LM (gr. A) [01]: JUVENTUS 1-1 Bordeaux
- Arbuzini
- Juventino
Nie wiem, czy czasami Capello wystawiał Camora na pozycji ofensywnego rozgrywającego. W okresie przygotowawczym też chyba wystąpił na takiej pozycji, w którymś meczu, ale głowy nie dam. Jednak zgadzam się, że Gio może pełnić w drużynie podwójną rolę. Jeśli się sprawdzi to ok. 25 mln w kieszeni, bo będzie sobie można darować zakup Rossiego.
- JuveR
- Juventino
Jak to Camoranesi nie nadaje sie na pozycję środkowego pomocnika? To jakim cudem Mauro zaistniał w drużynie prowadzonej przez Lippiego, kiedy to graliśmy również 3 środkowymi pomocnikami i wysuniętym Nedvedem?Loremaster pisze:Camor zmiennikiem Diego ?![]()
![]()
Akurat Camor się nie nadaje na środkowego pomocnika a napewno nie na trequariste, kto powiedział że Giovinco jako cofnięty napastnik nie może byc rónwocześnie zmeinnikiem z Diego, z tego co wiem to nie jest on przypisany do jednej pozycji.
Dla mnie Camoranesi idealnie pasuje do tej roli. Warunek jest tylko jeden: musi być w dobrej dyspozycji.
- preclix
- Juventino
Camoranesi, bdb sprawuje się w roli środkowego pomocnika, bo i niekonwencjonalną piłkę potrafi zagrać, a i w defensywie nie próżnuje (przeważnie za bardzo się nawet stara). Ja bym chciał, ażeby Giovinco był takim naturalnym następcą Alexa. Bo w polu karnym - obrońcy nie będą już mieli takiego pola do popisu na mikrusowym zawodniku, tak jak na 30 metrze. O karnego nie trudno. A gdy siłą nie będzie już można go zatrzymać, to myślę, że Sebastian świetnie dałby sobie radę w slalomie miedzy "tykami" przeciwnika. Nie jeden z Was na pewno wie, że upilnowanie takiego małego "gnojka"
co lata w tę i we w tę (w dodatku tak wyszkolonego w dryblingu i technice) to istna udręka.

- fallweiss
- Juventino
No jest udręką ale są i na to sposobypreclix pisze: Nie jeden z Was na pewno wie, że upilnowanie takiego małego "gnojka"co lata w tę i we w tę (w dodatku tak wyszkolonego w dryblingu i technice) to istna udręka.

Co do Giovinco ,po raz kolejny powtórze ,że na tym forum są wyraźnie za duże oczekiwania wobec niego ,to jest zawodnik który może się dobrze rozwinąć,grać w podstawowym składzie w kilku spotkaniach,jednak nie może brać ciężaru gry na siebie ,bo go po prostu nie udźwignie. Nie sugerowałbym twierdzenia ,że jest następcą Del Piero (bo moim osobistym zdaniem nie będzie takiego piłkarza...)
- binio
- Juventino
Gdyby Gio miał 18 lat to pewnie oczekiwania byłyby za duże ale on ma już 22, tyle co messi chyba wiec czas ma szanse gry w pierwszym składzie i rozwój.
preclix, racja, też chciałbym zobaczyć Gio w roli napastinika, obrońcy musieliby dwa razy bardziej uważać aby go nie przewrócić w polu karnym
fallweiss,
Mysle że wiele osób mówiąc o Gio jak o następcy Del Piero ma na myśli role w meczu a nie historie jaką Del Piero stworzył. A rolę w meczu jak najbardziej może pełnić podobną.
preclix, racja, też chciałbym zobaczyć Gio w roli napastinika, obrońcy musieliby dwa razy bardziej uważać aby go nie przewrócić w polu karnym

fallweiss,
Mysle że wiele osób mówiąc o Gio jak o następcy Del Piero ma na myśli role w meczu a nie historie jaką Del Piero stworzył. A rolę w meczu jak najbardziej może pełnić podobną.
- Corcky
- Juventino
binio ja też bym chciał, zeby Giovinco grał na pozycji Del Piero, czyli jako drugi napastnik. Wydawałoby się, że jeżeli fizycznie gdziekolwiek pasuje to własnie tam. Ma technikę, jest szybki, zwrotny. Tyle, że Del Piero w jego wieku miał ciąg na bramkę, strzelał z każdej pozycji, niezłomnie parł z piłką do przodu. Takiej determinacji, brawury trochę brakuje naszemu Sebastianowi. Obaj mają nieco inne podejście do swojej gry.
Słabsze strzały czy skuteczność to żaden problem, Alex tez w swojej karierze marnował wiele znakomitych okazji, ale uparcie wykorzystywał inne.
Słabsze strzały czy skuteczność to żaden problem, Alex tez w swojej karierze marnował wiele znakomitych okazji, ale uparcie wykorzystywał inne.

Alessandro Del Piero ole!