Jak uzdrowić Juventus?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Locke

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 17:37

Kolejny błyskotliwy temat w którym rozchodzi się o to samo. Miś Coccolino ostatnio trafnie to zauważył, tych tematów to już się namnożyło... jak nie jakieś rewolucje, to 'co dalej z Juventusem', 'quo vadis Juve', a to wszystko jeden pieron. A potem tylko patrzeć jak administracja usuwa tematy...
Temat przez redakcję zatwierdzony bo link do niego jest w newsie na stronie głównej. Więc nie ma powodu do obaw :whistle: .
A zapomniałbym, Conte na trenera Laughing Nie wiem na jakiej podstawie go zatrudniać, chyba na sukcesach Guardioli Laughing
No dokładnie. nie wiem co oni z tym, Conte. niech ogrywa się trenersko w tej Serie B, nam potrzebny fachowiec w każdym calu.

Obrazek
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 18:03

Według mnie to powinno wygladac tak:

1. Hm.. jak dla mnie: Rijkard( 100x lepszy niz Siwek), Gasperini (niby tylko z Genoa sobie dobrze radzi, ale podoba mi sie jego filozofia gry), Lippi ( to jest constans ;))

2. O tak na ban! Ci panowie co sa teraz moga byc od finansow bo to im sie naprawde udaje! Ale od sciagania piłkarzy niech znajdzie sie ktos kto sie na tym zna

3. Nie wiem czy nowy! Raczej nowy plan okresu przygotowawczego. Jakos nigdy wczesniej nie moglismy narzekać na lekarzy.

4. O tak koniecznie:
Cannavaro :ok:
Diego :ok:
Cassano :ok:

To suma rzędu 40 mln - ja mysle i nie wierze że tyle funduszy nie mamy! Na bank by sie znalazlo!

Po za tym! Sprzedać Poulsena i Marchioniego i kupić Rafinhe do tego włączyć do dorosłej kadry F. Rossiego i Iago i sprowadzic z wyp. Criscito i paka jest!!

5. Prace z młodzieżą mamy jedną z najlepszych lecz powinni dostawac wiecej szans gry w seniorskiej druzynie!

Podsumowujac dobry trener + dobry kolo od transferow + w/w transfery = SUKCES!!

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 19:01

FelekJUVE pisze:Sprzedać Poulsena i Marchioniego i kupić Rafinhe do tego włączyć do dorosłej kadry F. Rossiego i Iago i sprowadzic z wyp. Criscito i paka jest!!
I chyba jeszcze Trezeguet, bo po co nam 5 napastników? Zresztą jakim ustawieniem byśmy wtedy grali? 4-2-3-1? W sumie Cassano na skrzydle by dawał radę, zakładając czerwone kartki i kontuzje Camora nie byłoby źle.
Jeszcze Zdenka można by sprzedać a reszta tak jak mówisz. Choć ciekawe czy Canna zechce przyjść i przekonać do siebie kibiców, ale przydałby nam się podobnie doświadczony środkowy obrońca.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 20:15

W sumie fakt mozna by bylo ewentualnie Treze sprzedac ( ale tylko za godziwa cene) i Grygere i jeszcze kogos wyhaczyć solidnego na obronę albo jakiegos uniwersalnego grajka który moze grać na wielu pozycjach

Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 20:34

Popieram napisane tu punkty. Juve z pewnością tego potrzebuje. Dodałbym tylko sprzedaż 3 zawodników: Marchioni, Grygera, Poulsen. Ale trzeba poczekać do końca sezonu, myślę że rewolucja ''już od jutra'' nie jest konieczna, zresztą transferów i tak się teraz nie przeprowadzi. Ale niech obecny zarząd pracuje nad tym by w lecie wszystko było gotowe jak najwcześniej. Chociaż niby zarząd też mógłby być do wymiany z tym co robią, a raczej czego nie robią dobrze, bo aspekt marketingowy jest spoko, ale sportowy to wiadomo. No zobaczymy, dajmy im szanse latem, jeśli wtedy nie zrobią nic dobrego to mam nadzieję, że zostaną zmienieni jak najszybciej.

Z Juve na dobre i złe!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 21:28

Jeżeli w zarządzie byliby ludzie kompetentni to byśmy byli tam gdzie nasze miejsce, czyli przed interem. Niestety, gdyby persony z naszego zarządziku znały się na swoim fachu to każdy z podpunktów na pierwszej stronie tematu byłby na medal i nie byłoby problemu. Ludzie którzy prowadzą obecnie Juventus rzucają słowa na wiatr i zadowalają się byle czym, mam tutaj na myśli transfery i wyniki jakie osiągamy. "triada" w zarządzie nie potrafi wziąć się w garść, nie potrafi uczyć się na własnych błędach, przymyka okno na kretyńskie decyzje Ranieriego, a Agnelli to się w grobie przewraca jak to widzi ...
Powtarzam: dopóki ci ludzie będą w zarządzie, dopóty będziemy zajmować miejsca 2-3 i dochodzić max do 1/4 w lidze mistrzów, a żaden z kibiców się takimi wynikami nie zadowoli.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 21:46

Zdecydowanie najbardziej przydałby nam się nowy trener, taki, którego piłkarze będą szanować, będzie on po prostu wybitny. oczywiście nie możemy też zapominać o transferach, bo bez nich będzie jeszcze gorzej niż w mijającym, już powoli sezonie. W sztabie szkoleniowym również należałoby pozmieniać nieco, bo to nie może być przypadek, że tylu graczy łapie kontuzje na przełomie jednego sezonu. ogólnie sprawa jest złożona, ale by ją naprawić z całą pewnością potrzeba zmian.

The Real Joker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 21:49

Mocnego kopa w dupe.
Każdemu bez wyjątków.
Zaczynając od góry.

WHY SO SERIOUS?
JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 22:04

MajosJuventino pisze:Zdecydowanie najbardziej przydałby nam się nowy trener, taki, którego piłkarze będą szanować, będzie on po prostu wybitny. oczywiście nie możemy też zapominać o transferach, bo bez nich będzie jeszcze gorzej niż w mijającym, już powoli sezonie. W sztabie szkoleniowym również należałoby pozmieniać nieco, bo to nie może być przypadek, że tylu graczy łapie kontuzje na przełomie jednego sezonu. ogólnie sprawa jest złożona, ale by ją naprawić z całą pewnością potrzeba zmian.
Najgorsze jest to, że nie ma kto takich zmian przeprowadzić... Nasz Kochany Zarząd jest ze wszystkiego zadowolony, Elkann chyba również. Ja tego nie pojmuję. Kibice wywieszają transparenty "Ranieri wyp...", chcą wedrzeć się do szatni (wątpię żeby po autografy), wysyłają pisma, a Ci następnego dnia mówią że ufają Ranieriemu i na 1000% będzie on naszym szkoleniowcem w następnym sezonie. W dodatku ten transfer Cannavaro. Przecież to się w głowie nie mieści! Wszystko na przekór kibicom. Ciekaw jestem tych wielkich transferów. Zaczęło sie od Diego, Silvy, Riberiego, a teraz już się mówi o Ladesmie, Asamoah, czy innym. Boję się że skończy się to jeszcze gorzej. Może Almiron wróci? Albo Deco?

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 22:58

czy Was pogięło ? Conte na trenera ? ahahahaha tej, a może Janas ?

jeżeli mielibyśmy zatrudnić nowego trenera, to tylko Lippi lub Hiddink, ewentualnie Gasperini...
Rijkard ? w/w Janas z takim składem jaki ma Barca osiągnął by pewnie to samo...

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2009, 23:24

niestety tak jak to juz "kazdy" zauwazyl to jest gleboki problem tu nie pomoze "ranieri out"...

1: Nowy trener

Ranieri: gdyby mniej kontuzjowanych graczy? gdyby mial lepszych graczy? znaki zapytania na + dla siwego
ale jednak cos jest nie tak mamy z lazio strzelic 4 bramki a on wprowadza zmiane napastnik za napastnika. w meczu z interem nie tworzymy blisko pol godziny zadnej skladnej akcji a on nie robi zmian? mimo wszystko mimo naszego slabego skladu mimo kontuzji (gdy bylo duzo kontuzji byly zadziwiajaco dobre wyniki...) ten pan jednak nie nadaje sie do nas. ale to nie jego wina za to co mamy teraz na pewno nie TYLKO jego to wina po prostu WSZYSTKIEGO.

2: Nowy dyrektor generalny

nie znam sie na pracy jaka ma wykonywac dyrektor w klubie pilkarskim i nie wiem jak wykonuje swoje obowiazki blanc wiec nie moge sie wypowiedziec na ten temat

3: Nowy sztab medyczny

szkoda slow. tyle waznych kontuzji... na pewno wywalic wszystkich bez zastanowienia

4: Trzej piłkarze światowego poziomu

musimy kupic obronce albo nawet dwoch... pomocnika i w przypadku sprzedazy Treze kogos na zastapienie go. Cannavaro -> b. dobry ruch

5: Modyfikacja projektu klubu

tu akurat jest wszystko w jak najlepszym porzadku. jezeli chodzi o mlodziez. moze poswiecenie buffona za 50+ mln nie byloby zle? ... boshe wybacz bo nie wiem co mowie... ale z tych 50mln z 20 mozna by przeznaczyc na bramkarza i 2x15 na 2 obroncow na pewno tracilibysmy mniej bramek niz teraz. bo buffon niewiele moze przy takiej obronie zdzialac...

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2009, 19:02

Jeżeli byśmy chcieli zatrudnic nowego trenera, to zdecydowanie musiałby byc to ktos, kto ma na koncie jakies znaczące sukcesy, albo były piłkarz, swojego rodzaju legenda klubu. Tyle, że z nimi tez różnie może byc, ale przykład Guardioli pokazuje, że może sie opłacic i to bardzo.

Ciekawym rozwiazaniem byłby trener z zagranicy- może holender ( :-D ), który tchnął by w Juve nowy sposób gry i nową świeżośc. Jestem natomiast przeciwnikiem panów Spalettiego czy Prandelliego, bo mimo, że w swoich klubach nie prezentuja sie źle, to nie wiadomo jakby poradzili sobie w Juve, na którym jest zdecydowanie wieksza presja. No i gdzie ejst w tym sezonie Roma? A gdzie Viola? W jakim wielkim dołku był zespół ze stolicy? Nie jestem przekonany co do tych 2 panów.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2009, 19:08

Stahoo w takim razie trzeba ManU zyczyc tytulu, zeby zwolniony zostal Benitez z L'poolu. Dla mnie bylby to strzal w dziesiatke :)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2009, 19:15

Hiszpan jest doskonałym taktykiem, ale trudno mi powiedziec czy bym go chciał. To jendak cały czas trener z Hiszpanii, tam się inaczej gra w piłkę. Niby od lat jest na Wyspach i prowadzi znienawidzony przez nas Liverpool, ale trudno mi powiedziec czy jest to najlepszy wybór.

To smao tyczy się wolnego Raijkarda. Niby dużo osiągnął jak na czas, w którym pracował z Barcelona, ale gdy pojawiło sie kilka kontuzji, spadek formy druzyny to nie umiał sobie z tym poradzic. Dla mnie odpada.

Krzych74

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2009, 16:54

Jak uzdrowić Juventus. Mieć dobre wzmocnienia!

Wszystko wskazuje na to, że Martin Caceres jeszcze tego lata odejdzie z Barcelony. Obecnie najbardziej prawdopodobnym kierunkiem transferu młodego Urugwajczyka są Włochy.

Według ostatnich doniesień, 22-letnim obrońcą interesują się Juventus Turyn i Roma.

http://futbolnet.pl/klub/juventus-turyn

ODPOWIEDZ