Łęczna-Dospel 4:1

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2003, 20:17

Żurek wróci do Katowic?!

Były trener Dospelu Katowice, Jan Żurek, w wywiadzie zamieszczonym na oficjalnej stronie internetowej katowickiego klubu powiedział, że chętnie podjąłby się ponownie pracy z piłkarzami Dospelu.

„Gdyby to ode mnie zależało już byłbym w GKS. Mówiąc szczerze od ‘Gieksy’ boli mnie już nawet wątroba, ale zostawiłem w niej serce i z przyjemnością bym wrócił. Podkreślam jeszcze raz, że gdyby to ode mnie zależało, chętnie usiadłbym do rozmów z prezesem Dziurowiczem. Sam jednak dzwonić na pewno nie będę. Pierwszy krok należy do prezesa” - powiedział Żurek.

W ubiegłym sezonie Dospel, prowadzony przez Jana Żurka, zajął trzecie miejsce w ekstraklasie. W przerwie letniej Żurka zastąpił Edward Lorens, który został zwolniony wczoraj z funkcji trenera katowickiego klubu.

wkleiłem to bo kibicuje GKS -ie, śledze sytuacje w GKS- ie i chce aby Żurak wrócił, to byłoby najlepsze rozwiązanie, nie zakładałem nowego tematu bo chyba nikt by na to nie odpowiadał, a tak to może każdy to przeczytać :!: :D

Seiru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2003, 20:32

No, no Górnik Łęczna liderem? Fajnie.... może nareszcie pokażą tym z Krakowa jak się gra w piłke, Wisła się "starzeje" nima Kosy, UCHE i Kuźby, GÓRNIK NA MISTRZA!!!!!!

non mollare mai
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2003, 21:04

Jan Żurek znów trenerem Dospelu Katowice

Jan Żurek został w czwartek ponownie trenerem piłkarzy Dospelu Katowice. Zastąpił Edwarda Lorensa. Lorens pracował w katowickim klubie od 1 lipca. Objął wtedy stanowisko po Żurku.

Lorens zrezygnował z pracy w Dospelu w poniedziałek. Dzień wcześniej drużyna przegrała 1:4 w Łęcznej a po powrocie do Katowic kilku piłkarzy zostało pobitych przez niezadowolonych kibiców.

W środowym spotkaniu Pucharu Polski z Arką Gdynia katowiczan poprowadził awaryjnie kierownik drużyny Lechosław Olsza. Żurek stracił pracę w Katowicach po zakończeniu minionego sezonu w którym zespół wywalczył trzecie miejsce w lidze (kontrakt mu wygasł i nie został podpisany nowy) niespodziewanie dla samego siebie i kibiców. Część kibiców Dospelu nie zakceptowała zmiany trenera. Edward Lorens był obrażany podczas meczów, często z trybun padało żądanie powrotu poprzedniego szkoleniowca.

"Wróciłem, bo mnie tu potrzebują. Dobrze się w tym klubie czuję, lubię panującą tu atmosferę. Oczywiście, w czerwcu byłem rozżalony. Długo rozmawiałem z prezesem Piotrem Dziurowiczem. Wyjaśniliśmy sobie wszystkie sprawy. Chodziło m.in. o zaszłości finansowe. Umowa jest skonstruowana w ten sposób, że mam pracować do końca sezonu a jeżeli do 1 czerwca strony na piśmie nie postanowią inaczej - kontrakt zostanie automatycznie przedłużony. W piątek po południu spotkam się z drużyną na pierwszym treningu, a w sobotę poprowadzę zespół w meczu ligowym przeciwko warszawskiej Polonii. Czeka mnie trochę pracy ale tak to jest w zawodzie trenera" - powiedział Żurek.

brawo wreszcie mądra decyzja Dziurowicza :!:

ODPOWIEDZ