Formacja Juve na sezon 09/10
- Gherrick
- Juventino
Można zawsze grać dyjamentemAzrael_Juve pisze:Ja osobiście najbardziej cieszę się, że wreszcie przechodzimy z oklepanego i nieco przestarzałego systemu 4-4-2 na formacje bardziej nowoczesne, które w obecnych czasach są najbardziej efektywne - jeśli spojrzymy na najlepsze drużyny świata.
Po drugie, to jak będziemy grali w przyszłym sezonie to dla mnie nie gra aż tak kluczowej roli. Przejście z systemu 4-3-1-2 na 4-2-3-1 to kwestia jedynie dwóch zmian. Przykładowo: Giovinco za Del Piero i Camoranesi za Marchisio bądź innego DM. To jaką taktykę obierze trener rozstrzygnie się w tzw. praniu, a zdecyduje o tym w głównej mierze to jak prezentować się będą nasi skrzydłowi, a przede wszystkim Seba, który wreszcie po tym jak Ranieiri wysyłał go na trybuny, może zabłysnąć i stać się naszą prawdziwą gwiazdą.

Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- stahoo
- Juventino
Nie, źle mnie chyba zrozumiałeś. Twojego pomysłu nie okresliłem jako <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, tylko <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> byłoby kupno Melo na ławę za te sumę. Inna sprawa, że hmmm mądre nie jest ustawienie Camora Sissoko i Seby w linii. Poszukaj w dziale o wzmocnieniach na następny sezon czemuGrandeAle pisze:<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest kupowanie super graczy do pierwszego składu i trzymanie na rezerwie szajzu... panie kierowniku.

A jeszcze jedna sprawa, bo przeczytałem dokładnie zacytowany wcześniej fragment.
"<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest kupowanie super graczy do pierwszego składu i trzymanie na rezerwie szajzu"
Chyba pierwszy skład jest ważniejszy?
- Szilgu
- Juventino
Gra systemem 4-3-1-2 będzie u nas zapewne wyglądać jak diament niezależnie od tego czy grać będzie Camor czy Marchisio. Melo jest zdecydowanie defensywnym zawodnikiem, Camora tak czy inaczej trzeba będzie krótko trzymać, ale bankowo będzie grać bardziej ofensywnie niż Melo. Sissoko grając na DM lubił zapędzać się do przodu więc i teraz zapewne będzie podobnie. Marchisio też jest bardziej środkowym pomocnikiem niż defensywnym. No i Diego tak czy inaczej będzie z przodu, chociaż osobiście cenię jego odbiór
A co do 4-2-3-1 to liczę, że często tak będziemy grywać. Od początku meczu raczej nie, ale w trakcie spotkania można zmieniać taktykę.
- IronAdi
- Juventino
******************* - DEL PIERO BEDZIE GRZAĆ ŁAWKE. Ludzie, przetsacie wreszcie idealizowac tego gracza bo zaczyna sie ten sam cyrk co zeszlego roku. Czasami wejdzie Del Piero , jak bedzie 125 min dogrywki i trzeba bedzie karne strzelac xDGrandeAle pisze:--------------------------Buffon------------------------
Zebina*---Cannavaro------Chiellini------De Ceglie
---------------------------------------------------------
Camor---------------Sissoko**-------------Giovinco
--------------------------Diego------------------------
---------Amauri***--------------Alex****-----------
* Chyba, że pozyskamy kogoś, kto umie grac na tej pozycji.
** Z Melo na rzemian
*** Treze na zmianę
**** Czasami Iaquinta
Tak mniej więcej widzę na dziś dzień nasze ustawienie. Oczywiście Ferrara poeksperymentuje i zobaczymy na kogo postawi. Może też będzie wprowadzał częstą rotację?
- JuveR
- Juventino
Nie, to ty przestań. Del Piero będzie grzał ławkę jeśli będzie taka potrzeba. O jakim cyrku mówisz dziecko? Pewnie o tym, że Alex był w tym (2008/09) sezonie naszym najlepszym napastnikiem? Zresztą nie tylko w tym. Od 3 lat strzela przynajmniej 20 bramek.IronAdi pisze:******************* - DEL PIERO BEDZIE GRZAĆ ŁAWKE. Ludzie, przetsacie wreszcie idealizowac tego gracza bo zaczyna sie ten sam cyrk co zeszlego roku. Czasami wejdzie Del Piero , jak bedzie 125 min dogrywki i trzeba bedzie karne strzelac xDGrandeAle pisze:--------------------------Buffon------------------------
Zebina*---Cannavaro------Chiellini------De Ceglie
Camor---------------Sissoko**-------------Giovinco
--------------------------Diego------------------------
---------Amauri***--------------Alex****-----------
* Chyba, że pozyskamy kogoś, kto umie grac na tej pozycji.
** Z Melo na rzemian
*** Treze na zmianę
**** Czasami Iaquinta
Tak mniej więcej widzę na dziś dzień nasze ustawienie. Oczywiście Ferrara poeksperymentuje i zobaczymy na kogo postawi. Może też będzie wprowadzał częstą rotację?
- stahoo
- Juventino
Z tym, że Alex był najlepszym napastnikiem to sucha statystyka. W Serie A na 13 goli strzelił 4 z karnych i o ile mnie pamiec nie myli to 5 z wolnych.
Nie nalezy jednak tez umniejszac w 2 stronę- Del Piero to nadal cenny gracz, który potrafi zmienic losy spotkania.
Uzależnienie Juventusu od Del Piero (bo obecnie coś takiego jest) powinno się w tym sezonie zmniejszyc, by w momencie gdy Alex zakończy kariere nie miec problemów
Nie nalezy jednak tez umniejszac w 2 stronę- Del Piero to nadal cenny gracz, który potrafi zmienic losy spotkania.
Uzależnienie Juventusu od Del Piero (bo obecnie coś takiego jest) powinno się w tym sezonie zmniejszyc, by w momencie gdy Alex zakończy kariere nie miec problemów

- eslk
- Juventino
Alex mniej wiecej od poczatku roku grał bardzo, bardzo słabo. Przejrzyjcie sobie komentarze po meczach Serie A i oceny.
Tym niemniej, to dzieki Del Piero rozpykalismy Real i potrafi on od czasu do czasu zagrac swietnie.
Tym niemniej, to dzieki Del Piero rozpykalismy Real i potrafi on od czasu do czasu zagrac swietnie.
- stahoo
- Juventino
Dokładnie tak. Dlatego skłaniałbym sie ku pewnemu miejscu Alexa w "klasykach" a w meczach z drużynami pokroju Sieny, Livorno czy Palermo stosowałbym większa rotację z Giovinco, Iaquinta i reszta napastników. Od biedy Diego też może grac na cofniętym napastniku.eslk pisze: Tym niemniej, to dzieki Del Piero rozpykalismy Real i potrafi on od czasu do czasu zagrac swietnie.
Oczywiście nie oznacza to, że dla Alexa w tych meczach nie widzę miejsca

- JuveR
- Juventino
Tak, wszystko to rozumiem. Tylko IronAdi przesadził w drugą stronę: "Alex siedzi na ławce bo jest stary i cienki, będzie grał Dżowinko".stahoo pisze:Dokładnie tak. Dlatego skłaniałbym sie ku pewnemu miejscu Alexa w "klasykach" a w meczach z drużynami pokroju Sieny, Livorno czy Palermo stosowałbym większa rotację z Giovinco, Iaquinta i reszta napastników. Od biedy Diego też może grac na cofniętym napastniku.eslk pisze: Tym niemniej, to dzieki Del Piero rozpykalismy Real i potrafi on od czasu do czasu zagrac swietnie.
Oczywiście nie oznacza to, że dla Alexa w tych meczach nie widzę miejsca

Piszesz, że to suche statystyki... Ale czy to nie bramki (/asysty) świadczą o napastniku? Mimo wszystko te 21 bramek i 11 asyst dało naprawdę sporo Juventusowi w tym sezonie.
- stahoo
- Juventino
Napisałem tylko, że duzo było z wolnych i karnych- a te stałe fragmenty może wykonywac ktos inny (Diego/Seba). Wiadomo- ciężko znaleźc zawodnika, który bedzie strzelac wolne jak Del Piero, ale dla samych wolnych Alexa na boisku trzymac sie chyba jednak nie opłaca. Dlatego bardzo bym chciał, aby Del Piero nadal wychodził w pierwszym składzie, ale o wiele rzadziej niż w poprzednich sezonach. Trzeba dac szanse rozwinięcia sie innym. Szkoda, że nie udało się kupic Rossiego albo Cassano, bo Giovinco to narazie nie jest świetna alternatywa dla naszego kapitana 

- FelekJUVE
- Juventino
Tak troche z innej beczki
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1214 ja sie calkowicie zgadzam z ta pania;p

- *Ki$iEL*
- Juventino
Nie dość, że piękna, to jeszcze pięknie gadaFelekJUVE pisze:Tak troche z innej beczkihttp://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1214 ja sie calkowicie zgadzam z ta pania;p

- Vincitore
- Juventino
Na Twoim miejscu nie spodziewałbym się już większych transferów pokroju Diego i Melo. Najwyżej do pierwszej jedenastki sprowadzimy jeszcze jakiegoś obrońcę i uzupełnimy kadrę jakimiś drugoplanowymi zawodnikami.olom23 pisze:Jeszcze trzeba pozyskac paru zawodnikow i dopiero myslec o taktyce
EDIT: Są na to inne sposoby

Ostatnio zmieniony 14 lipca 2009, 14:39 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- olom23
- Juventino
WIem napisałem to tylk odlatego bo chciałem zobaczyc czy mi podpis dzialaPelson pisze:Na Twoim miejscu nie spodziewałbym się już większych transferów pokroju Diego i Melo. Najwyżej do pierwszej jedenastki sprowadzimy jeszcze jakiegoś obrońcę i uzupełnimy kadrę jakimiś drugoplanowymi zawodnikami.olom23 pisze:Jeszcze trzeba pozyskac paru zawodnikow i dopiero myslec o taktyce