Wszystko o Livorno

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 11:49

Amaranto pisze:utopistami owenami i innymi fourierami i sait simonami nie warto zawracać sobie głowy
Dorosłe podejście ambitnego komucha. Tak czy owak, na wasze pomysły wpadano już w starożytności.
Amaranto pisze:Co do wyznaczników lewicowości, które podałeś (np. sprawa aborcji) to nie są to w żadnym wypadku wyznaczniki.
Ja nigdzie nie stwierdziłem, że są to wyznaczniki lewicowości. Są to jedynie wyznaczniki lewicowości dla wielu z was.
Amaranto pisze:Starożytni właściciele niewolników myśleli, że ich ustrój jest jedynym możliwym, wiecznym i naturalnym ustrojem i inny nie może istnieć.
Czyżby? Jakim cudem więc jeden był utopistą, a inny dokonał pierwszej typologii ustrojów?

Tak jak pisałem, komunizm jest możliwy wśród mało inteligentnych gatunków. Człowiek zawsze będzie dążył do bycia lepszym od sąsiada, kwestia natury. Coś czego komuniści nie potrafią zrozumieć. Coś jak Giertych i teoria ewolucji.

ti porterò all'inferno con me.
Amaranto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 12:31

Kiedy świat będzie komunistyczny ludzie będą na nas patrzeć jak na prymitywne istoty, niemalże barbarzyńców, którzy żyli w społeczeństwie polegającym na eksploatowaniu większości przez uzbrojoną w broń, prawo i religię/ideologię dominującą mniejszość. Zupełnie tak jak my patrzymy na ludzi Starożytności lub Średniowiecza (zapominając o perspektywie historycznej).
Kapitalizm to barbarzyństwo i archaiczny nieludzki system. Socjalizm stanowi realizacje ideałów humanistycznych.

Dzięki za życzenia spadku dla Livorno. Ze swojej strony życzę Juventusowi tytułu mistrzowskiego.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 12:55

Amaranto przerażasz mnie. Chyba od życia nigdy w dupę nie dostałeś. Ja wiem, poglądy poglądami, błądzić też podobno ludzka rzecz.
Babinkton pisze:miszcza mamy i lige miszczów już za rok jak w ruskim banku (...) z Donowanem rozpykamy nawet Juve!! (...) Naprzód Livorno. Najlepszy klub we Włoszech i pozdrowienia dla wszystkich czerwonych kibiców piłki nożnej! (...) kupimy Maradone i wygramy skudetto!! (...) Dziękujemy za życzenia spadku, ale się nie damy!!
Tak Babinkton. Wygracie miszcza, rozpykacie Juve, bo jesteście najlepsi we Włoszech, a jak kupicie Maradone to nikt Wam nie podskoczy, jedno pytanie, Wy, Babinkton, ile wiosen sobie liczycie?

Babinkton

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 13:31

Jeszcze zobaczymy jak się z wami rozprawimy! Będziecie się przewracać o własne nogi! A jak Delpierro będzie chciał gola strzelić to się przewróci na plecy. Tavano strzeli Bufonowi z 2 a Lucarelli dorzuci jeszcze jednego z główki :lol:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 14:29

Gherrick pisze:
Babinkton pisze:Jeszcze zobaczymy jak się z wami rozprawimy! Będziecie się przewracać o własne nogi! A jak Delpierro będzie chciał gola strzelić to się przewróci na plecy. Tavano strzeli Bufonowi z 2 a Lucarelli dorzuci jeszcze jednego z główki :lol:
A potem się obudziłeś z mokrą ręką w majtkach :D
A tak serio - do Livorno nic nie mam, lepiej żeby Bologna albo Torino spadło :D
E tam :P. Mimo całej nienawiści do toro to wolę ich niż livorno dwa razy ogolić i pokazać miejsce w szeregu. No, ale niech już będzie jak będzie.
Aha i broń boże nie sugeruję że mi żal toro ;).

Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 14:38

Nie ma co się przejmować tymi dostarczycielami punktów. A kibicowanie drużynie tylko ze względu na poglądy polityczne jest głupie i niedojrzałe. Sport to sport, polityka to polityka.

Babinkton pozdro, poćwicz!

Obrazek
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 14:40

Amaranto pisze:
A tak serio - do Livorno nic nie mam, lepiej żeby Bologna albo Torino spadło
jest postęp. Jeszcze troche i pojawia się sympatycy Livorno na JuvePoland.
Prędzej na świecie zapanuje komunizm. Co na szczęście szybko nie nastąpi.

Swoją drogą to czekam na mecz z Livorno. Może będzie lepiej niż dwa lata temu?

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Amaranto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 14:49

a skoro Ty Locku jesteś taki dojrzały i mądry to wyjaśnij mi czemu kibicujesz Juventusowi?!
Jakie to mądre i dojrzałe powody skłaniaja do kibicowania zespołewi z innego kraju, odległego o tysiąc kilometrów, którego się na oczy nie widziało nie licząc telewizji?
Spodobał Ci się jakiś zawodnik czy koszulki?

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 14:59

Amaranto pisze:a skoro Ty Locku jesteś taki dojrzały i mądry to wyjaśnij mi czemu kibicujesz Juventusowi?!
Jakie to mądre i dojrzałe powody skłaniaja do kibicowania zespołewi z innego kraju, odległego o tysiąc kilometrów, którego się na oczy nie widziało nie licząc telewizji?
A żebyś wiedział, że często się od tego zaczyna.
Troszkę się pomyliłeś komuszku, JPC organizuje wyjazdy do Turynu. Zeskanować Ci bilet? :roll:
Lepsze to, niż kibicować klubowi przez swoje poglądy polityczne...

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Lumberjack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 20:13

Ponoć Almiron blisko Livorno.

Pasowałby tam również inny były gracz Juve (nadaje już bowiem taki status "nowemu Veronowi") - równie popaprany poglądowo, jak kibice Livorno - F. Miccoli (sława Bogu, że już go w Juventusie nie uświadczysz) - znany fan boskiego piewcy wolności, sprawiedliwości, pogromcy cnót niewieścich choćby poprzez wizerunek koszulkowy, obiektu westchnięć 1/4-inteligentów - "Cze".

I always wanted to be a lumberjack!
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 20:28

January pisze:
Amaranto pisze:a skoro Ty Locku jesteś taki dojrzały i mądry to wyjaśnij mi czemu kibicujesz Juventusowi?!
A żebyś wiedział, że często się od tego zaczyna.
Troszkę się pomyliłeś komuszku, JPC organizuje wyjazdy do Turynu. Zeskanować Ci bilet? :roll:
Lepsze to, niż kibicować klubowi przez swoje poglądy polityczne...
A ja popieram Amaranto. Poglądy na temat polityki, koloru koszulek wyjazdowych, nazwisk znanych piłkarzy są to kwestie jak najbardziej prywatne, subiektywne i nie ma powodu, by według tego typu argumentów dowodzić, że się jest lepszym kibicem od innego. Na tym forum jest multum kibiców Juventusu, Interu, Milanu i innych drużyn i 99% nigdy nie widziała swoich pupili na żywo, ba! część z nich w ogóle nie było na żadnym meczu piłki nożnej, a każdy od czegoś tam zaczynał kibicowanie. Nie ma powodów żeby obrażać kogoś tylko dlatego, że się kibicuje komuś innemu. Ostatecznie kibicowanie w ogóle jest tak naprawdę mało istotne jeśli chodzi o prawdziwe wartości w życiu.

A wracając do przyziemnych kwestii kibicowania, do tego "forumowego kibicowania:
Lumberjack pisze:Ponoć Almiron blisko Livorno.
Ja nie miałbym nic przeciwko! :C

Pozdrawiam!
Amaranto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2009, 08:38

Kibicowanie zespołołowi z powodu komunistycznych poglądów kibiców jest zupełnie naturalne, gdy sie te poglądy podziela. I trudno, żeby było inaczej, gdy mimo odległości łączy ludzi wspólna wizja świata.
Żeby kibicować Juve, Milanowi, czy Barcelonie czy komuś tam innemu to już trzeba się nagimnastykować, żeby wymyśleć jakis sensowny powód. I pewnie wyjdą z tego i tak jakieś zabawne motywacje w stylu lubię tego czy owego kopacza, albo ladne koszulki mają. To dopiero jest dziecinada Locku.

Almiron grał słabo w Juve, ale dla Livorno może być dużym wzmocnieniem, zwłaszcza, że wciąż brak wzmocnień w środku pola.
Trzymam kciuki, bo facet gra twardo i przyda się taki zawodnik.

Babinkton

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2009, 08:51

Almiron to jest grajek jakiego nam trzeba, bo kopie, aż kości trzeszczą! Przyda się taki karateka i pewnie od razu skosi tego Diego przy pierwszym starciu :C

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2009, 10:06

Mam pytanie jak idzie sprawa Donovana? Ponieważ jestem naprawdę ciekaw tego transferu.

PS. Poprzez wypowiedź większości osób w tym temacie mam rozumieć, że jestem komunistą ponieważ głosuje na partie lewicowe ;] ? :bravo: Nic dodać nic ująć Ah Polacy ;)

A Przy okazji kibicom Livorno chyba należy się oddzielna ranga ?

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Amaranto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2009, 10:32

No właśnie robimy tu za javentino, ale to szczegół.

FalsoVero niejeden uzna Cię za lewaka nawet jak zagłosujesz na socjaldemokrację.

Z Donovanem klapa bo nie chce się przenosić do Europy.
Jak woli grać w śmiesznej lidze to jego strata. Miał szanse walczyć w jednej z najlepszych lig i mierzyć się z gigantami.

Zablokowany