AKCJA SZKŁO!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
piter_b

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2009, 22:04

PaulCone pisze:Obrazek
nie podoba mi się :| jakaś taka amatorska ta grawerka(piaskowanie)... i te gwiazdki tak jeszcze dziwnie po bokach :| w ogóle nie pasuje taki wzór do takiego kufla
nie wiesz co mowisz chyba bo nie widziales jego na zywo

Jak dla mnie jest naprawde fajnie zrobiony ( choc gwiazdki rzeczywiscie moglyby byc troszke inaczej rozmieszczone)

Dsf

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2009, 00:47

Na 100% jestem chetny na kieliszki. Tak z 6 albo i wiecej :P Jakie? Obojetne ;)

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2009, 21:02

Aktualizacja oferty w pierwszym poscie.

Teraz trzeba sie zdecydowac na:

- wzor do grawerowania
- rzecz(y) ktore bedziemy zamawiac

Na dniach przygotuje jakis skrypt do zbierania informacji od zainteresowanych (zwykla ankieta odpada, bo nie ma mozliwosci wyboru ani ilosci, ani wielu opcji na raz). To chyba najbardziej demokratyczna metoda na wybor zamawianego przedmiotu.

Co do wzorow, to mysle ze mozna swobodnie swoje propozycje przedstawiac tutaj.

Trzeba rowniez wziasc pod uwage cene przesylki, ktora w przypadku szkla jest dosyc wysoka - wg cennika Poczty Polskiej za przesylke do 1kg z zadeklarowana wartoscia do 50zł trzeba zaplacic 10,50zł. Od razu pisze, ze jak kogos interesuje tansza wersja przesylki to prosze bardzo, ale wtedy nie przyjmuje z powrotem ewentualnej stluczki :snooty: doplacajac ta zlotowke wiecej mamy wieksza pewnosc co do tego ze przedmioty dojda w jednym kawalku (zawsze mozna otworzyc taka paczke przy listonoszu badz na poczcie celem sprawdzenia zawartosci, i wtedy w razie uszkodzenia, zwracaja wartosc zadeklarowana).

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2009, 15:31

Ja ogólnie byłbym za kuflem, choć nie wykluczam, że na inne szkło bym się zdecydował. Znane są już jakieś konkrety, czy jeszcze czekamy ?

Kultek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2009, 17:56

Trudny wybór :D ja osobiscie bylbym za kuflem ,szklanka do piwa lub kieliszkami ( cena przy kieliszku to za jedna sztuke ? ) :-D

FORZA JUVE !
belial

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2009, 20:27

Tak, podana cena jest za sztuke. Bede probowal zbijac ceny, ale nie liczylbym na jakies gigantyczne upusty, gdyz koszt grawerki w przypadku kieliszkow wychodzi prawie tyle samo co sam kieliszek. Poki cena jest jaka jest.

W sprawie szklanek do whisky - na dzien dzisiejszy wiem tyle, ze koszt 1 sztuki z grawerka to ~11zl. Ale tutaj sprawa jest dosyc skomplikowana, bo nie wiadomo czy uda sie im znalezc jakies zalegajace male ilosci (czyt. mniej wiecej te 100-150 sztuk), bo jak pisalem na otwarcie linii produkcyjnej nie mamy co liczyc. Mialem miec pelne info dzisiaj, ale jak widac jest tylko cena (w przypadku jak sie te szklanki znajda)

Mialem zrobic formularz ze skryptem do zbierania zamowien, ale z braku czasu (sesja :shock: ) musze sie poki co wycofac z tego pomyslu.

W dalszym ciagu brak jakichkolwiek pomyslow na wzory do grawerki! :)

Polmos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2009, 23:18

Trochę drogo wychodzą kieliszki. Inne rzeczy nie wiem, bo się nie orientowałem. Ale szukałem troche informacji na temat kieliszków i tutaj np. proste kieliszki 30 ml (podobne do tych pierwszych) przy dużym zamówieniu cenowo za czystą sztukę wychodziło pomiedzy 0,90 a 1,10 zł.
Dodatkowo grawerowanie jednej sztuki powiedziano mi, że powinno kosztować w okolicach 2 zł.
Co po prostych kalkulacjach wychodziło, że razem z przesyłką za komplet 6 kieliszków można zamknąć się w kwocie ok 35 zł.

Oczywiście ja zdobywałem informacje zakładając, że takich kompletów pójdzie co najmniej ok 100, czyli to są ceny dla przynajmniej 600 do 1000 sztuk kieliszków.

belial

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2009, 01:43

@Polmos: Samo grawerowanie na kieliszkach to okolo 5-6zl (tak drogo bo recznie, na maszyne przy takim detalu - logo Juve - i przy tej ilosci nikt raczej nie zrobi). Mozna by sie dowiadywac o grawerowanie laserowe - tutaj takiej mozliwosci nie ma. Cena w okolicach 2-3 zlotych za grawer jest mozliwa do utargowania rezygnujac np z logo i zostawiajac sam napis w dowolnym ukladzie.

Ceny w tej chwili sa zakladane przy minimalnej ilosci sztuk - wole podac najwyzsza mozliwa cene jaka podaje producent, zakladajac srednie zainteresowanie tematem i rozrzut co do wstepnego zainteresowania konkretnym przedmiotem. Co do cen hurtowych to podawano mi kwoty jeszcze nizsze niz te podane przez Ciebie - ale podobnie jak w przypadku szklenek do whisky - przy zamowieniu okolo 40 000 sztuk :) Odrazu mi powiedziano, ze im produkt mniejszy gabarytowo, tym relatywnie drozej wychodza zamowienia malych ilosci.

Mysle ze dobra rzecza byloby zrobienie listy chetnych bez wplat (ale takiej rzetelnej i pewnej, zebysmy wiedzieli na czym stoimy) - wtedy ide do producenta jeszcze raz i negocjuje konkretna cene na konkretna ilosc. Ciezko jest pytac o znizki, nie wiedzac czy to bedzie 50 sztuk czy 600. Zalozenie jest oczywiste - im wiecej bedzie chetnych, tym cena bedzie nizsza i to zdecydowanie.

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2009, 22:56

Jak wygląda sprawa z tym szkłem. Przy takich cenach, jakie podałeś w pierwszym poście, to piszę się na 4 kielony. Jeśli okaże się, że ceny będą jeszcze niższe, to zapewne wezmę jeszcze + 2.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
PaulCone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 01:37

brałbym 1 "łiskacza" i 1 pokala 420ml :D

Domino10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2009, 09:06

Ja pisze sie na 6 kieliszkow :) A jeżeli łiskacze nie będą zbyt drogie to biore 4

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2009, 14:50

ja kielonki 6-8, whisky 2-4, co bedzie to chyba wezme (a miałem zbierać na wakacje ;p)

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
Domino10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2009, 15:09

I wiadomo juz cos.Ruszylo cos do przodu z tą akcja 8)

belial

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2009, 15:17

W tej chwili czekam w dalszym ciagu na telefon w sprawie tych szklanek whisky... Chetni prosze wpisywac ile sztuk i czego by brali (prosze tylko o pewne dane, - jezeli sie wahacie ile sztuk to wpisujcie najnizsza jaka jestescie w stanie zamowic - pozniej jak bede znal ceny z upustem (glownie o kieliszki chodzi) to mozna bedzie przy finalnym zbieraniu od was zamowien/wplat ta ilosc zwiekszyc.

No i w dalszym ciagu czekam na propozycje grawerki... Bo poki co jest tylko jedna (herb Juve)

Przypominam informacje dot. przesyłki ktora pisalem pare postow temu:

"Trzeba rowniez wziasc pod uwage cene przesylki, ktora w przypadku szkla jest dosyc wysoka - wg cennika Poczty Polskiej za przesylke do 1kg z zadeklarowana wartoscia do 50zł trzeba zaplacic 10,50zł. Od razu pisze, ze jak kogos interesuje tansza wersja przesylki to prosze bardzo, ale wtedy nie przyjmuje z powrotem ewentualnej stluczki Snooty doplacajac ta zlotowke wiecej mamy wieksza pewnosc co do tego ze przedmioty dojda w jednym kawalku (zawsze mozna otworzyc taka paczke przy listonoszu badz na poczcie celem sprawdzenia zawartosci, i wtedy w razie uszkodzenia, zwracaja wartosc zadeklarowana)."

Jeszcze taka sprawa organizacyjna... W zwiazku z wolnym tempem tej akcji, oraz z pojawieniem sie wielu innych akcji ktore juz sa praktycznie dogadane taka propozycja z mojej strony... Moze by teraz zebrac dokladne info, rzetelne dane, wzory, ilosci, ceny koncowe, a samo zamowienie zrealizowac za jakis czas? Takie rozwiazanie z pewnoscia usatysfakcjonowalo by wyszstkich - wiecej forumowiczow mogloby posiadac cos z tej akcji (kwestia wydania kasy na kilka przedmiotow w jednym czasie nie jest zbyt zachecajaca - glosy z innych akcji to potwierdzaja), a tym samym ceny bylyby nizsze. Moze warto sie nad tym zastanowic?

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2009, 15:37

No to ja byłbym chętny na minimum 3 kieliszki (4 model), 2 kufle (szkło prasowane) i 2 łiskacze. ;)

Sky is the limit!
ODPOWIEDZ