Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 00:11

Łukasz pisze:
mariantsw1 pisze:AA Gent 1:7 As Roma

No to Roma "odprawiła z kwitkiem" belgijski Gent. Bardzo się z tego cieszę, ponieważ życzę Romie jak najlepiej w pucharach. Mam nadzieję, że wygrają Ligę Europejską. :)
Heh. Nie wszyscy Lechici nienawidzą Legii.
To nie tak, że lubię Rome, bo jej nie lubię. Ale chcę aby wygrała LE, ponieważ wtedy wzrosną notowania włoskiej ligi. Lepiej niż Roma wygra LE, niż Inter LM ;)

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 00:14

mariantsw1 pisze:
Łukasz pisze:
mariantsw1 pisze:AA Gent 1:7 As Roma

No to Roma "odprawiła z kwitkiem" belgijski Gent. Bardzo się z tego cieszę, ponieważ życzę Romie jak najlepiej w pucharach. Mam nadzieję, że wygrają Ligę Europejską. :)
Heh. Nie wszyscy Lechici nienawidzą Legii.
To nie tak, że lubię Rome, bo jej nie lubię. Ale chcę aby wygrała LE, ponieważ wtedy wzrosną notowania włoskiej ligi. Lepiej niż Roma wygra LE, niż Inter LM ;)

Po tym sezonie notowania bankowo skoczą, kiedy to my wygramy LM :) ale nie mam nic przeciwko meczowi o superpuchar z romą np... W europejskich pucharach kibicuję wszystkim polskim i włoskim drużynom poza interem :) Tak nazywajcie mnie teraz milanistą :P

Antyteza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2009, 14:21

http://www.abc.es/20090810/deportes-fut ... 01247.html

Jeśli jest to prawda - i Alvaro Negredo zasili klub z Rzymu za 12 milionów Euro (z opcją pierwokupu za tę samą kwotę, dzięki Bogu), to pozostaje mi tylko pogratulować synom Romulusa. :) Negredo zarówno w barwach Almerii, jak i meczach sezonu przygotowawczego prezentuje się imponująco i cieszę się, że trafi do naprawdę silnego klubu.

Private

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 12:49

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 13:00

Kto wie, może Ebi zawita do AS Roma ? Będzie miał swoją kartę w ręku, to jest już plus, grał w trzech dobrych ligach, czas na czwartą :d Raczej to jest ploteczka :D

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2009, 23:55

Oficjalnie: Burdisso w Romie.

Nicolas Burdisso został wypożyczony na rok z Interu Mediolan do AS Roma. W zespole prowadzonym przez charyzmatycznego Jose Mourinho 28-letni obrońca nie mógłby liczyć na regularne występy.

Początkowo planowano Argentyńczyka włączyć do transakcji z Deco i Ricardo Carvalho, jednak na odejście tych piłkarzy zgody nie wyraził menadżer Chelsea, Carlo Ancelotti.

Jutro Roma rozpoczyna sezon spotkaniem z Genoą. Menadżer Burdisso ma nadzieję, że zdąży załatwić wszystkie kwestie formalne w bardzo szybkim tempie, aby zawodnik mógł w niedzielę wystąpić.

źródło: transfery.info

Bardzo jestem ciekaw jak ten zawodnik poradzi sobie w słabszym klubie jakim jest Roma. Mam nadzieję, że pomoże Romie w walce o CL z Milanem. :)

Obrazek
JuveCracow

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2009, 00:17

Wobec braku meczowych powołań dla Juana (jeśli się nie mylę kontuzja) i Mexesa (dyskwalifikacja) Burdisso ma spore szanse na debiut, bo w środku rzymskiej obrony powstała spora dziura. Ciekawe, czy uda mu się ją załatać- nie przypominam sobie jego szczególnie wybitnych meczów, chyba, że o jakimś godnym uwagi występie zapomniałem..?

W dalszej perspektywie ma raczej małe szanse na wygranie rywalizacji z brazylijsko- francuską parą stoperów giallorossich. Ogólnie Roma wydaje się stać nieco w miejscu i po drużynie która jeszcze do niedawna jak równy z równym rywalizowała z ligową czołówką mogą pozostać jedynie wspomnienia.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2009, 15:46

mariantsw1 pisze:Oficjalnie: Burdisso w Romie.

Nicolas Burdisso został wypożyczony na rok z Interu Mediolan do AS Roma. W zespole prowadzonym przez charyzmatycznego Jose Mourinho 28-letni obrońca nie mógłby liczyć na regularne występy.

Początkowo planowano Argentyńczyka włączyć do transakcji z Deco i Ricardo Carvalho, jednak na odejście tych piłkarzy zgody nie wyraził menadżer Chelsea, Carlo Ancelotti.

Jutro Roma rozpoczyna sezon spotkaniem z Genoą. Menadżer Burdisso ma nadzieję, że zdąży załatwić wszystkie kwestie formalne w bardzo szybkim tempie, aby zawodnik mógł w niedzielę wystąpić.

źródło: transfery.info

Bardzo jestem ciekaw jak ten zawodnik poradzi sobie w słabszym klubie jakim jest Roma. Mam nadzieję, że pomoże Romie w walce o CL z Milanem. :)
To jest doświadczony obrońca, więc może tylko Romie pomóc, grając lepiej i więcej niż w Interze. Jest to tylko wypożyczenie, ale po sezonie kończy się mu kontrakt z Interem i będzie mógł podpisać dłuższy z Romą.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2009, 15:59

Burdisso to bardzo przeciętny obrońca, popełniający wiele błędów. Nie mówię że to typowy żółtodziób bo tak nie jest, ale raczej szału nie ma i ligi z Burdisso Roma nie zwojuje, aczkolwiek wiadomo że para Mexes - Juan raczej jest nie do ruszenia.

paul636

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2009, 20:57

Tymczasem Roma pozyskała nowego golkipera - Bogdana Lobonta:
PiłkaNożna.pl pisze:AS Roma pozyskała z Dinamo Bukareszt bramkarza Bogdana Lobonta. 31-letni były zawodnik Fiorentiny i Ajaksu Amsterdam został wypożyczony na rok.

- Bogdan został wypożyczony do końca sezonu, po czym Giallorossi zyskali prawo transferu definitywnego - oświadczył menedżer zawodnika, Victor Becali - Dla formalności pozostały jeszcze testy medyczne i podpisy na umowie.

W Romie Lobont dołączy do dwójki rodaków - Adriana Pita i Adriana Stoiana. Dla drużyny Luciano Spallettiego może się okazać poważnym wzmocnieniem, tym bardziej, iż przegrali oni pierwsze dwa spotkania w nowym sezonie Serie A.
Co ciekawe ma w tej chwili problemy z kolanem, ale powinien stanowić realną konkurencję dla Artura i Julio Sergio, bo Doni ma wrócić dopiero w październiku.

Zawsze to jakaś próba ratowania zespołu, rozpaczliwa, ale zawsze coś.

LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2009, 01:34

http://goal.com/en/news/10/italy/2009/0 ... s-coach-of

A to jest, musze napisac, bardzo ciekawe :D

Make friends for life or make hardcore enemies!
diegoool

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2009, 09:40

No i apokalipsa dla kibiców Romy :) Z ostatniego miejsca Ranieri może jedynie awansowac na trzecie.... od końca :) jednego rywala do tytułu mamy z głowy ale miejmy nadzieje że punkty interowi Roma urwie gdzieś po drodze

"TO MY JESTEŚMY JUVENTUSEM!!!!!"
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2009, 11:14

Ranieri trenerem Romy = Brak sukcesów w LE
Szkoda bo myślałem, że zaszaleją troche w tych pucharach europejskich. Jednak s takim trenerem jak Siwy nie spodziewałbym się wielkich sukcesów.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2009, 12:05

No zobaczymy co z tego wyniknie, sam pomysł Romy aby zatrudnić Ranieriego, jest po prostu mizerny. Zespół który miał walczyć z najlepszymi, będzie obijać sie o drużyny z środka tabeli. Ciekaw jestem czy taktyka Romy by uległa zmianie ? Na klasyczne 4-4-2, gdzie Totti i Vucinic byli by w napadzie. Co do samego Spalettiego, gościu na ostatnim meczu tak jakoś bez wiary podchodził do tego meczu, bez przekonania. No ale co poradzić ? Wzmocnień jakiś dużych Roma nie zrobiła, a tylko osłabiła sie sprzedając Alberto Aquilaniego.

piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2009, 12:12

Buri pisze:Ranieri trenerem Romy = Brak sukcesów w LE
Szkoda bo myślałem, że zaszaleją troche w tych pucharach europejskich. Jednak s takim trenerem jak Siwy nie spodziewałbym się wielkich sukcesów.
Ranieri w europejskich pucharach radzi sobie dobrze,ale jestem ciekaw jak Roma poradzi sobie z nową taktyką.A przypadkiem Siwy nie podpisał umowy z JUVE że nie będzie trenować przez rok żadnego klubu?

ODPOWIEDZ