Serie A (2): AS Roma 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 18:53

Do przerwy 1:1. Gramy niezle, calkiem skladnie. Swietne zawody Melo, niezle gra Diego, niezle Cannavaro, niezle Amauri, reszta także porządnie.

De Ceglie w przodzie lepiej od Grygery - moze cos z tego chlopaka bedzie. Dzisiaj nie panikuje, pare razy przedarl sie w pole karne i wrzucił (celnie). Grygera tez nie gra wcale zle - naprawde się poprawił.

Szkoda tej bramki De Rossiego, bo w zasadzie Roma strzelila ją z niczego (Buffon chyba przysnął troszke). Ekipa z Rzymu nie miala w zasadzie żadnej sytuacji, a i Juventus utrzymuje sie czesciej przy pilce. Potrafimy zdominowac srodek pola - co cieszy.

Moim zdaniem, ostatnia akcja Romy, gdzie Totti byl sam na sam z Naszym bramkarzem, to raczej wynik przypadku, niz dobrej kombinacyjnej wymiany piłke miedzy graczami gospodarzy. Dwóch zawodnikow mineło się minimalnie z pilka (Chiellini i Tiago chyba), ktora powinna byc przejęta. Szkoda słupka Amauriego, szkoda równiez kilku innych, ciekawych akcji z Naszej strony, ale jestem dobrej mysli. Najslabiej z druzyny chyba Iaquinta.
Fenrir pisze:Slabo De Ceglie, Marchisio 5 razy w beznadziejnie glupi i niewymuszony sposob oddaje pilke rywalom.
Ale Ty głupoty gadasz ;] Rzekłbym: jak zwykle.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2009, 18:57 przez eslk, łącznie zmieniany 3 razy.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 18:53

Mecz bardzo wyrównany. Może z lekką przewagą Juve, ale co z tego jak remisujemy. Tragicznie nie jest, ale musi byc lepiej.

Wiedziałem, że będzie ostro, ale nie żeby aż tak. Coś czuje, że ktoś wyleci... To wg. mnie jest bardzo prawdopodobne. Mam nadzieje, że będzie to Totti, bo chłop mnie niemiłosiernie wkurza. W polu karnym, przy rzutach rożnych to naszego "miszcza" Grygera wypycha jakby był na macie i cwiczył sumo. I te chamskie wejścia. Zdzieliłbym go kijem po mordzie.

Fajna bramka Diego po błędzie Romanisty, niestety poraz kolejny strata Melo, szybka piłka do De Rossiego przy ogólnym zamieszaniu no i przednia bramka. Buffon był za daleko wysunięty i piłka swobodnie wpadła do siatki.
Słupek Amauriego... :/

Spokojnie możemy to wygrac tylko trzeba wywalic Garbatego, bo w ataku zamiast biec lub podac w stronę bramki wole się cofnąc bądź kopnąc do innego obrońcy... To się w głowie nie mieści.

Możemy i musimy to wygrac!

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 18:54

Początek bardzo senny, po bramce Juve obydwie drużyny zaczęły grać na coraz szybszych obrotach, tak naprawdę Roma nam nie zagrażała jakoś wybitnie, a bramka padła ku totalnemu zaskoczeniu i piłkarzy(kapitalna mina Buffona) jak i zapewne wielu oglądających. Uderzenie De Rossiego- SZOK, piękna bramka.
Dośrodkowania De Ceglie- balony, Ja już na to nie mogę patrzeć, jak nie Molinaro albo Grygera to jeszcze ten.
Amauri znowu pech- uderzenie w słupek należy mu się bramka i za walkę w dzisiejszym meczu jak i w poprzednim.
Diego spłaca swoje milony, oby tak dalej, ja wiedziałem, że w tym meczu strzeli.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 18:54

Fenrir pisze:Pierwsza polowa swietna, ale dramatycznie slabo sedziowana.
Świetna ? Chodzi Ci o ogół czy świetna dla nas ?
Fenrir pisze:Slabo De Ceglie,
:shock:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2009, 18:55 przez Marian., łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
xam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 18:55

Bramki:
0-1 Diego

1-1 De Rossi

1-2 Diego

1-3 Melo
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2009, 20:24 przez xam, łącznie zmieniany 2 razy.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 18:59

Melo kapitalnie. Minąć go to jak dla kobiety mieć dziecko z eunuchem
Nie jestem specjalista od eunuchow ale Melo juz z trzy razy byl miniety jak slupek. No i po swojej nieodpowiedzianej zabawie stracil pilke i musial faulowac... i po tym wolnym padla bramka. Buffon mogl to wyciagnac, chyba dlatego nasz smieszek tak sie to tym zbulwersowal.
Imponuje Cannavaro, zawodza Marchisio i Tago.
A Perotta i spolka prosza sie o strzala w pape, mam nadzieje, ze Diego wytrzyma.[/quote]

calma calma
Malval

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 19:49

Słowami nie da się opisać tego jak gra Diego, po prostu geniusz. Według mnie wynik oddaje przebieg meczu. Byliśmy lepsi, ale Roma również zagrała dobry mecz, szczególnie gorąco było pomiędzy naszą 2 a 3 bramką. Z "cichych" bohaterów na uwagę zasługuje Tiago, chłopak naprawdę się starał, był wsparciem dla Diego i napastników. Za tydzień Lazio, przeciwnik niemniej trudny.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2009, 19:55 przez Malval, łącznie zmieniany 1 raz.

"Perdonaci Zizou, ma I'amore e' Ceco"
borrowa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 19:54

Może dla niektórych to co napisze zabrzmi śmiesznie lub głupio ale dla mnie Amauri zagrał poniżej oczekiwań. Na plus Diego, Melo, Tiago i nasza obrona.
Kiepsko Iaquinta w sumie gościu pod koniec meczu znikł . I czemu nie wpuścił Del Piera??

typkensmulti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 19:58

Malval pisze:Za tydzień Lazio, przeciwnik niemniej trudny.
Za dwa tygodnie :)

Jeżeli chodzi o mecz to Diego pokazał co umie, zamknął chyba wszystkie buzie, które bluźniły mówiąc "Sneijder niczym Diego". Melo, Tiago bardzo dobrze wg. mnie. Amauri również zasłużył na pochwałę, strasznie się stara, a to, że nie ma szczęścia to już nie do końca jego wina. Środek obrony raczej nie ma sobie co zarzucić, gorzej z bokami. Ogólnie na duży plus. Szkoda tylko tylu niewykorzystanych sytuacji, bo miałem stracha, gdy Roma wbiła tego gola.

Edit.
1. Nie wiem czy zauważyliście, ale Totti zachowywał się jak zazwyczaj. Popychał naszych zawodników kiedy tylko miał okazję, w ogóle jego zachowanie pozostawia wiele do życzenia.
2. Fajnie, że (L)egioniści przychodzą nadal na mecze Juve :)
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2009, 20:04 przez typkensmulti, łącznie zmieniany 1 raz.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 19:59

Rewelacyjny mecz F. Melo - nie wiem, czy to nie byly rownie dobrze wydane pieniądze, jak na Diego. Obydwaj zapewnili Nam dzisiaj wygraną. W koncowce jednak bylismy juz wyraznie zmeczeni.

Dosc dobry mecz całej druzyny. Najlepiej Brazylyjczycy, oraz Chiellini (zaczął grac jeszcze lepiej jak zszedł na lewą). Całkiem przyzwoity mecz Tiago, mocno przecietnie Marchisio - jednak jak zwykle, mało tracił i duzo dawał defensywie, szkoda, ze z zszedł z kontuzją. Zmiana na Camora, mimo, ze Mauro momentami potrafil zrobic przewage, to byla srednio udana. Iaquinta prawie cały mecz przespał - z wyjatkiem tej kontry, kiedy wyszedł sam na sam, ale przestrzelił nad poprzeczką.

Poprawnie bardzo Grygera, zwlaszcza w defensywie. De Ceglie fajnie podlaczal sie w akcje ofensywne - jesli nabierze doswiadczenia, bedzie to bardzo fajny boczny obronca. Moje oceny:

Buffon - 6
Grygera - 6
Cannavaro - 6+
Chiellini - 6+
De Ceglie - 6
Marchisio - 6-
Tiago - 6+
F. Melo - 7+
Diego - 8-
Iaquinta - 5+
Amauri - 6+
----
reszta grała zbyt krótko.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2009, 20:09 przez eslk, łącznie zmieniany 1 raz.

RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 20:02

Nie bylo kogos takiego w Juve od lat. Nedved to byl geniusz ale innego rodzaju. Widzac Diego przy pilce czuje sie ze moze za chwile pasc bramka. To jest taka pewnosc, ktora ma sie tylko co do najwiekszych gwiazd jak Messi, Kaka czy Aguero. Zawodnik godny przejecia 10 po Del Piero. Ogladac go w naszych barwach to wielka radosc. Szkoda tylko ze reszta zespolu czasami nie dostosowuje sie.

Dzisiaj niestety jedynym napastnikiem Juventusu na boisku byl... Diego. Amauri i Iaquinta zagrali bardzo slabo. Na szczescie teraz mamy kogos kto sam moze odmienic losy meczu.

I panowie, mam nadzieje ze to juz koniec pisania "poczekajcie na wiecej spotkan, to dopiero jeden wyskok, bla bla bla". Trzeba zaakceptowac fakt ze mamy swiatowa gwiazde z numerem 28 ;).

srali muszki będzie wiosna
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 20:08

Piękny mecz:) Bardzo dobra odpowiedz dla Interu! Diego hah chyba nie muszę komentować jego gry:) Melo tez fantastycznie z Sissoko beda nie do przejścia na środku! W sumie to sie pokusze o maly komentarz gry dla poszczególnych zawodników, a więc:

Buffon 7 - Fenomenalna obrona strzalu Tottiego w koncówce pierwszej połowy! Mecz udany dla niego! Może mógł zachować większą czujnosc gdy Roma rozegrala szybko rzut wolny i stracilismy gola

Grygera - 6,5 Dzisiaj dość solidnie w obronie lecz troche malo widoczny w ofensywie

Cannavaro 7 - Czyścił - szczególnie w pierwszej połowie! Widać że wraca do formy:)

Chiellini 7 - tak jak Canna:) po przejsciu na lewa strone również na +

De Caglie 6,5 - Dziś w miarę dobrze w ofensywie lecz pare razy naiwnie mijany w defensywie

Melo 7,5 - Fenomenalny meczyk w jego wykonaniu! Był wszędzie. Jak juz pisalem w parze z Sissoko beda nie do przejscia. Brawo również za gola:) Widać, że również potrafi wyjść z piłką do przodu

Tiago 7 - Może momentami nie widoczny ale swoją robotę odwalał. Widać, że bardzo dobrze odnajduje sie w taktyce Ferrary! Z biegiem czasu coraz bardziej się rozgrywał.

Marchisio 6,5 - Mało widoczny ale czarną robote odwalał! Szkoda kontuzji:(

Diego 8,5 - Zdecydowanie GRACZ MECZU! 2 bramki i sianie postrachu u graczy Romy. Nowa gwiazda Serie A :smile:

Iaquinta 6,5 - Mało widoczny dzisiaj. Zdecydowanie więcej bym od niego wymagał

Amauri 7 - Próbował przez cały mecz, ale miał pecha! Sędzia zbyt czesto używał gwizdka gdy brazylijczyk dopadal do pilki! Lecz i tak duże brawa za walke

OGÓLNIE Brasilliana w Juve wypala xD
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2009, 20:18 przez FelekJUVE, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 20:13

Nie spodziewałem się, że to napiszę, ale nadzwyczaj dobrze zagrał dziś garbus. Pewny z tyłu, a i w ataku nie tracił dużo. Może to ta zmiana fryzury? Zdenio grał lepiej niż niepewny i bojaźliwy De Ceglie. Podobnie do młodego Włocha inny nasz wychowanek - Marchisio. Zastanawiam się po co nam Cacares skoro nie łapie się do meczowej kadry?
O fenomenalniej grze Melo i Diego pisać nie muszę, kto oglądał, widział sam. Dobrze Amauri, walczył, podawał, szkoda, że był zupełnie nieskuteczny. W spotkaniu z Lazio swoją szansę powinien otrzymać Alex.
Zasłużone zwycięstwo po naprawdę fajnej grze, liczę na powtórkę za dwa tygodnie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 20:18

Zagraliśmy naprawdę bardzo dobry, mecz dużo kombinacyjnej gry, graliśmy środkiem, graliśmy skrzydłami to siła tej drużyny. Ferrara okazuje się bardzo dobrym trenererm, do tego dobre zmiany, szkoda że nie było Del Piero ale Marchisio musiał być zmieniony. Co do zawodników

Buffon - zagrał bardzo dobrze, przy bramce nie miał szans, pozatym bardzo dobrze dyrygował defensywą. Jeden poważny błąd, gdy nie wypiąstkował dobrze piłki. Genialna obrona w sytuacji 1na1 z Tottim

Grygera - słabo, w ofensywie nie istniał. W defensywie miał kilka udanych interwencji ale jego stroną poszło kilka groźnych akcji Romy pod koniec drugiej połowy, problemy z kondycją niestety. Jest jednak trochę poprawy w stosunku do poprzednich meczy.

Cannavaro - świetnie czyścił, popełnił chyba jeden błąd(nie licząc katastrofalnej bramki, gdyż ona równo obciąża całą defensywę).

Chellini - super występ, najpierw gasił wszystko na środku i miał bardzo dobry epizod na lewej pomocy, jak tam przeszedł.

De Cegile - dobrze, w defensywie nadal średnio, kilka razy dał się ograć, ale widać postęp, gdyż miał też kilka dobrych defensywnych akcji i grał twardo nie oddając pola. W ofensywie bardzo dobrze, 2 wrzutki mu nie wyszły, ale bardzo ładnie ciągnął akcje Juve i miał kilka bardzo udancyh zagrań

Marchisio - średnio. Zaczął bardzo dobrze, potem coraz gorzej, kilka głupich strat (najwięcej z naszych środkowych pomocników), ale również kilka bardzo ładnych ofensywnych wejść, podań. W odbiorze nieźle.

Melo - Genialny występ, czyścił wszystko, biegał po całym boisku, kilka świetnych podań , bramka na koniec. Nasz drugi najlepszy zawodnik na boisku. Rządził w środku polu, miał kilka głupich strat ale już dużo mniej i obarczanie go winą za bramkę, bo to on a faulował jest bezsensu.

Tiago - byłem pod wrażeniem, bardzo dużo biegał, ładnie rozdawał piłki, dobrze rozumiał się z Diego, wchodził do przodu, strzelał, podawał. Naprawdę podobał mi się występ Portugalczyka, szczególnie widoczny w drugiej połowie. Gra z meczu na mecz coraz lepiej.

Diego - KAPITALNY występ, 2 piękne bramki, nie grał pod siebie, dużo widział podawał, praktycznie każdy jego kontakt z piłką był zagrożeniem, osłabł pod koniec, ale był naszym najlepszym zawodnikiem

Iaquinta - niewidoczny, miał jeden dobry bieg, gdzie spudłował, ale biegał za dwóch, przepiękna asysta przy bramce Diego, naprawdę robiło to wrażenie. Ale mimo tego zagrał bardzo średnio

Amauri - dobrze, trafił w słupek, potem miał setkę, świetnie pracował na całym boisku, bardzo zdeterminowany, chociaż stworzyl swoimi zagraniami w defensywie dużo niebezpieczeństwa pod naszą bramką. Dobry występ, szkoda że nie strzelił.

Camoranesi - bardzo średnio, miał kilka zagrań, ale jakiś bardzo powlony jakby mu się biegać nie chciało. Zawiodłem się trochę.

Legro - bezbłędnie

Poulsen - bardzo dobrze, kilka przechwytów, nareszcie podawał do przodu i grał do przodu, jedna akcja gdzie minął dwóch obrońców. Widać żw gra lepiej ale na pierwszy skład raczej nie ma co liczyć, ale nie grał źle wręcz przeciwnie, będzie przydatny drużynie.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2009, 20:23

Swietny mecz naszych pilkarzy, naprawde zasługują na wielkie brawa!
Tylko na chwile dalismy pograc romie, gdzies opd 70 do 80 minuty ale na szczescie pod koniec zaczelismy ponownie grac swoje i gol nr 3 padł.

Boczni obroncy troche słabiej, nie tyle w obronie co w ofensywie.
Grygera musi zalapac ze ma ciagnac do przodu a nie tylko podania do tyłu. Musi nad nim Ciro popracowac, moze beda z niego ludzie.
De Ceglie tez srednio, chyba troche za chaotycznie gra, moze wiecej spokoju w rozgrywaniu i bedzie git.

FORZA JUVE!

Zablokowany