Trofeo TIM 2009: JUVENTUS - Inter 1:1 (k:6:5) / - Milan 2:0
- Prokson
- Juventino
Luker, na twoim miejscu bym sie nie smiał bo ze składu który był właśnie wyświetlony, w przerwie między dwoma meczami juve, pozyskaliśmy Balotelliego od was, co wiecej wystąpi w S11 meczu z Milanem
LOL (w tym przypadku na właściwym miejscu)
LOL (w tym przypadku na właściwym miejscu)
- Loremaster
- Juventino
Młodzież się zaprezentowała bardzo dobrze.
Młodszy Giovinco miał nawet świetną szansę na bramkę po przebywaniu 2 min na boisku.
Bardzo dobrze grał Iago, Marrone też mi się podobał. Cieszy, że Frrera daje im dużo pograć.
Caceres jak dla mnie świetnie , pewnie w obronie, jego stroną żadna akcja nie poszła i miał z tego co widziałem kilka bardzo dobrych wrzutek.
Młodszy Giovinco miał nawet świetną szansę na bramkę po przebywaniu 2 min na boisku.
Bardzo dobrze grał Iago, Marrone też mi się podobał. Cieszy, że Frrera daje im dużo pograć.
Caceres jak dla mnie świetnie , pewnie w obronie, jego stroną żadna akcja nie poszła i miał z tego co widziałem kilka bardzo dobrych wrzutek.
- Marian.
- Juventino
Noo, jest w końcu pierwsze zwycięstwo w TIM 
Iago jest świetny, mam nadzieję, że Ciro często będzie na niego stawiał gdy Diego lub Giovinco nie będą mogli grać.
Pewnie mnie teraz zjedziecie po całości, ale pokuszę się o stwierdzenie, że lepiej na pozycji trequartisty spisuje się Iaqo od Seby.

Iago jest świetny, mam nadzieję, że Ciro często będzie na niego stawiał gdy Diego lub Giovinco nie będą mogli grać.
Pewnie mnie teraz zjedziecie po całości, ale pokuszę się o stwierdzenie, że lepiej na pozycji trequartisty spisuje się Iaqo od Seby.

- mati888
- Juventino
Yago, Iago i jeszcze raz Yago
to, co on dziś pokazał przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Co i raz rzucał jakieś ciastko pod nogi napastnikom, pokazywał szybkość, nietuzinkowy drybling i co dla mnie najwazniejsze-pokazał, że myśli na boisku. Bardzo mnie ucieszył. Caceres znów całkiem nieźle, ale chyba kołki złe dobrał, bo kilka razy o mało mu się nogi nie rozjechały. Dobrze, że Iaq się zrehabilitował za karniaka.
No, to mamy pierwszy puchar pod Ferrarą, oby tak dalej!
to, co on dziś pokazał przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Co i raz rzucał jakieś ciastko pod nogi napastnikom, pokazywał szybkość, nietuzinkowy drybling i co dla mnie najwazniejsze-pokazał, że myśli na boisku. Bardzo mnie ucieszył. Caceres znów całkiem nieźle, ale chyba kołki złe dobrał, bo kilka razy o mało mu się nogi nie rozjechały. Dobrze, że Iaq się zrehabilitował za karniaka.
No, to mamy pierwszy puchar pod Ferrarą, oby tak dalej!
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Zawidowianin
- Juventino
Za co? Za prawdę?mariantsw1 pisze:
- Kostek
- Juventino
Zwycięstwo!!!!Tak wypada krzyknąć po końcowym gwizdku sędziego
w meczu z Milanem zagraliśmy naprawdę bardzo dobrze , trzeba przyznać że częściowa wymiana składu przyniosła korzyści , bardzo ładnie prezentował się młody Iago który brał udział w każdej akcji,biegał,podawał starał się kreować grę i ogólnie pozostawił po sobie bardzo dobre wrażenie , Caceres też zanotował dobry występ w obronie jest nie do przejścia i na pewno jest o wiele lepszy od Grygery i Zebiny.Felipe Melo po raz kolejny pokazał że warto było w niego zainwestować sporo gotówki , w środku jest nie do przejścia , świetnie odbiera i potrafi pociągnąć z piłką do przodu, a do tego dokładnie dograć.W obronie Kielon bardzo pewnie , Legro troche nie potrzebnie faulował Inzaghiego i jakoś nie do końca mnie przekonał.Marrone pozytywnie tak jak i Hasan który jednak był mało widoczny.W przodzie Amauri prezentuje się co raz lepiej , walczy o każdą piłkę,miesza,podaje no i najważniejsze że strzela bramki , tak jak VI który świetnie wykorzystał podanko od De Ceglie.Milan raczej nic ciekawego nie pokazał ale to tylko takie granie towarzyskie więc nie ma sie co za bardzo podniecać
z Interem znów nie było aż tak wesoło i mieliśmy wiele szczęścia (Rivas thx men!) że udało nam się wygrać.

- eslk
- Juventino
Ogladałem całe 45 minut meczu z Milanem i musze pochwalic blok obronny. Caceres dobrze sobie radzi w defensywie - jednak w ofensywie troche gorzej. On jest troche jak Molinaro - ciezko go minac, bardzo pewny w destrukcji, całkiem szybki, ale juz gdy podbiegnie pod bramke rywala piłka moze mu zejsc z nogi przy wrzutce. Generalnie jednak na plus.
Bezlblednie Chiellini - wszystko ladnie czyscił. Legro pare błedów, zdecydowanie gorzej niz jego partner z obrony. Salihamidzic sobie czasami nie radził na lewej stronie a i w ofensywie raczej wykazywali się Marrone i De Ceglie, a nie Bośniak.
Marrone mimo wielu glupkowatych fauli, całkiem pozytywnie. Słabo Poulsen. Mysle, ze w przeciwienstwie do Tiago, jemu 4312 nie bedzie za bardzo słuzyc, chyba, ze Ciro ustawi go tuz przed obroncami. Bardzo dobry mecz Melo - swietnie sie zastawia, umie minac, bardzo dobrze gra glowa i odbiera piłke. Naprawde był to swietny transfer.
Ale najlepiej zagrali Yago, Amauri i De Ceglie. Naprawde, rewelacja. Brazylijczyk kilka razy wrecz osmieszał obroncow rywali, De Ceglie wypracował bramke, chociaz gral tylko pare minut, a Yago pokazał, ze moze spokojnie zostac wlaczony do pierwszego skladu, jako zmiennik ktoregos z pomocnikow.
Mam bardzo obiecującą mlodziez (Yago, De Ceglie, Marchisio, Giovinco, Marrone).
W dalszym ciagu za krotko przetrzymujemy piłke - ale sadze, ze to wina po prostu braku zgrania, braku opanowania calkowicie nowej taktyki (nie wiedza jak sie poruszac) oraz w przypadku niektorych - po prostu brakow technicznych (Poulsen, Salihamidzic). Zupelnie inaczej to wyglada gdy pilke wymieniaja Melo z Camoranesim czy Marchisio, a zupelnie inaczej gdy klepia Salihamidzic oraz Poulsen.
Bezlblednie Chiellini - wszystko ladnie czyscił. Legro pare błedów, zdecydowanie gorzej niz jego partner z obrony. Salihamidzic sobie czasami nie radził na lewej stronie a i w ofensywie raczej wykazywali się Marrone i De Ceglie, a nie Bośniak.
Marrone mimo wielu glupkowatych fauli, całkiem pozytywnie. Słabo Poulsen. Mysle, ze w przeciwienstwie do Tiago, jemu 4312 nie bedzie za bardzo słuzyc, chyba, ze Ciro ustawi go tuz przed obroncami. Bardzo dobry mecz Melo - swietnie sie zastawia, umie minac, bardzo dobrze gra glowa i odbiera piłke. Naprawde był to swietny transfer.
Ale najlepiej zagrali Yago, Amauri i De Ceglie. Naprawde, rewelacja. Brazylijczyk kilka razy wrecz osmieszał obroncow rywali, De Ceglie wypracował bramke, chociaz gral tylko pare minut, a Yago pokazał, ze moze spokojnie zostac wlaczony do pierwszego skladu, jako zmiennik ktoregos z pomocnikow.
Mam bardzo obiecującą mlodziez (Yago, De Ceglie, Marchisio, Giovinco, Marrone).
W dalszym ciagu za krotko przetrzymujemy piłke - ale sadze, ze to wina po prostu braku zgrania, braku opanowania calkowicie nowej taktyki (nie wiedza jak sie poruszac) oraz w przypadku niektorych - po prostu brakow technicznych (Poulsen, Salihamidzic). Zupelnie inaczej to wyglada gdy pilke wymieniaja Melo z Camoranesim czy Marchisio, a zupelnie inaczej gdy klepia Salihamidzic oraz Poulsen.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2009, 00:07 przez eslk, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Udało się wygrać. W meczu (właściwie pół meczu) byliśmy zdecydowanie lepszą drużyną (chyba w każdym elemencie). Chiellini zagrał lepsze zawody niż Cannavaro. Podobało mi się jak w ten mecz wszedł De Ceglie. Gol Iaquinty ze spalonego chyba, ale to w tym momencie najmniej ważne. Ważne, że strzelił, teraz może być już tylko lepiej. I jak obserwuje od dłuższego czasu (pamiętając o wielu niewykorzystanych sytuacjach i tych niewykorzystanych karnych) to jak dla mnie na pierwszą jedenastkę do ataku duet Amauri - Iaquinta. Tak to powinno wyglądać tylko w miejsce Iago (wielkie brawa za cały występ) powinien biegać Diego.
Forza Juve!
Forza Juve!
- Kubba
- Juventino
Trofeo TIM dla Nas!
Mecz z Interem był słaby w Naszym wykonaniu, to Mediolańczycy przeważali. Gra była brzydka, piłka się nie kleiła i jak już ktoś zauważył ciągle graliśmy długimi piłkami, które praktycznie nic nie dawały.
Fartownie wyrównaliśmy, ale taka jest piłka. Karnych jak to karnych... bałem się, ale się udało
Natomiast w drugim meczu było już bardzo dobrze. Zdominowaliśmy Milan, a to co wyprawiał Amauri było naprawdę wielkie! Świetny wieczór tego zawodnika.
Co mnie bardzo ucieszyło(oprócz wygranej) to występ młodych graczy, którzy zaprezentowali się dobrze. Czekałem na występ Iago w "dorosłej" drużynie i się doczekałem. Chłopa ma naprawdę duży potencjał, bardzo podobała mi się jego gra. Oczywiście nie była perfekcyjna, ale bardzo dobra. Kolejny raz dobra postawa Marrone.
Dziś poraz kolejny zobaczyłem słabego Immobile. Nie podoba mi się jego gra już w kolejnym meczu. Wg. mnie nie jest tak świetny jak to niektórzy widzą.
Udany powrót De Ceglie!!!:happy:
Coś czuje, że Puchar Berlusconiego także wpadnie w Nasze ręce!

Mecz z Interem był słaby w Naszym wykonaniu, to Mediolańczycy przeważali. Gra była brzydka, piłka się nie kleiła i jak już ktoś zauważył ciągle graliśmy długimi piłkami, które praktycznie nic nie dawały.
Fartownie wyrównaliśmy, ale taka jest piłka. Karnych jak to karnych... bałem się, ale się udało

Natomiast w drugim meczu było już bardzo dobrze. Zdominowaliśmy Milan, a to co wyprawiał Amauri było naprawdę wielkie! Świetny wieczór tego zawodnika.
Co mnie bardzo ucieszyło(oprócz wygranej) to występ młodych graczy, którzy zaprezentowali się dobrze. Czekałem na występ Iago w "dorosłej" drużynie i się doczekałem. Chłopa ma naprawdę duży potencjał, bardzo podobała mi się jego gra. Oczywiście nie była perfekcyjna, ale bardzo dobra. Kolejny raz dobra postawa Marrone.
Dziś poraz kolejny zobaczyłem słabego Immobile. Nie podoba mi się jego gra już w kolejnym meczu. Wg. mnie nie jest tak świetny jak to niektórzy widzą.
Udany powrót De Ceglie!!!:happy:
Coś czuje, że Puchar Berlusconiego także wpadnie w Nasze ręce!
- Azrael
- Juventino
Fajny turniej w naszym wykonaniu. Bez szaleństw, ale pokazaliśmy wolę walki i umiejętności. W dodatku graliśmy w najbardziej okrojonym składzie spośród wszystkich trzech drużyn.
Wyróżniłbym na pewno Amauriego, który jak dla mnie był najlepszym graczem tego turnieju. Pokazał to co powinien pokazać klasowy napastnik, a dodatkowo 2-3 razy błysnął świetną techniką ośmieszając przeciwnika. 2 bramki!
Ponadto świetny mecz zagrał Iago. Przykro mi to pisać, ale zdecydowanie lepiej na pozycji trequatristy się pokazał niż dotychczas nasz Seba Giovinco. Miał 3-4 podania "kończące", z jednego z nich padła bramka. Moim zdaniem powinien dostać szansę w pierwszym składzie jako główny zmiennik Diego.
Podobał mi się również Melo, który powoli pokazuje, że warto było dać za niego te 25 mln.
Poza tym wszyscy inni zagrali poprawnie, nikt nie popełnił jakichś rażących błędów. Cieszy świetna atmosfera jaka panuje w drużynie, widać było że niemal wszyscy byli wyluzowani i w dobrych nastrojach, to dobry znak. Oby tak dalej pracować panowie!
Edit:
Wyróżniłbym na pewno Amauriego, który jak dla mnie był najlepszym graczem tego turnieju. Pokazał to co powinien pokazać klasowy napastnik, a dodatkowo 2-3 razy błysnął świetną techniką ośmieszając przeciwnika. 2 bramki!
Ponadto świetny mecz zagrał Iago. Przykro mi to pisać, ale zdecydowanie lepiej na pozycji trequatristy się pokazał niż dotychczas nasz Seba Giovinco. Miał 3-4 podania "kończące", z jednego z nich padła bramka. Moim zdaniem powinien dostać szansę w pierwszym składzie jako główny zmiennik Diego.
Podobał mi się również Melo, który powoli pokazuje, że warto było dać za niego te 25 mln.
Poza tym wszyscy inni zagrali poprawnie, nikt nie popełnił jakichś rażących błędów. Cieszy świetna atmosfera jaka panuje w drużynie, widać było że niemal wszyscy byli wyluzowani i w dobrych nastrojach, to dobry znak. Oby tak dalej pracować panowie!
Edit:
Giovinco powinien grać jako lewy skrzydłowy atakujący. To chyba jedna z niewielu dobrych decyzji jakie w zeszłym sezonie podejmował Ranieri gdy tak ustawiał Sebę. Niestety częściej wolał zamiast na to lewe skrzydło wysyłać go na trybuny, ale to inna historia. Ja myślę, że Sebastianowi będzie bardzo ciężko wywalczyć miejsce w składzie, bo nie ma jego najlepszej pozycji. Jego atuty - szybkość, zwrotność i technika go do tego predysponują. Na atak jest po prostu za mały, a na rozegranie nie ma tego "czegoś". Jednak może się mylę i Gio pokaże, że się mylę.Loremaster pisze:Giovinco myślę powinien grać cofniętego napastnika a nie za napastnikami, gdyż tam ma więcej atutów moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2009, 00:28 przez Azrael, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- Loremaster
- Juventino
Robienie z Iago lepszego od Giovinco w tej chwili to trochę przesada. Giovinco juz nie raz pokazywał że potrafi świetnie grać z najsilniejszymi przeciwnikami. Iago miał świetne 45 min.
Giovinco myślę powinien grać cofniętego napastnika a nie za napastnikami, gdyż tam ma więcej atutów moim zdaniem.
Caceres w ofensywie był niezły kilka wrzutek dobrych miał. W defensywie był nie do przejścia, szkoda że go Ferrara na środku chociaż raz nie spróbował.
Giovinco myślę powinien grać cofniętego napastnika a nie za napastnikami, gdyż tam ma więcej atutów moim zdaniem.
Caceres w ofensywie był niezły kilka wrzutek dobrych miał. W defensywie był nie do przejścia, szkoda że go Ferrara na środku chociaż raz nie spróbował.
- eslk
- Juventino
Tez tak sądze. Niech gra przy Amaurim w ataku. Przynajmniej warto przetestowac taki wariant.Loremaster pisze:. Giovinco myślę powinien grać cofniętego napastnika a nie za napastnikami, gdyż tam ma więcej atutów moim zdaniem.
- Loremaster
- Juventino
Azrael ja się nie zgodzę, jego atuty właśnie świetnie by się sprawdzały przy cofniętym napastniku, kto powiedział że tam trzeba być silnym? Silny i wysoki ma być Amauri, Giovinco akurat świetnie tam pasuje, gdyż : bardzo dobrze podaje, umie dryblować, jest bardzo szybki. Del Piero nigdy sinym zawodnikiem nie był, a za najlepszych lat właśnie techniką, dryblingiem i szybkością robił grę.
Taki wariant że wart przetestowania.
Na lewym skrzydle on się marnował i musiał pracować w defensywie co jest nie dla niego. Za Ranieriego wcale dobrze nie grał na tej pozycji i było widać że się tam trochę męczył.
Taki wariant że wart przetestowania.
Na lewym skrzydle on się marnował i musiał pracować w defensywie co jest nie dla niego. Za Ranieriego wcale dobrze nie grał na tej pozycji i było widać że się tam trochę męczył.
- FelekJUVE
- Juventino