Serie A (3): Lazio 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 09:20

@Azrael tak, są rangi, ale to nie zmienia faktu że to forum miało łączyć ludzi, którzy życzą JUVE samych sukcesów.
A gdzieś na forum już był poruszany temat "innowierców" i było tam podane, że wystarczy zgłosić się do moderatorów o nadanie odpowiedniej rangi i po sprawie.

Bardzo spodobało mi się Twoje zdanie oddające sens istnienia większości for, dlatego je tutaj na koniec swej wypowiedzi przytoczę i dodam tylko, że każdy argument powinien mieć jakiś fundament, by nie można go było obalić pierwszym stwierdzeniem (np.: argument - grają dobrze; kontrargument/stwierdzenie - Oglądałeś mecz?). Tyle!

"Moim zdaniem to bardzo fajne gdy w normalny, kulturalny sposób możemy sobie podyskutować z argumentami z diametralnie różnych punktów widzenia."

Miczał

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 18:09

Dobra, koniec tej dyskusji bo się flame robi :P

Co do meczu, ciekawi mnie bardzo forma Trezeguet, bo w jednym meczu przedsezonowym, jak oglądałem co wyczyniał to komentator angielski z ust mi wyciągnął po jednym z jego wielbłądów "What in the Name happened to David Trezeguet?". Jakby odzyskał formę, to z dostawałby o wiele więcej piłek do przodu i mógłby nieźle zamieszać w swoim ostatnim (?) sezonie w Juve. Chciałbym go zobaczyć na boisku jeśli oczywiście idzie mu lepiej niż w okresie przygotowawczym.

Bardzo cieszyły mnie też mecz wygrany do zera. W tamtym sezonie, na palcach jednej ręki chyba można by policzyć mecze wygrane bez bramki dla przeciwnika, fajnie gdyby to się zmieniło. Ciekawe czy Grosso zagra?:P

Z innej beczki - Criscito jest w Genoi na zasadzie współwłaścicielstwa, ale czy ma może jakąś klauzulę wykupu w której jedna ze stron nie miałaby nic do gadania w przypadku wyłożenia odpowiedniej kasy na stół? Głupio byłoby go stracić po kilku sezonach na wypożyczeniu, bo chyba już się nieźle wyrobił skoro Lippi go powołał, poza tym Grosso to nie jest przecież inwestycja długoterminowa, a De Ceglie raczej szału nie robi niestety:P

Pozdr

BlackShadow7412

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 18:44

Szczerze mnie samego ciekawi sytuacja Juve w sprawie Domenico. Wie ktos moze cos wiecej na ten temat? Co do obecnej sytuacji mam nadzieje ze Grosso wystapi z Lazio i ogolnie bedzie gral na dobrym poziomie przez co tu duzo ukrywac swoje ostatnie sezony w karierze

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 18:44

Miczał pisze:Z innej beczki - Criscito jest w Genoi na zasadzie współwłaścicielstwa, ale czy ma może jakąś klauzulę wykupu w której jedna ze stron nie miałaby nic do gadania w przypadku wyłożenia odpowiedniej kasy na stół? Głupio byłoby go stracić po kilku sezonach na wypożyczeniu, bo chyba już się nieźle wyrobił skoro Lippi go powołał, poza tym Grosso to nie jest przecież inwestycja długoterminowa, a De Ceglie raczej szału nie robi niestety:P Pozdr
Domenico jest już definitywnie graczem Genoi i tylko transfer może doprowadzić do tego, że będzie grał u nas za rok... Przegapiłeś w tym roku chyba tą akcję :|

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 18:50

artur_89 pisze:
Miczał pisze:Z innej beczki - Criscito jest w Genoi na zasadzie współwłaścicielstwa, ale czy ma może jakąś klauzulę wykupu w której jedna ze stron nie miałaby nic do gadania w przypadku wyłożenia odpowiedniej kasy na stół? Głupio byłoby go stracić po kilku sezonach na wypożyczeniu, bo chyba już się nieźle wyrobił skoro Lippi go powołał, poza tym Grosso to nie jest przecież inwestycja długoterminowa, a De Ceglie raczej szału nie robi niestety:P Pozdr
Domenico jest już definitywnie graczem Genoi i tylko transfer może doprowadzić do tego, że będzie grał u nas za rok... Przegapiłeś w tym roku chyba tą akcję :|
No to wlasnie ty chyba przegapiles ta akcje. Criscito byl na wypozyczeniu w Genoi w poprzednim sezonie, teraz Genoa wykupila 50% jego karty. Wiec jest na wspol wlasnosci. Jak finalizacja sprawy bedzie wygladac? Nie wiem.

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 18:53

Andersson pisze:
artur_89 pisze:
No to wlasnie ty chyba przegapiles ta akcje. Criscito byl na wypozyczeniu w Genoi w poprzednim sezonie, teraz Genoa wykupila 50% jego karty. Wiec jest na wspol wlasnosci. Jak finalizacja sprawy bedzie wygladac? Nie wiem.
Jak oba zespoły będą go chciały to będziemy się bawić w koperty.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 19:00

kornknot pisze:
Andersson pisze:
artur_89 pisze:
A Juve jest w stanie dać więcej ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 19:02

^FAZZI^ pisze:
kornknot pisze:
Andersson pisze:
A Juve jest w stanie dać więcej ;)
Ale nasz zarząd lubi wydać jak najmniej, zawsze to jest loteria chociaż oczywiście Juve jest dużo bogatszym klubem i sobie może na więcej pozwolić. Ale koniec offtopa, wróćmy do meczu z Lazio.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 19:08

kornknot pisze:
Andersson pisze:
artur_89 pisze:
Ostatni news na temat Criscito na JP to http://juvepoland.com/news.php?id=13303 Dziwna sprawa :think: Ale obecnie mamy wystarczająco dużo obrońców na jego pozycję.
Jestem ciekaw czy Ciro będzie grał systemem rotacyjnym, czy może w większości spotkań będzie trzymał się określonego składu w stylu Ranieriego...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
SadziQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 19:08

No pamietacie ostatnia przygode z Lazio..w pucharze wloch..kto by jej nie pamietal..Pokazali nam jak sie gra.

No i ten dylemat..Alex czy Iaquinta?Stawiam na Alexa,niech sie wykaze,nieraz nam ratowal tylek i reprezentacji Italii..
Amauri rowniez jest w dobrej formie,Diego moze grac jeszcze lepiej.

Troszke sie boje tego meczu z Lazio.Lazio to Lazio..

Obrazek
Obrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 19:10

Co do Criscito to Juventus bardzo dobrze zrobił, teraz dostal 5,5 na transfery a niech sie chlopak ogrywa 2 lata w genui i bedzie w sam raz aby zastapic Grosso...

piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 19:16

jareckik pisze:Co do Criscito to Juventus bardzo dobrze zrobił, teraz dostal 5,5 na transfery a niech sie chlopak ogrywa 2 lata w genui i bedzie w sam raz aby zastapic Grosso...
To jest wersja widziana przez różowe okulary,równie dobrze Domenico może pozostać w Genoi na stałe,a Juventus dostał za jego pół karty 5,5. Jak pamiętamy kiedyś również za polowe karty Cristicio JUVE dało chyba 7,5.

Miczał

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 września 2009, 19:43

piotrinho1234... pisze:
jareckik pisze:Co do Criscito to Juventus bardzo dobrze zrobił, teraz dostal 5,5 na transfery a niech sie chlopak ogrywa 2 lata w genui i bedzie w sam raz aby zastapic Grosso...
To jest wersja widziana przez różowe okulary,równie dobrze Domenico może pozostać w Genoi na stałe,a Juventus dostał za jego pół karty 5,5. Jak pamiętamy kiedyś również za polowe karty Cristicio JUVE dało chyba 7,5.
Dokładnie, póki co szału ni ma, ale dzięki za wyjaśnienie dokładnie sprawy. Wracając do meczu, jak to ktoś napisał Lazio to Lazio i w dodatku chyba wyjazd, ale jakby nie patrzeć na papierze jesteśmy lepsi i to znacznie. Będzie ciężko, ale jak już napisałem wcześniej liczę na wygraną naszych przy zerowym stanie straconych bramek :D

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2009, 22:36

http://www.juvepoland.com/news.php?id=13901

Alex kontuzja, Iaquinta po meczu reprezentacji robi się miejsce dla Davida. Mam nadzieje, że uda mu się wreszcie mecz, czyli w jego przypadku strzeli bramkę. Bo wydaje mi się że jego największy problem leży w głowie, nie może się przełamać. Trudno mi uwierzyć, że dalej po kontuzji ma problemy i nie może wrócić do formy. Musi zagrać kilka spotkań na dobrym poziomie i odzyskać pewnośc siebie. Gramy z Lazio, pomocnicy są w formie - liczę na jego dobry występ.
Co do lewej strony obrony Zebina który kilka dni przed meczem zacznie trenować z pełnym obciążeniem może zacząć spotkanie na ławce. Chociaż z drugiej strony Zdenek pewnie zagra w obu meczach reprezentacji i będzie miał tylko trzy dni odpoczynku. Mam cichą nadzieje, że jednak Ciro postawi na Francuza.
Co do drugiej strony obrony zobaczymy czy Ferrara postawi na Grosso. Z drużyną zbyt dużo nie potrenował, ale z drugiej strony zagra za dwa dni z Chiellinim i Cannavaro. Ciekaw jestem jak wypadną w środę. De Ceglie będzie już tydzień trenował z pełnym obciążeniem a Molinaro jest zwarty i gotowy :) Wybierać przebierać.
Teraz pomoc, oczywiście Melo i Diego, reszta piłkarzy z wyjątkiem Giovinco gra w reprezentacjach. Do tego Marchisio wraca do gry dopiero po kontuzji. Fajnie by było jakby trener postawił na Sebe. Ciekaw jestem jak by im się układała gra z Diego.
Jeśli wygramy w przekonujący sposób z Lazio to Ciro będzie miał u mnie ogromny kredyt zaufania.

piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 września 2009, 22:42

kornknot pisze:http://www.juvepoland.com/news.php?id=13901

Alex kontuzja, Iaquinta po meczu reprezentacji robi się miejsce dla Davida. Mam nadzieje, że uda mu się wreszcie mecz, czyli w jego przypadku strzeli bramkę. Bo wydaje mi się że jego największy problem leży w głowie, nie może się przełamać. Trudno mi uwierzyć, że dalej po kontuzji ma problemy i nie może wrócić do formy. Musi zagrać kilka spotkań na dobrym poziomie i odzyskać pewnośc siebie. Gramy z Lazio, pomocnicy są w formie - liczę na jego dobry występ.
Co do lewej strony obrony Zebina który kilka dni przed meczem zacznie trenować z pełnym obciążeniem może zacząć spotkanie na ławce. Chociaż z drugiej strony Zdenek pewnie zagra w obu meczach reprezentacji i będzie miał tylko trzy dni odpoczynku. Mam cichą nadzieje, że jednak Ciro postawi na Francuza.
Co do drugiej strony obrony zobaczymy czy Ferrara postawi na Grosso. Z drużyną zbyt dużo nie potrenował, ale z drugiej strony zagra za dwa dni z Chiellinim i Cannavaro. Ciekaw jestem jak wypadną w środę. De Ceglie będzie już tydzień trenował z pełnym obciążeniem a Molinaro jest zwarty i gotowy :) Wybierać przebierać.
Teraz pomoc, oczywiście Melo i Diego, reszta piłkarzy z wyjątkiem Giovinco gra w reprezentacjach. Do tego Marchisio wraca do gry dopiero po kontuzji. Fajnie by było jakby trener postawił na Sebe. Ciekaw jestem jak by im się układała gra z Diego.
Jeśli wygramy w przekonujący sposób z Lazio to Ciro będzie miał u mnie ogromny kredyt zaufania.
W tym meczu chciałbym zobaczyć na ataku Sebe i Treze a za nimi oczywiście Diego,myślę że Mrówka dobrze by się rozumiał z naszym trequartistą,a Treze może wreszcie się odblokuje.

Zablokowany