El MŚ 2010

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2009, 17:24

Obszerny wywiad z Leo Beenhakkerem, w którym wystawia bardzo ostrą cenzurkę działaczom z PZPNu.

Obrazek
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2009, 15:40

Faktycznie tego jeszcze nie grali:
http://sport.interia.pl/raport/elms2010 ... eo,1368467

Lothar fakt piłkarzem był o umiejętnościach dosyć dobrych czy trenerem będzie dobrym? Według wiki jakieś doświadczenie w trenerce ma.
2001–2002 Rapid Wien
2002–2003 Partizan Belgrade
2003–2005 Hungary
2006 Atlético Paranaense
2006–2007 Red Bull Salzburg
2008–2009 Maccabi Netanya
Ja tam wolał bym Lothara niż którego kol wiek z Polocków. Na pewno jest lepszym kandydatem od Majewskiego :angry: .

"dzisiaj sobota, Majewski pakuj laptopa" :smile:

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2009, 16:51

O tak. Mattheus ma osiągnięcia chyba jeszcze gorsze niż Majewski. To może zatrudnijmy Bońka? Też był dobrym piłkarzem... a trenerem podobnym. Dużo większe osiągnięcia w samej reprezentacyjnej piłce ma Kasperczak na którego psioczą. Z resztą każdy trener którego się wymienia w kontekście naszej reprezentacji ma większe osiągnięcia. Lenczyk, Smuda, Skorża...
Zauważ, że tylko w reprezentacji Węgier posiedział dłużej niż jeden sezon i to tylko dlatego, że podpisał od razu dwuletni kontrakt. Trudno spieprzyć coś w reprezentacji w ciągu 12 miesięcy.

EDIT: Dla pewności sprawdziłem jak jego kariera trenerska. Jedyne co zdobył to mistrzostwo z Partizanem i wyeliminowanie Newcastle w eliminacjach do Ligi Mistrzów. W reszcie zespołów najczęściej go wyrzucali. Z resztą niech sam pobyt w Netanyi świadczy o jego umiejętnościach. Wyrzucili go z powodu słabych wyników i zbyt dużej pensji. Chcesz gorszą kopię Beenhakkera?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2009, 21:42

Wywiad z Janem De Zeeuw'em. Jeżeli to co on mówi jest prawdą, a nie tylko czczą gadaniną sfrustrowanego człowieka, to nie tylko działaczy z PZPN, ale i piłkarzy grających w reprezentacji należałoby wywalić na zbity pysk. Naprawdę ręce człowiekowi same opadają :evil:.

Obrazek
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2009, 20:07

madmo pisze:Wywiad z Janem De Zeeuw'em. Jeżeli to co on mówi jest prawdą, a nie tylko czczą gadaniną sfrustrowanego człowieka, to nie tylko działaczy z PZPN, ale i piłkarzy grających w reprezentacji należałoby wywalić na zbity pysk. Naprawdę ręce człowiekowi same opadają :evil:.
Od początku mnie ten cały Janek wkurzał, nie wiem co on jeszcze w Polsce robi! teraz trzeba wybrać selekcjonera, raczej nie Niemca bo szkoleniowcem jest kiepskim, gorszym niż Majewski. mam nadzieję, że selekcjonerem będzie Polak.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2009, 20:40

MajosJuventino pisze:mam nadzieję, że selekcjonerem będzie Polak.
A ja mam nadzieję, że selekcjonerem zostanie Żyd. Żydzi zawsze byli najlepszymi Polakami... :C

Pozdrawiam!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2009, 22:37

Azrael pisze:
MajosJuventino pisze:mam nadzieję, że selekcjonerem będzie Polak.
A ja mam nadzieję, że selekcjonerem zostanie Żyd. Żydzi zawsze byli najlepszymi Polakami... :C
Azraelu mówisz i masz: KLIK :C. Teraz na serio, naprawdę jesteś zwolennikiem tej kandydatury? Czy nie ma jakiegoś lepszego Żyda?

Obrazek
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2009, 17:50

madmo pisze:Teraz na serio, naprawdę jesteś zwolennikiem tej kandydatury? Czy nie ma jakiegoś lepszego Żyda?
Czy jestem zwolennikiem Granta? Powiem tak: chciałbym, żeby selekcjonerem polskiej reprezentacji był fachowiec lepszy od Avrama, ale spośród tych trenerów, którzy byli/są wymieniani w charakterze kandydatów, to właśnie ten Żyd-Izraelczyk wydaje mi się opcją najlepszą. Oczywiście nie jest to kandydatura idealna, bo sukcesy Granta nie są jakieś porażające, aczkolwiek jest kilka aspektów, które przemawiają właśnie za nim:
- po pierwsze ma polskie korzenie i to może być "jakiś" kompromis dla zwalczających się obozów zwolenników polskiego i niepolskiego selekcjonera;
- kwestia jego polskiego pochodzenia była też już gdzieś poruszana w mediach i ponoć Grant ma duży sentyment dla naszego kraju i uważa, że mógłby coś dać naszemu krajowi, więc oprócz najzwyczajniejszych w świecie chęci zwyciężania, to na pewno dla niego dodatkowa motywacja;
- po drugie Grant na pewno reprezentuje zachodnią, nowoczesną myśl trenerską i Chelsea pod jego wodzą grała bardzo skuteczną piłkę;
- po trzecie i może najważniejsze: Grant pracował już pod apodyktycznym Romanem Abramoviczem, udowadniając, że potrafi się znaleźć w trudnej sytuacji pomiędzy "obstrzałem medialnym" i kapryśnym właścicielem. To umiejętność szczególnie przydatna w kontekście tego osławionego "polskiego piekiełka" oraz (nie)kompetencji "działaczy" PZPN.

Żyd na polskiej ławce rezerwowych to jednak póki co pieśń przyszłości. Póki co dotarła do nas informacja jakoby nowym tymczasowym(???) trenerem "repry" został Stefan Majewski... :think: :/

Pozdrawiam!
Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2009, 17:54

Azrael pisze:Żyd na polskiej ławce rezerwowych to jednak póki co pieśń przyszłości. Póki co dotarła do nas informacja jakoby nowym tymczasowym(???) trenerem "repry" został Stefan Majewski... Think kwasny
Tylko komplikują, jakby piłkarza sami by siebie nie mogli ustawić, na jedno by wyszło... :doh: :prochno: :think: :płaczę:

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2009, 22:37

Chyba po raz pierwszy będę życzył kadrze porażki w dwóch następnych meczach. Lato umieszcza kolegę na odpowiednim stołku. Katastrofa. Jedynym jego sukcesem są znajomości do czego to doszło.
Gadanie, że to tymczasowy trener, ale wiece co się stanie jak Polska przegra z Czechami po dobrej grze i ze Słowacją wygra. DNO DNO DNO.

I jeszcze raz "Dzisiaj sobota Majewski pakuj laptopa"

Listkiewicz na Prezesa!

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2009, 23:13

oliver pisze:Listkiewicz na Prezesa!
Sam Lato ani Listkiewicz niczego nie są w stanie zmienić. Tu po prostu należałoby zburzyć cały ten PZPN i od podstaw, od najniższych struktur zbudować to wszystko od nowa. Wiem, że na to nie ma szans, przynajmniej do 2012 roku, ale w przeciwnym razie pozostaje nam ewentualnie czekać aż wszystkie "leśne dziadki" pójdą na emeryturę, choć podejrzewam, że i to by nic nie dało, bo pewnie pod ich egidą rośnie już kolejne pokolenie tzw. "działaczy"...

Co do Stefana, to oczywiste, że dostał od PZPNu mocne zapewnienia, że w przypadku gdyby poszło mu dobrze w ostatnich dwóch meczach w tych eliminacjach to będzie mógł pokierować naszą kadrą do następnego Euro. Tylko największy idiota zgodziłby się prowadzić naszą kadrę bez takich zapewnień. Ech, pożyjemy, zobaczymy... :|

A tu jeszcze link do wpisu na blogu sportowym GW (niezbyt przeze mnie lubianego Rafała Steca), który jednak w tym temacie dokładnie wpisuje się w to co i ja myślę o polskiej piłce w kontekście PZPNu.

I na deser słowa wspomnianego już wyżej Michała Listkiewicza o Stefanie i o cudach - Listkiewicz: Stefan jest na tyle ambitny, że nikt by go do tego nie zmusił (do trenowania kadry, przyp. Az)!

Pozdrawiam!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2009, 07:37

To żenada, tu nawet nie ma co komentować. Facet, który nie ma żadnych referencji, żadnych osiągnięć (co najw. spuszczenie klubu z ekstraklasy), u którego piłkarze kolejnych obejmowanych przez niego drużyn wszczynają bunt, obejmuje najbardziej prestiżowe stanowisko w polskiej piłce. ŻENADA.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2009, 08:40

Hmm... Może uznacie, że nie znam sie na piłce itd... ale ja po prostu kolesia nie znam. Musiałem poczytac o nim w necie, żeby uświadomić sobie co zrobił właśnie PZPN.

Nie no ****** <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :bravo:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2009, 09:21

Dwa teksty z weszło:
http://www.weszlo.com/news/3689 - opluwający
http://www.weszlo.com/blog/1 - i odpluwający

To tak dla rozeznania.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2009, 11:13

Ja nie rozumiem, Po co ta nagonka na Majewskiego. Zastępczy, to zastępczy, wzięło się kogoś z łapanki.
Krytykować możemy, ale bzdurny pomysł "tymczasowego trenera" reprezentacji Polski! No #####, czy to klub, gdzie gramy co 3 dni i szukanie trenera trochę zejdzie, a na ławkę kogoś musimy posadzić? Nie, to reprezentacja narodowa, z którą nie ma prawa nikt bawić się w jakieś cyrki, powinno odbyć się głosowanie nad tymi 4-5 kandydatami i zakończyć ten bajzel.
Na co czeka Grzesiu Lato? Z zagranicznych trenerów nikt się tu nie zjawi, a czekanie aż pojawią się nowi wolni trenerzy w Polsce też może guzik dać.
żaden królik z kapelusza nam nie wyskoczy. Już wyobrażam sobie tę wrzawę, jak na nowy rok wybiorą kogoś, kto już teraz mógł być selekcjonerem. Forza Lato.

W prasie coraz częściej pojawia się nam wujek Janas. W końcu sobie przypomniano o nim i nagle już dziennikarzyny nie wycierają sobie nim brody. Nagle zaczęło się doceniać styl, w jakim odprawiał kolejnych piłkarskich frajerów.
Niestety, chyba już za późno, bo tu nie ma już żadnych eliminacji których Janas może wygrać, potrzebujemy trenera który będzie umiał poprowadzić naszych w turnieju do sukcesu. Kandydat może być więc tylko jeden - Franciszek S.

ODPOWIEDZ