El. MŚ 2010 - ITALIA
- Lypsky
- Juventino
Powołanii na najbliższe mecze eliminacji MŚ:
Goalkeepers: Gigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari).
Defenders: Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Fabio Grosso (Lione), Nicola Legrottaglie (Juventus), Davide Santon (Inter), Gianluca Zambrotta (Milan).
Midfielders: Mauro German Camoranesi (Juventus), Gaetano D'Agostino (Udinese), Daniele De Rossi (Roma), Marco Marchionni (Fiorentina), Claudio Marchisio (Juventus), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (Milan).
Attackers: Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal)
Po raz kolejny brak Cassano, jest za to boski Marco :lol: Zaczynam podejrzewać Lippiego o poważne problemy z głową.
Goalkeepers: Gigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari).
Defenders: Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Fabio Grosso (Lione), Nicola Legrottaglie (Juventus), Davide Santon (Inter), Gianluca Zambrotta (Milan).
Midfielders: Mauro German Camoranesi (Juventus), Gaetano D'Agostino (Udinese), Daniele De Rossi (Roma), Marco Marchionni (Fiorentina), Claudio Marchisio (Juventus), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (Milan).
Attackers: Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal)
Po raz kolejny brak Cassano, jest za to boski Marco :lol: Zaczynam podejrzewać Lippiego o poważne problemy z głową.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Vincitore
- Juventino
Ja nie wiem co Ci trenerzy widzą w boskim MM. Ranieri go kochał, Prandelli go kocha, a Lippi go powołuje do kadry gdzie powinna być elita i nie powinno być miejsca dla byle grajków. Tak samo Simone Pepe.
Lippiemu ufam, ale osobiste antypatie powinien odłożyć na bok i powołać Cassano bo to obecnie najlepszy włoski napastnik.
Lippiemu ufam, ale osobiste antypatie powinien odłożyć na bok i powołać Cassano bo to obecnie najlepszy włoski napastnik.
- eslk
- Juventino
No bez zartów ;] To ja juz wolałbym kogokolwiek innego. Abate, Langella, etc.Lypsky pisze:Marco Marchionni (Fiorentina)
Amauriego juz moze powołac czy jeszcze nie? Podobno wszystkie dokumenty już doszły i wystarczy, ze facet pofatyguje sie osobiscie po odbior paszportu.
- deszczowy
- Juventino
Powtarzam to już od pewnego czasu i powtórzę jeszcze raz. nasz "Grande Marcello" wydaje się być od pewnego czasu bardzo pogubiony. Włochy grają źle, a on chyba nie bardzo wie, co z tym zrobić. I wysyła powołania na oślep. Przykład MM w kadrze, a brak w niej Cassano mówi sam za siebie.Vincitore pisze:Ja nie wiem co Ci trenerzy widzą w boskim MM. Ranieri go kochał, Prandelli go kocha, a Lippi go powołuje do kadry gdzie powinna być elita i nie powinno być miejsca dla byle grajków. Tak samo Simone Pepe.
- Brutalo
- Juventino
Jestem ciekaw jaki skład jutro wystawi Lippi
Liczę na występ jak największej liczby graczy Juve, a optymalnie było by:
-----------------Gigi-------
Santon (...)-Canna-Chiellini-Grosso
---Marchisio----Pirlo-----De Rossi
-----------------Camor------------
----------De Rossi-----------------
------------------Iaquinta---------
hehe tak bym zagrał 8) choć pewnie zamiast Camora zagra ktoś z dwójki Di Natale-Gilardino, i będzie klasyczne nowe 4-3-3...

-----------------Gigi-------
Santon (...)-Canna-Chiellini-Grosso
---Marchisio----Pirlo-----De Rossi
-----------------Camor------------
----------De Rossi-----------------
------------------Iaquinta---------
hehe tak bym zagrał 8) choć pewnie zamiast Camora zagra ktoś z dwójki Di Natale-Gilardino, i będzie klasyczne nowe 4-3-3...
- Brutalo
- Juventino
De Rossiego uwzględniłem w swoim teoretycznym ustawieniumeca pisze:Albo De Rossibloktorun pisze: choć pewnie zamiast Camora zagra ktoś z dwójki Di Natale-GilardinoChoć w sumie co za dużo to niezdrowo

- IGI
- Juventino
To byl raczej sarkazm, a nie zadna sugestia. Przeczytaj jeszcze raz swoj sklad.bloktorun pisze:De Rossiego uwzględniłem w swoim teoretycznym ustawieniumeca pisze:Albo De Rossibloktorun pisze: choć pewnie zamiast Camora zagra ktoś z dwójki Di Natale-GilardinoChoć w sumie co za dużo to niezdrowo
Sugerujesz 4-4-2 ? Bo Lippi ostatnio ewidentnie starał się grać trzema środkowymi, dwoma skrzydłowymi (?) i typowym snajperem (tak mi się zdaje...al'a Barca...)

- stahoo
- Juventino
Marchionni :lol: To już nasz Alex by więcej dał reprezentacji niż Marco "mam drewniane kolana" Marchionni. No i jak trafnie zauważyliście- gdzie jest będący obecnie w wysokiej formie Cassano? Niby cos gadał o tym, że nie chce robić za skrzydłowego, ale myślę, że w reprezentacji mógłby tak zagrać.
Acha- zobaczymy jakim ustawieniem wyjdą włosi, ale myślę, że lepszym od 4-3-3 byłoby "nasze" 4-3-1-2. Lippi by miał nadal 3 środkowych pomocników, a siła ofensywna by troche wzrosła. Tylko kto by zagrał na trequartiście?
Acha- zobaczymy jakim ustawieniem wyjdą włosi, ale myślę, że lepszym od 4-3-3 byłoby "nasze" 4-3-1-2. Lippi by miał nadal 3 środkowych pomocników, a siła ofensywna by troche wzrosła. Tylko kto by zagrał na trequartiście?
- Brutalo
- Juventino
:lol: Macie rację, oczywiście miałem na myśli Giuseppe Rossiego w ataku a tamtego De Rossiego w pomocy 8) Ale czujne oko pracuje :lol:IGI pisze:To byl raczej sarkazm, a nie zadna sugestia. Przeczytaj jeszcze raz swoj sklad.bloktorun pisze:De Rossiego uwzględniłem w swoim teoretycznym ustawieniumeca pisze: Albo De RossiChoć w sumie co za dużo to niezdrowo
Sugerujesz 4-4-2 ? Bo Lippi ostatnio ewidentnie starał się grać trzema środkowymi, dwoma skrzydłowymi (?) i typowym snajperem (tak mi się zdaje...al'a Barca...)
- piotrinho1234...
- Juventino
Jakie to szczęście módz oglądać Squadre w telewizji i to z polskim komentarzem ,a na Rai Uno też powinni nie kodować transmisji. 
- Asta#8
- Qualità Juventino
Znamy już skład i jest w nim MM!
ITALIA (4-4-2): Buffon; Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito; Palombo, Marchionni, Pirlo, Camoranesi; Rossi, Iaquinta. A disp. Marchetti, Legrottaglie, Santon, D'Agostino, Di Natale, Quagliarella, Gilardino. All. Lippi.
Ciekawostka:
ARBITRO: Borski (Pol).
Guardalinee: Rostkowski e Wierzbowski (Pol). Quarto uomo: Gil (Pol)

ITALIA (4-4-2): Buffon; Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito; Palombo, Marchionni, Pirlo, Camoranesi; Rossi, Iaquinta. A disp. Marchetti, Legrottaglie, Santon, D'Agostino, Di Natale, Quagliarella, Gilardino. All. Lippi.
Ciekawostka:
ARBITRO: Borski (Pol).
Guardalinee: Rostkowski e Wierzbowski (Pol). Quarto uomo: Gil (Pol)
- Prokson
- Juventino
przemyśl to. póki co zapowiada się ze będzie to mecz POLSCY arbitrzy vs jacyś tam piłkarze. jak można co chwilę podkreślać nazwisko i narodowość sędziego?piotrinho1234... pisze:Jakie to szczęście módz oglądać Squadre w telewizji i to z polskim komentarzem