kontrakt z Almerią? Zamiast tych trzech, pozytywnie wyrazil sie o Descardze Tito i Arruabarenie. No sory wery ale cos mi tu nie pasuje. Ktos ich na testy musial sciagnac, a negatywnie ich ocenil niestety Jasiu.
Druga sprawa. Prowadzi Legie juz trzeci sezon, i po trzech latach nie widac zadnej poprawy gry. Zadnego stylu, wciaz ta sama bieda z nedzą i liczenie ze Chiny cos tam ustrzeli, a moze sie uda wygrac 1:0. Juz nie chce sie wdawac w dyskusje w jakies taktyczne zagrania, czy lepiej grac w srodku Ajwenem z Giza czy z Jarzebowskim, bo ja sie na tym nie znam, ale czy gra Ajwen czy gra Borysiuk czy gra Jarza, styl gry sie nie zmienia. Jak byla padaka tak jest. Iwanski po przyjsciu do Legii umial uderzyc z wolnego bramke, teraz o dziwo zero, nawet czesto sie zdarza ze nie umie przerzucic pilką muru. o rogach to ja juz w ogole nie mowie.
Trzecia sprawa. Zadnej samokrytyki. Nie slyszalem nigdy z jego ust, ze zle przygotowal zespol do sezonu. Ciagle albo mu kibice przeszkadzaja bo sa za glosno, albo jak nie kibicuja to jest za cicho, albo wytlumaczenie ze nam ten zespol nie lezy, albo to ze mielismy pecha. Zadnej winy nie bierze na siebie, a to ze goscie wymiekaja po 65 minutach gry to tez jest wina pogody, ciezkich pilek czy moze jednak kibicow? Kto przygotowuje druzyne do sezonu, MY czy ON?!
Popatrzmy na Skorze, gostek po Levadii wzial i podal sie do dymisji. Zrezygnowal z odszkodowan itp. Co z tego ze zdobyl w pieknym stylu 2 MP, wzial i pokazal ze ma jaja i ze jest w stanie poniesc odpowiedzialnosc za to co sie stalo w lipcu z estonczykami? Jak myslisz, jak nasz Jas by sie zachowal po takej wtopie? Jak by ta porazke tlumaczyl?
Czwarta sprawa. Jest on niestety idealnym kandydatem na lawke Legii w czasach ITI, nie kloci sie, nie potrafi uderzyc piescia w stol i powiedziec co mu sie nie podoba, kocha swoja ciepla posadke i do konca kontraktu bedzie nas meczyl swoimi wymyslami taktycznymi, grania w Warszawie z Polonia Bytom jednym napastnikiem. :roll:
Zeby nie bylo ze dostrzegam same minusy, napewno punktuje u mnie z wprowadzaniem mlodych. Rybus, Borysiuk, Jedza czy tez Rzezniczak czy czasami Paluchowski. Widac ze ma do nich zaufanie, i to mnie cieszy, nie kazdy umie w waznych meczach postawic na mlodziez, on potrafi i widac ze beda z nich ludzie, a postepy sa zauwazalne.
A druga kwestia bycia "za" Urbanem to to ze niestety po ewentualnym zwolnieniu nie widze dobrego kandydata(oprocz Pawła Janasa)na jego stanowsko.
Jednakze, co mnie razi, to to ze on sie sam w tą kupe wpakowal. Mozemy na dwojak oceniac transfery, ze Trzeciak be itp itd, jednakze(nie chce wybielac Cieciaka w zaden sposob) Miroslav, sciagnal na testy m.in. Rodnei'a, Andrieyev'a, Parker'a. Juz nie wspominam Chikwaikwy, czy tez Matawu(teraz gostek wymiata w Podbeskidziu, a w zimie sie szykuje transfer do jakies druzyny z Ekstraklasy to taka mala uwaga). Po paru treningach(w przypadku rosjanina to byly treningi na salce gimanstycznej :lol:) Jasiu powiedzil ze sie nie nadaja i wrocili tam skad przyszli, no ok wierze mu na slowo ze byli slabi, ale czemu za pol roku, Rodnei gra w Hercie, Parker teraz bedzie wystepowal w Eredivisie, a ten rusek z Levadii podpisal 7letni kontrakt z Almerią? Zamiast tych trzech, pozytywnie wyrazil sie o Descardze Tito i Arruabarenie. No sory wery ale cos mi tu nie pasuje. Ktos ich na testy musial sciagnac, a negatywnie ich ocenil niestety Jasiu.
Druga sprawa. Prowadzi Legie juz trzeci sezon, i po trzech latach nie widac zadnej poprawy gry. Zadnego stylu, wciaz ta sama bieda z nedzą i liczenie ze Chiny cos tam ustrzeli, a moze sie uda wygrac 1:0. Juz nie chce sie wdawac w dyskusje w jakies taktyczne zagrania, czy lepiej grac w srodku Ajwenem z Giza czy z Jarzebowskim, bo ja sie na tym nie znam, ale czy gra Ajwen czy gra Borysiuk czy gra Jarza, styl gry sie nie zmienia. Jak byla padaka tak jest. Iwanski po przyjsciu do Legii umial uderzyc z wolnego bramke, teraz o dziwo zero, nawet czesto sie zdarza ze nie umie przerzucic pilką muru. o rogach to ja juz w ogole nie mowie.
Trzecia sprawa. Zadnej samokrytyki. Nie slyszalem nigdy z jego ust, ze zle przygotowal zespol do sezonu. Ciagle albo mu kibice przeszkadzaja bo sa za glosno, albo jak nie kibicuja to jest za cicho, albo wytlumaczenie ze nam ten zespol nie lezy, albo to ze mielismy pecha. Zadnej winy nie bierze na siebie, a to ze goscie wymiekaja po 65 minutach gry to tez jest wina pogody, ciezkich pilek czy moze jednak kibicow? Kto przygotowuje druzyne do sezonu, MY czy ON?!
Popatrzmy na Skorze, gostek po Levadii wzial i podal sie do dymisji. Zrezygnowal z odszkodowan itp. Co z tego ze zdobyl w pieknym stylu 2 MP, wzial i pokazal ze ma jaja i ze jest w stanie poniesc odpowiedzialnosc za to co sie stalo w lipcu z estonczykami? Jak myslisz, jak nasz Jas by sie zachowal po takej wtopie? Jak by ta porazke tlumaczyl?
Czwarta sprawa. Jest on niestety idealnym kandydatem na lawke Legii w czasach ITI, nie kloci sie, nie potrafi uderzyc piescia w stol i powiedziec co mu sie nie podoba, kocha swoja ciepla posadke i do konca kontraktu bedzie nas meczyl swoimi wymyslami taktycznymi, grania w Warszawie z Polonia Bytom jednym napastnikiem. :roll:
Zeby nie bylo ze dostrzegam same minusy, napewno punktuje u mnie z wprowadzaniem mlodych. Rybus, Borysiuk, Jedza czy tez Rzezniczak czy czasami Paluchowski. Widac ze ma do nich zaufanie, i to mnie cieszy, nie kazdy umie w waznych meczach postawic na mlodziez, on potrafi i widac ze beda z nich ludzie, a postepy sa zauwazalne.
A druga kwestia bycia "za" Urbanem to to ze niestety po ewentualnym zwolnieniu nie widze dobrego kandydata(oprocz Pawła Janasa)na jego stanowsko.

- oliver
- Juventino

To nie jest tak , że ja nic mu nie ma mu do zarzucenia. Styl przeraża, a nawet jego brak. Ale po kolei
Jeśli chodzi o tych Afrykańczyków to popatrz kiedy oni byli na tych testach. To nie był dla nich najlepszy okres. Chłopak zobaczył pierwszy raz zimę, pierwszy raz ubrał rękawiczki czapkę czy kurtkę to ja się nie dziwie, że lepsze wrażenie zrobił Paluch niż Chiki, podobnie było z innymi. Tu można Jaśkowi zarzucić, że mógł zaryzykować wiadomo nie z wszystkimi, ale jednego mógł zakontraktować. Jeśli chodzi o tego Ruska to nie pamiętam dokładnie czy to ten, ale kojarzy mi się, że to też nie był dla niego najlepszy okres na testy. Kadra był praktycznie zamknięta, a do rozgrywek nie pozostało więcej niż tydzień.
Ze stylem jet tragicznie, mógł by być lepszy. Gdy co roku sprzedaje się kluczowego zawodnika (np. Vuko Warzyn Roger) nie można oczekiwać nie wiadomo czego. Jednak potrafią zagrać dobry mecz co pokazali np. z Broendby. Marnym pocieszeniem jest, że nie tylko Legia, ale i cała polska piłka robi kroki do tyłu.
Jeśli chodzi o samo krytykę to nie mówi o tym, ale przede wszystkim widać to, że coś tam próbuje zmieniać. Pierwszy lepszy przykład przygotowania do sezonu. Pamiętasz jak to wyglądało na początku? Siatko noga luzik gierki i jest cacy, potem w lidze było już tak wesoło. Fakt coach nie mówił o tym głośni, ale wiedział, że ma jeszcze jedną szanse i to zmieniał. Jeśli chodzi o Skorżę przyznanie się do błędu w mediach to był jego ostania szansa na utrzymanie krzesła.
Co do czwartej kwestii zgadzam. Brakuje mu jaj o czym już tu pisałem przegrywamy 1-0, a on zmienia defensywnego pomnika na ofensywnego.
Jeśli chodzi o tych Afrykańczyków to popatrz kiedy oni byli na tych testach. To nie był dla nich najlepszy okres. Chłopak zobaczył pierwszy raz zimę, pierwszy raz ubrał rękawiczki czapkę czy kurtkę to ja się nie dziwie, że lepsze wrażenie zrobił Paluch niż Chiki, podobnie było z innymi. Tu można Jaśkowi zarzucić, że mógł zaryzykować wiadomo nie z wszystkimi, ale jednego mógł zakontraktować. Jeśli chodzi o tego Ruska to nie pamiętam dokładnie czy to ten, ale kojarzy mi się, że to też nie był dla niego najlepszy okres na testy. Kadra był praktycznie zamknięta, a do rozgrywek nie pozostało więcej niż tydzień.
Ze stylem jet tragicznie, mógł by być lepszy. Gdy co roku sprzedaje się kluczowego zawodnika (np. Vuko Warzyn Roger) nie można oczekiwać nie wiadomo czego. Jednak potrafią zagrać dobry mecz co pokazali np. z Broendby. Marnym pocieszeniem jest, że nie tylko Legia, ale i cała polska piłka robi kroki do tyłu.
Chyba się rozpędziłeśVirusT pisze: Ciagle albo mu kibice przeszkadzaja bo sa za glosno,
Jeśli chodzi o samo krytykę to nie mówi o tym, ale przede wszystkim widać to, że coś tam próbuje zmieniać. Pierwszy lepszy przykład przygotowania do sezonu. Pamiętasz jak to wyglądało na początku? Siatko noga luzik gierki i jest cacy, potem w lidze było już tak wesoło. Fakt coach nie mówił o tym głośni, ale wiedział, że ma jeszcze jedną szanse i to zmieniał. Jeśli chodzi o Skorżę przyznanie się do błędu w mediach to był jego ostania szansa na utrzymanie krzesła.
Co do czwartej kwestii zgadzam. Brakuje mu jaj o czym już tu pisałem przegrywamy 1-0, a on zmienia defensywnego pomnika na ofensywnego.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- D-Rose
- Juventino

Konferencja prasowa trenera Legii po meczu ze Slaskiem.
2. To od czego pan tu jest? z taka sila ofensywna jaka pan dysponuje, 6 bramek w 6 meczach sezonu to jest kpina, i chociazby za to pan powinien poleciec ze stołka.
Juz wole Magiere zebybyl trenerem niz ten ###### zabol, idz se pan do swego Gornika, i tam trenuj wymyslanie przyczyn kolejnych porazek.
Swoja drogą, jeszcze niedawno w komentarzach na legialive.pl, zwolennikow Uraban i jego przeciwnikow bylo po rowno, ale teraz jak czytam te wypowiedzi to moze jedna osoba sie znajdzie, ktora tego gamonia popiera.
1. Panie, miej pan honor i wez wynos sie z Legii. Mam pana serdecznie dosyć, po kazdym meczu gdzie pan punkty straci, to jest co różniejsza wymowka, bo to pilka byla za ciezka, bo to kibice zniszczyli psychicznie zawodnika, bo to murawa byla specjalnie polana woda zeby pilkarzom Legii sie zle gralo... a prawda jest taka zes pan tyle wspolnego z trenerką, jak ja z chodzeniem w szmacie Interu Mediolan.– Pierwsza połowa była dość bezbarwna. Śląsk szukał kontrataku na śliskim boisku, specjalnie w tym celu polanym. Rywale liczyli na kontrę i w ten sposób chcieli przedostawać się pod nasze pole karne. W drugiej części gry zagraliśmy bardziej agresywnie, gospodarze się kilka razy pogubili. Przeważaliśmy momentami, ale nie stworzyliśmy sobie zbyt wielu sytuacji. Pozostał pewien niedosyt, czas pokaże czy ten punkt jest cenny czy może jest stratą - mówił po spotkaniu trener Legii Jan Urban.
2. To od czego pan tu jest? z taka sila ofensywna jaka pan dysponuje, 6 bramek w 6 meczach sezonu to jest kpina, i chociazby za to pan powinien poleciec ze stołka.
Juz wole Magiere zebybyl trenerem niz ten ###### zabol, idz se pan do swego Gornika, i tam trenuj wymyslanie przyczyn kolejnych porazek.
Swoja drogą, jeszcze niedawno w komentarzach na legialive.pl, zwolennikow Uraban i jego przeciwnikow bylo po rowno, ale teraz jak czytam te wypowiedzi to moze jedna osoba sie znajdzie, ktora tego gamonia popiera.
Ostatnio zmieniony 13 września 2009, 13:39 przez D-Rose, łącznie zmieniany 4 razy.

- Majos
- Juventino

Legia gra słabo, jakoś tak bezbarwnie. Remis ze Śląskiem to nie przypadek, ale to też jest bardzo dobra postawa piłkarze z Wrocławia. Znowu kontuzji dostał Bartek Grzelak, szkoda, bo to mógł być bardzo dobry piłkarz, a kolejne kontuzje skracają jego karierę. Lech wygrywa w Białymstoku, odrabiając dwubramkową stratę. Czyżby wreszcie zaczęli wygrywać ?
- paku
- Juventino

Wisła wygrywa zgodnie z planem. Chociaż łatwo nie było. Deszcz w drugiej połowie dostarczył niezłych emocji na trybunach, w szczególności panna która pozbyła się w całości górnych części garderoby 
Amika wygrywa, chociaż łatwo też nie miała, brawa za determinację. Legia na remis z WKS, Chini chyba musi trochę czasu poświęcić aby wrócić do formy. Zaskakuje Polonia Bytom, w niedzielę mecz na szczycie. Nic innego nie przewiduje jak wygrana Białej Gwiazdy.
Amika wygrywa, chociaż łatwo też nie miała, brawa za determinację. Legia na remis z WKS, Chini chyba musi trochę czasu poświęcić aby wrócić do formy. Zaskakuje Polonia Bytom, w niedzielę mecz na szczycie. Nic innego nie przewiduje jak wygrana Białej Gwiazdy.
- Majos
- Juventino

Nom, jeśli Wisła odskoczy teraz wszystkim poważniejszym rywalom w stawce, to już może być nie do dogonienia. Franciszek Smuda już zdobywa punkty w Zagłębiu, choć gra była wprost fatalna i Lubina i Polonii, ale to zawsze 3. punkty.paku pisze:Wisła wygrywa zgodnie z planem. Chociaż łatwo nie było. Deszcz w drugiej połowie dostarczył niezłych emocji na trybunach, w szczególności panna która pozbyła się w całości górnych części garderoby
- ArtHur
- Juventino

Byłem na meczu Śląska z Legią. Nuda, żal i przerażenie, a do tego cieniutki doping. I tyle. Powiem jeszcze, że możecie mówić, iż Chiny jest bez formy, ale przez 45 min zrobił więcej szumu niż cała reszta przez 90 minut.
- oliver
- Juventino

Coś tu cicho, a tyle się dzieje nie wiem od czego zacząć. Może od małych niespodzianek Pucharu Polski, które co roku się zdarzają. Nie którzy to do tej pory wypominają mi jak to Legia skompromitowała się w Bieszczadach.
PIAST KOBYLIN - CRACOVIA 1:1 (1:0). Karne: 2:4 uff
DOLCAN ZĄBKI - ŚLĄSK WROCŁAW 1:1 (1:0). Karne: 5:4.
GKS TYCHY - JAGIELLONIA BIAŁYSTOK 0:1 (0:0) Grosicki w 120 min
BYTOVIA II BYTÓW - POLONIA BYTOM 2:1 (1:0). Nie ma to jak zremisować z mistrzem Polski, a za trzy dni przegrać z drużyną z okręgówki.
Teraz może o rzeczach mniej przyjemnych, ale o tym z czym zderzamy się prawie codziennie :
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2009 ... ielce.html
Kilka rzeczy mnie trochę rozbawiło :
- jeden z piłkarzy miał nawet ksywę "Skarbnik" hm..
ciekawe od czego??
- jeden z gwiazdorów (czyt. były piłkarzy Korony) zjawił się do sądu aby go nie obciążać kosztami sądowymi.
- dobrze, że dalej mogą grac w piłkę
Teraz Pogoń jest na topie:
http://www.wprost.pl/ar/172570/Korupcja ... -Szczecin/
"Arturowi B. i Grzegorzowi M. Sportowcy po przesłuchaniu i złożeniu wyjaśnień"
Można spodziewać się następnych. Brak słów
WIE KTOŚ KIEDY BĘDĄ LODÓWKI Z WRONEK UKARANE?? Reksio wszystko wyszczekał przyznał się więc na co czekać? Przecież czar prysł i lodówki już nie grają w europejskich pucharach.
Teraz o tym co nasz czeka czyli szlagier:
25.09.2009 20:00 Legia Warszawa - Lech Poznań
Legia bez Chinyamy Pyry bez Arboledy. Jest to mecz gdzie spotka się najlepszy atak 16 goli Ciufci z najlepszą obrona w lidze 1 gol stracony Legii musi robić wrażenie. Niestety na odwrót wgląda to już dużo gorzej Legia strzeliła do tej pory 8 goli z tego 4 w jednym meczu, a ich piątkowi rywale stracili 10 goli. Trudno wytypować wynik więc liczę na ładne spotkanie z dużą dozą emocji i oczywiście z kompletem punktów dla Legii.
26.09.2009 18:15 Wisła Kraków - Polonia Warszawa
Tu się zapowiada drugi ciekawy mecz. Drużyna rodem z Grodziska nie strzeliła gola od 4 kolejek. Czuje, że nad Duszanem stoi kat w postaci własnego prezesa. Wisa będzie chciała pokazać, że remis z Polonią był wypadkiem przy pracy. Teoretycznie czysta jedynka. Jednak nie zdziwię się jak będzie remisik.
PIAST KOBYLIN - CRACOVIA 1:1 (1:0). Karne: 2:4 uff
DOLCAN ZĄBKI - ŚLĄSK WROCŁAW 1:1 (1:0). Karne: 5:4.
GKS TYCHY - JAGIELLONIA BIAŁYSTOK 0:1 (0:0) Grosicki w 120 min
BYTOVIA II BYTÓW - POLONIA BYTOM 2:1 (1:0). Nie ma to jak zremisować z mistrzem Polski, a za trzy dni przegrać z drużyną z okręgówki.
Teraz może o rzeczach mniej przyjemnych, ale o tym z czym zderzamy się prawie codziennie :
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2009 ... ielce.html
Kilka rzeczy mnie trochę rozbawiło :
- jeden z piłkarzy miał nawet ksywę "Skarbnik" hm..
- jeden z gwiazdorów (czyt. były piłkarzy Korony) zjawił się do sądu aby go nie obciążać kosztami sądowymi.
- dobrze, że dalej mogą grac w piłkę
Teraz Pogoń jest na topie:
http://www.wprost.pl/ar/172570/Korupcja ... -Szczecin/
"Arturowi B. i Grzegorzowi M. Sportowcy po przesłuchaniu i złożeniu wyjaśnień"
Można spodziewać się następnych. Brak słów
WIE KTOŚ KIEDY BĘDĄ LODÓWKI Z WRONEK UKARANE?? Reksio wszystko wyszczekał przyznał się więc na co czekać? Przecież czar prysł i lodówki już nie grają w europejskich pucharach.
Teraz o tym co nasz czeka czyli szlagier:
25.09.2009 20:00 Legia Warszawa - Lech Poznań
Legia bez Chinyamy Pyry bez Arboledy. Jest to mecz gdzie spotka się najlepszy atak 16 goli Ciufci z najlepszą obrona w lidze 1 gol stracony Legii musi robić wrażenie. Niestety na odwrót wgląda to już dużo gorzej Legia strzeliła do tej pory 8 goli z tego 4 w jednym meczu, a ich piątkowi rywale stracili 10 goli. Trudno wytypować wynik więc liczę na ładne spotkanie z dużą dozą emocji i oczywiście z kompletem punktów dla Legii.
26.09.2009 18:15 Wisła Kraków - Polonia Warszawa
Tu się zapowiada drugi ciekawy mecz. Drużyna rodem z Grodziska nie strzeliła gola od 4 kolejek. Czuje, że nad Duszanem stoi kat w postaci własnego prezesa. Wisa będzie chciała pokazać, że remis z Polonią był wypadkiem przy pracy. Teoretycznie czysta jedynka. Jednak nie zdziwię się jak będzie remisik.
koniec iti
koniec iti
- paku
- Juventino

Tu będzie ciężej, bo niby lodówki grają na licencji Amiki. Starego Lecha już nie ma, czyli notabene nie ma problemu korupcji w tym klubie. Takie dziwy tylko w Polsce.oliver pisze: WIE KTOŚ KIEDY BĘDĄ LODÓWKI Z WRONEK UKARANE?? Reksio wszystko wyszczekał przyznał się więc na co czekać? Przecież czar prysł i lodówki już nie grają w europejskich pucharach.
- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dokładnie. Sprawa bardzo ciekawa. To tak jakby teraźniejszy Lech zupełnie nie utożsamiał się z wcześniejszymi sukcesami Lecha czy postaciami typu Anioła, Reiss czy Okoński.paku pisze:Tu będzie ciężej, bo niby lodówki grają na licencji Amiki. Starego Lecha już nie ma, czyli notabene nie ma problemu korupcji w tym klubie. Takie dziwy tylko w Polsce.oliver pisze: WIE KTOŚ KIEDY BĘDĄ LODÓWKI Z WRONEK UKARANE?? Reksio wszystko wyszczekał przyznał się więc na co czekać? Przecież czar prysł i lodówki już nie grają w europejskich pucharach.
Ale myślę, że na Amikę siłą rzeczy i tak coś powinni znaleźć.
- paku
- Juventino

Ale obecny Lech chwali się "tradycjami" statego Lecha, co jest dla mnie śmieszne.zoff pisze:Dokładnie. Sprawa bardzo ciekawa. To tak jakby teraźniejszy Lech zupełnie nie utożsamiał się z wcześniejszymi sukcesami Lecha czy postaciami typu Anioła, Reiss czy Okoński.paku pisze:Tu będzie ciężej, bo niby lodówki grają na licencji Amiki. Starego Lecha już nie ma, czyli notabene nie ma problemu korupcji w tym klubie. Takie dziwy tylko w Polsce.oliver pisze: WIE KTOŚ KIEDY BĘDĄ LODÓWKI Z WRONEK UKARANE?? Reksio wszystko wyszczekał przyznał się więc na co czekać? Przecież czar prysł i lodówki już nie grają w europejskich pucharach.
Ale myślę, że na Amikę siłą rzeczy i tak coś powinni znaleźć.