Trofeo TIM 2009: JUVENTUS - Inter 1:1 (k:6:5) / - Milan 2:0

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 11:00

Obrazek

Trofeo TIM 2009: JUVENTUS – Milan - Inter

Więcej o JUVENTUS Pre-Season - kliknij

Co to jest Trofeo TIM? :

Obrazek

Trofeum TIM (Trofeo TIM) - coroczny turniej piłkarski we Włoszech, rozgrywany przed rozpoczęciem sezonu począwszy od roku 2001. Biorą w nim udział trzy najbardziej utytułowane włoskie zespoły: Juventus FC, A.C. Milan i Inter Mediolan.
Turniej sponsorowany jest przez Telecom Italia Mobile, włoskiego operatora telefonii komórkowej.

Mecze trwają po 45 minut (2 połowy po 22 i pół minuty). W przypadku remisu przeprowadzana jest seria rzutów karnych. Zwycięzca pierwszego meczu gra w trzecim spotkaniu, przegrany w drugim. W turnieju zwycięża drużyna, która zdobędzie najwięcej punktów. W przypadku takiej samej ich ilości decyduje większa ilość zwycięstw w bezpośrednich spotkaniach.

Punkty przyznawane są w następujący sposób:
* 3 punkty za zwycięstwo w czasie regulaminowym
* 2 punkty za zwycięstwo w rzutach karnych
* 1 punkt za porażkę w rzutach karnych
* 0 punktów za porażkę w czasie regulaminowym

Więcej informacji o turnieju
Oficjalna strona turnieju

Czas:

2009-08-14 (piątek)
Godzina 20:30

Miejsce:

Stadio Adriatico w Pescarze
pojemność: 26 000

mecz na żywo w TV:

Canale 5
MaXimo 2
SuperSport 1 (DigitAlb)
SuperSport 3 (ZA)
SuperSport 3A
SuperSport 3N

źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl ,

wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D

-----------------------------------------------------------------------------------

Jak co roku tak i w tym mamy okazję przed sezonem sprawdzić się także z najmocniejszymi we Włoszech. To już 9 edycja tego turnieju ale Juventusu choć brał w nim udział co roku jeszcze nigdy nie stawał na najwyższym stopniu podium. Więc myślę że teraz jest na to czas. Na pewno piłkarze wraz ze sztabem przeanalizowali mecz w Villarrealem i ponownie nie będą popełniać tych samych błędów. Zwycięstwo z Milanem ale przede wszystkim z Interem na pewno dodałoby piłkarzom pewności siebie i pomogło im w przygotowaniach do sezonu. Mam nadzieje że wygramy w tym roku to trofeum.

Mecz leci na Canale5 i o ile pamiętam jeszcze nigdy nie był zakodowany.. Choć nigdy nie wiadomo, ostatni mecz na RaiUno też miałbyć bez problemu a jednak był tylko czarny ekran. Poczekamy, zobaczymy..

Obrazek
Kezman_Mateja

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 12:40

Mam nadzieję, że ustrzemy nosa ekipom z Mediolanu i wygamy turniej. Zwłaszcza po klęsce z Villarrealem gracze mają coś do udowodnienia.
Co do transmijsi: Canale 5 koduje wydarzenia sportowe i niektóre filmy i seriale (podobnie jak pozostałe kanały pana Berlusconiego Rete 4 i Italia 1). Choć ostatnio mecze Rossonerich w AudiCup były odkodowane. Na pozostałych nie ma szans obejrzenia - kodowanie, i praktycznie nie do utrzelenia zwykłymi antenami na teremia Polski

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 12:47

Jak świetnie, że znowu zobaczymy naszych na polsacie sport i nSport :!:
Po klęsce z Villarrealem piłkarze powinni zakasać rękawy i ten turniej powinien być takim "odbudowaniem" się, turniejem, który podniesie morale. Dla Trezegueta to chyba ostatnia szansa, aby pokazać, że jeszcze na coś się przyda. Liczę, na powrót Diego i może Sissoko (nie wiem do kiedy pauzuje). Jedno jest pewne - gry gorszej niż z Villarrealem zobaczyć nie możemy :dance:

PaulCone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 12:51

Nie wydaje mi się żeby Juventus było stać w tym momencie na dwa zwycięstwa z takimi zespołami.

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 12:55

PaulCone pisze:Nie wydaje mi się żeby Juventus było stać w tym momencie na dwa zwycięstwa z takimi zespołami.
Dlaczego? Bo wczoraj przegrali? Mam przypomnieć kto w niemniej beznadziejnym stylu przegrał z Bayernem również 4:1. Sparing sparingowi nie równy, za tydzień możemy zobaczyć zupełnie inną drużynę.

Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 13:11

matijas popieram cie całkowicie:) Juve będzie chciało udowodnić że ma jeszcze w sobie ten power i że przegrana z łodzią podwodną to tylko przypadek i złe zgranie:) Może i villarealem i Aston Villą nam sie nie udało ale Trofeo TIM i Liga Mistrzów będą nasze:)

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 14:10

Ten turniej jest po to aby się dobrze bawić. Przegramy czy wygramy to nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Ważne aby się dobrze przygotować do sezonu. Choć zwycięstwo mogłoby znacznie podwyższyć nasze morale przed sezonem. Grunt aby wyciągnąć odpowiednie wnioski po meczu z Villareal. Życzę naszym powodzenia!

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 15:00

Naprawde wspaniale byloby jesli wszyscy kibice podchodzili do tego jak do "zabawy". Jesli juz nawet tifosi do meczu z milanem podejda bardziej na luzie, to dla interu nie bedzie taryfy ulgowej.

Licze, ze sklad bedzie w 99% pelny, taki ktory Ciro ma zamiar wystawiac w SerieA/CL. Jak narazie jedyna pewna absencja ma byc zwiazana z kontuzja stopy momo. Rowniez, mam nadzieje, ze ustawi druzyne bardzo ofensywnie, bo tylko taki sposob jest najlepszy na inter, nie mozna sie bronic, trzeba caly czas atakowac.

Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 16:10

mecze z interem nie są po to żeby sie bawić tylko zeby ich zgnoić, zdeptać, rozwalić, zmiażdżyć, zniszczyć, posłać w diabły, zlinczować, pogruchotać kości, rozbić na atomy, reinkarnować, ponownie zabić, pochować i dobić tłuczkiem :C

liczę na dobry spektakl i zwycięstwo :) no i pan Diego pewnie zagra :)

damian11021

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 17:08

no ja również na to liczę. Żeby tak jeszcze Momo zagrał :pray:

2 POST:

żebyśmy grali w najmocniejszym jaki mamy składzie. To byśmy się przekonali na jakim etapie przygotowań jesteśmy.

:rotfl:

LeVi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 17:36

Prokson pisze:mecze z interem nie są po to żeby sie bawić tylko zeby ich zgnoić, zdeptać, rozwalić, zmiażdżyć, zniszczyć, posłać w diabły, zlinczować, pogruchotać kości, rozbić na atomy, reinkarnować, ponownie zabić, pochować i dobić tłuczkiem :C
Ta, co jeszcze? Towarzysko można się z nimi pojednać. Przynajmniej w takich turniejach niech ta liga włoska w końcu coś zaprezentuje dla oka, dla kibiców...

Obrazek
Alexander De Large 655321
Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 17:39

Obiektywnie to:
1.Inter
2.Juve
3.Milan

Milan juz z Hunterem na trofeo TIM, ale wciąż bez kreatywnego pomocnika i lewego obroncy. Berlusconi sypnął kasą, wiec mozliwe, że 31 sierpnia zobaczymy całkiem inny Milan z kilkoma nowymi piłkarzami (Bale, De Silvestri, VdV), choc nie zdziwie sie tez ze sezon zaczniemy z tym co obecnie mamy. Nie wiem jaki skład wystawi Juve ( już z Diego i Melo?), ale z nowymi nabytkami będzie ciekawie. Inter własnie poległ z Lazio w superpucharze Włoch, ale jednak z przebiegu spotkania to on zasługiwał na zwycięstwo. Bardzo dobra gra pary Milito - Eto'o.

FORZA MILAN!
Gość

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 18:16

Mam nadzieje że tak jak przed rokiem kibice Milanu i Juve zjednoczą się w spólnych okrzykach przeciwko interowi..miło było mi na to patrzeć :-D .. śledze ten puchar od 3 lat..i walki o każdy cm boiska raczej bym się nie spodziewał i w tym roku..trenerzy jak i zarówno piłkarze wiedzą że liga już blisko i nie będą ryzykować jakimiś głupimi kontuzjami..

Alex+

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2009, 19:15

Chanel 5 na cyfrze pod jakim nrem sie kryje bo w tamtym rogu nie byl kodowany

Juve,Warhammer,Piłka noża
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2009, 01:57

Kezman_Mateja pisze:Mam nadzieję, że ustrzemy nosa ekipom z Mediolanu i wygamy turniej. Zwłaszcza po klęsce z Villarrealem gracze mają coś do udowodnienia.
Co do transmijsi: Canale 5 koduje wydarzenia sportowe i niektóre filmy i seriale (podobnie jak pozostałe kanały pana Berlusconiego Rete 4 i Italia 1). Choć ostatnio mecze Rossonerich w AudiCup były odkodowane. Na pozostałych nie ma szans obejrzenia - kodowanie, i praktycznie nie do utrzelenia zwykłymi antenami na teremia Polski
To masz chyba mongolską satelitę, a nie polską, bo Canale 5 od dawna jest dostepne na satelitach i w kablówkach, a Trofeo Tim co roku jest odkodowane, chyba że tylko ja mam magiczny dekoder i mogę oglądać turniej :P

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Zablokowany