Liga Mistrzów 2009/2010
- goly
- Juventino
Ogólnie jestem zadowolony z losowania. Tylko szkoda, że znowu Bayern. Liczyłem, że zmierzymy się może z Manchesterem albo Sevillą. Po prostu z kimś nowym.
Łatwo na pewno nie będzie, ale myślę, że możemy wyjść z pierwszego miejsca jak rok temu.
Ciekawi mnie jak sobie poradzi Inter z Barceloną
Łatwo na pewno nie będzie, ale myślę, że możemy wyjść z pierwszego miejsca jak rok temu.
Ciekawi mnie jak sobie poradzi Inter z Barceloną
"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
- Ivory
- Juventino
Na stronie kibiców Bayernu pojawił się fajny artykuł:
A my jesteśmy Juventusem i ... mamy mentalność zwycięzców.Podczas dzisiejszego losowania Bayern poznał swoich przeciwników w fazie grupowej Ligi Mistrzów. Uli Hoeness przestrzega przed rywalami – Juve, Bordeaux i Maccabi: „Mamy do czynienia z poważnymi drużynami”.
Komentarze Bawarczyków po losowaniu:
Uli Hoeness: „Każdy przeciwnik jest trudny. Liga Mistrzów jest coraz silniejsza. Najważniejsze, że gramy w fazie grupowej. Mamy do czynienia z poważnymi drużynami.”
Mark van Bommel: „Spróbujemy awansować. To nie jest takie łatwe. Musimy dobrze rozpocząć rozgrywki w pierwszym meczu, to połowa sukcesu. Najtrudniejszy będzie mecz z Juventusem. Nasz były kolega z drużyny, Hasan Salihamidzic już się cieszy.”
Bastian Schweinsteiger: „W zeszłym sezonie faza grupowa poszła nam bardzo dobrze. Juve jest bardzo silne, bo ma w swojej kadrze Diego.”
Philipp Lahm: „ Ważne jest, by fazę grupową rozpocząć od zwycięstwa. W rozgrywkach nie ma drużyny, którą można pokonać w przedbiegach. Teraz każdy może wygrać z każdym.”
Luca Toni: „Grupa jest trudna, ale my jesteśmy Bayern Monachium.”
- Effe
- Bawarczyk
Cieszę się z losowania i liczę na ładne mecze
Sądzę, że pomiędzy Bordeaux, Bayernem i Juve będzie wyrównana walka o pierwsze miejsce. Osobiście wierzę w ekipę z Monachium, która chociaż zaczęła sezon beznadziejnie to ma świetny skład i duży potencjał. Po dojściu Robbena skrzydła rządzą.
Komentarz Toniego niezwykle odkrywczy
Ale ma rację, Bayern z pewnością nie musi bać się Juve, ani tym bardziej Bordeaux. Do końca września maszyna van Gaala już z pewnością się rozpędzi.
Widzimy się na AA pod koniec września?
Czekam także niecierpliwie na pojedynki Interu z Barcą i Milanu z Realem. Niedawne gwiazdy Serie A wracają na świetnie im znany teren. Ciekawe losowanie

Komentarz Toniego niezwykle odkrywczy

Widzimy się na AA pod koniec września?

Czekam także niecierpliwie na pojedynki Interu z Barcą i Milanu z Realem. Niedawne gwiazdy Serie A wracają na świetnie im znany teren. Ciekawe losowanie

- Loremaster
- Juventino
ostatnio jak graliśmy w fazie grupowej z Bayernem było po 1:0 w obu meczach dla nas. Mam nadzieję że sytuacja się powtórzy. Grupa nie jest łatwo, ale nie jest też trudno. Stac nas na wyjście z pierwszego miejsca.
Ciekawa jest grupa Interu, na papierze powinni wyjsc z 2 miejsca, ale w tej grupie może byc ciężko i nie zdzwię się jak Inter odpadnie, tymbardziej że Mourinho nie Mourinho w tamtym roku w fazie grupowej grali tragicznie, jak nie złapią formy w tym roku i się nie zmobilizują to chyba Moratti popłacze się ze wstydu, ale kto jak kto ale on jest do tego przyzwyczajony.
Ciekawa jest grupa Interu, na papierze powinni wyjsc z 2 miejsca, ale w tej grupie może byc ciężko i nie zdzwię się jak Inter odpadnie, tymbardziej że Mourinho nie Mourinho w tamtym roku w fazie grupowej grali tragicznie, jak nie złapią formy w tym roku i się nie zmobilizują to chyba Moratti popłacze się ze wstydu, ale kto jak kto ale on jest do tego przyzwyczajony.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To na co głównie zwróciłem uwagę po obejrzeniu grup, to fakt jak wiele nowy system daje tym teoretycznie słabszym drużyną. Praktycznie w każdej grupie można wytypować drużynę, która przy obecnym stanie rzeczy ma wielkie szanse na awans, a w starym systemie nie miałaby ich aż tak wielkich, jeśli nie wcale.
A - Girondins Bordeaux, Maccabi Haifa
B - CSKA Moskwa, Besiktas Stambuł, VfL Wolsburg
C - Olimpique Marsylia, FC Zurich
D - Atletico Madryt, Apoel Nikozja
E - ACF Fiorentina, VSC Debreczyn
F - Dynamo Kijów, Rubin Kazań
G
- Sevilla FC, Glasgow Rangers, VfB Stuttgart, Unirea Urziceni
H - AZ Alkmaar, Olympiakos Pireus, Standard Liege
Wg mnie wszystkie te drużyny mają obecnie niepowtarzalną szansę jak nigdy przedtem ugrać coś w LM. Nie chodzi mi tutaj o teoretyczną czy też praktyczną siłę tych drużyn, nie rozwodzę się też tutaj nad poszczególnymi drużynami, chodzi mi raczej o ich ogólny charakter w porównaniu z wielkimi i możnymi. W starym systemie przeważnie w każdej grupie był jeden kopciuszek, jeden lider, i dwie bijące się o 2 miejsce drużyny - różnie to się zmieniało, jednak model 3+1 był bardzo często widywany. Teraz mamy po 2/3/4 drużyny, które przynajmniej teoretycznie nie są od razu na straconej pozycji. Będzie ciekawie, liczę na mase niespodzianek
A - Girondins Bordeaux, Maccabi Haifa
B - CSKA Moskwa, Besiktas Stambuł, VfL Wolsburg
C - Olimpique Marsylia, FC Zurich
D - Atletico Madryt, Apoel Nikozja
E - ACF Fiorentina, VSC Debreczyn
F - Dynamo Kijów, Rubin Kazań

H - AZ Alkmaar, Olympiakos Pireus, Standard Liege
Wg mnie wszystkie te drużyny mają obecnie niepowtarzalną szansę jak nigdy przedtem ugrać coś w LM. Nie chodzi mi tutaj o teoretyczną czy też praktyczną siłę tych drużyn, nie rozwodzę się też tutaj nad poszczególnymi drużynami, chodzi mi raczej o ich ogólny charakter w porównaniu z wielkimi i możnymi. W starym systemie przeważnie w każdej grupie był jeden kopciuszek, jeden lider, i dwie bijące się o 2 miejsce drużyny - różnie to się zmieniało, jednak model 3+1 był bardzo często widywany. Teraz mamy po 2/3/4 drużyny, które przynajmniej teoretycznie nie są od razu na straconej pozycji. Będzie ciekawie, liczę na mase niespodzianek

Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2009, 21:11 przez Siewier, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
KU-bra pisze:Grupa G:
Ja nie rozumiem, z czego się tak śmiejecie. Bardzo wyrównana grupa, wszystkie druzyny preferują ofensywny futbol, dla mnie zdecydowanie jedna z ciekawszych grup. O wiele lepsze w tym momencie niż szachy piłkarskie klubów "z wyższej półki"...Siewier pisze:G
-
- ewerthon
- Juventino
Wszedłem z ciekawości na stronę Bayernu, nie sądziłem, że mają tylu sezonowców... ale przecież wszystkie te najlepsze kluby mają.
Moim zdaniem Juventus wyjdzie bez problemu. Bayern to najsłabsza drużyna z wszystkich które były w pierwszym koszyku. Ale u siebie mogą byc groźni. Bordeaux jest mistrzem Francji i ma dobry skład, ale dużo im brakuje do nas. A Maccabi będzie dostarczycielem punktów.
Moim zdaniem Juventus wyjdzie bez problemu. Bayern to najsłabsza drużyna z wszystkich które były w pierwszym koszyku. Ale u siebie mogą byc groźni. Bordeaux jest mistrzem Francji i ma dobry skład, ale dużo im brakuje do nas. A Maccabi będzie dostarczycielem punktów.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pewnie z tego, że nie jesteśmy przyzwyczajeni do tego typu grup. W przeszłości mało co kiedy zdarzał się układ drużyn na takim teoretycznym poziomie jak teraz. Gdyby każdą z tych drużyn wrzucić do innej grupy z któregoś z poprzednich sezonów, to pewnie miałyby większe lub mniejsze problemy z wywalczeniem awansu.pan Zambrotta pisze:Ja nie rozumiem, z czego się tak śmiejecie.
- Gherrick
- Juventino
Smiejemy sie, bo nie sa to kluby na czolowym poziomie. A poza tym jest wyrownana, dlatego ciekawa. Tak jakby np. w grupie Mistrzostw Swiata byl Urugwaj, Szwajcaria, Ukraina i powiedzmy Australia.pan Zambrotta pisze:KU-bra pisze:Grupa G:Ja nie rozumiem, z czego się tak śmiejecie. Bardzo wyrównana grupa, wszystkie druzyny preferują ofensywny futbol, dla mnie zdecydowanie jedna z ciekawszych grup. O wiele lepsze w tym momencie niż szachy piłkarskie klubów "z wyższej półki"...Siewier pisze:G
-

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- L u k
- Interista
Sa pierwsi w lidze.Reg pisze: Grupa F - Druga grupa śmierci. Mistrzowie Hiszpanii, Włoch, Ukrainy i Rosji w jednej grupie! Zarówno Barcelone jak i Inter czeka ciężka przeprawa. Nie orientuje się jak wschodnie drużyny radzą sobie obecnie w swoich ligach, ale na pewno nie oddadzą łatwo punktów.
ps. Chcialem Barce, i dostalem. Beda swietne mecze.
- Giacobbneri
- Juventino
Z tego samego powodu ja jestem bardzo niezadowolony, że na nich trafiliśmy bo ten zespół jest naprawdę silny i gra bardzo równo przez cały sezon. Uważam, że to najmocniejszy zespół z tego koszyka.oliver pisze:Bardzo się ciesze, że trafiliśmy na Bordeaux. Bardzo lubię ten klub często ich oglądam i to im będę życzył drugiego miejsca. Większość kibiców będzie mogła się przekonać jaki błąd zrobił Milan oddając Gourcuffa. Chamakh, Wendel, Cavenaghi to dobrzy piłkarze i wydaje mi się, że mogą zaprezentować się nie co lepiej niż rok temu.
Maccabi to też bardzo nieudany los. U siebie są drużyną która gra niezwykle ambitnie i agresywnie. Ma fanatycznych kibiców i nie będą mieli nic do stracenia. Mogliśmy trafić lepiej ;/Maccabi niewiadoma? Niby najsłabsza, ale mam nadzieję, że nasi piłkarze dobrze pamiętają wyprawę do Borysova z zeszłego roku.
Natomiast cieszę się, że trafiliśmy na Bayern. Oczywiście do meczu z nami pewnie zaczną grać lepiej, dojdzie Robben + może ktoś jeszcze ale jest to w tej chwili najsłabszy zespół z 1 koszyka. Grają bardzo przeciętnie. Na nas się pewnie zepną ale co ważne jestem przekonany, że potracą punkty z Bordoeux czy Maccabi. Trzeba wygrać tą grupę.
MU mają bardzo łatwą grupę.
Grupa C na paperze bardzo silna ale Milan i Real w ostatnim czasie nic nie znaczą w Europie.
Fatalnie trafiła Fiorentina a najsilniejsza według mnie jest grupa D.
Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Czy to nie Ty chciałeś w ubiegłym roku Manchester United w 1/8?Luker pisze:ps. Chcialem Barce, i dostalem. Beda swietne mecze.
Grupy jak grupy. Wiadomo, że nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej, ale w przypadku Juventusu wydaje mi się, że trafiliśmy bardzo dobrze. Szkoda, że nie mamy Anglików. Każdy zespół jest na miarę naszych możliwości.
- Corcky
- Juventino
Co do Bayernu. Czeka nas bardzo, bardzo trudna przeprawa na Alianz Arena. Tam gra się wyjątkowo trudno. Jednak tak jak szczypek żałuję, że nie trafiliśmy na Anglików.
Ale i tak awansujemy
Ale i tak awansujemy

Alessandro Del Piero ole!
- Effe
- Bawarczyk
Akurat z drużynami potencjalnie dużo słabszymi Bayern rzadko kiedy gubił punkty. Np. w zeszłym roku komplet punktów ze Steauą, kompletne zniszczenie Sportlingu w 1/8. Osobiście sądzę, że tylko Juventus może odebrać Bayernowi pierwsze miejsce. Zakładam, że drużyna w końcu się obudziJacques pisze:Natomiast cieszę się, że trafiliśmy na Bayern. Oczywiście do meczu z nami pewnie zaczną grać lepiej, dojdzie Robben + może ktoś jeszcze ale jest to w tej chwili najsłabszy zespół z 1 koszyka. Grają bardzo przeciętnie. Na nas się pewnie zepną ale co ważne jestem przekonany, że potracą punkty z Bordoeux czy Maccabi. Trzeba wygrać tą grupę.

A na stratę punktów Juve jest chyba nie mniej narażone niż Bayern. Czy dobrze pamiętam remisy z BATE Borysów?

- Palladino
- Juventino
To już nie ta sama drużyna. Nie ten sam trener.Effe pisze:A na stratę punktów Juve jest chyba nie mniej narażone niż Bayern. Czy dobrze pamiętam remisy z BATE Borysów?
W tym roku jak dla mnie naszym celem powinien być półfinał. I liczę na realizację.
A co do grupy, uważam że trafiliśmy dobrze. Wszystkie mecze na pełnym skupieniu i nikt nam nie powinien podskoczyć