Serie A (5) Genoa 2-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 18:24

Kadra Juventusu na mecz z Genoą.

piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 18:42

Długie absencje naszych czołowych(ADP,Sissoko,Cana,Diego) zawodników nie nie wyglądają ciekawie,ale na papierze nadal jesteśmy bardzo mocni.Oto moja propozycja wyjściowej 11 na jutrzejszy mecz:
---------------Buffon-------------

Zebina--Legro--Chiellini-Grosso

--Marchisio-Melo-De Ceglie

-----------Camoranesi-----------

-------Iaquinta---Amauri--------

Pewnie Ciro postawi Poulsena zamiast De Ceglie,albo Camora obok dwójki Melo,Marcisio,ale chciałbym zobaczyć jak wyżej wymienieni gracze razem radzą sobie na boisku.Mimo że Ferrara mówił o tym jakoby Gio w jego taktyce jest trequartistą chętnie zobaczyłbym go w roli napastnika.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 18:43

Zabraknie niestety Diego i Alexa, ale cieszy mnie w sumie, że Ciro dmucha na zimne. Nie zapominajmy, że w przyszłym tygodniu gramy bardzo ważne spotkanie z Bayernem i wtedy chociażby Brazylijczyk przyda się pewnie bardziej. We włoskiej prasie spekuluje się, że na miejscu Gio Ferrara chce wystawić Camora, który moim zdaniem mógłby z tego zadania wywiązać się wzorowo.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 18:48

Ciekaw jestem jak szybko Diego złapie następny uraz :whistle: Nowy "pan szkiełko" się szykuje.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
diegoool

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 18:49

1-1 albo skromne zwycięstwo Juventinich 1-0 lub 2-1.. może w końcu Amauri coś strzeli

"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 19:09

Lypsky pisze:Ciekaw jestem jak szybko Diego złapie następny uraz :whistle: Nowy "pan szkiełko" się szykuje.
Mógłby zagrać jutro, ale Ferrara nie chce teraz ryzykować gry Diego zaraz po urazie skoro w meczu z Bayernem będzie dla nas ważniejszy.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 19:22

Nie wierzę redaktorom z La Gazzetty co do Juve by Ferrara in 4-4-2.
Amauri musi się w końcu odblokować, bo jak tak dalej pójdzie rok 2009 będzie jednym z najgorszych w wykonaniu Brazylijczyka podczas ostatnich lat. Del Piero i Diego cały czas poza kadrą, no i martwi wizja niepewnego De Ceglie w pierwszej jedenastce. Lekko nie będzie...

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 19:28

4-4-2? Nie wierzę że Ferrara zaryzykuje grę ustawieniem które testowaliśmy w sparingach po 15-20 minut. Mamy tak szeroką kadrę że nie ma co zmieniać taktyki, jeszcze na taki mecz.

piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 19:46

Vincitore pisze:4-4-2? Nie wierzę że Ferrara zaryzykuje grę ustawieniem które testowaliśmy w sparingach po 15-20 minut. Mamy tak szeroką kadrę że nie ma co zmieniać taktyki, jeszcze na taki mecz.
Też w to nie wierze,ale takie zagranie ma swoje plusy np.zaskoczenie rywala,a do tego mamy warunki i zawodników pasujących do tego ustawienia bo Giovinco i Camor na skrzydłach wyglądają świetnie,a do tego dwóch wieżowców w napadzie,tylko nie pasuje mi jedno,Ciro nie miał wielu okazji grać tym ustawieniem.Wierze jednak w Ferrare i uważam,że to co on postanowi jest słuszne choć nie wszyscy się z nim zgadzają.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 20:17

Ja również nie wierzę w zmianę ustawienie. Ciro po remisie z Bordeaux podkreślał że nie zmieni formacji po jednym średnio udanym meczu. Jeżeli miałbym obstawiać jedenastkę na jutrzejszy mecz to chyba :
---------Buffon------ ("szkoda" że znowu jest najlepszym bramkarzem na świecie bo Manninger sobie trochę nie pogra :whistle: , mam nadzieję że do meczu z Bayernem zagra chociaż jeden mecz)

Grygera---Legro--Chiellini-Grosso ((8), trzeba pamiętać że z Genua zawsze grał dobrze i skutecznie)

------Camor-Melo-Tiago (Po Marchisio ostatnio ostatnio było widać zmęczenie, niech sobie jeden mecz odpocznie)

-----------Giovinco----------- (no comment, musi grać na tej pozycji jeśli nie zagra Diego)

-------Iaquinta---Amauri-------- (jeszcze kilka lat temu taki tekst brzmiałby wręcz szalenie, ale to zbyt ważny mecz aby dawać szansę Trezeguet)

A jeśli chodzi o wynik mam tylko jedną prośbę. 3 punkty. Nic więcej :twisted:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 20:27

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=152477
To na 100% wyklucza formacje 4-4-2 w jutrzejszym meczu.
@Brutalo a jednak Gio nie zagra od pierwszych minut,a jak nie on to
Camor.Dziwi mnie jednak to że Ciro mówi o tym już dzień przed meczem.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 20:38

piotrinho1234... pisze:http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=152477
Dlaczego wyklucza ? Moim zdaniem wręcz przeciwnie zapowiada zmianę strategii na jutrzejszy mecz. Skoro formacje mają trzymać się blisko to chyba bardziej prawdopodobne wydaje się stare, dobre (...) 4-4-2.. Podejrzewam że w takim razie na środku defensywy stanie Melo i któryś DMF a na bokach Camor i De Ceglie. Obrona z pomocą będzie blisko co pozwoli na szybkie rozgrywanie akcji i dublowanie pozycji. A zamiast długich piłek od środkowych pomocników będą szły wrzutki (w których Samuraj i Cegła są świetni)
Ps. Dziwi mnie tylko dlaczego Ciro powiedział o tym już dziś. Mógł to zachować na jutro jako element zaskoczenia...
Ps.2 Jeżeli Ciro rzeczywiście zmieni jutro na Genue formację, a taka operacja okaże się skuteczna zyska w moich oczach wiele jako trener.
Edit. A może całkowita rewolucja ? 4-5-1 ? I w pomoc np:
--Tiago-Melo-Marchisio
-----Camor---De Ceglie
--------Amauri---------
a w razie konieczności napastnik za pomocnika ?

Obrazek
piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 20:51

Brutalo pisze:
piotrinho1234... pisze:http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=152477
Dlaczego wyklucza ? Moim zdaniem wręcz przeciwnie zapowiada zmianę strategii na jutrzejszy mecz. Skoro formacje mają trzymać się blisko to chyba bardziej prawdopodobne wydaje się stare, dobre (...) 4-4-2.. Podejrzewam że w takim razie na środku defensywy stanie Melo i któryś DMF a na bokach Camor i De Ceglie. Obrona z pomocą będzie blisko co pozwoli na szybkie rozgrywanie akcji i dublowanie pozycji. A zamiast długich piłek od środkowych pomocników będą szły wrzutki (w których Samuraj i Cegła są świetni)
Ps. Dziwi mnie tylko dlaczego Ciro powiedział o tym już dziś. Mógł to zachować na jutro jako element zaskoczenia...
Ps.2 Jeżeli Ciro rzeczywiście zmieni jutro na Genue formację, a taka operacja okaże się skuteczna zyska w moich oczach wiele jako trener.
Wg. mnie jeżeli już to Gio bardziej pasowałby do 4-4-2 niż De Ceglie choć nienależy on do ułomków na tej pozycji.Chodziło mi że nie zaczniemy meczu w klasycznym 4-4-2,ale nie oznacza to że nie będziemy przechodzić do tej taktyki podczas meczu,a później np. wprowadzimy jednego z nominalnych lewo skrzydłowych(Gio,DC)i to też może stanowić element zaskoczenia.

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 21:10

W mojej opini będzie to najcięższy wyjazdowy mecz w sezonie 2009/2010. O zwycięstwo będzie bardzo ciężko bo Genoa przed własną publicznością jest niezwykle groźna. Na pewno będą walczyć o zwycięstwo. Chciałbym aby Juve wygrało ale wydaje mi się że padnie wynik remisowy.

Do Boju !!!

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 września 2009, 21:13

piotrinho1234... pisze: Wg. mnie jeżeli już to Gio bardziej pasowałby do 4-4-2 niż De Ceglie choć nienależy on do ułomków na tej pozycji.
Pamiętasz 4-4-2 Juventusu przez ostatnich parę lat ? Camor i Nedved na dwóch flankach, oboje świetni w ofensywie, ale z drugiej strony bardzo często udzielający się w defensywie (bądź szeroko zwanej destrukcji) Wyobrażasz sobie Giovinco w defensywie ? Jak myślę "Seba w defensywie" to widzę biegnącego go za przeciwnikiem i popychającego/skacząc na niego nie mogąc go popchnąć... Jeżeli więc weźmiemy wszystkie zadania bocznego pomocnika (nie skrzydłowego) moim zdaniem dużo bardziej wydajny wydaje się być De Ceglie (grający zamiennie z Grosso).

Obrazek
Zablokowany