Serie A (2): AS Roma 1-3 JUVENTUS
- Marian.
- Juventino
Wątpię by na prawej obronie hasał Grygera, myślę, że Ciro wystawi Caceresa, a wtedt Taddei/Menez będą mieli nie łatwe zadanie ; ), a na lewej Molinaro, który mimo wszystko jest lepszy w defensywie od DC, no chyba, że wystąpi Grosso :lol:Jacques pisze:Oby tylko Grygera i De Ceglie/Molinaro nie dali się tak łatwo ogrywać po bokach przez Taddei'ego i Meneza i będzie dobrze.

- Łukasz
- Juventino
Ferrara jasno daje Molkowi do zrozumienia, gdzie jest jego miejsce w 4-3-1-2.mariantsw1 pisze:a na lewej Molinaro
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Oglądałem mecz Romy z Genoą i nie wiem ale Totti mimo ,że strzelił bramkę nic nie pokazał , był strasznie powolny jakiś taki ospały.Szymek pisze:Totti wczoraj wbił kolejne 3 bramki i ma już ich 11 w pięciu meczach... Mam nadzieję, że Cannavaro zaopiekuje się nim odpowiednio.
Nie wykorzystał 100%-towej sytuacji :].
Może się przebudził zobaczymy.
Ale sądzę ,że spokojnie zgarniemy 3 punkty.
- Vincitore
- Juventino
Mam nadzieję że Roma wystrzelała się już za wszystkie czasy w tych ostatnich meczach. Ostatni raz na Olimpico z Romą przegraliśmy w 2004, pamiętne 4:0, później było już tylko albo dobrze, albo bardzo dobrze. Fajnie by było znów zaaplikować Romie cztery bramki, ale uważam że w niedizelę będzie ciężej niż kiedykolwiek. Roma personalnie będzie praktycznie w optymalnym składzie, do tego po meczach w Lidze Europejskiej już zapewne zgrana ze sobą. Liczę mimo wszystko na małe przemęczenie systemem weekend - czwartek - weekend. Oby było dobrze, zważywszy na Derby Mediolanu.
PS 1:Ma ktoś jakieś informacje co do Melo?
PS 2: Nie muszę chyba mówić jak bardzo bardzo bardzo liczę na Diego
?
PS 1:Ma ktoś jakieś informacje co do Melo?
PS 2: Nie muszę chyba mówić jak bardzo bardzo bardzo liczę na Diego

- paul636
- Juventino
Jest awizowany do pierwszego składu:Vincitore pisze:Ma ktoś jakieś informacje co do Melo?
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Juventus/
Spore nadzieje pokładam w kiepskiej ostatnio dyspozycji defensywy giallorossich. Dopiero niedawno wrócił Mexes, Juana nie będzie, słabe noty zbiera Motta, nie ma Doniego. Siła ofensywna Romy jak na warunki Serie A wciąż znaczna (w końcu już 2 razy 7 bramek w jednym meczu w Europie), więc na zero z tyłu będzie ciężko zagrać, choć na prawdę dobrze swiadczyłoby to o naszej obronie.
Reasumując, będzie ciekawie na Olimpico
LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Roma to zawsze Roma, zatem łatwo z całą pewnością nie będzie, zwłaszcza że gramy na wyjeździe. Z drugiej jednak strony patrząc na tę sytuację trzeba przyznać, że w zeszłym roku zbyt dużych problemów z nimi nie mieliśmy, choć jednego ze spotkań liczyć nie powinniśmy, jako że oba zespoły grały rezerwami... Tego lata Roma nie dokonała jakichkolwiek większych wzmocnień, my z kolei uzupełniliśmy skład kilkoma naprawdę fantastycznymi piłkarzami. Do składu mają już na stałe wrócić Melo (po zawieszeniu) i Camor, którego zdrowia jeszcze w ostatnim spotkaniu nie chciał Ferrara ryzykować. Dodatkowo w formie zdaje się być Cannavaro, choć zdarzają się mu jeszcze nerwowe, nieprzemyślane interwencje. W pierwszym spotkaniu z Chievo pokazał jednak ogromną klasę i był jednym z najlepszych na boisku. Niektórzy, jak mniemam, zbyt dużą wagę przywiązują do pojedynku z klubem z Werony właśnie... Trzeba pamiętać, że gra się tak, na ile przeciwnik pozwala - w spotkaniu inaugurującym Chievo zbyt wymagające się nie okazało, zatem i postawa naszych piłkarzy pozostawiała wiele do życzenia, bo Bianconeri wyraźnie chcieli wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Liczę na pojawienie się na boisku Caceresa, który ma zagrać po prawej stronie. Na treningach prezentuje się ponoć fantastycznie, zresztą mecze przedsezonowe wyraźnie pokazały, że chłopak ma olbrzymi potencjał. Wrócą wcześniej wspomniani Melo, Camor, Del Piero... Ważne ogniwa naszego zespołu. Brazylijczyk ma co prawda jakieś rzekome niewielkie problemy ze zdrowiem, ale ponoć nie wykluczą go one z niedzielnego pojedynku.
Reasumując - jeśli wyjdziemy odpowiednio umotywowani na to spotkanie - wygramy ten mecz. Nasz skład oraz ogólna mentalność robią na tyle dużą różnicę, że mimo wszystko 3 oczka powinny z nami wrócić do Turynu. Wierzę też, że w tym meczu sporą różnicę klas pokaże Diego, który z meczu na mecz pokazuje się z coraz to lepszej strony, choć, co sami możemy zaobserwować, nadal ma problemy z kondycją i gra na 100% przez pełne 90 min. nadal sprawia mu trudności. Spaletti zapowiada walkę o zwycięstwo i zapewnia, że będziemy świadkami diametralnie innej gry Romy niż w pierwszym pojedynku z Genuą. Co ma jednak powiedzieć
Doskonale z całą pewnością zdaje sobie sprawę, że Juventus w tym sezonie mierzy najwyżej, jak się tylko da i zrobi wszystko, aby odzyskać upragnione scudetto. Zespół z Romy nadal ma też kilka problemów, z którymi poradzić sobie nie może. Wczoraj gładko wygrali swoje rewanżowe spotkanie w eliminacjach do Ligi Europejskiej, ale pierwszy mecz nie wyglądał dobrze, wręcz fatalnie, zważywszy na nikłą klasę przeciwnika.
Jednocześnie mam nadzieję na jakieś korzystne dla nas rozstrzygnięcie w spotkaniu Milan - inter. Z naszej perspektywy najlepszy byłby remis obu ekip, bądź też wygrana Milanu. W ostatnim przypadku, przy naszej wygranej, oddalilibyśmy się od interu na dystans 5 punktów. To naprawdę dużo jak na 2 pierwsze pojedynki. Zobaczymy. Naturalnie jednak dla mnie najważniejsza jest postawa naszego zespołu, bo to my mamy w tym sezonie rozdawać karty.
Reasumując - jeśli wyjdziemy odpowiednio umotywowani na to spotkanie - wygramy ten mecz. Nasz skład oraz ogólna mentalność robią na tyle dużą różnicę, że mimo wszystko 3 oczka powinny z nami wrócić do Turynu. Wierzę też, że w tym meczu sporą różnicę klas pokaże Diego, który z meczu na mecz pokazuje się z coraz to lepszej strony, choć, co sami możemy zaobserwować, nadal ma problemy z kondycją i gra na 100% przez pełne 90 min. nadal sprawia mu trudności. Spaletti zapowiada walkę o zwycięstwo i zapewnia, że będziemy świadkami diametralnie innej gry Romy niż w pierwszym pojedynku z Genuą. Co ma jednak powiedzieć

Jednocześnie mam nadzieję na jakieś korzystne dla nas rozstrzygnięcie w spotkaniu Milan - inter. Z naszej perspektywy najlepszy byłby remis obu ekip, bądź też wygrana Milanu. W ostatnim przypadku, przy naszej wygranej, oddalilibyśmy się od interu na dystans 5 punktów. To naprawdę dużo jak na 2 pierwsze pojedynki. Zobaczymy. Naturalnie jednak dla mnie najważniejsza jest postawa naszego zespołu, bo to my mamy w tym sezonie rozdawać karty.
- fallweiss
- Juventino
Mecz będzie trudny ,nawet bardzo ,mimo że często tam wygrywaliśmy tj pamiętajmy nie tak dawne zaciekłe spotkanie w 2007 r. na 2-2 (4-0 w zeszłym to było coś nienormalnego i wynikało z tragicznej postawy Romy). Uważam ,że zwycięstwo będzie bardzo poważnym sukcesem ale nie zdziwię się gdy padnie remis.
Liczę w ataku na Amauriego i ADP ,bądź Iaq-ADP
Uwaga na Tottiego i Vucinica -ten ostatni będąc trochę w cieniu jest niezwykle groźny. A kapitan Rzymian- jego passa robi spore
wrażenie
Liczę w ataku na Amauriego i ADP ,bądź Iaq-ADP
Uwaga na Tottiego i Vucinica -ten ostatni będąc trochę w cieniu jest niezwykle groźny. A kapitan Rzymian- jego passa robi spore
wrażenie
- diegoool
- Juventino
Roma wystrzelała sie już wczoraj więc nie ma sie co obawiać natomiast jeśli forma napastników Juve nie wzrosła to śmierdzi mi tu bezbramkowym wynikiem co przy remisie w derbach bądź porażce interu nie bedzie znów taka zła sprawą.. 0-0 ze wskazaniem na Juve bo to my mamy Diego a Alex dawno z wolnego nie strzelił i jeszcze jedno... obecny bramkarz Romy do najwybitniejszych nie należy 

"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
- kalonji
- Juventino
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/0 ... melo-ahead
Czyżby nasi nowi brazilejro mieli nie zagrać?
Osobiście mam nadzieję, że to tylko czcze gadanie, podnoszenie temperaturki przed meczem, wierze, że Diego wraz z Melo walnie przyczynią się do pokonania Giallorossich.
Czyżby nasi nowi brazilejro mieli nie zagrać?
Osobiście mam nadzieję, że to tylko czcze gadanie, podnoszenie temperaturki przed meczem, wierze, że Diego wraz z Melo walnie przyczynią się do pokonania Giallorossich.
- Kuben
- Juventino
http://www.pilka.pl/felipe-melo-i-diego ... rac-z-roma
tutaj z innego źródła, także coś chyba jest na rzeczy :doh:
miejmy jednak nadzieję, że Oni zagrają. Mimo, że Nam atak trochę przysypia, liczę na wygraną... w drużynie z Rzymu nie zagra kilku podstawowych zawodników, do tego leży Nam stołeczne Olimpico.
tutaj z innego źródła, także coś chyba jest na rzeczy :doh:
miejmy jednak nadzieję, że Oni zagrają. Mimo, że Nam atak trochę przysypia, liczę na wygraną... w drużynie z Rzymu nie zagra kilku podstawowych zawodników, do tego leży Nam stołeczne Olimpico.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Juventus jedzie do Rzymu walczyć o 3 pkt, można powiedzieć, że jest to drugi "finał" z 38.
Jeżeli marzymy o Scudetto to nie ważne gdzie, nie ważne z kim nie możemy tracić frajersko punktów.
Ostatnimi latami stadion w Rzymie nam służy, nie przegraliśmy tam od bodajże lutego 2004 roku. Roma wydaję się, że ma słabszy skład na papierze, to może namieszać w tych rozgrywkach. Ostatnio wygrali w lidze europejskiej aż 7-1 co może robić wrażenie, poza tym ich mocny punkt Totti wraca do formy, ładuje bramkę za bramką, ale to już mam nadzieje, że się skończy jak się nim odpowiednio nasi obrońcy zajmą.
Mam nadzieję , że zagra cała nasza "brazylijska samba", Melo pokaże klase i udowodni, że Sissoko nie musi się śpieszyć z powrotem po kontuzji ( niech się wykuruje na spokojnie). Co do Melo to boje się najbardziej o jego charakter, oby mu nerwy nie puściły i nie włączył się żaden agresor, bo to tylko może drużynie zaszkodzić. Chciałbym jeszcze, aby nasi napastnicy ( nie ważne kto zagra ) pokazali wreszcie skuteczność swoją.
Liczę na dobre widowisko i dużo bramek po stronie Bianconerich, mogą być 4 wcale się nie obrażę
A tak na serio to chce 3 punktów, bo warto dodać, że dziś są derby mediolanu i jest szansa na kolejne odskoczenie rywalom.
Forza Juve !
Jeżeli marzymy o Scudetto to nie ważne gdzie, nie ważne z kim nie możemy tracić frajersko punktów.
Ostatnimi latami stadion w Rzymie nam służy, nie przegraliśmy tam od bodajże lutego 2004 roku. Roma wydaję się, że ma słabszy skład na papierze, to może namieszać w tych rozgrywkach. Ostatnio wygrali w lidze europejskiej aż 7-1 co może robić wrażenie, poza tym ich mocny punkt Totti wraca do formy, ładuje bramkę za bramką, ale to już mam nadzieje, że się skończy jak się nim odpowiednio nasi obrońcy zajmą.
Mam nadzieję , że zagra cała nasza "brazylijska samba", Melo pokaże klase i udowodni, że Sissoko nie musi się śpieszyć z powrotem po kontuzji ( niech się wykuruje na spokojnie). Co do Melo to boje się najbardziej o jego charakter, oby mu nerwy nie puściły i nie włączył się żaden agresor, bo to tylko może drużynie zaszkodzić. Chciałbym jeszcze, aby nasi napastnicy ( nie ważne kto zagra ) pokazali wreszcie skuteczność swoją.
Liczę na dobre widowisko i dużo bramek po stronie Bianconerich, mogą być 4 wcale się nie obrażę

A tak na serio to chce 3 punktów, bo warto dodać, że dziś są derby mediolanu i jest szansa na kolejne odskoczenie rywalom.
Forza Juve !