Jakiego Polaka widzielibyście w Juve?
- Majos
- Juventino
Jestem pewien, że Juventus ma wielu takich piłkarzy, których obserwuje, ewentualnie składa im oferty. Cieszy natomiast to, że Salomon jest Polakiem i ostatnio zagrał 90. minut w Bresci. Jeśli Salomon razem ze swym klubem awansuje do Serie A, to może zagra przeciwko Juve i wtedy się okaże co podobno straciliśmy.
- Arcadio
- Juventino
Już sporo sie napisało o tym młodym piłkarzu :-D
Czytałem juz o zainteresowaniu Realu, Chelsea, West Hamu itd.. Jakis czas temu nawet Mariano(jeśli dobrze pamiętam- człowiek od podobnej roboty jak Secco, tylko w Napoli) Go chwalił :-D
Swoją drogą, wracając do tematu- jakiego Polaka- młodego, jeszcze "neiukształtowanego piłkarsko", takiego który wielką piłką i myślą szkoleniową nasiąkł od młodu...
Właśnei takiego Polaka widziałbym w Juve.
Edit
Czytałem juz o zainteresowaniu Realu, Chelsea, West Hamu itd.. Jakis czas temu nawet Mariano(jeśli dobrze pamiętam- człowiek od podobnej roboty jak Secco, tylko w Napoli) Go chwalił :-D
Swoją drogą, wracając do tematu- jakiego Polaka- młodego, jeszcze "neiukształtowanego piłkarsko", takiego który wielką piłką i myślą szkoleniową nasiąkł od młodu...
Właśnei takiego Polaka widziałbym w Juve.
Edit

Zapewne tak- mała literówka :-DRadek_88 pisze:Zapewne masz na mysli Pierpaolo Marino.ArekZ pisze:Mariano(jeśli dobrze pamiętam- człowiek od podobnej roboty jak Secco, tylko w Napoli) Go chwalił :-D
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2009, 00:29 przez Arcadio, łącznie zmieniany 1 raz.
Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
- R.A.B.
- Juventino
Uzupełniłby ... taaa jasne byśmy grali 2 Prawymi skrzydłowimi i 2 DM, zastanów się chłopie.Aha wyłącz FMaDaMiaN47 pisze:Ja w Juve chętnie zobaczłbym Kube Błaszczykowskiego. Jego styl przypomina grę Nedveda i myślę, że dobrze uzupełniłby brak Pavla.
- Brutalo
- Juventino
:lol:R.A.B. pisze: Aha wyłącz FMa
Obecnie jedynym polakiem, jakiego widział bym w Juventusie jest... jakiś młody prawy obrońca, który dołączyłby najpierw do Primavery, z którą święcił by sukcesy, a później do pierwszego składu 8) Może nazywać się Kowalski :lol:
Od takie marzenia...
- Łukasz
- Juventino
Tak, to znaczy - nie do końca tak.DaMiaN47 pisze:Ja w Juve chętnie zobaczłbym Kube Błaszczykowskiego. Jego styl przypomina grę Nedveda i myślę, że dobrze uzupełniłby brak Pavla.
Kuba ma papiery na duże granie i już teraz mógłby stanowić alternatywę dla Camora (nie dla Neveda, nie to skrzydło); jest na pewno lepszym graczem niż MM. Tylko że jest jeden zasadniczy problem - Błaszczykowski jest piłkarzem bardzo podatnym na kontuzje, a my potrzebujemy zawodnika, a nie rozmówcy dla Andrade.
Nie wiem, czy trafi kiedyś do Juve, ale niezależnie od tego - mam nadzieję, że kontuzje nie przeszkodzą mu w dalszej karierze. Bo biorąc pod uwagę jego umiejętności, potencjał i postępy, jakie notuje - tylko to może zastopować jego wspinaczkę po szczeblach piłkarskiej hierarchii.
Ostatnio zmieniony 09 marca 2009, 16:07 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kubba
- Juventino
Obecnie nie widze, żadnego polaka w Juve.
Chociaż jeżeli taki MM gra(niestety) to czemu nie miałby grać Błaszczykowski? Wg. mnie Polak jest lepszy, ale podobnie jak Marchionni za "swoich" lat, jest jak ze szkła...
Chociaż jeżeli taki MM gra(niestety) to czemu nie miałby grać Błaszczykowski? Wg. mnie Polak jest lepszy, ale podobnie jak Marchionni za "swoich" lat, jest jak ze szkła...
- PietroBosman
- Juventino
Problem z tym,że Kuba pod pewnym względem przypomina bardziej Camoranesiego niż Nedveda-kontuzjogenność.DaMiaN47 pisze:Ja w Juve chętnie zobaczłbym Kube Błaszczykowskiego. Jego styl przypomina grę Nedveda i myślę, że dobrze uzupełniłby brak Pavla.
A gdyby był w pełni zdrowy?
To mogłoby być ciekawe uzupełnienie składu.Taki straszak wchodzący na drugą połowę na podmęczonego przeciwnika.
- Davidoff888
- Juventino
Jak dla mnie kandydatem na dziś jest...Bartosz Salomon...Nie wszystkim to nazwisko cokolwiek powie więc...Obecnie gra w Serie B,dokładniej w Brescii,zbiera dobre noty,a włoska prasa przepowiada mu świetlaną przyszłość(jeśli oczywiście nie zatrzyma się w rozwoju.A jeśli świetlana przyszłość,to czemu nie w koszulce Juve???...
- krop
- Juventino
Ja tez uwazam ze w niczym nie jestesmy gorsi, ale gubi nas jedno... znam kolesia ktory ma 15 lat, gral ze mna w A klasie ale tylko w sparingach bo byl za mlody, krecil kolesiami jak chcial... mogl isc do zzkolki do Mielca bodajze, ale nie chcial bo wolal pic na wiosce i palic fajki z kumpami... takich jak on jest bardzo duzo, za duzo... Niestety zabraklo checiPro Evo pisze:No nie przesadzajcie, w czym Polacy są gorsi np od Czechów? Nawet Nedved kiedyś powiedział, że jego sukcesy nie są przyczyną nieziemskiego talentu tylko CIEZKA pracą.
Uwierzmy w Polske :] Mam nadzieje, że po Euro kilku polaków zostanie dostrzeżonych przez dobre kluby Europejskie. Nawet niech to nie będzie Juve ale drużyny pokroju Tottenham, Olimpique Marsylia lub jakiś klub z Bundesligi, chociaż tam już Borussia się przekonała

- MichaelJackson
- Juventino
Artur Boruc-ławka za Buffona ale szkoda go na ławe
Ludovic Obraniak-raczej by mojim zdaniem siedział na ławie
Kuba Błaszczykowski-bardzo dobry piłkarz, ale ostatnio coś się nie rozwija przez te kontuzje
Robert Lewandowski-narazie ława jako 5 napastnik jak nie niżej jak by się rozegrał to może by coś z niego było
Bartosz Salomon-podobno już się nim interesują wielkie kuluby czemu by nie w juve
Ale tak na pierwszy skład obecnie nie ma nikogo.Od Zbyszka Bońka nie ma nikogo godnego Juve.
Ludovic Obraniak-raczej by mojim zdaniem siedział na ławie
Kuba Błaszczykowski-bardzo dobry piłkarz, ale ostatnio coś się nie rozwija przez te kontuzje
Robert Lewandowski-narazie ława jako 5 napastnik jak nie niżej jak by się rozegrał to może by coś z niego było
Bartosz Salomon-podobno już się nim interesują wielkie kuluby czemu by nie w juve
Ale tak na pierwszy skład obecnie nie ma nikogo.Od Zbyszka Bońka nie ma nikogo godnego Juve.
- deszczowy
- Juventino
Tylko czekałem na to, aż ktoś wyskoczy z Obraniakiem. Oj ludzie ludzie... A chociaż dobry w FM?
- piotrinho1234...
- Juventino
Z POLAKÓW hmm..... tylko Roger.