Wyjazd na mecz

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 18:41

Tak jak napisali koledzy powyżej największą bolączką jest obecnie pojemność stadionu. Jest to problem nie tylko nasz, ale i innych fan klubów, nawet tych włoskich. Z racji zajęcia większości miejsc przez ludzi posiadających karnety w wolnej sprzedaży zostaje niewielka ilość biletów. Włoskie jak i Szwajcarskie fan kluby radzą sobie z tym problemem wykupując pewną ilość karnetów, jednak członkowie tych fan klubów są praktycznie na każdym meczu, dlatego też taki zabieg jest dla nich opłacalny, dla nas nie. Kupienie większej ilości biletów z wolnej sprzedaży jest ciężkim zadaniem - w październiku 2008 roku byłem na derbach w składzie: swiergot, juveluck, Madzia:), Pawciosss, Tasak, Charles i załatwienie takiej ilości biletów prywatnymi kanałami sprawiło nam sporo problemów, co wiele mówi o obecnej sytuacji.

Radzimy sobie z taką a nie inną sytuacją przy pomocy zaprzyjaźnionych fan klubów, które w miarę swoich możliwości są nam w stanie zawsze pomóc. Z wiadomych względów jednak możemy liczyć na pomoc w postaci odstąpienia karnetów/załatwienia biletów tylko na mecze z mniej prestiżowymi zespołami, a i to nie zawsze nam się udaje. Problem raczej na pewno zniknie wraz ze zbudowaniem nowego stadionu, gdzie ilość miejsc będzie optymalna jak na nasze potrzeby. Jest to jednak narazie melodia przyszłości i musimy sobie jak narazie radzić tak a nie inaczej.

Obecnie czekamy z niecierpliwością na losowanie grup LM. Jeżeli losowanie okaże się korzystne pod względem lokalizacji naszych przeciwników to prawdopodobnie wybierzemy się na wyjazdowe spotkanie w ramach tych rozgrywek. Jeśli chodzi o Serie A to będą nas interesować raczej spotkania listopadowe i/lub grudniowe, jednak to może jeszcze ulec zmianie. Są to póki co jedynie przypuszczenia, konkretną dyskusję w gronie zarządu i członków JPC rozpoczniemy po jutrzejszym losowaniu.

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 19:50

Siewier pisze: Jeśli chodzi o Serie A to będą nas interesować raczej spotkania listopadowe i/lub grudniowe,
Można wiedzieć, co Cię tak zainteresowało? Ja tam widzę tylko atalantę i praktycznie niemożliwe do zrealizowania(mówię to jako prawie-technik logistyk; zabrakło raptem 3 semestrów:prochno:) wyjazdy na Sardynię i na drugi koniec Italii(Bari) :think:

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 20:02

Abdul_BN.pl pisze:Można wiedzieć, co Cię tak zainteresowało? Ja tam widzę tylko atalantę i praktycznie niemożliwe do zrealizowania wyjazdy na Sardynię i na drugi koniec Italii(Bari) :think:
Ja osobiście myślałem o meczach domowych z Dorią, Napoli, Udine i Catanią. Myślę, że takie spotkania przy dobrych wiatrach i przychylności Zeusa byłyby w naszym zasięgu.
Abdul_BN.pl pisze:(mówię to jako prawie-technik logistyk; zabrakło raptem 3 semestrów:prochno:)
Jakbyś się chciał wypłakać to daj znać :prochno: A te 3 semestry to spokojnie można dokupić :D

ODPOWIEDZ