Serie A (2): AS Roma 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 12:53

Mecz będzie trudny, ale liczę na łatwe zwycięstwo po ładnej i skutecznej grze.
Mam nadzieję, że Diego i Melo zagrają, z nimi na pewno łatwiej będzie nam o zwycięstwo.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 13:00

kamil190 pisze:Mecz będzie trudny, ale liczę na łatwe zwycięstwo po ładnej i skutecznej grze.
Co proszę????? :P

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 13:11

Po prostu rym częstochowski xD

kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 13:26

Chodziło mi o to, że Roma zawsze jest groźnym przeciwnikiem, ale mimo tego liczę na to, że nasi wygrają bez większych problemów :wink:

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 19:29

Liczę że zagramy takim składem

--------Buffon
Caceres--Cannavaro--Chellini--De Cegile
---Camoranesi---Tiago--Melo
-------------Diego
-------Del Piero--Amauri

nie wiem jak zdrowie Giovinco ale mam nadzieję że zostanie wpuszczony na ostatnie 10-25min.

Co do wyniku myślę że będzie 2:0 dla Juve, po bramkach Diego i Amauriego.

paul636

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 20:33

Loremaster pisze:Liczę że zagramy takim składem

--------Buffon
-------------Diego
-------Del Piero--Amauri
Bardziej cenisz Tiago niż Marchisio?

Na prawej obronie zapewne zagra Zdenek, choć też jestem zwolennikiem dania szansy Caceresowi. Przynajmniej na boku, bo póki co jest tylko 4. środkowym defensorem.

LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 21:14

Tak moim zdaniem do tej pory w tym sezonie (biorąc pod uwagę sparingi) Tiago wypada dużo lepiej, z Chievo w pierwszej połowie grał świetnie, w drugiej bardzo słabo, ale sam Ferrara mówił że Tiago był nieprzygotowany i powinien dłuzej odpocząc, ale nie miał wyjścia i musiał go wystawić dlatego myślę że wybiegnie Tiago, chyba że zagramy Marchisio-Tiago-Melo co też jest możliwe.

Ja mam nadzieję na Caceresa, Zdenek jest kiepski bardzo, a Caceres jest w defensywie nie do przejścia, dlatego na lewej stawiam De Cegile , gdyż będzie broniona przez Melo dodatkowo i De Cegile będzie mógł się zaprezentować bardziej ofensywnie.

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 22:23

Drugi finał będzie jednym z najcięższych meczy oprócz spotkania z Interem.Najgorsze jest to ,że Roma jest na gazie po zniszczeniu Koszyc i boję się ,że mogą się roztrzelać jutro. Zdenek Grygera to właśnie zawodnik na miarę Koszyc druga strona obrona również wypada fatalnie wystarczy liczyć na to,że Diego przypomni sobię swoje najlepsze czasy i uda się wyjechać z 3 pkt jednak bardzo małe są na to nadzieję. Mój typ to 3:1 dla Romy

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 23:29

Ciężki mecz w Rzymie już w 2. kolejce. Po powrocie do Serie A mecze z z Romą wychodzą nam bardzo dobrze, ale niestety kiedyś ta passa się skończy. Mam nadzieję, że nie jutro. Do składu Romy wrócili prawie wszyscy ważni zawodnicy poza Donim. U nas sytuacja kadrowa także wygląda lepiej niż w meczu z Chievo. Teoretycznie Roma może być trochę zmęczona po meczu w LE, ale wątpię, żeby na początku sezonu byli aż tak zmęczeni, żeby miało to kluczowe znaczenie. Bardziej boję się o kondycję naszych zawodników. Mam nadzieję, że będzie to wyglądało lepiej niż w zeszłej kolejce. Kluczem będzie pewna gra w obronie. Jeśli nie stracimy głupio bramki to powinno być dobrze. Diego będzie miał z kim grać bo wraca Camor i Del Piero. Nie wiem dlaczego Ferrara nie chce na razie wystawiać Molinaro w pierwszym składzie. Czyżby uważał go za gorszego obrońce od De Ceglie? Patrząc na ostatnie wyczyny Paolo to nawet w ataku nie daje więcej niż Cristian. Zobaczymy jak to ustawi jutro Ferrara.

Mam nadzieję na taki skład: Buffon - Molinaro, Chiellini, Cannavaro, Caceres - Marchisio/Tiago, Melo, Camor - Diego - Del Piero, Amauri

Obrazek
neji

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 23:33

Witam
sprawdzilem tu :
http://liveonsat.com/tday.php?start_dd= ... _yyyy=2009#
ale nie wiem sa jakies inne nazwy niz ja mam :D moze ktos wie gdzie moge ogladac mecz na N tv ? ;s mam SKY inside i jakies RAI sport ;o

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 23:42

Reg pisze:Nie wiem dlaczego Ferrara nie chce na razie wystawiać Molinaro w pierwszym składzie. Czyżby uważał go za gorszego obrońce od De Ceglie? Patrząc na ostatnie wyczyny Paolo to nawet w ataku nie daje więcej niż Cristian
Jestem tego samego zdania co Ty.
Reg pisze:Mam nadzieję na taki skład: Buffon - Molinaro, Chiellini, Cannavaro, Caceres - Marchisio/Tiago, Melo, Camor - Diego - Del Piero, Amauri
Mam identyczną wizję składu, szkoda, że nie zagra Momo :/ Wtedy Roma by nie miała nic do powiedzenia w środku pola :)

Obrazek
Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 23:44

paul636 pisze:

--------Buffon
-------------Diego
-------Del Piero--Amauri
Mam chyba deja vu. Zaraz się znów zacznie kłótnia, tylko eslk tu brakuje :prochno: Ja również cenię Tiago bardziej niż Marchisio. Przykro mi. Co do meczu to sam nie wiem co myśleć - niby ta Roma cienka, ale Baptista, De Rossi, Vucinic, czy nawet Totti to nieźli zawodnicy. Myślę, że wygra Juve w stosunku 1:0, lub 2:1, grad goli to ostatnia rzecz jakiej się spodziewam po jutrzejszym meczu.

sempaju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 23:45

Mam wielką prośbę.. Jutro nie będę mógł niestety oglądać meczu na żywo i bardzo prosiłbym o mini relację na telefon, kogoś z was. Wiecie bramki i wynik końcowy jeśli 0-0. Mój numer 665 948 433. Z góry dziękuję.

Mariusz vel sempaju

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 23:45

Ostatni mecz z Romanistami wspominał przemiło. Ponieważ Bianconeri sprawili mi ogromny prezent na moje 18-te urodziny :) . Teraz to już jednak historia. Mamy nowy sezon i wszystko zaczynamy od zera. Naszego trenera czeka 1 poważny test odkąd zasiada na ławce trenerskiej w Turynie. W ostatnim meczu Juventus wygrał skromnie 1-0, ale potem nie wysilał się zbytnio. Mam nadzieję, że Juventini wytrzymają kondycyjnie spotkanie. Co do Romy, to ich postawa będzie wielką zagadką jak dla mnie. Fakt może ostatnie pucharowe 7-1 robi wrażenie, ale nie grali z przeciwnikiem z najwyższej półki. Na inaugurację ulegli Genoi. Roma to jednak Roma i jutrzejszy mecz na pewno nie będzie dla nas spacerkiem. Jednak jeśli Diego i spółka w pomocy dadzą rady, to nasi napadziorzy powinni wykorzystać kilka podań i zamienić je na gole. Chciałbym, żeby Alex Del Piero podtrzymał małą tradycję zdobycia gola przeciwko Romie z wolnego :) . Chciałbym taki skład:
Gigi
Caceres Chiellini Canna Molinaro
Camor Tiago Melo
Diego
Iaquinta Del Piero/ Amauri

Mój typ 2:4 dla Juventusu :) .

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2009, 23:58

Gajowy Marucha pisze:
paul636 pisze:

--------Buffon
-------------Diego
-------Del Piero--Amauri
Mam chyba deja vu. Zaraz się znów zacznie kłótnia, tylko eslk tu brakuje :prochno: Ja również cenię Tiago bardziej niż Marchisio. Przykro mi. Co do meczu to sam nie wiem co myśleć - niby ta Roma cienka, ale Baptista, De Rossi, Vucinic, czy nawet Totti to nieźli zawodnicy. Myślę, że wygra Juve w stosunku 1:0, lub 2:1, grad goli to ostatnia rzecz jakiej się spodziewam po jutrzejszym meczu.
: )

Tak czy siak ta dyskusja wróci prędzej czy pozniej, wystarczy, ze ktorys z tych 2 zawodnikow zagra kiepskie spotkanie i tyle ; )

A jesli chodzi o sam mecz z Romą, to mam nadzieje, ze zobaczymy na prawej obronie Caceresa. Mam dosc Grygery naprawde szczerze. Urugwajczyk przynajmniej gwarantuję Nam spokoj z tylu (takie wnioski mozna wyciagnac po jego dotychczasowych wystepach), co przy ofensywnie grającym Camoranesim mogłoby wypalic.

Na lewej flance widziałbym De Ceglie - on się często włącza w akcje ofenywne, potrafi dosrodkowac i licze, ze zagra dobre zawody. Jak na razie niezle wystepy (Milan) przeplata ze słabymi (Chievo).

Zablokowany