Liga Europy UEFA 2009/2010

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Ile polskich drużyn awansuję do fazy grupowej Ligi Europy?

Czas głosowania minął 02 września 2009, 20:53

żadna
16
22%
1
28
39%
2
20
28%
3
6
8%
4 (przy odpadnięciu Wisły z LM)
2
3%

Liczba głosów: 72
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 08:22

inaczej niż ZŁODZIEJ sędziego nie określę

ukradł awans nie tylko Lechowi ale też całej Polsce..

dobrze to ujął swoim komentarzem Włodek Lubański, który powiedział że po bramce uznanej w pierwszej chwili Lech się cieszył, Brugia wracała na środek a sędzia konsultował się z bramkarzem.. no chyba wiadomo że bramkarz się mu nie przyznał do głupio straconej bramki tylko ściemniał...

no cóż, tego już się nie wróci..

choć przyznaje że Lewandowski R. mógł to wszystko załatwić..

szkoda

Obrazek
KimiIceman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 08:44

Jestem wrecz zszokowany, bylem pewien ze Lech przejdzie dalej, ale sedzia :angry: zastanawia mnie dlaczego konsultowal sie z bramkarzem kiedy Lech strzelił bramke przez chwile uznaną. Sędzia ukradl Lechowi awans, przegrane karne, ale Lewandowski mogl, powinien wszystko rozstrzygnac. Trafił na okladke Fify i chyba zbyt długo w nia gral (nieważne czy wyszla juz czy nie) skoro chcial kiwac. Ale wlasciwie fakt że sędzia był dla gospodarzy mnie nie dziwi bo sędziowie praktycznie zawsze gwizdają dla gospodarzy, bo jeśli zrobi na odwrót to od kibiców mógłby dostać po ryju. Polacy nie mieli szczęscia do sedziów przez te ostatnie dwa dni. Eduardo w meczu z Celtikiem jak cham przewrocil sie w polu karnym, niby tracony przez Boruca a tak nie było, a wczoraj niezrozumiała decyzja sędziego wyeliminowała Lech. Przynajmniej Roma sie zrehabilitowala i wygrała z Koszykami 7:1. Oszustwa jak widać nie tylko w PZPN-ie czy Calcio oraz LM (Ovrebo - Chelsea vs Barcelona).

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 09:42

Rzeczywiście sędzia zachował się kardynalnie i powinien zostać odsunięty od zawodu, przecież sam wskazał na środek boiska, sędzia boczny nic nie pokazywał, no kurde to jest paranoja! Ale piłkarze z Poznania przegrali na własne życzenie. Z czego padła bramka? Z tragicznego błędu naszego wspaniałego international level Wilka, pozniej strzal oddal niekryty zawodnik, a na końcu Kasprzik nie wiedzieć czemu próbował łapać piłkę. Efektem pomysłu bramkarza było dogranie do Soncka.
No i ten niewykorzystane okazje... Lewandowski pokazał, że zatrzymał się w rozwoju i uświadomił Leo, kto zagra na szpicy we reprezentacji. I Bosacki w poprzeczkę... Reasumując, główną przyczyną porażki jest jednak sędzia!

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 09:59

ojej :( Lech odpadl. Jaki pech normalnie. Kaczor powienien zalobe narodowa wprowadzic i obowiazkowo 5 dni wolnego!! Jestem zalamany, Boze dlaczego!! :płaczę: :płaczę:

a co do meczu.Tak macie racje, sedzia zlodziej!! Lewandowski tez zlodziej, pewnie zostal przekupiony przez Belgow zeby nie trafic setki. Kasprzika tez bym uznal za zlodzieja, bo ktory bramkarz pilke wybija przed siebie a nie do boku gdzie powinien, gdyby wybil do boku to by pewno bramki nie bylo :( A przy karnych chlop sie rzucal w jeden rog, no to chyba musialo byc ustalone z klubem z Belgii, ciekawe ile wzial :think:

:lol: :lol:

Obrazek
paul636

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 10:19

Co do innych spotkań:
W komplecie awans wywalczyły włoskie ekipy - Lazio przegrało 0-1 w Szwecji z liderem tamtejszej ligi Elfsborgiem (1. mecz 3-0), Genoa zremisowała 1-1 z Odense (zaliczka 3-1), a Roma rozbiła Słowaków 7-1.

Co ciekawe odpadła angielska Aston Villa, co moze zastanawiać, bo to przecież przedstawiciel "najlepszej ligi świata" :wink: Za słabi na Rapid Wiedeń.

Tak wogóle to bardzo ładnie austriackie drużyny się zaprezentowały, bo awans wywalczyły też Austria Wiedeń (z Metalurgiem Donieck) i Sturm Graz (z Metalistem Charków). To drugie nie dziwi, skoro w ukraińskim teamie pierwszy skład ma Marcin Burkhardt.

Swoją drogą więcej spodziewałem się właśnie po drużynach z Ukrainy. Jednak tylko Szachtar w Lidze Europejskiej im pozostał, bo odpadła również Worskła Połtawa.

Blisko awansu był też pogromca Legii, Broendby, ale w ostatnich kilkunastu minutach stracili frajersko 3 bramki w Berlinie. Z kolei NAC Breda dostała srogie lanie od Villarreal (1-3 i 1-6).

LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 12:31

VirusT pisze:ojej :( Lech odpadl. Jaki pech normalnie. Kaczor powienien zalobe narodowa wprowadzic i obowiazkowo 5 dni wolnego!! Jestem zalamany, Boze dlaczego!! :płaczę: :płaczę:

a co do meczu.Tak macie racje, sedzia zlodziej!! Lewandowski tez zlodziej, pewnie zostal przekupiony przez Belgow zeby nie trafic setki. Kasprzika tez bym uznal za zlodzieja, bo ktory bramkarz pilke wybija przed siebie a nie do boku gdzie powinien, gdyby wybil do boku to by pewno bramki nie bylo :( A przy karnych chlop sie rzucal w jeden rog, no to chyba musialo byc ustalone z klubem z Belgii, ciekawe ile wzial :think:

Ten twój post miał być śmieszny? Coś Ci nie wyszło.

Co do meczu szkoda na prawdę żałuję ,że Lech tak "frajersko" odpadł głównie przez sędziego ale niestety przeciwnik był lepszy :(

Selevan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 12:39

VirusT pisze:ojej :( Lech odpadl. Jaki pech normalnie. Kaczor powienien zalobe narodowa wprowadzic i obowiazkowo 5 dni wolnego!! Jestem zalamany, Boze dlaczego!! :płaczę: :płaczę:

nie ma to jak wypowiedz na poziomie.

coz, wielka szkoda ale znow bez polskiej druzyny w europejskich pucharach.

;]
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 12:51

Vesper pisze:
Ten twój post miał być śmieszny?
Nie. Tylko smiesza mnie typy ktorzy winią sedziego(zreszta faul byl jak byk) o to ze Amica nie awansowala, no coz, najpierw niech spojrza na gre "nadziei białych" a pozniej na sedziego. Robercik " 8 milionow euro" Lewandowski gdyby strzelil ta setke to by awansowali, tak czy tak wszytsko zależało do skorokopow z Poznania.

Obrazek
JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 13:03

VirusT pisze:
Vesper pisze:
Ten twój post miał być śmieszny?
Nie. Tylko smiesza mnie typy ktorzy winią sedziego(zreszta faul byl jak byk) o to ze Amica nie awansowala, no coz, najpierw niech spojrza na gre "nadziei białych" a pozniej na sedziego. Robercik " 8 milionow euro" Lewandowski gdyby strzelil ta setke to by awansowali, tak czy tak wszytsko zależało do skorokopow z Poznania.
Zastanawia mnie tylko dlaczego Mejuto Gonzalez się nie kontaktował z Borucem, gdy ten rzekomo faulował Aduardo. Polak by mu wszystko wyjaśnił i karnego by nie było :?

Ale co do Lewandowskiego to się zgodzę. Nie wiem czego wszyscy uznają go za największy talent polskiej ligi. Toć jemu trzeba z 10 okazji na mecz żeby chociaż jedną wykorzystać...
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2009, 13:09 przez JuveR, łącznie zmieniany 2 razy.

Selevan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 13:03

to samo mozna powiedziec ze gdyby sedzia uznal bramke to by awansowali.

;]
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 13:16

Selevan pisze:to samo mozna powiedziec ze gdyby sedzia uznal bramke to by awansowali.
Gdyby, gdyby, gdyby... a ja mowie ze gdyby uznal ta bramke to by Lech przegral 1:3 i co? Takie samo gdybanie. Faul byl i koniec kropka, bramkarz w piatce jest nietykalny. Gostek z Lecha przeszkodzil bramkarzowi w interwencji, wiec jest faul. Kwestia jest tylko to ze sie chlopak z gwizdkiem pomylil, po czym szybko swoja decyzje zmienil na wlasciwa. I dlatego nie mozna go uznawac za zlodzieja, bo sami zawodnicy Lecha sobie odebrali ten awans(chodzi mi o sytuacje Gwiazdy FIFY 2010), choc nie byli lepsi od CB.

JuveR - wyslij maila do rozjemcy meczu Arsenalu z Celticiem. Moze ci odpisze. Mnie sie o to nie pytaj. Zreszta ogladajac mecz na Emirates, tez mi sie wydawalo w pierwszej chwili ze jest faul. dopiero na powtorkach wyszlo ze jakis cep symulował.

Obrazek
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 13:29

Prawda jest taka, że obecny Lech jest zupełnie inną drużyną, niż ten z ubiegłego sezonu. Za trenera Smudy i z jego ofensywną taktyką Ci zawodnicy czuli się jak ryby w wodzie w ataku kombinacyjnym. Zieliński zepsuł/psuje to wszystko, gdyż preferuje zachowawczy styl gry do którego Ci zawodnicy nie przywykli.

Jeszcze jeden aspekt, który decyduje o takiej postawie zespołu... Teraz dopiero widać jak kluczowym zawodnikiem dla Lecha był Murawski. Jeżeli nie próbuje się załatać w jakikolwiek sposób tego zawodnika, tylko robi się z przeciętnego bądź co bądź Bandrowskiego jego następcę to widać jakie są tego efekty. Nie ma teraz wyraźnego przywódcy, kapitana z prawdziwego zdarzenia, rozgrywającego, który jak zajdzie potrzeba potrafi sam pociągnąć grę i zmobilizować resztę (tym bardziej szkoda go będzie, jeżeli upadnie w Rosji, bo reprezentacja straci naprawdę solidnego grajka). Zresztą obecną taktykę tego klubu odzwierciedla fakt, kto jest jego kapitanem.

P.S. Aha. I nie ma co zwalać na sędziego, ponieważ Rengifo(?) ewidentnie przeszkadzał bramkarzowi w interwencji w piątce. Śmiem twierdzić nawet, że w przekroju całego meczu sędzia był bardziej rygorystyczny wobec gospodarzy. Wg mnie bardzo dobre zawody sędziego :bravo:

banan1919

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 13:36

Pech Lecha ale panowie faul był bramkarz w piątce jest nietykalny...szkoda setki Lewandowskiego...może za rok będzie lepiej pozdro

Juve !!
ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 14:04

Rozlosowano grupy LE

Grupa A

AFC Ajax (Holandia)
RSC Anderlecht (Belgia) - Marcin Wasilewski
NK Dinamo (Chorwacja)
FC Timişoara (Rumunia)

Grupa B

València CF (Hiszpania)
Lille OSC (Francja) - Ludovic Joseph Obraniak
SK Slavia Praga (Czechy)
Genoa CFC 1893 (Włochy)

Grupa C

Hamburger SV (Niemcy)
Celtic FC (Szkocja) - Artur Boruc, Łukasz Załuska
Hapoel Tel-Awiw (Izrael)
SK Rapid Wiedeń (Austria)

Grupa D

Sporting Clube de Portugal (Portugalia)
sc Heerenveen (Holandia) - Paweł Wojciechowski
Hertha BSC Berlin (Niemcy) - Łukasz Piszczek, Artur Wichniarek
FK Ventspils (Łotwa)

Grupa E

AS Roma (Włochy)
FC Basel 1893 (Szwajcaria)
Fulham FC (Anglia)
CSKA Sofia (Bułgaria)

Grupa F

Panathinaikós AÓ (Grecja)
Galatasaray SK (Turcja)
Dinamo Bukareszt (Rumunia)
SK Sturm Graz (Austria)

Grupa G

Villarreal CF (Hiszpania)
SS Lazio (Włochy)
Lewski Sofia (Bułgaria)
FC Salzburg (Austria)

Grupa H

Steaua Bukareszt (Rumunia) - Paweł Golański, Rafał Grzelak
Fenerbahçe SK (Turcja)
FC Twente (Holandia)
Sheriff Tiraspol (Mołdawia)

Grupa I

SL e Benfica (Portugalia)
Everton FC (Anglia)
AÉK (Grecja) - Roger
BATE Borysów (Białoruś)

Grupa J

Szachtar Donieck (Ukraina) - Mariusz Lewandowski
Club Brugge KV (Belgia)
FK Partizan (Serbia)
Toulouse FC (Francja)

Grupa K

PSV Eindhoven (Holandia)
FC København (Dania)
AC Sparta Praga (Czechy)
CFR Cluj (Rumunia)

Grupa L

SV Werder Bremen 1899 (Niemcy)
FK Austria Wiedeń (Austria) - Jacek Bąk
Athletic Club de Bilbao (Hiszpania)
CD Nacional (Portugalia)

Zwracam uwagę na grupę B!

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2009, 16:50

Wczoraj bardzo emocjonujący mecz obejrzeliśmy. Czemu sędzia nie zaliczył prawidłowej bramki dla Lecha ? Nie mam pojęcia... Szkoda, bo Lech miał spore szanse awansować.

ODPOWIEDZ