Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2009, 20:37

fajny filmik o zgodach Hagi.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2009, 10:39

Myślę, że warto odnotować 8)

W napiętej atmosferze prozpoczęli w poniedziałek przygotowania do nowego sezonu piłkarze AC Milan. Przed centrum treningowym "Milanello" protestowało kilkuset kibiców, niezadowolonych z pracy zarządu klubu. Interweniowała policja. Manifestujący rzucali m.in. racami i butelkami. Fani skandowali hasła pod adresem władz Milanu (m.in. prezydenta Silvio Berlusconiego i wiceprezydenta Adriano Gallianiego), którym zarzucili opieszałość w działaniach transferowych po sprzedaży Brazylijczyka Kaki do Realu Madryt.

Według "Sky Sport Italia" kibiców (zapowiedzieli, że - ktokolwiek spróbuje ich zatrzymać, to trafi do szpitala) dodatkowo rozwścieczyła wypowiedź Berlusconiego dla "La Gazzetta Dello Sport", w której podkreślił, że "Milan jest silniejszy od Interu Mediolan".

W poniedziałek ma odbyć się konferencja prasowa, z udziałem Gallianiego i trenera AC Milan Brazylijczyka Leonardo.

Żródło

nieźle nieźle 8) Konflikt z obozu wroga to dobra wiadomość. Nie ma co im się dziwić, plują im w twarz, na chwilę obecną szykuje się jeden z gorszych sezonów dla milanu :whistle:

Obrazek
PETRONAS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2009, 23:30

Przez to trąbienie nie obejrzałem ani jednego meczu pucharu do końca , rasistą nie jestem ale troche mi to przypomina okrzyki małp w dżungli , to tak jakby po imprezie ktoś trąbiłby Ci do ucha - co za zwierzęta - masakra.

DIEGOOOOOOOOO!!!!!!!
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2009, 22:38

Funkcjonariusz, który strzelił do samochodu, zabijając kibica Lazio, spędzi w więzieniu 6 lat. Po ogłoszeniu werdyktu zgromadzeni w sądzie kibice krzyczeli „hańba”. Rodzina fana jest oburzona – podaje agencja Canadian Press.

Włochy: nie chuligań, to dostaniesz rabat >>>

26-letni DJ z Rzymu, Gabriele Sandri, według sądu zginął od przypadkowego postrzału siedząc w samochodzie, gdy policja próbowała uspokoić awanturujących się kibiców Lazio i Juventusu na stacji benzynowej. Obrona dowodziła, że strzałem funkcjonariusz chciał uspokoić dwie grupy awanturujących się kibiców. Relacje świadków były jednak zupełnie inne – twierdzili, że policjant celowo strzelił w kierunku samochodu, kiedy bójka już się skończyła.

Kibice Lazio po ogłoszeniu wyroku byli wzburzeni, ich zdaniem kara sześciu lat pozbawienia wolności jest zbyt łagodna, prokurator żądał lat czternastu i uznania policjanta winnym morderstwa. W sądzie rozległy się okrzyki „Hańba”. Kibice zostali usunięci z budynku, ale kontynuowali swój protest pod drzwiami sądu.

Matka Sandriego, który nie był chuliganem i w czasie zajścia siedział w samochodzie, zemdlała po ogłoszeniu wyroku. Ojciec zastrzelonego kibica Giorgio Sandri zapowiedział złożenie apelacji. W swoim wystąpieniu poprosił o zachowanie spokoju, aby teraz znów nie doszło do poważnych zamieszek, jakie miały miejsce dwa lata temu w Rzymie, Mediolanie i innych włoskich miastach po tragicznej śmierci Sandriego.

źródło: Canadian Press

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
LBaLin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2009, 23:03

Dorzucilbym do tego jeszcze bardzo trafny komentarz Portalu Kibica: Przeciętny włoski kibic może za wniesienie i odpalenie racy na stadionie zapłacić wysoką grzywnę oraz spędzić w więzieniu 3 lata. Za opór przy aresztowaniu nawet 15 lat. Policjant za doprowadzenie do śmierci kibica, który nie brał udziału w zajściach... 6 lat. Czy tylko my tu widzimy dysproporcje?

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 17 lipca 2009, 23:32

eee po pierwsze jezeli stadion ma stac sie miejscem bezpiecznym, to wnoszenie po kryjomu rac napewno temu nie sluzy (nawet wydawaloby sie perfekcyjnie zorganizowana feta po zwyciestwie Corinthians skonczyla sie jak wszyscy widzieli - co tylko swiadczy o tym jak ostroznie trzeba podchodzic do kwestii pirotechniki) - im wyzsza kara, tym dluzej sie taki kibic zastanowi czy warto, a odpalanie rac to nie jest czynnosc, bez ktorej nie mozna przezyc.

druga sprawa - wydaje mi sie (nie mam pewnosci - wiec z gory przepraszam jezeli sie myle) - ale maksymalna kara za wnoszenie rac to 3 lata w zawieszeniu, a policjant dostal 6 lat bezwzglednego pozbawienia wolnosci... oczywiscie nie usprawiedliwiam nikogo, ale dla porownania policjanci którzy smiertelnie postrzelili mlodego chlopaka jadacego samochodem, a z drugiego zrobili kaleke oddajac kilkadziesiat (sic!) strzalow zeby "zatrzymac" samochod - zostali uniewinnieni.

PETRONAS: jedni bebnia, drudzy gwizdza, inni klascza a niektorzy trabia :) watpie, zeby to sie ostalo do czasow MS, tymbardziej ze mnostwo kibicow bedzie spoza RPA, i raczej trabek ze soba nie wezma.

PS - widziales kiedys zwierzeta dmuchajace w trabke?
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2009, 23:52 przez belial, łącznie zmieniany 1 raz.

Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2009, 23:39

PETRONAS: jedni bebnia, drudzy gwizdza, inni klascza a niektorzy trabia Smile watpie, zeby to sie ostalo do czasow MS, tymbardziej ze mnostwo kibicow bedzie spoza RPA, i raczej trabek raczej ze soba nie wezma.
Otóż to, raczej nie wielu kibicom chciało się tłuc aż do RPA by zobaczyć mało ważny Puchar Konfederacji dlatego stadiony zapełniali tubylcy. Na Mundialu będzie inaczej, przyjedzie masa kibiców z innych części świata i będą zachowywać się ok.

Obrazek
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2009, 09:19

Zgodnie z zapowiedziami kibice Starej Damy nie zamierzają zaprzestać bojkotu powrotu Fabio Cannavaro (na zdjęciu) do Turynu. Ultrasi Juventusu ponownie dali się piłkarzowi we znaki podczas wczorajszego treningu, wykrzykując pod jego adresem obraźliwe hasła.

Rozpoczęło się od pojedynczych haseł wykrzykiwanych przez megafon. Później pojawiły się śpiewy większej grupy fanów. Prócz Cannavaro, oberwało się także Jonathanowi Zebinie. Podczas transmisji z treningu stacja Juventus Channel wyciszała głos.

Wśród pozostałych kibiców zgromadzonych na trybunach panowały mieszane uczucia. Obraźliwe przyśpiewki były kwitowane milczeniem lub gwizdami.

Źródło: http://juvepoland.com/news.php?id=13490
Miałem przyjemność oglądać ten trening i koleś z megafonem był momentami nie do zdarcia. Przez kilka minut puszczał wiązanki pod adresem Fabio. Z tego co mi wiadomo, zjawiła się tam około 30 osobowa grupa Vikingów.

Większość na trybunach to niedzielni kibice, którzy do Pinzolo przyjechali z dziećmi, aby te mogły na żywo podglądać swoich idoli. To z ich strony pojawiały się gwizdy, a momentami dziewczęce głosy wykrzykiwały nawet "Fabio, Fabio..."

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2009, 10:05

No i co z tego, 30 nawiedzonych psycholi ma stanowic wyznacznik opinii wszystkich kibicow? Najlepiej niech zaczna strzelac do Fabio, co tam okrzyki. Powtarzalem to milion razy powtorze kolejny - o tym ile ta grupa kibicow ma do gadania pokazal zarzad sciagajac Cannavaro. Druzyna ktora zostatawil na lodzie go akceptuje, wiec ja problemu nie widze. Mam nadzieje, ze kibice nie okaza sie hipokrytami i nie zaczna odstawiac takiej szopki na meczach o stawke, bo napewno to nie pomoze naszej obronie i calemu zespolowi. A przeciez nie chcemy glupio tracic bramek - tak?

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2009, 10:06

Z kolei na stronie Juventusu przeczytałem coś takiego:

"One shouldnote how during the training session, a small group of supporters tried singing tunes against Fabio Cannavaro but these were immediately smothered by the reaction of all the others present at the Centro Sportivo Pineta who were watching the training and cheering the bianconeri on."

link

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2009, 10:14

A Camoranesi im odpowiada? :lol:

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 lipca 2009, 11:30

DeeJay pisze:Miałem przyjemność oglądać ten trening i koleś z megafonem był momentami nie do zdarcia. Przez kilka minut puszczał wiązanki pod adresem Fabio. Z tego co mi wiadomo, zjawiła się tam około 30 osobowa grupa Vikingów.

Co oni chcą tym osiągnąć? Proszę o odpowiedzi :prochno:

FORZA JUVE!!!
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2009, 12:10

dawid91 pisze:
DeeJay pisze:Miałem przyjemność oglądać ten trening i koleś z megafonem był momentami nie do zdarcia. Przez kilka minut puszczał wiązanki pod adresem Fabio. Z tego co mi wiadomo, zjawiła się tam około 30 osobowa grupa Vikingów.

Może chcą uchronić klub od powrotów Zambrotty, Emersona czy Ibrahimovicia? Od durnowatych pomysłów sprowadzania z Interu Stankovicia i innych eksperymentów?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2009, 12:45

DeeJay pisze:
dawid91 pisze:
Może chcą uchronić klub od powrotów Zambrotty, Emersona czy Ibrahimovicia? Od durnowatych pomysłów sprowadzania z Interu Stankovicia i innych eksperymentów?
Tylko dlatego? "Może"? To nie wiesz DeeJay w jakim celu kibice klubu, któremu kibicujesz, protestują, tzn. jaki mają w tym cel?

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2009, 13:12

szczypek pisze:
DeeJay pisze:
dawid91 pisze: Co oni chcą tym osiągnąć? Proszę o odpowiedzi :prochno:
Tylko dlatego? "Może"? To nie wiesz DeeJay w jakim celu kibice klubu, któremu kibicujesz, protestują, tzn. jaki mają w tym cel?
To było pytanie retoryczne. Taki zabieg słowny :lol:

ODPOWIEDZ