Wszystko o Milanie
- wojczech7
- Juventino
Meczu z Bawarczykami nie widziałem, acz, z tego co czytam, Milan zagrał bardzo słabo; i o ile na tle praktycznie już przygotowanych do sezonu zawodników Bayernu mogli wypaść słabo, to już kilka dni wcześniej, z Interem, powinni nawiązać jakąkolwiek walke, a, jak wiemy, tego nie zrobili. Cóż, zdecydowanie źle się dzieje w szeregach naszego, całkiem niedawno najgroźniejszego, rywala w walce o scudetto. Leonardo to dla mnie nieporozumienie, o czym już napominałem, kiedy pojawiła się informacja o tym, jak to Brazylijczyk ukończył kurs trenerski i stał się "pełnoprawnym trenerem". Transferów jak nie było, tak nie ma. Nawet Elano nie byli w stanie wyciągnąć z City za te 10mln. Plotki transferowe, które jeszcze niedawno byłyby bardzo prawdopodobne, teraz wywołują uśmiech na mojej twarzy. Cóż, teraz to Inter rządzi w Mediolanie. Przed Calciopoli chyba tylko wyjątkowo zagorzali kibice Nerazzurrich przewidywali taki scenariusz...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- BlackShadow7412
- Juventino
Milan ostatnio w meczach towarzyskich gra fatalnie kazdy trudniejszy mecz to wtopa. Ich oferta z Luisa Fabiano bylo poprostu komiczna a Kake podobno sprzedali zeby splacic dlugi, moze i prawda ale nie da sie ukryc ze narazie z tym co robia nie widze ich nawet w pierwszej 4 tabeli tego sezonu. Ronaldinho majacy przeblyski dawnej formy czy Pato marnujacy okazje seryjnie nie dadza wielu pkt tak samo jak podstarzaly Seedorf czy Pirlo ktory kopie juz bardzo dobrze tylko stałe fragemnty gry ewentualnie jakas wrzutka czy prostopadła czasami wyjdzie. Mialn potrzebuje nowych zawodnikow i to niezwlocznie jezeli chce walczyc o scudetto. Juz nawet ich zawodnicy zabieraja glos i mowia o potrzebie swiezej krwi nowych dobrych majacych wizje gry zawdonikach. Zarzad i prezydent sa prawie blagani o nowe transfery. Doswiadczeni pilkarze rossonerich wiedza ze ich obecna druzyna jest ponizej oczekiwan. Dla Juve to wcale nie takie złe :lol:
- Azrael
- Juventino
Sprowokowany nieco (BlackShadow7412) postanowiłem umieścić kolejną plotkę(?) z obozu naszych ligowych przeciwników. Wygląda to tak: Il Giornale: Pirlo w Chelsea? Potrzebny jedynie podpis!
Dla naszych czerwono-czarnych "przyjaciół" z Mediolanu cała sytuacja nie wygląda zbyt optymistycznie. Nie dlatego, że mogą stracić grającego ostatnio kiepsko (naprawdę nie wiem co kusi Abramovicza by wykładać na niego pieniądze mając najlepszy środek pomocy w Anglii), ale dlatego, że na horyzoncie nie widać żadnych zwiastunów tego, że do Milanu przyjdzie jakiś wartościowy zawodnik, który miałby zapełnić lukę po Pirlo. Mówi się oczywiście o Hernanesie, do wyciągnięcia z Realu jest także Sneijder, no i sporo czasu do końca mercato. Tak czy siak po stracie Maldiniego, Kaki i teraz Pirlo, Milan straci cały swój "kręgosłup", który podtrzymywał ten klub jako tako w pionie i był źródłem sukcesów w przeszłości. Jednakowoż trzeba iść naprzód i trzeba po prostu stworzyć nowy "kręgosłup" tej drużynie.
Dla naszych czerwono-czarnych "przyjaciół" z Mediolanu cała sytuacja nie wygląda zbyt optymistycznie. Nie dlatego, że mogą stracić grającego ostatnio kiepsko (naprawdę nie wiem co kusi Abramovicza by wykładać na niego pieniądze mając najlepszy środek pomocy w Anglii), ale dlatego, że na horyzoncie nie widać żadnych zwiastunów tego, że do Milanu przyjdzie jakiś wartościowy zawodnik, który miałby zapełnić lukę po Pirlo. Mówi się oczywiście o Hernanesie, do wyciągnięcia z Realu jest także Sneijder, no i sporo czasu do końca mercato. Tak czy siak po stracie Maldiniego, Kaki i teraz Pirlo, Milan straci cały swój "kręgosłup", który podtrzymywał ten klub jako tako w pionie i był źródłem sukcesów w przeszłości. Jednakowoż trzeba iść naprzód i trzeba po prostu stworzyć nowy "kręgosłup" tej drużynie.
Pozdrawiam!
- BlackShadow7412
- Juventino
Widze Azrael ze zaintaresowales sie tematem i faktycznie po przeczytaniu tego newa ze stronu milanu musze przyznac ci racje choc jak sam widzisz jest to jeszcze duzy domysl z Pirlo. Tam pisze prawdopodobnie, ponoć itp. Wiec to sa narazie domysly dosc powazne i widac zmierzajace ku transferowi ale domysły. To nowa oferta te 20 mln za Andree bo ostatnio slyszalem o 8 ktore Milan jak mowilem wczesniej wysmial. 6 mln zarobki to naprwde sporo tak jak slusznie zauwazyles dla juz dosc przecietnego zawdonika. Masz racje z tym ze Chelsea przy swojej linii pomocy go nie potrzebuje ale moze maja jakis ukryty cel tego wiedziec nie mozemy. Zobaczymy jak to sie skonczy.
- Azrael
- Juventino
Tutaj znalazłem jeszcze jeden news rozjaśniający meandry całej karuzeli transferowej, choć niewiele w nim jakichś konkretów: La Gazzetta dello Sport o sprawie Pirlo.
Wszystko wydaje się zmierzać w kierunku wytransferowania kreatywnego Włocha do Anglii, jednakowoż sam się nie zdziwię jeśli wszystko spali na panewce. Milan musi mieć przecież na oku jeszcze jakiegoś następce dla Pirlo, a jak wiadomo w tej kwestii konkretów jeszcze mniej niż w sprawie samego Andrei.
Wszystko wydaje się zmierzać w kierunku wytransferowania kreatywnego Włocha do Anglii, jednakowoż sam się nie zdziwię jeśli wszystko spali na panewce. Milan musi mieć przecież na oku jeszcze jakiegoś następce dla Pirlo, a jak wiadomo w tej kwestii konkretów jeszcze mniej niż w sprawie samego Andrei.
Pozdrawiam!
- KimiIceman
- Juventino
Jesli Milan sprzeda Pirlo, to bedzie poczatek konca Rossonerich. Nie ma juz Kaki, Maldiniego, Beckham chyba wrocil z wypozyczenia do L.A Galaxy. Jeden Pato wiosny nie czyni, Pippo za stary. Naprawde fatalnie zapowiada sie najblizszy sezon. Do tego trenerem bedzie Leonardo ktory raptem zdal trenerski egzamin a sadzac po batach 1:4 z no, sredniakiem na skale Europejska Bayernem to po prostu tragedia. Ten duet Kaka-Pirlo byl najbardziej kreatywny, sprzedali swoja najwieksza gwiazde a teraz lidera srodka pola, jeszcze niedawno uznawanego za najlepszego na swojej pozycji. I nie sadzilem ze to jeszcze powiem, ale przy Silvio, Secco to geniusz transferow i od razu po zwolnieniu tinkermana kupil Diego, Melo i Cannavaro a Silvio nie potrafil sprowadzic Fabiano, Adebayora i Cissokho a ci dwaj ostatni to byli niemal pewniakami. I jestem ciekawy ktore miejsce teraz slabiutki Milan bedzie zajmowal w "sprawiedliwej klasyfikacji bez bledow sedziowskich" a ktore w Serie A
Odnosze wrazenie ze nasi rywale az prosza sie o to bysmy zdominowali sezon. Inter sprzedal Zlatana a Milan Kake i na 99% Pirlo.

Odnosze wrazenie ze nasi rywale az prosza sie o to bysmy zdominowali sezon. Inter sprzedal Zlatana a Milan Kake i na 99% Pirlo.

KimiFerrari tez odniosłem takie wrazenie Milan to naprawde lipa ze składem a Inter bez Ibry... Damy im baty ;d
- Gajowy Marucha
- Juventino
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,20 ... omosc.html
i co wy na to? Osobiście nie wierzę w ten transfer, ale gdyby jakimś cudem doszedł do skutku, to uwazam Fabregasa za solidne wzmocnienie.
Swego czasu mówiło się o zainteresowaniu tym piłkarzem Barcy - wiadomo jak sprawa wygląda teraz?
i co wy na to? Osobiście nie wierzę w ten transfer, ale gdyby jakimś cudem doszedł do skutku, to uwazam Fabregasa za solidne wzmocnienie.
Swego czasu mówiło się o zainteresowaniu tym piłkarzem Barcy - wiadomo jak sprawa wygląda teraz?
- Azrael
- Juventino
Ja też sobie tego nie wyobrażam, nie wiem co musiałoby pokierować Wengerem, żeby sprzedawać tego gracza. Jego wartość szacunkowa to obecnie około 40 mln euro - gdyby Milan zaproponował tyaką kwotę to ewentualnie można by myśleć o takiej transakcji - bo z tymi pieniędzmi Wegner miałby duże pole do popisu, aczkolwiek raczej lepszego gracza od Cesca na tą pozycje by już nie kupił.
Z ciekawości przejrzałem kilka stron kibiców Milanu jak i Arsenalu i tam nikt w to nie bardzo wierzy. Aczkolwiek pamiętam wypowiedź Fabregasa jeszcze sprzed 1-2 miesięcy, że Milan to jego ulubiony włoski klub i we Włoszech mógłby grać tylko jako rossonieri. Z tym że taka deklaracja w zasadzie o niczym nie świadczy, chociaż jeśli Milan faktycznie złoży jakąś ofertę to ową "miłość" będzie można przetestować. Ja generalnie cieszyłbym się gdyby Fabregas przeszedł do Milanu - byłoby to wielkie wzmocnienie serie A, przynajmniej z medialnego punktu widzenia. Niestety na razie w to nie wierzę.
Z ciekawości przejrzałem kilka stron kibiców Milanu jak i Arsenalu i tam nikt w to nie bardzo wierzy. Aczkolwiek pamiętam wypowiedź Fabregasa jeszcze sprzed 1-2 miesięcy, że Milan to jego ulubiony włoski klub i we Włoszech mógłby grać tylko jako rossonieri. Z tym że taka deklaracja w zasadzie o niczym nie świadczy, chociaż jeśli Milan faktycznie złoży jakąś ofertę to ową "miłość" będzie można przetestować. Ja generalnie cieszyłbym się gdyby Fabregas przeszedł do Milanu - byłoby to wielkie wzmocnienie serie A, przynajmniej z medialnego punktu widzenia. Niestety na razie w to nie wierzę.
Pozdrawiam!
- Marian.
- Juventino
Wątpię, by Fabregas poradził sobie w Serie A. Ta liga nie jest dla niego, on najbardziej pasuje do La Liga. W ogóle, wątpliwe jest to, żeby Milan skłonny był wydać 40 melonów na Cesca, skoro na Fabiano bali się wydać 20 mln...Azrael pisze:Ja generalnie cieszyłbym się gdyby Fabregas przeszedł do Milanu - byłoby to wielkie wzmocnienie serie A, przynajmniej z medialnego punktu widzenia. Niestety na razie w to nie wierzę.

- Juve Master
- Juventino
Fabregas, nie dla Realu, nie dla Barcy, ale do AC Milan w te pędy...
Brzmi jak wyssana z małego palca bajeczka..
Tak jak słusznie zauważył Azrael, koszt takiego transferu oscylowałby w granicach 40mln, które być może skądś by Silvio wydobył. W końcu sprzedano Kakę :>
Jednakowoż, jeżeli Arsene będzie chciał dalej osłabiać Kanonierów, to według mnie na pewno nie kosztem Cesca. Odszedł Kolo, odszedł Adebayor i teraz Emirates ma opuścić ich kapitan?
Kaczka dziennikarska. Prędzej uwierzę, że Milan opuści Pirlo, niż że dołączy do nich Fabregas.
Brzmi jak wyssana z małego palca bajeczka..
Tak jak słusznie zauważył Azrael, koszt takiego transferu oscylowałby w granicach 40mln, które być może skądś by Silvio wydobył. W końcu sprzedano Kakę :>
Jednakowoż, jeżeli Arsene będzie chciał dalej osłabiać Kanonierów, to według mnie na pewno nie kosztem Cesca. Odszedł Kolo, odszedł Adebayor i teraz Emirates ma opuścić ich kapitan?
Kaczka dziennikarska. Prędzej uwierzę, że Milan opuści Pirlo, niż że dołączy do nich Fabregas.
- Rafek
- Juventino
Nasi nie chcieli dać 15 mln za D'Agostino, a dali 25 za Melo, więc możliwe jest że Milan wyda te 40 na Fabregasa, który byłby idealnym zastępcą Kaki.mariantsw1 pisze: Wątpię, by Fabregas poradził sobie w Serie A. Ta liga nie jest dla niego, on najbardziej pasuje do La Liga. W ogóle, wątpliwe jest to, żeby Milan skłonny był wydać 40 melonów na Cesca, skoro na Fabiano bali się wydać 20 mln...
- Azrael
- Juventino
Kolejne wiadomości z transferowych poczynań naszych ligowych rywali: The Daily Mirror: Chelsea gotowa na zwiększenie oferty za Pirlo. To jednak jest mało jeśli przyglądniemy się transferowej machinie jaka miałaby ruszyć w związku z przenosinami Pirlo z Milanu. Jak snują swoje opowieści redaktorzy zajmujący się transferami, do Milanu w zamian za Pirlo miałbym przejść Pizzaro (nomen omen: świetny sezon w barwach Werderu w zeszłym roku), którego z kolei Mediolańczycy od razu chcieliby wymienić na Fabiano z Sevilli. Dodatkowo w miejsce Pirlo Galliani przymierza M. Diarrę z Realu, który nie miałby miejsca w jedenastce "królewskich" po przyjściu Alonso. Wychodzi z tego niezłe transferowe monstrum - oby nie zwróciło się przeciwko włoskiej ekipie.
Pozdrawiam!
- BlackShadow7412
- Juventino
Co do Fabregasa nie sadze aby Wenger go puscil a takze ze sam Hiszpan by odszedl. Na pewno nie pojdzie bo Barcy przeciez to tam jak byl mlody powiedzieli ze mu dziekuja bo jest za slaby.... a Milan moze da moze nie 40 mln ale raczej nie sadze, po 1 za duzo po 2 Cesc nie sprawdzilby sie raczej w Serie A inny styl gry.