Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 18:57

Kibice Milanu mają ostatnimi czasy mało powodów do radości, bo jak tu się cieszyć gdy ich zawodnik strzela w meczach el.MŚ dwie bramki samobójcze, a bezpośrednim meczu z największym rywalem ich pupile przegrywają w katastrofalnym stylu 0-4. Bardzo ciekawy sposób na odreagowanie po fatalnych derbach znaleźli polscy fani mediolańskiego klubu, umieszczając na swej stronie wspominkowy derbowy pojedynek sprzed 8 lat, w którym to tym razem Milan rozniósł Inter w pył:
- NOWOŚĆ: Derby Mediolanu!

Co prawda z tą "NOWOŚCIĄ" to redaktorów ww. strony troszkę poniosło, aczkolwiek mecz w wykonaniu "milanistów" pierwsza klasa.

Pozdrawiam!
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 19:04

To ja, zeby troszke skontrowac 8), podaje link do fajnego wywiadu Valentino Rossiego, ktory jest swietnym odwzorowaniem tego, jak Wlosi uwielbiaja zartowac w sposob sarkastyczny o tym, kto "byl na gorze" ostatnim razem.

W tymze filmiku Rossi mowi cos, co jest odpowiedzia na to co wkleil Azrael:

"Problem z wami milanistami polega na tym, ze jesli ktos mowi o terazniejszosci, wy mowicie o przeszlosci. Champions League, Chamions League etc. etc. Dzisiaj mowimy o tym co jest dzisiaj, i dzisiaj rozbilismy Milan" ;)

Niestety u nas takie zarty nie przechodza, a szkoda.

To nie jest napinanie sie przez Rossiego, ale zwykle zarty, ktore w Italii sa chelebem powszednim. Zreszta milanista, ktory przeprowadzal wywiad, powiedzial, ze w odwrotnej sytuacji, zachowywal by sie podobnie :)

Obrazek
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 07 września 2009, 23:13

to ja może zadedykuje wam słowa z piosenki: :-D

a przed nami mecz Livorno - AC Milan, który trzeba po prostu wygrać

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2009, 01:04

Bardzo ciekawą informację przeczytałem dziś na stronie kibiców Milanu:
- Sport: Ronaldinho rozważa zakończenie kariery?

Gdyby to okazało się prawdą, to byłoby to chyba najgłośniejsze zakończenie kariery ostatnich lat w piłce nożnej, bo mowa tutaj o 29-latku (czyli jak na futbolowe warunki piłkarzu dość młodym jeszcze), który w dodatku jeszcze 2-3 sezony temu rozpalał wyobraźnie nastolatków, będąc niekwestionowaną największą (przynajmniej w komercyjnym wymiarze) gwiazdą futbolu.

Jasne że Brazylijczyk najczęściej gra dużo poniżej oczekiwań kibiców, choć czasami udaje mu się jakiś mecz czy połówka i wówczas znów rosną nadzieje, że może zaskoczy jakiś trybik w mechanizmie brazylijskiego geniuszu i będzie znów czarował na boisku. To chyba jest jego największy problem - psychika. Oczekiwania wobec niego urosły do gigantycznych wręcz rozmiarów, a każda porażka po początkowym pocieszaniu i wspieraniu, teraz kwitowana jest dezaprobatą, zniecierpliwieniem i czasami wręcz agresją kibiców. Brazylijczycy zwłaszcza ci najwięksi z ostatnich lat (Adriano, Ronaldo) nigdy nie wykazywali się zbyt mocną psychiką i tak jest w tym przypadku.

Gdybym miał postawić diagnozę dla Ronaldinho i polecić mu jakieś lekarstwo to "kazałbym" mu się w kimś zakochać, ożenić (bo zdaje się że jest kawalerem - ale jak się mylę to proszę mnie poprawić). Miłość i poczucie spełnienia w życiu prywatnym jakie z niej płynie, daje niesamowitą stabilizacje psychiczną, która mogłaby mu pomóc w odbudowie swojej kariery.

No i na koniec Milan w tej sytuacji: nie wiem na ile Ronaldinho ma podpisany kontrakt, ale tak czy siak rossonieri na Brazylijczyku i jego ewentualnym końcu kariery straciliby mnóstwo pieniędzy. Nie życzę im tego, ale transfer Ronaldinho z Barcelony może się okazać jednym z najgorszych w historii.

Są jakieś szanse, żeby "Dinho" zagrał w jutrzejszym meczu przeciw Bolonii...?

Pozdrawiam!
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 września 2009, 16:15

Ciekawa sprawa z Ronaldinho. Może rzeczywiście coś mu się zacięło w psychice, może niepotrzebnie wybrał akurat Włochy. jeśli zakończy karierę, to na pewno będzie to wielka strata dla Milanu, ale dla całego świata piłki chyba również, bo to nie jest zwykły gracz (nawet w obecnej formie).

Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 20 września 2009, 19:29

Spokojnie z tymi plotkami, nie dalej, jak w pierwszym meczu tego sezonu Ronaldinho zagrał genialny mecz, dlatego nie powinien sie załamywać. Zresztą podczas dzisiejszego meczu z Bologna Ronaldinho obserwował mecz z trybun ze sporym zaangażowaniem ;) Powinien wziąć się do pracy ostro i nie balować, to tylko tyle i aż tyle...

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2009, 21:50

Marcin_ACM pisze:Zresztą podczas dzisiejszego meczu z Bologna Ronaldinho obserwował mecz z trybun ze sporym zaangażowaniem ;)
Wiesz, że gdyby zaangażowanie z jakim obserwuje się mecze piłki nożnej z wysokości trybun, a zwłaszcza drużyny, w której się występuje było w tym sporcie kluczowe, to dziś Polska byłaby 6-krotnym mistrzem świata, Stilon Gorzów byłby od trzech lat niepokonany w Lidze Mistrzów, Radek Matusiak najlepiej opłacanym piłkarzem globu, a dziś po występie w polskiej ekstraklasie upijałby się w towarzystwie Paris Hilton i Gosi Andzejewicz.
Wybacz, że się czepiam, ale chyba rozumiesz, że śmieszność tego co napisałeś nie pozwala, by tak po prostu przejść nad tym do "porządku dziennego"... :C

Pozdrawiam!
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 września 2009, 23:52

No trochę się czepiasz , jakbyś zobaczył ten moment w czasie meczu w którym go pokazali to byś wiedział że bynajmniej nie wyglądał na byłego najlepszego piłkarza świata kończącego karierę w wieku 29 lat. Zresztą Leo na konferencji mówił że Ronnie nie grał tylko dlatego że miał wcześniej gorączkę i 2 dni nie trenował i będzie do jego dyspozycji w meczu w Udine. Beznadziejna plotka jakich wiele , nie ma o czym gadać.

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 00:06

Pontius21 pisze:Zresztą Leo na konferencji mówił że Ronnie nie grał tylko dlatego że miał wcześniej gorączkę i 2 dni nie trenował i będzie do jego dyspozycji w meczu w Udine. Beznadziejna plotka jakich wiele , nie ma o czym gadać.
Wybacz, ale co mial powiedziec? Ze wielka nadzieja Milanu na ten sezon po odejsciu Kaki, zawodnik ktoremu daje sie podwyzki za piekne oczy gra totalny piach? :) Jaka jest prawda nie dowiem sie ani ja, ani Ty - w kazdym razie w interesie calej wloskiej pilki jest to, aby Ronaldinho wrocil chociaz do zblizonej formy jaka zachwycal w PSG i Barcelonie, bo pod wzgledem widowiskowosci reszta Europy niestety nam ucieka...

Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 00:25

Azrael pisze:
Marcin_ACM pisze:Zresztą podczas dzisiejszego meczu z Bologna Ronaldinho obserwował mecz z trybun ze sporym zaangażowaniem ;)
Wiesz, że gdyby zaangażowanie z jakim obserwuje się mecze piłki nożnej z wysokości trybun, a zwłaszcza drużyny, w której się występuje było w tym sporcie kluczowe, to dziś Polska byłaby 6-krotnym mistrzem świata, Stilon Gorzów byłby od trzech lat niepokonany w Lidze Mistrzów, Radek Matusiak najlepiej opłacanym piłkarzem globu, a dziś po występie w polskiej ekstraklasie upijałby się w towarzystwie Paris Hilton i Gosi Andzejewicz.
Wybacz, że się czepiam, ale chyba rozumiesz, że śmieszność tego co napisałeś nie pozwala, by tak po prostu przejść nad tym do "porządku dziennego"... :C
Chodzi mi o to, że tak nie zachowuje sie zawodnik, któremu wszystko wisi i właśnie kończy karierę. Są takie subtelne ujęcia, gdzie kilka sekund obserwacji daje wiecej, niz potok słów... Ale widać że niektórzy tego nie rozumieją i z paprykarskim zacięciem wolą rozpisywać się o ... niczym. W Twojej żenującej historyjce zabrakło jeszcze Krzysztofa Jeżyny ze Szczecina...

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 01:08

Pontius21 pisze:No trochę się czepiasz , jakbyś zobaczył ten moment w czasie meczu w którym go pokazali to byś wiedział że bynajmniej nie wyglądał na byłego najlepszego piłkarza świata kończącego karierę w wieku 29 lat.
Marcin_ACM pisze:Chodzi mi o to, że tak nie zachowuje sie zawodnik, któremu wszystko wisi i właśnie kończy karierę. Są takie subtelne ujęcia, gdzie kilka sekund obserwacji daje wiecej, niz potok słów...
Wiem, że się czepiam - sam przecież o tym napisałem. Nie wiem jak wyglądał na tym meczu Ronaldinho, nie wiem jak POWINIEN wyglądać i czy są w ogóle jakieś standardy określające wygląd piłkarza podczas meczu siedzącego na trybunach. Bzdurnym po prostu wydało mi się wysnuwanie jakichkolwiek wniosków na tej podstawie. No ale nie ja podnosiłem ten argument w dyskusji więc się do tego "przyczepiłem". :roll:

Poza tym jeśli wczytacie się dokładniej w treść mojego pierwszego posta (którego zainspirował news ze strony polskich kibiców Milanu) na temat Ronaldinho, to zauważycie, że nie ma w nim ani krzty czepialstwa, a wręcz jest "przepełniony" troską o tego, nieco dziś podupadłego piłkarza-geniusza, na którego smutno mi było już kilka razy w tym sezonie patrzeć.
Marcin_ACM pisze:Ale widać że niektórzy tego nie rozumieją i z paprykarskim zacięciem wolą rozpisywać się o ... niczym. W Twojej żenującej historyjce zabrakło jeszcze Krzysztofa Jeżyny ze Szczecina...
"Paprykarskie zacięcie" to odnośnie Szczecina i sławetnego "szczecińskiego paprykarza"? Hmm, dziwaczna jest Twoja logika - czego chcesz od biednego "nadmorskiego Szczecina", zniszczonego przez II wojnę światową, rozebranego przez komunistów na odbudowę Warszawy, "okupowanego" przez Mariana Jurczyka, miasta w którym upada największy zakład pracy - stocznia i nie ma nawet rynku ani ratusza? Cóż Ci jest winno to miasto?

Na koniec znowu mi powiesz, że się czepiam, ale o ile mnie pamięć nie myli to powinno być: Krzysztof Jarzyna ze Szczecina. To tak żeby wszystko było w zgodzie z fabułą popularnej komedii, którą zapewne miałeś na myśli.
JuveQL pisze:Bardzo przepraszam, że nie na temat, ale w Szczecinie jest zarówno ratusz jak i rynek. Jeżeli już popisujesz się znajomością historii miasta, dobrze by było, abyś miał o tym jakiekolwiek pojęcie.
"Jakiekolwiek" pojęcie mam i obaj dobrze wiemy, że ten Rynek to raczej "rynek", a Ratusz to Urząd Morski nie pełniący dziś funkcji urzędu miasta. Nie chcę się stawiać w roli znawcy tematu, bo daleko mi do tego - w Szczecinie mieszkam ledwie 4 lata. Niemniej jednak ubolewam i to dość mocno, że bardzo piękne niegdyś przedwojenne miasto zostało okrutnie zdewastowane podczas wojny, a dzieła zniszczenia dokonano w okresie PRLu.

Czy ja się popisuję??? Możemy się pobawić w quizy historyczne, czemu nie... :wink:

Edytka2:
JuveQL pisze:Oczywiście, że Rynek Sienny nie pełni takiej roli jak kiedyś, ani takiej z której dzisiaj jest znana większość rynków - miejsca spotkań, nie zmienia to faktu, że jednak jest i nie jest jedyny. Wiem nad czym ubolewasz i co masz na myśli mówiąc o braku rynku, ale wybacz...musiałem.

Natomiast Ratusz Czerwony, mimo, że nie pełni funcji Urzędu Miasta, nadal jest jednak ratuszem, choćby z nazwy.
Budynek Urzędu Miasta, mimo, że mniej okazały od Ratusza Czerwonego, robi jednak wrażenie, zwłaszcza w połączeniu z Jasnymi Błoniami.

Co do reszty - zgadzam się, jednak nie miejsce na takie rozmowy. EOT
Widzisz ja wychowałem się w mieście i w ogóle w (najpiękniejszej) dzielnicy Polski, gdzie na rozłożystym ryneczku przed górującym ratuszem spacerowało się w niedzielne popołudnia łapiąc promyki Słoneczka, a wieczorami chadzało się i ostro imprezowało w starówkowych klubach... Dlatego tak mi doskwierają te szczecińskie "ubytki".

Inna sprawa jest jednak taka, że pomimo iż moje rodzinne miasto jest milion razy lepsze, piękniejsze, bardziej przyjazne niż Szczecin, to ja w tej "okropnej" nadodrzańskiej metropolii po prostu się zakochałem i dziś sobie nie wyobrażam powrotu po studiach w rodzinne strony. Przynajmniej na obecną chwilę.
Ostatnio zmieniony 24 września 2009, 03:55 przez Azrael, łącznie zmieniany 4 razy.

Pozdrawiam!
JuveQL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2009, 01:36

Azrael pisze: czego chcesz od biednego "nadmorskiego Szczecina", zniszczonego przez II wojnę światową, rozebranego przez komunistów na odbudowę Warszawy, "okupowanego" przez Mariana Jurczyka, miasta w którym upada największy zakład pracy - stocznia i nie ma nawet rynku ani ratusza? Cóż Ci jest winno to miasto?
Bardzo przepraszam, że nie na temat, ale w Szczecinie jest zarówno ratusz jak i rynek. Jeżeli już popisujesz się znajomością historii miasta, dobrze by było, abyś miał o tym jakiekolwiek pojęcie.

Edyta:
Azrael pisze:"Jakiekolwiek" pojęcie mam i obaj dobrze wiemy, że ten Rynek to raczej "rynek", a Ratusz to Urząd Morski nie pełniący dziś funkcji urzędu miasta. Nie chcę się stawiać w roli znawcy tematu, bo daleko mi do tego - w Szczecinie mieszkam ledwie 4 lata. Niemniej jednak ubolewam i to dość mocno, że bardzo piękne niegdyś przedwojenne miasto zostało okrutnie zdewastowane podczas wojny, a dzieła zniszczenia dokonano w okresie PRLu.
Oczywiście, że Rynek Sienny nie pełni takiej roli jak kiedyś, ani takiej z której dzisiaj jest znana większość rynków - miejsca spotkań, nie zmienia to faktu, że jednak jest i nie jest jedyny. Wiem nad czym ubolewasz i co masz na myśli mówiąc o braku rynku, ale wybacz...musiałem.

Natomiast Ratusz Czerwony, mimo, że nie pełni funcji Urzędu Miasta, nadal jest jednak ratuszem, choćby z nazwy.
Budynek Urzędu Miasta, mimo, że mniej okazały od Ratusza Czerwonego, robi jednak wrażenie, zwłaszcza w połączeniu z Jasnymi Błoniami.

Co do reszty - zgadzam się, jednak nie miejsce na takie rozmowy. EOT

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 września 2009, 22:31

Milan to sie musi martwic w 6 meczach tylko 3 bramki

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2009, 22:41

grali padake z Bari i powinni się cieszyć, że zremisowali ten mecz. Brawo dla graczy Bari :)

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 września 2009, 22:50

Bari jechało Milan jak Bologna Juve w 2 poł :doh:

ODPOWIEDZ