Serie A (5) Genoa 2-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 15:57

Obrazek

Mecz 5 kolejki Serie A Genoa-JUVENTUS

Czas:
2009-09-24
Godzina 20:45

Miejsce:
Stadio Luigi Ferraris

O przeciwniku:
Rok założenia: 1893
Barwy: czerwono-niebieskie
Przydomek: Rossoblu
Prezes: Enrico Preziosi
Menedżer: Gian Piero Gasperini
Strona internetowa
Sukcesy:Mistrzostwo Włoch (9): 1898, 1899, 1900, 1902, 1903, 1904, 1915, 1923, 1924
Puchar Włoch (1): 1937

Ostatnie mecze:

13 września 2009
Genoa-Napoli 4:1

20 września 2009
Chievo-Genoa 3:1

Aktualna pozycja w tabeli:
2.JUVENTUS
.
4.Genoa

Najlepsi strzelcy drużyn:
2. Diego (Juventus)
2. Iaquinta (Juventus)
2. Floccari (Genoa)

Mecz na żywo w TV:
Al Jazeera Sport +1
C+ Fútbol
C+ Sport 1 (D/F/N only)
Digi Sport (RO)
ESPN (uk/irl)
Fox Soccer Channel **
Nova Sports 1 (Hellas)
NTV Spor
NTV+ Football
Sky Calcio 1
Sky Sport 1 (Italy)
Sport 1.1 (Ned)
Sport 2 (Cze/Svk)
Sport 2 (Hun)
Telekanal Sport
Viasat Football (Swe)
YES Sport 2
~ Al Jazeera Sport HD
~ C+ Deportes HD
~ Sky Calcio 1 HD
~ Sky Sport HD1 (Italy)

mecz w Internecie:
http://atdhe.net/
http://rojadirecta.com/
http://www.soccer-live.pl/
http://live-sport-tv.com/
http://www.kuszotv.pl/
http://www.freefootball.org/

Przewidywane składy:

JUVENTUS
Genoa

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it

Kibice we wszystkich miastach Polski spotykają się by razem by oglądać ten mecz - zrób to i Ty, wstąp do pokoju KIBICE

wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D
-----------------------------------------------------------------------------------

Po sobotnim meczu z Livorno nie ma chwili na większy odpoczynek. Już w czwartek czeka nas kolejna ciężka batalia o ligowe punkty. Tym razem Juventinich czeka wyjazd na bardzo gorący i trudny teren w Genui. Starą Damę podejmie tamtejsza Genoa. W tym sezonie są mocniejsi niż przed rokiem i mogą być czarnym koniem tych rozgrywek. Jednak w niedzielę niespodziewanie ulegli 3:1 Chievo Werona. Myślę jednak, że gospodarze tego pojedynku zmobilizują się odpowiednie i powalczą o punkty z Juventusem. Podopieczni Ferrary wygrali 2:0 z Livorno, ale taka gra w obronie jak w sobotnim meczu może nie wystarczyć na zdobycie 3 pkt w tym meczu. Dlatego trzeba będzie bardziej się skoncetrować i popełnić jak najmniej błędów, które mogą spowodować utratę punktów. Cieszy jednak powrót Diego. Wzmocni to znacznie siłę ofensywną Juve. Myślę, że przy dobrej motywacji i zaangażowaniu Juventus powinien to spotkanie wygrać, ale nie bynajmniej po spacerkowym meczu.

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 16:10

Ciężki mecz przed Nami, w porównaniu do meczu z Livorno trzeba będzie sporo poprawić... Jeden z Naszych poważniejszych sprawdzianów, piłkarze na pewno sobie z tego zdają sprawę i z koncentracją problemów raczej nie powinno być. Mam nadzieję, że Diego, Melo, Alex i Tiago zdążą się wykurować. Chciałbym, aby Nasz skład wyglądał tak:

Buffon
Caceres Chiellini Legrotaglie Grosso
Tiago Melo Marchisio/Camoranesi
Diego
Del Piero Amauri

Forza Juve!

BlackShadow7412

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 16:33

Sklad marzenie ten co przedstawiasz :-D Poza Sissoko oczywiscie ktory jeszcze sie kuruje. Co do meczu sadze ze bedzie ciezko, oby Genoa byla rozbita po klesce w Weronie, a forme niech odzyskuje po meczu z nami na Inter :D stawiam 2-1 dla Juve po ciezkim boju

Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 17:07

Jeśli postawa będzie taka jak w meczu z Livorno to Genoa na pewno tych błędów nie wybaczy.
Muszą być bardzo skoncentrowani i jak to powiedział Ferrara bezlitośni.
Genoa może się zemścić. Umieją się zmobilizować.
Trzeba uważać i przede wszystkim być konsekwentnym.
Liczę przede wszystkim na dobrą postawę kilku zawodników - Buffon, Caceres, Marchisio, Diego i Del Piero.
Powinni wygrać ten mecz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 17:23

Będzie to najtrudniejsze spotkanie jakie do tej pory rozegramy. Pozostaje mieć nadzieję że Genoa, po wczorajszej wpadce z Weronie nie podniesie się prędko bo to piekielnie groźny zespół zwłaszcza u siebie.
Pragnę w tym meczu Caceresa, Melo i Diego. Reszta raczej oczywista, obrona poza Grygerą bez zmian, w pomocy Marchisio i Camoranesi ktorzy zaprezentowali się bardzo fajnie z Livorno a w ataku Amauri za Trezegola. Niech się Amauri w końcu przełamie.

ODIO GENOVA !!!!!!!!!

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 17:26

Oj będzie ciężko... Genua w tym sezonie jest mocna i gra u Siebie. Jeżeli uda nam się zwyciężyć w tym meczu to pomimo pozostałych 32 kolejek naprawdę zacznę wierzyć że w tym sezonie stać nas na bardzo dużo. Powrót do składu Melo i Diego bez wątpienia bardzo wzmocni skład. Obok Melo najlepiej powinien zagrać Camor i Marchisio (o ile nie są zmęczeni, ewentualnie za któregoś z nich Tiago czy Turbodynamopoulsen. Przed Diego Amauri z Vickiem i mamy naprawdę mocny skład mogący spokojnie wywieźć z Genui trzy punkty. Jeżeli defensywa zagra na zero na pewno coś ustrzelimy i wykonamy kolejny krok w kierunku... SCUDETTO :twisted:
Edit. Acha, zapomniałem, głupio się przyznać ale....... :whistle:......... szkoda że nie zagra Canna, w tym sezonie generalnie bije Legro na głowę...
Ostatnio zmieniony 21 września 2009, 17:40 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 17:33

Czeka nas ciężki mecz. Genoa na swoim stadionie gra bardzo dobrze, dodatkowo pewnie będą chcieli się odkuc po porażce z Chievo.
Na pewno trzeba poprawic grę w stosunku do meczu z Livorno. Szczególnie obrona musi zagrac uważniej, takie błędy jak w ostatnim meczu Genoa może bezlitośnie wykorzystac. Z kolei napastnicy muszą wykazac się większą skutecznością.
Na szczęście wracają kontuzjowani piłkarze. Z pomocą Diego i Melo na pewno będzie łatwiej o zwycięstwo. Mam tez nadzieje, że w końcu zagra Del Piero.
Oczywiście liczę na kolejne 3 punkty :-D

Madara

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 18:02

Ja bym w tym meczu chciał zobaczyć po raz kolejny jak piłkarz drużyny przeciwnej wpada na Melo po czym leży kontuzjowany :twisted:
Świetny widok :C

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 18:18

4d1k pisze:Ciężki mecz przed Nami, w porównaniu do meczu z Livorno trzeba będzie sporo poprawić... Jeden z Naszych poważniejszych sprawdzianów, piłkarze na pewno sobie z tego zdają sprawę i z koncentracją problemów raczej nie powinno być. Mam nadzieję, że Diego, Melo, Alex i Tiago zdążą się wykurować. Chciałbym, aby Nasz skład wyglądał tak:

Buffon
Caceres Chiellini Legrotaglie Grosso
Tiago Melo Marchisio/Camoranesi
Diego
Del Piero Amauri

Forza Juve!
ja bym chciał tylko na prawej obronie zobaczyć Zebinę ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 18:18

Czeka nas najprawdopodobniej najtrudniejsze spotkanie ligowe w tym sezonie. Normalnie fakt, że gramy na wyjeździe, do tego z ekipą Genoi, nie napawałby mnie optymizmem, ale jest kilka okoliczności, które będą dodatkowo przemawiały za naszym zwycięstwem. Do składu powróci kilku kluczowych graczy, którzy w ostatnim czasie leczyli kontuzje, ale co najważniejsze - graczy głodnych gry i przede wszystkim wypoczętych. Mam tu na myśli oczywiście kluczowego Diego, do tego najprawdopodobniej Melo. Kalendarz mamy wyjątkowo napięty, ale cieszy, że akurat ten mecz rozgrywamy w czwartek, zatem będziemy mieć dodatkowo więcej odpoczynku od naszych rywali. Tym spotkaniem powinniśmy udowodnić, że pozycja lidera jest w naszym przypadku tą właściwą. Wczoraj niespodziewanie Genoa uległa, do tego gładko drużynie Chievo, która, jak wiadomo, do tuzów futbolu z całą pewnością nie należy. Trener ekipy z Genui jasno stwierdził, że ciężko jego drużynie jest na moment obecny ocenić rzeczywiste cele i określić właściwe miejsce, które piłkarze tej ekipy mogliby zdobyć.

W tym meczu interesują mnie tylko i wyłącznie 3 punkty - musimy patrzeć tylko na siebie i wyniki pozostałych ekip mogą być jedynie przysłowiową wisienką na torcie, bo tak prawdę powiedziawszy to my mamy los w swoich rękach, a właściwe nogach...

Po tym meczu czeka nas pojedynek z Bologną, teoretycznie dużo łatwiejszy, kiedy to Ferrara dokona zapewne kilku roszad w składzie mając na celu regenerację sił kilku kluczowych graczy przed pojedynkiem w Monachium.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 19:30

No i czas na Genoę. Genoę dziwną, nieprzewidywalną i silną. To będzie chyba najtrudniejsze nasze spotkanie w tym sezonie. Trzeba zagrać mądrze w obronie i nie dać przeciwnikom stworzyć tyle sytuacje, ile daliśmy stworzyć graczom Livorno.

Cieszy powrót Diego, ale drużyna musi pamiętać, że Piękny Brazylijczyk nie wygra sam meczu. Potrzebne jest zaangażowanie i walka wszystkich 11 piłkarzy przez 90 kilka minut.

Mam nadzieję, że nasi kopacze odpoczęli już po "trudach" Livorno (bo ostatnio bodaj Marchisio narzekał na zmęczenie).

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 19:31

Jezeli zagramy tak jak z livorno to nie mamy co liczyc nawet na remis, pomimo tego ze w bramce mamy ostatnio jakiegos magika ;)

dżena to jeden z trudniejszych wyjazdow w kalendarzu wiec wszyscy zawodnicy musza byc maksymalnie skupienie przez pelne 90 min bo rozstrzygniecie tego meczu moze zalezec od jednej akcji...

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 19:37

Mam mieszane uczucia co do tego spotkania. Mam wielką nadzieję, że zagra Diego i Melo. Wtedy mamy duże szansę na wygraną, szczególnie, że Genoa ma popsute nastroje i wątpię aby na mecz z nami się dużo poprawiły, a od tego dużo zależy.

Liczę na 3-2 dla nas, po wyrównanym meczu.

Obrazek
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 20:25

Mecz z Genoą zapowiada się niezwykle ciekawie. Łatwo nie będzie, Genoą gra w tym sezonie bardzo dobrze, mimo ostatniego potknięcia z Chievo. Trzeba będzie bardzo uważać i zagrać dużo lepiej niż z Livorno, bo to na Genoę na pewno nie wystarczy.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 20:43

Myśle, że wygramy to spotkanie. Nie będziemy tak rozkojarzeni jak w meczu z Livorno, do składu wróci Tiago, wróci Diego, wróci F. Melo, od początku zagra Amauri. Powinniśmy to wygrac 2:0. Remis oczywiscie tez nie bylby najgorszy, ale kazdy widzi jaki mamy potencjał w ofensywie, wiec wydaje mi sie, ze wygramy.

Nie ma co demonizowac Genoy; sa dobrzy, ale bez przesady.

Zablokowany