Formacja Juve na sezon 09/10
- wojczech7
- Juventino
Takie zestawienie zdecydowanie napawa optymizmem. Sezon jest długi, więc żeby coś ugrać niezbędna jest szeroka ławka, a taką, bądź co bądź, posiadamy (co widać na załączonym obrazku). 8)kefirek pisze:Macie z poprawkami![]()
Obok drużyna dublerówJeszcze Ariaudo nigdzie nie zmieściłem. Poulsena i Almirona nie brałem pod uwagę
![]()
Gdyby tak jeszcze w drużynie dublerów zamiast Grygery umieścić Santacroce -

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- RavaneVialli
- Juventino
Tak, Ariaudo jest w pierwszej drużynie i będzie czwartym środkowym obrońcą, chyba że Ferrara przeforsuje jeszcze zakup Santacroce po sprzedaży Poulsena.MajosJuventino pisze:Masz rację, ale wtedy wyjdzie brak jeszcze jednego środkowego obrońcy. No chyba, że postawimy na Lorenzo.
Podało tak Sky Sport News. Poza tym, skoro Buffonowi odmówiono wyboru numeru 88, to Melo też go nie otrzyma.Skąd wiesz z jakim numerem zagra Melo?
http://www.acffiorentina.pl/?news=1705 - tu jest napisane, że chce 88 Razz
A na tej stronie wymyślono nawet taktykę 4-2-3-2, więc nie brałbym jej za wiarygodną;)
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2009, 19:04 przez RavaneVialli, łącznie zmieniany 1 raz.
- Majos
- Juventino
tez bym bardzo chciał Santacroce w Juve, mam nadzieję, że jak Poulsen zwolni miejsce w składzie to coś z tego będzie. Ariaudo jest dobrym obrońcą, ale jakoś nie mam przekonania do jego doświadczenia. Ale po to jest w kadrze, żeby je nabierać.tytus71 pisze:Takie zestawienie zdecydowanie napawa optymizmem. Sezon jest długi, więc żeby coś ugrać niezbędna jest szeroka ławka, a taką, bądź co bądź, posiadamy (co widać na załączonym obrazku). 8)kefirek pisze:Macie z poprawkami![]()
Obok drużyna dublerówJeszcze Ariaudo nigdzie nie zmieściłem. Poulsena i Almirona nie brałem pod uwagę
![]()
Gdyby tak jeszcze w drużynie dublerów zamiast Grygery umieścić Santacroce -.
- Monte Cristo
- Juventino
Wszystko git, tylko ten Grygera na srodku kluje w oczy..kefirek pisze:Macie z poprawkami![]()
![]()
- paras69
- Juventino
Poulsen to solidny gracz. W odbiorze piłki jest wręcz genialny. Ale to za mało żeby byc graczem bardzo dobrym. Jego umiejętności starczały na Sevillę ale na Juve to za mało.Mimo wszystko jes lepszy od Zanettiego i bardziej doświadczony od Marchisio.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jest genialnyparas69 pisze:Poulsen to solidny gracz. W odbiorze piłki jest wręcz genialny. Ale to za mało żeby byc graczem bardzo dobrym. Jego umiejętności starczały na Sevillę ale na Juve to za mało.Mimo wszystko jes lepszy od Zanettiego i bardziej doświadczony od Marchisio.

- Rafek
- Juventino
Widocznie Grygery nikt nie chciał, w przeciwieństwie do Wikinga.MajosJuventino pisze:Nie czepiajmy się już Grygery, na ścisłość lepiej on niż nikt. Właściwie to lepiej chyba było zostawić w Juve Mellberga a Zdenka wyeksmitować
- *Ki$iEL*
- Juventino
Genialne zestawieniekefirek pisze:Macie z poprawkami![]()
![]()

Tzn. ja uwazam ze to Sissoko będzie środkowym, a Melo będzie bardziej po lewej stronie. Sissoko jest bardziej czyścicielem środka pola, (żeby nie powiedzieć pralką

Jednak szczerze powiem, że w przypadku "ekscentrycznych" rajdów Molinaro

Dla mnie, ale Sissoko, to typowy Makelele i powinien grać na tej pozycji co Francuz.
Czyli ta prezentacja daje nam obraz dwóch "11-stek",
Więc, mamy 22+Ariaudo+Chiementi - (Poulsen i Almiron) + ???
Dwóch ostatnich pewnie odejdzie, przyjdzie jeden zawodnik i w taki sposób otrzymamy wymaganą do zgłoszenia 25tkę do LM

A dla mnie Sissoko ma mało wspólnego z Makelele*Ki$iEL* pisze:Dla mnie, ale Sissoko, to typowy Makelele i powinien grać na tej pozycji co Francuz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Łukasz
- Juventino
Tak Melo, jak i Sissoko to przecinaki. Melo dysponuje lepszym długim podaniem i strzałem, Momo więcej biega. Fakt, Sissoko jest znakomity w odbiorze, ale też - w przeciwieństiwe do Makelele, o którym wspominasz, ma niesamowity naturalny ciąg na bramkę, a w tej taktyce ta cecha bardziej przyda się w grze bliżej linii.*Ki$iEL* pisze:uwazam ze to Sissoko będzie środkowym, a Melo będzie bardziej po lewej stronie. Sissoko jest bardziej czyścicielem środka pola, (żeby nie powiedzieć pralką), a Melo bardziej lubi się zabawić w ataku (rozgrywając, przytrzymując piłkę).
[...]
Dla mnie, ale Sissoko, to typowy Makelele i powinien grać na tej pozycji co Francuz.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2009, 14:46 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- *Ki$iEL*
- Juventino
Na pewno bliżej mu do Makelele niż do Pirlo, Xavi czy Fringsa^FAZZI^ pisze:A dla mnie Sissoko ma mało wspólnego z Makelele*Ki$iEL* pisze:Dla mnie, ale Sissoko, to typowy Makelele i powinien grać na tej pozycji co Francuz.

Jednak ok, wiem, że to są sprawy dyskusyjne. A, tak naprawdę każdy zawodnik jest orginalny na swój spospób..

Łukasz pisze: Tak Melo, jak i Sissoko to przecinaki. Melo dysponuje lepszym długim podaniem i strzałem, Momo więcej biega. Fakt, Sissoko jest znakomity w odbiorze, ale też - w przeciwieństiwe do Makelele, o którym wspominasz, ma niesamowity naturalny ciąg na bramkę, a w tej taktyce ta cecha bardziej przyda się w grze bliżej linii.
Tu się zgodzę w 100%!

Melo lubi bardziej przytrzymać piłkę i zagrać (bo dużo widzi).
Tak więc na nasze szczęście mamy uzupełniających się pomocników w pierwszej 11stce.

- wojczech7
- Juventino
Heh, równie dobrze mógłbyś go porównać do Gerrarda, bo zdecydowanie bliżej mu do Anglika właśnie, aniżeli do Robbena, Ribery'ego czy Quaresmy (celowo przejaskrawiłem)... Takie porównania nie mają sensu.*Ki$iEL* pisze:Na pewno bliżej mu do Makelele niż do Pirlo, Xavi czy Fringsa^FAZZI^ pisze:A dla mnie Sissoko ma mało wspólnego z Makelele*Ki$iEL* pisze:Dla mnie, ale Sissoko, to typowy Makelele i powinien grać na tej pozycji co Francuz.Takie moje zdanie.
Jednak ok, wiem, że to są sprawy dyskusyjne. A, tak naprawdę każdy zawodnik jest orginalny na swój spospób..![]()
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."