Wszystko o AS Roma
- Gałcio
- Juventino
Roma nie wzmocniła się wcale. Bo Lobont czy Burdisso to bardziej zawodnicy na ławke, niestety ale Roma stacza się w przeciętność wg mnie. Brak klasowych transferów, obecni piłkarze choć bardzo dobrzy to coraz starsi jak np. Perrotta czy Totti a następców nie widać. Jedynym naprawde klasy światowej piłkarzem jest De Rossi i wokól tego piłkarza Roma powinna zacząć budowanie zespołu, szkoda tylko że to okienko transferowe Rzymian to porażka.
Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- Kuben
- Juventino
Ranieri rozwiązał ostatnio kontrakt z Juve, więc może robić co chce.piotrinho1234... pisze:A przypadkiem Siwy nie podpisał umowy z JUVE że nie będzie trenować przez rok żadnego klubu?
Jeżeli to rzeczywiście prawda, może ten 'taktyk' ściągnie za sobą do Romy Naszych ukochanych: blondwłosego Bolta i czeskiego garbusa

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- RavaneVialli
- Juventino
To chyba najlepsze, co może się Romie przytrafić, serio.
Spalletti dawno już stracił opinię znakomitego taktyka, który z sukcesem realizuje niespotykaną, ofensywną taktykę we Włoszech. Jego wyniki są słabe, ustawienie 4-2-3-1 jest mało skuteczne, nie potrafi zorganizowć obrony i to jest największy problem Romy, jako formacja gra ona o wiele gorzej, niż wskazują na to umiejętności piłkarzy. W dodatku nie potrafi dostosować taktyki przeciwko silniejszym drużynom, dzięki czemu Juventus i Inter mają dodatkowe treningi w środku sezonu, na których pada zwykle sporo bramek. Tymczasem Ranieri, rzeczywiście nie będąc trenerem, który potrafi cokolwiek wygrać, może przynajmniej rozwiązać problem obrony i zapewnić im walkę o Ligę Mistrzów, a także zatrzymać większe drużyny. Wolę, by Inter zremisował z Romą po nudnym, defensywnym meczu, niż by spodziewać się wyniku w granicach 4:0.
Oficjalnie Spalletti "zrezygnował".
Spalletti dawno już stracił opinię znakomitego taktyka, który z sukcesem realizuje niespotykaną, ofensywną taktykę we Włoszech. Jego wyniki są słabe, ustawienie 4-2-3-1 jest mało skuteczne, nie potrafi zorganizowć obrony i to jest największy problem Romy, jako formacja gra ona o wiele gorzej, niż wskazują na to umiejętności piłkarzy. W dodatku nie potrafi dostosować taktyki przeciwko silniejszym drużynom, dzięki czemu Juventus i Inter mają dodatkowe treningi w środku sezonu, na których pada zwykle sporo bramek. Tymczasem Ranieri, rzeczywiście nie będąc trenerem, który potrafi cokolwiek wygrać, może przynajmniej rozwiązać problem obrony i zapewnić im walkę o Ligę Mistrzów, a także zatrzymać większe drużyny. Wolę, by Inter zremisował z Romą po nudnym, defensywnym meczu, niż by spodziewać się wyniku w granicach 4:0.
Oficjalnie Spalletti "zrezygnował".
- Simi
- Qualità Juventino
Zastanawiam sie jak zestawić zespół, pod wodzą Ranieriego. Wpadłem na taki pomysł :
Doni
Motta - Mexes - Juan - Riise
Taddei - De Rossi - Pizarro - Menez
Totti - Vucinic
Na papierze to wygląda całkiem całkiem, jak Ranieri zebrałby w garść ten zespół, mógłby naprawde coś dobrego z tego upiec.
Doni
Totti - Vucinic
Na papierze to wygląda całkiem całkiem, jak Ranieri zebrałby w garść ten zespół, mógłby naprawde coś dobrego z tego upiec.
- Gajowy Marucha
- Juventino
Ja bym gdzieś upchnął Baptistę, np. cofając Vucinica i zagrałbym na jednego, wysuniętego napadziora (Totti)Simi pisze:Zastanawiam sie jak zestawić zespół, pod wodzą Ranieriego. Wpadłem na taki pomysł :
Doni
Totti - Vucinic
Ps. Co się dzieje z Cicinho?
- Vincitore
- Juventino
A nie lepiej na odwrót? Cofnąć Tottiego, a wysunąć Vucinica? Wydaję mi się że Włoch jest bardziej kreatywniejszym zawodnikiem od Czarnogórca, ale to tylko moja skromna sugestia, bo jakoś nie przypominam sobie Vucinica grającego za plecami napastnika.Gajowy Marucha pisze:Ja bym gdzieś upchnął Baptistę, np. cofając Vucinica i zagrałbym na jednego, wysuniętego napadziora (Totti)Simi pisze:Zastanawiam sie jak zestawić zespół, pod wodzą Ranieriego. Wpadłem na taki pomysł :
Doni
Totti - Vucinic
- Giacobbneri
- Juventino
Nie rozumiem Waszej opinii na temat Ranieriego. Jest to dobry trener. W Juventusie nie poradził sobie z presją ale prawda jest taka, że cele długofalowe osiągał. W LM też nie wyglądaliśmy źle. Moim zdaniem idealnie nadaje się do Romy i jest to lepszy wybór niż Spalletti, który od około roku już jest tam wypalony. Zwłaszcza na początku będzie widać pozytywną zmianę. Pewnie przestawi grę z 4-2-3-1 na 4-4-2 i z dwójką defensywnych pomocników a takich tam ma znakomitych. Nie jest to trener dla zespołu z mistrzowskimi ambicjami ale w takiej Romie, która ma wywalczyć 3-4 miejsce jest idealny. Zwłaszcza, że ma co udowadniać. Życzę mu powodzenia.
P.S. Cicinho jest kontuzjowany.
P.S. Cicinho jest kontuzjowany.
Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
- fallweiss
- Juventino
Także uważam ,że Ranieri może być bardzo dobrym posunięciem w szczególności to taki trener na trudne czasy, a zdecydowanie w takim impasie od 2 sezonow jest rzymski klub-zeszły sezon tragiczny ,wydaję się ,że Spalletti nie ma już takiego wpływu na Romę jak kiedyś ,w szczególności ofensywny styl zespołu odbił się wyrażnie na grze defensywnej.Efektem tego jest częsty grad bramek w meczach z Romą-niestety głównie do bramki Doniego...
Ranieri może przywrócić Romie należna pozycję ,oscylując jako 3-4 siła w Serie A ,poprawić defensywę i utrudnić czołowym zespołom wygrywanie ,przynajmniej w Rzymie na Olimpico gdzie dochodziło do częstych blamaży Rzymian...
Ranieri może przywrócić Romie należna pozycję ,oscylując jako 3-4 siła w Serie A ,poprawić defensywę i utrudnić czołowym zespołom wygrywanie ,przynajmniej w Rzymie na Olimpico gdzie dochodziło do częstych blamaży Rzymian...
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No może może... Z drugiej strony może też być jeszcze gorzej. Nikt nie da gwarancji, że przybycie Ranieriego coś zmieni na lepsze. Nie życzę mu źle, starałem się doszukiwać pozytywnych aspektów jego pracy, gdy był jeszcze z nami, w Turynie, ale wydaje mi się, że problemy w Romie lezą nieco głębiej. Niby wymieniało się ich i wymienia w gronie kandydatów do zajęcia czołowych miejsc w Serie A, ale wydaje mi się, że Roma stanęła w miejscu. Ranieri wszczepi w nich to, co trzeba i wrócą w dobrym stylu do walki? A mnie ciekawi jak zostanie przyjęty Claudio, gdy Juventus podejmował będzie Romę.
- Simi
- Qualità Juventino
Dokładnie zgadzam sie z Tobą, Totti to gracz bardziej kreatywny ktoś na wzór jak u nas Del Piero, chociaż po ostatnim meczu, stwierdzam że Totti sie wypalił, nie strzelić setki w końcowych minutach pierwszej połowy , co prawda , jego dobry przyjaciel na bramce, ale do tak klasowego napastnika należy strzelanie bramek. Totti wygasł, a jak Totti wygasł to i widzimy coraz bledszy obraz Romy.Vincitore pisze:A nie lepiej na odwrót? Cofnąć Tottiego, a wysunąć Vucinica? Wydaję mi się że Włoch jest bardziej kreatywniejszym zawodnikiem od Czarnogórca, ale to tylko moja skromna sugestia, bo jakoś nie przypominam sobie Vucinica grającego za plecami napastnika.Gajowy Marucha pisze:Ja bym gdzieś upchnął Baptistę, np. cofając Vucinica i zagrałbym na jednego, wysuniętego napadziora (Totti)Simi pisze:Zastanawiam sie jak zestawić zespół, pod wodzą Ranieriego. Wpadłem na taki pomysł :
Doni
Totti - Vucinic
Zdaje mi sie normalnie, choć to wielka niewiadoma.szczypek pisze:A mnie ciekawi jak zostanie przyjęty Claudio, gdy Juventus podejmował będzie Romę.
Jak sam powiedział, stracił panowanie w zespole, niektórzy gracze przestali juz go akceptować.fallweiss pisze:[...]że Spalletti nie ma już takiego wpływu na Romę jak kiedyś [...]
- Majos
- Juventino
Moim zdaniem Ranieri nie koniecznie źle będzie prowadził Romę. W Juventusie tez nie było najgorzej, ale jego praktyki były do niczego nie podobne. Mimo, iż uważam, że Ranieri może sprawdzić się w Romie, sądzę, że lepiej by było gdyby na tym stanowisku pozostał jednak Spaletti.
- Niasty
- Juventino
Czy Roma liczy się w walce o tytuł ? Nie. Brakuje jej odpowiedniej kadry. Ranieri nigdy wielkim trenerem nie był, potrafił jednak zrobić 'coś z niczego', wystarczy przypomnieć sobie poprzedni sezon w Juventusie kiedy to drużyna była niszczona przez kontuzje. Siwy zawsze potrafił odpowiednio poeksperymentować - tak było i w Chelsea tak było w Juve. Do Romy, której głównym celem jest pierwsza czwórka ligi pasuje idealnie. Spaletti w Rzymie już się wypalił, gość przez ostatni rok był praktycznie nieobecny, powinien odejść już po poprzednim sezonie.
- Kuben
- Juventino
No nie do końca się z Tobą zgodzę, bo Totti teraz strzela jak na zawołanie co pokazał w eliminacjach do LE.Simi pisze: chociaż po ostatnim meczu, stwierdzam że Totti sie wypalił, nie strzelić setki w końcowych minutach pierwszej połowy , co prawda , jego dobry przyjaciel na bramce, ale do tak klasowego napastnika należy strzelanie bramek. Totti wygasł, a jak Totti wygasł to i widzimy coraz bledszy obraz Romy.
Choć tam rywali Roma miałą słabych, a teraz Totti stanął przed pokonaniem Buffona (co mu nie wyszło) nie skreślajmy go od razu, bo to z De Rossim chyba dwójka najważniejszych graczy, którzy ciągną tam ten wózek.
Jestem cholernie ciekaw jak boski Claudio poskłada tą Romę... na prawdę
Ps. Coś zauważyłem, że zaczynacie widzieć pozytywy pracy Claudio w Juve :-D Że mimo wszystko potrafił jakoś ułożyć niekompletną drużynę do tego trapioną kontuzjami. A za czasów gdy trenował Nasz klub był wrogiem 'Numba One' cokolwiek by nie zrobił, cokolwiek by nie powiedział
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
- FalsoVero
- Juventino
Claudio już trenuje, naprawdę jestem ciekaw co z tego wyjdzie? Pamiętam jak w ładnym stylu utrzymał AC Parme, w Serie A, dzięki niemu piłkarze wyszli z przysłowiowego dołka. Może teraz uda mu się to zrobić z piłkarzami z "Wiecznego Miasta". Tym bardziej, że Claudio jest o ile się nie mylę wychowankiem Romy, więc w trenowanie Giallorossi'ch za pewne włoży dużo serca

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Łukasz
- Juventino
Co ciekawe, Claudio to Romanista i pierwszy raz ma okazję pracować w swoim klubie. Ma spore sznase by odnieść sukces. Drużyna z Rzymu miała największe problemy z defensywą, a na to lekarstwo nasz były trener powinien znaleźć bez problemów. Akurat gra defensywna wyglądała u nas dość solidnie. Roma to dodatkowo nie jest drużyna z aspiracjami na mistrza, zadowala ją miejsce za wielką trójcą, co z kolei powinno zadowalać Claudio, który nie jest urodzonym zwycięzcą. Nie życzę mu źle, bo nie mam powodów, ale nie zyczę mu też dobrze, w końcu to Roma.
Ciekawi mnie, jak szybko Berlusconi zdecyduje się na zatrudnienie Spalla.
Ciekawi mnie, jak szybko Berlusconi zdecyduje się na zatrudnienie Spalla.
Dokładnie. Czas nieodwracalnie karze każdego z nas.FalsoVero pisze:Czas pokarze