Sparing: JUVENTUS 4-1 Cisco Roma
- eslk
- Juventino
Ogladałem cała 1 połowe i nie przesadzajcie. Nie wygladało to wcale zle, a wielu tutaj komentujacych sugeruje sie tylko wynikiem z pierwszej czesci. Oczywiscie, trzeba tez wziac tez poprawke, kto byl Naszym rywalem - jednak mimo wszystko, przeciwnik nogi nie odstawiał, ale niektore Nasze akcje naprawde mogły się podobac. Kilka razy ladnie wszedł Salihamidzic, Del Piero wcale zle nie gra na pozycji trequartisty - tylko, ze za duzo sie kiwa i mało podaje. Obrona zagrała w kratke - pare bledow, glownie Grygery. No ale nie od dzis wiadomo, ze to nie jest J. Terry. Ariaudo poprawnie. Tiago niezle, Zanetti ladnie, Poulsen w mojej opinii niestety najsłabiej z pomocników.
Dobrze rozrzucamy piłke, z jednej strony na drugą, ustwienie wyglada ciekawie, ale trzeba zachowac jakies powazniejsze oceny do rozpoczecia sezonu ligowego.
To tylko sparing, w ktorym szanse dostali glownie zmiennicy, a w drugiej polowie zagrała ekipa z Primavery. Widac było, ze nie wszyscy daja z siebie 100% mozliwosc i nie kazdy jest jeszcze w dobrej formie fizycznie i psychicznie.
Dobrze rozrzucamy piłke, z jednej strony na drugą, ustwienie wyglada ciekawie, ale trzeba zachowac jakies powazniejsze oceny do rozpoczecia sezonu ligowego.
To tylko sparing, w ktorym szanse dostali glownie zmiennicy, a w drugiej polowie zagrała ekipa z Primavery. Widac było, ze nie wszyscy daja z siebie 100% mozliwosc i nie kazdy jest jeszcze w dobrej formie fizycznie i psychicznie.
- DeeJay
- Juventino
Od początku meczu do około 60. minuty (do zejścia Del Piero i Trezeguet) widać było, że nie wynik meczu jest najważniejszy, a przetestowanie i przetrenowanie ustawienia i zagrań. Do znudzenia Juventus grał to samo, choć nie przynosiło to oczekiwanych efektów. Ale na tym właśnie polegają sparingi. Potem weszli młodzi i zaczęła się "wolna amerykanka", podczas której z dobrej strony pokazali się głównie Daud, Immobile i Esposito. Cały czas nie przekonuje mnie Ariaudo. Nie winię go za stratę bramki, bo nie była to jego wina, ale generalnie odstaje póki co od innych młodych graczy wprowadzanych do pierwszego składu (Marchisio, De Ceglie, Giovinco). Jest jednak od nich o 3 lata młodszy, więc może (a raczej na pewno) potrzebuje jeszcze trochę czasu.
- Vincitore
- Juventino
Pierwszy sparing, po którym daleko idących wniosków wyciągać nie można, zważywszy na skład który wybiegł dzisiaj na boisko. Mnie natomiast podoba się na tą chwilę nowa taktyka Juventusu, pozwolę sobie jednak ocenić na końcu przygotowań do sezonu, z Diego, Melo i resztą w roli głównej.
Akcja Daud-Esposito w końcówce meczu
.
Akcja Daud-Esposito w końcówce meczu

- Majos
- Juventino
Pierwszy sparing za nami. Nie można wymagać, żeby zaraz na początku przygotowań piłkarze grali elegancko. Było dobrze, jest zmiana ustawienia, teraz wszyscy muszą się przyzwyczaić. Będzie dobrze, już wczoraj było.
- Bosiontko
- Juventino
Są jakieś szanse na obejrzenie multimediów z wczoraj? A może już gdzieś są a ja o tym nie wiem? Milan grał parę dni temu z Varese taki sam ogórkowy sparing i był bardzo ładny skrót dostępny na następny dzień.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Do obejrzenia są bramki z pierwszej i drugiej połowy. Po meczu wywiad z Ciro.Bosiontko pisze:Są jakieś szanse na obejrzenie multimediów z wczoraj? A może już gdzieś są a ja o tym nie wiem? Milan grał parę dni temu z Varese taki sam ogórkowy sparing i był bardzo ładny skrót dostępny na następny dzień.
- Brutalo
- Juventino
Proszę bardzo.Bosiontko pisze:Są jakieś szanse na obejrzenie multimediów z wczoraj? A może już gdzieś są a ja o tym nie wiem? Milan grał parę dni temu z Varese taki sam ogórkowy sparing i był bardzo ładny skrót dostępny na następny dzień.
1 połowa
2 połowa
- figc1898
- Juventino
Meczem z Cisco Roma zaczeliśmy nowy sezon. Ferrara obmyśla taktykę i przygotowanie fizyczne każdego zawodnika. To bardzo ważny etap przed rozpoczęciem rozgrywek. Piłkarze muszą pokazać się z jak najlepszej strony bo później będzie ciężko przebić się do pierwszego składu. Pisze tu o początku sezonu. Drużyna musi nabrać kolektywu i jeszcze większej ambicji boiskowej. Zanetti pokazuje klasę. Ale szkoda, że ma już po trzydziestce bo bardzo by się przydał w reprezentacji. A swoją drogą to i tak zakończył karierę. Nie ma jeszcze naszych najważniejszych obrońców więc ten temat już pomijam i czekam na mecz z Nancy.
- chapi
- Juventino
- Marcinzakopane
- Juventino
Jakby ktoś chciał obejrzeć na żywo trening Juve już z Cannavaro, Camorem, Kielonem i resztą to proszę link:
http://www.justin.tv/socipp/old
http://www.justin.tv/socipp/old

- FalsoVero
- Juventino
Zauważyłem, że gdy Zanetti strzela z dystansu prawie zawsze się przewraca
. Amauri piękna bramka, a akcja Daud i Immobile
tak samo jak piękne dośrodkowanie Zebiny.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Jack
- Juventino
Ma ktos moze ta akcje lub wie gdzie ja można zobaczyc?FalsoVero pisze:Zauważyłem, że gdy Zanetti strzela z dystansu prawie zawsze się przewraca. Amauri piękna bramka, a akcja Daud i Immobile
![]()
![]()
- JuveFilip_8_
- Juventino
@Marcinzakopane -
Wielkie dzieki za ten link
Szkoda ze nie ogladalem wczesniej, kiedy nastepny trening
??
///EDIT:
Ktos mi przypomni strone, na ktorej sa wszytkie mecze Primki Juve oraz oczywiscie pierwszej kadry ?
cos mi swita, jakies paolo365, paulo costam, jakos tak to szlo ale wygooglac nie daje rady ;] z gory dzieki
Wielkie dzieki za ten link

Tutaj widzimy niestety tylko bramki, ciezko nazwac to skrotem ;p
///EDIT:
Ktos mi przypomni strone, na ktorej sa wszytkie mecze Primki Juve oraz oczywiscie pierwszej kadry ?
cos mi swita, jakies paolo365, paulo costam, jakos tak to szlo ale wygooglac nie daje rady ;] z gory dzieki

- Vincitore
- Juventino
W gwoli ścisłości akcję przeprowadził Esposito z Daudem, jednak na Youtube przeszukałem wszystkie skróty i w ani jednym nie jest zawarta, a szkoda bo ładnie z pierwszej piłki wymienili parę podań między obrońcami.Jack pisze:Ma ktos moze ta akcje lub wie gdzie ja można zobaczyc?FalsoVero pisze:Zauważyłem, że gdy Zanetti strzela z dystansu prawie zawsze się przewraca. Amauri piękna bramka, a akcja Daud i Immobile
![]()
![]()