Trofeo TIM 2009: JUVENTUS - Inter 1:1 (k:6:5) / - Milan 2:0
- Prokson
- Juventino
Kilka spostrzeżeń po pierwszym meczu
1) Graliśmy lepiej od Interu - to pewne
2) Melo może się okazać równie mocnym wzmocnieniem jak Diego. Dawno nie wiedziałem zawodnika w biało-czarnej koszulce tak pewnie trzymającego piłkę, dogrywającego na centymetry i do tego z pewnym strzałem w karnych (od dzisiaj to on powinien strzelać, bez kitu). Do tego widać ze wychodzi na boisko wygrać a nie pograć z chłopakami
3) Molinaro łamię mi serce bo to jeden z moich ulubionych piłkarzy a nadal nie moze wejść ten poziom wyżej
na obecną chwilę hasan to chyba najlepsze rozwiązanie kwestii lewej obrony
4) Amauri to najlepszy piłkarz na drodze mlecznej : ))))))) chyba w tym sezonie zaczął łykać coś na adrenalinę bo w końcu walczy jak straci piłkę. Do tego silny, inteligentny i wszyscy znają resztę. Po odejściu Zlatana moze zostać gwiazda tej ligi bo powiedzmy ze zeszły sezon to jeszcze aklimatyzacja. Teraz liczę na amauri show
5) Poulsen głupek trafił w słupek
6) Ciekaw jestem czy się przełamie. Mam wrażenie na razie że przy nim Tiago gra gorzej. Poza tym wszystkie podania w jego wykonaniu sa do tyłu.
Reszte jak nie zasnę dam po meczu
1) Graliśmy lepiej od Interu - to pewne
2) Melo może się okazać równie mocnym wzmocnieniem jak Diego. Dawno nie wiedziałem zawodnika w biało-czarnej koszulce tak pewnie trzymającego piłkę, dogrywającego na centymetry i do tego z pewnym strzałem w karnych (od dzisiaj to on powinien strzelać, bez kitu). Do tego widać ze wychodzi na boisko wygrać a nie pograć z chłopakami
3) Molinaro łamię mi serce bo to jeden z moich ulubionych piłkarzy a nadal nie moze wejść ten poziom wyżej

4) Amauri to najlepszy piłkarz na drodze mlecznej : ))))))) chyba w tym sezonie zaczął łykać coś na adrenalinę bo w końcu walczy jak straci piłkę. Do tego silny, inteligentny i wszyscy znają resztę. Po odejściu Zlatana moze zostać gwiazda tej ligi bo powiedzmy ze zeszły sezon to jeszcze aklimatyzacja. Teraz liczę na amauri show
5) Poulsen głupek trafił w słupek
6) Ciekaw jestem czy się przełamie. Mam wrażenie na razie że przy nim Tiago gra gorzej. Poza tym wszystkie podania w jego wykonaniu sa do tyłu.
Reszte jak nie zasnę dam po meczu

- Vincitore
- Juventino
Na szybko. Tiago i Melo jak dla mnie najlepsi na boisku, szczególnie Tiago któremu wyraźnie służy to ustawienie. Iaquinta karnych strzelać nie potrafi, chociaż przy pierwszym genialny Julio Cesar. Mecz ułożył się tak, że nie mogliśmy go przegrać, po zmarnowanym karnym dostaliśmy jeszcze jedną szansę w postaci Rivasa. Może Inter grał lepiej piłką i składniej wymieniał podania, ale z gry mieliśmy więcej My, mimo wszystko jak dla mnie mecz wyrównany i składy nie pełne zarówno z jednej jak i drugiej strony. Teraz 45 minut przerwy i czas na Milan.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Po pierwszym "mini-meczu" mogę powiedzieć tyle, że troche rozczarował mnie Juventus.Inter momentami przeważał,a u nas jak już nadarzyła się najprostsza z możliwych okazji do wyrównania czyli karny to nawet tego nie wykorzystaliśmy.Bardzo mnie martwi nieskuteczność,bo nie kiedy wygląda to tak jakby same drewna grały.
Mimo to po karnych wygraliśmy i git,jest okazja na pierwsze w historii trofeo tim
Forza Juve!
Mimo to po karnych wygraliśmy i git,jest okazja na pierwsze w historii trofeo tim

Forza Juve!
- pan Zambrotta
- Juventino
:shock:Prokson pisze:1) Graliśmy lepiej od Interu - to pewne
Inter nas klepał, Inter dłużej przy piłce się utrzymywał, Inter przeprowadzał składne akcje, Quaresma wkręcał w ziemie drewno Legro.
My mimo zmiany systemu gry nadal gramy taktykę "wrzutka na napastników, może coś wyjdzie".
Mecz z Interem to była żenada, jak dla mnie.
Bramka na konto Poulsena, nie upilnował Mottę. Szkoda, że w tej sytuacji nie był taki szybki jak na treningach :rotfl:
- Niasty
- Juventino
Przeciętny mecz (no raczej 'połówka') w naszym wykonaniu. Rozegranie kulało na całego, akcje były szarpane, mieliśmy duże problemy z dostaniem się pod pole karne Interu. Ogólnie nikt nie zasłużył nie większe wyróżnienie. Powoli wychodzi sens transferu Cannavaro... znów był jak dziecko we mgle, słabe krycie i szybkość nie ta. Nie dziwi mnie to, Canna wypalił się już w Realu. Najgroźniejsze akcje jakie mieliśmy Inter wystawił nam na tacy.
- eslk
- Juventino
Z tym, ze u Nas to nie mial kto klepac - od razu dodam, ze nie ogladalem meczu. Pomoc zlozona z Salihamidzicia, Tiago, Melo i Poulsena to mowiac szczerze nie wyglada za okazale. Czterech w zasadzie bardzo defensywnych zawodnikow. Szkoda, ze nie mogl zagrac nikt bardziej kreatywny (Diego, Camor, Giovinco, czy Marchisio).
Nie oczekiwałem od tej 11 porazajacych efektow; a i tak wygrali to spotkanie (w karnych, bo w karnych, ale sie liczy).
Zobaczymy, jak zagraja z Milanem (moze jeszcze Caceres wygryzie ze skladu Canne?). Licze, ze zagra Marrone - bardzo spodobal mi sie ten chlopak w dotychczasowych spotkaniach.
Nie oczekiwałem od tej 11 porazajacych efektow; a i tak wygrali to spotkanie (w karnych, bo w karnych, ale sie liczy).
Zobaczymy, jak zagraja z Milanem (moze jeszcze Caceres wygryzie ze skladu Canne?). Licze, ze zagra Marrone - bardzo spodobal mi sie ten chlopak w dotychczasowych spotkaniach.
- Prokson
- Juventino
eeeee tam. Inter grał straszny piach. Jechali nas skrzydłami bo środkiem nie wchodziło. No chyba ze w ostatnich 10 min przycisneli bo te oglądałem jednym okiem drugim śledząc kota dobierającego mi się do akwarium
Tak w ogóle to Interowcy grają starsznie agresywnie w tym turnieju
Tak w ogóle to Interowcy grają starsznie agresywnie w tym turnieju
- mati888
- Juventino
ale też Canna kilka razy przystopował Inter. Uważam, że zaprezentował się lepiej od Legro. Tiago dużo lepiej niż w ubiegłym sezonie, podoba mi się gra Melo, jak dojdzie Sissoko, to mogą obaj stworzyć taki mur, że obrona nam nie będzie potrzebna
Poulsen marnie, Sali bezbarwnie. Molinaro nareszcie zaliczył 2 wrzutki w pole karne. Amauri znów lepszy od Iaquinty. Oby tylko podtrzymał dobrą dyspozycję, żeby mu się nie stało-na jesieni miał formę, siekał aż miło, potem ta kontuzja i klops...żeby to się nie powtórzyło,bo zostali byśmy bez napadu kompletnie...
Futbol bywa niesprawiedliwy-wg mnie nie zasłużyliśmy na zwycięstwo (ale Inter też nie
)
Patrzcie, jaki Milan już jest nabuzowany, koszą aż kości trzeszczą, jak naszych panów ze szkła też tak będą traktować, to na Chievo wyjdzie Primavera

Futbol bywa niesprawiedliwy-wg mnie nie zasłużyliśmy na zwycięstwo (ale Inter też nie

Patrzcie, jaki Milan już jest nabuzowany, koszą aż kości trzeszczą, jak naszych panów ze szkła też tak będą traktować, to na Chievo wyjdzie Primavera

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- MarcinB
- Juventino
http://www.justin.tv/klinzman
Bezpośrednio z Canale 5
Za chwilę mam nadzieję zobaczyc "lepsze" Juve. Co jak co ale mamy jeszcze tydzien do 1 meczu SerieA Panowie, także musza sie wziac do roboty bo to jeszcze nie to na co ich stac.
Bezpośrednio z Canale 5

- L u k
- Interista
LOLProkson pisze: 1) Graliśmy lepiej od Interu - to pewne
Ja rozumiem, towarzyskie spotkanie, nie ma co sie spinac, to prawda, ale badzmy troszke obiektywni, i nie piszmy takich rzeczy, bo to jest smieszne. Zreszta spojdz na kolegow.
Tym bardziej, ze to towarzyskie spotkanie, wiec nie ma tu co bajerowac. Jakby to byl sezon, to jeszcze bym zrozumial, goraczka derbow itp.
Nie gral u was Diego, Camo, to chyba tylko tych dwoch pilkarzy by wam moglo cos dac kreatywnego w pomocy(a nawet sporo), ale cos za cos. Podoba mi sie jak gramy w destrukcji/odbiorze pilki w pomocy. Kreatywnoscia pomocy(obecnie) pare druzyn nas bije, ale jesli idzie o to co wczesniej napisalem to nie widze lepszej druzyny w Italii w tym elemencie gry.
ps. Melo jak na razie "so-so". Zobaczymy jak mu w sezonie pojdzie. Myslalem, ze cos wiecej bedzie u was dzialal, bo w Interze bym go nie pozalowal, ale widac ma wolny(ok ale bez fajerwerkow) start podobnie jak Motta. Pewnie sie rozkrecal po paru meczach.
- Loremaster
- Juventino
Kolego internistro, u nas nie grał Diego, Camor, Giovinco, Marchisio to jeżeli chodzi o kreatywną część pomocy prawie wszystko co mamy.
- L u k
- Interista
No to przeciez napisalem Diego, Camo. (?)
Poza tym, jak ci dwaj beda grac, to chyba nie bedzie gral Giovinco. (?)
A po trzecie czy Marchisio to taki "playmaker" ? Wydawalo mi sie, ze nie. Czy po przyjsciu Melo i Diegu, Marchisio to pilkarz pierwszej jedynastki?
Poza tym, jak ci dwaj beda grac, to chyba nie bedzie gral Giovinco. (?)
A po trzecie czy Marchisio to taki "playmaker" ? Wydawalo mi sie, ze nie. Czy po przyjsciu Melo i Diegu, Marchisio to pilkarz pierwszej jedynastki?