Felipe Melo
- eslk
- Juventino
I ten filmik chociazby swietnie pokazuje (tym, ktorzy nigdy nie widzieli brazylijczyka w akcji), ze Melo jest nie tylko silny, szybki oraz swietny w odbiorze, ale takze potrafi zagrac dokladna pilke, minac rywala na szybkosci i zdobyc teren. To nie jest gracz stricte defensywny jak starają sie przedstawic niektorzy.
Zreszta, tak samo jak Marchisio. Defensywny pomocnikiem to jest Poulsen, a nie Claudio, albo Melo.
Zreszta, tak samo jak Marchisio. Defensywny pomocnikiem to jest Poulsen, a nie Claudio, albo Melo.
- blackadder
- Juventino
http://sport.sky.it/sport/calciomercato ... _melo.htmlAndersson pisze:najlepsze to wogole jest to ze wiele z tych zrodel powoluje sie na Sky Italia, a patrze na ta strone i nic nie ma![]()
Czy to ja glupi i nie umiem szukac, czy co?

- montero4
- Juventino
Na goal.com przypieli go do nas. AVE JUVE
Kod: Zaznacz cały
Juventus Sign Felipe Melo - Report
The Bianconeri have signed the Brazilian for €20 million plus Marco Marchionni, according to Sky Sport Italia...
8 Jul 2009 02:00:46
Felipe Melo - Fiorentina (Grazia Neri)
Photo Gallery
Zoom
Felipe Melo - Fiorentina (Grazia Neri)
Related Links
Teams
* Arsenal
* Fiorentina
* Juventus
Juventus have signed Felipe Melo from Fiorentina for €20 million plus the full ownership of Marco Marchionni, according to Sky Sport Italia.
The deal has been done and official confirmation will arrive tomorrow. The total value of the deal equals the €25m release clause in the new Fiorentina contract that Felipe Melo only signed last week. The ex-Almeria man has signed a five-year contract in Turin worth €2.6m a year.
Juventus have been in the market for a top-class centre midfielder, and their primary target had been Udinese’s Gaetano D’Agostino. However, the failure to agree on a transfer fee had seen Juve look elsewhere for possible alternatives.
Over the last few days there had been widespread speculation over a move for Felipe Melo, who has also been tracked by Premier League side Arsenal.
On Saturday, Sky Sport Italia claimed that Felipe Melo’s agents had reached an accord with Juventus, and that Bianconeri officials were to meet their Fiorentina counterparts on Tuesday in order to arrange a transfer fee and close the deal.
This was followed by an official announcement on the Fiorentina website, which stated that the Viola had only received one firm offer from Arsenal, and that they were negotiating a cash-plus-player exchange with The Gunners, that player being Emmanuel Eboue.
The saga continued to play out, and only today Fiorentina transfer chief Pantaleo Corvino insisted that Juventus had still not made an offer, and that Arsenal were in pole position.
However, Sky Sport Italia, an extremely reliable source, claim that Felipe Melo is now a Juventus player.
The 25-year-old will become the third Brazilian member of the Juventus line-up, along with Diego and Amauri.
[quote][/quote]
Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

- montero4
- Juventino
AVE JUVE!! inter mięknie bo co to jest Milito? no co? Nie kto....
Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus

- adrianinho1946
- Juventino
SOLOJUVE.com: Jak donosi Sky Sport 24, Juventus dogadał się z Fiorentiną w sprawie transferu Felipe Melo - Brazylijczyk trafi do Bianconerich za 20 mln euro plus pełna karta Marco Marchionnego. Do porozumienia doszło jeszcze we wtorek, natomiast oficjalne oświadczenia zostaną ogłoszoną już dzisiaj. Łączna wartość operacji równa jest 25 mln euro - czyli wartości, jaka tydzień temu została wpisana do kontraktu pomocnika. Były gracz Almerii podpisał 5-letni kontrakt z roczną pensją 2,6 mln euro.
No to czeekamyy juz nie moge sie doczekać OBYYYYYY
jedyne co mnie martwi to Cena za piłkarza 25mln tyle samo co Diego miejmy nadzieje ze Transfery MELO-DIEGO nie beda takimi niewypałami jak Tiago-Almiron hehe
No to czeekamyy juz nie moge sie doczekać OBYYYYYY

- Alexxxxx
- Juventino
Z racji nawet porównania narodowości tych piłkarzy, ich osiągnięć dotychczasowych i wieku, to wynika, że małe to jest prawdopodobieństwo. Zwłaszcza, ze Tiago i Almiron nigdy nie byli wirtuozami, a ich gra jest bardziej fizyczna.adrianinho1946 pisze: No to czeekamyy juz nie moge sie doczekać OBYYYYYYjedyne co mnie martwi to Cena za piłkarza 25mln tyle samo co Diego miejmy nadzieje ze Transfery MELO-DIEGO nie beda takimi niewypałami jak Tiago-Almiron hehe
W tej chwilii zacytuje wypowiedzieć Amauriego z TuttoSport z poniedziałku:
"Diego i Melo w Juve? SAMBA!"
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jeżeli to wszystko prawda i faktycznie dziś Melo zostanie oficjalnie jako bianconero, to Secco jest dla mnie bohaterem narodowym :lol:
A tak serio to można było się w sumie tego spodziewać za dużo ściem leciało,aby to miało nie wypalić.John Elkann nawet zasugerował.
Wielkie brawa dla Secco - chłop się poprawia,wraca z wakacji i odrazu załatwia kartę Melo.
A tak serio to można było się w sumie tego spodziewać za dużo ściem leciało,aby to miało nie wypalić.John Elkann nawet zasugerował.
Wielkie brawa dla Secco - chłop się poprawia,wraca z wakacji i odrazu załatwia kartę Melo.
- jareckik
- Juventino
Fajnie, w koncu transfery na miare juventusu, chodz to nie jest najnizsza cena, mysle ze jego wartosc wzrosnie
Podsumowując budzet:
-20
-25
+2,5
+2
------
-40,5 mln E Wiec raczej teraz zanim kogos nie sprzedamy to nici ze wzmocnień z tyłu...

Podsumowując budzet:
-20
-25
+2,5
+2
------
-40,5 mln E Wiec raczej teraz zanim kogos nie sprzedamy to nici ze wzmocnień z tyłu...
- Eric6666
- Juventino
wypowiedź Amauriego z poniedziałku mnie zabiła:D
jareckik skąd wiesz?? bo juventus ma budżet transferowy 41 mln?? skąd masz takie informacje? a na serio to myślę ,że min. mamy jeszcze z 10 mln do wydania + ( oby
) sprzedaż Poulsena i kilku zawodników
a z resztą Secco załatwił w kilka dni ( przynajmniej kilka dni temu się wydało ,że załatwia) transfer Melo a wierzysz ,że jest takim amatorem by nie zostawić pieniędzy na wzmocnienie obrony ,którą obiecują wzmocnić??
Sami to powiedzieli ,że teraz kolejna część mercato ,czyli wzmacnianie obrony + sprzedaż zawodników ,więc jestem dobrej myśli!
jareckik skąd wiesz?? bo juventus ma budżet transferowy 41 mln?? skąd masz takie informacje? a na serio to myślę ,że min. mamy jeszcze z 10 mln do wydania + ( oby

a z resztą Secco załatwił w kilka dni ( przynajmniej kilka dni temu się wydało ,że załatwia) transfer Melo a wierzysz ,że jest takim amatorem by nie zostawić pieniędzy na wzmocnienie obrony ,którą obiecują wzmocnić??
Sami to powiedzieli ,że teraz kolejna część mercato ,czyli wzmacnianie obrony + sprzedaż zawodników ,więc jestem dobrej myśli!
- Łukasz
- Juventino
W zestawieniu z Tiago to Melo wygląda jak typowy fizol.Alexxxxx pisze:Tiago i Almiron nigdy nie byli wirtuozami, a ich gra jest bardziej fizyczna.
Nie róbcie z Melo Bóg wie jakiego wirtuoza, bo przy d'Agostino jako rozgrywacz wygląda blado. Aczkolwiek jako dm jest bardzo dobry. Silny, szybki, twardy w odbiorze, z dobrym strzałem i długą piłką. Tylko że łapie sporo kartek.
Hmm... gdyby nie "szybki" charakterystyka Tacchinardiego by mi wyszła. Oby nawiązał do najlepszych lat Alessio w Juve.
- stahoo
- Juventino
Wszyscy trąbią o tym transferze, juz się człowiek podjarał- mam andzieję, że wszystko wypali i że nie będzie to kilku tygodniowa telenowela.
Secco chyba na dobre wyszedł ten wypadek na motorze, co miał kilka(naście?) miesiecy temu. Dobry wstrząs mózgu nie jest zły.
Melo może wnieśc do naszej 2 linii naprawde wiele dobrego. Zaczyna się budowac nowy Juventus, który przy prawidłowym rozwoju graczy, za 3-4 lata może znowu byc światową potęgą.
Jedyne co mnie smuci to brak miejsca dla Camoranesiego. Wiem, wiem- wielu z Was ustawia pomoc z Camorem na prawej stronie, Sissoko w środku i Melo na lewej- ale czy Ferrara tez tak zrobi? Wątpię. Tak więc chyba powoli nadchodzi czas by powiedziec Camoranesiemu "dziękujemy". To nie ejst piłkarz który zadowoli się rolą rezerwowego jokera. Z szacunku dla niego- gdy bedzie chciał odejśc- trzeba bedzie mu pozwolic. A pewnie zima bedzie chciał, no chyba, że faktycznie Ferrara znajdzie na boisku miejsce dla wszystkich. 4-2-3-1..? Ehh.
Secco chyba na dobre wyszedł ten wypadek na motorze, co miał kilka(naście?) miesiecy temu. Dobry wstrząs mózgu nie jest zły.
Melo może wnieśc do naszej 2 linii naprawde wiele dobrego. Zaczyna się budowac nowy Juventus, który przy prawidłowym rozwoju graczy, za 3-4 lata może znowu byc światową potęgą.
Jedyne co mnie smuci to brak miejsca dla Camoranesiego. Wiem, wiem- wielu z Was ustawia pomoc z Camorem na prawej stronie, Sissoko w środku i Melo na lewej- ale czy Ferrara tez tak zrobi? Wątpię. Tak więc chyba powoli nadchodzi czas by powiedziec Camoranesiemu "dziękujemy". To nie ejst piłkarz który zadowoli się rolą rezerwowego jokera. Z szacunku dla niego- gdy bedzie chciał odejśc- trzeba bedzie mu pozwolic. A pewnie zima bedzie chciał, no chyba, że faktycznie Ferrara znajdzie na boisku miejsce dla wszystkich. 4-2-3-1..? Ehh.
- kamilu_87
- Juventino
Ahhh moje marzenie..stahoo pisze: no chyba, że faktycznie Ferrara znajdzie na boisku miejsce dla wszystkich. 4-2-3-1..? Ehh.
------------------Buffon...................
--Zebina(ktoś?)---Chiellini---Cannavaro----Grosso
---------------Melo----Sissoko------------
------Camor---Diego---Giovinco-------
-----------------Amauri-------------
Czyż nie wygląda znakomicie ?

- Łukasz
- Juventino
4-2-3-1 byłoby idealne, mielibyśmy ewidentnie najlepszą pomoc we Włoszech. Ale Ciro - tym razem: niestety - zbyt dobrze pamięta czasy Lippiego...
Tak więc nie zdziwię się jeśli skończymy tak:
---------Diego---------
Sissoko-Melo-Marchisio
Tak więc nie zdziwię się jeśli skończymy tak:
---------Diego---------
Sissoko-Melo-Marchisio
- stahoo
- Juventino
To co rozrysowałeś kamilu_87 śni mi się po nocach
To co napisałeś Łukaszu jest niestety najbardziej prawdopodobnym scenariuszem.
Przynajmniej odchodzimy od oklepanego 4-4-2 i taktyki "długa piła na Amauriego, może strzeli głową" tudzież "nurkujcie przed "16", Alex trafi z wolnego".
Tyle tylko, że sam Diego nie da rady pociągnąc tego pociagu. Potrzebny jest własnie ktoś do 2 linii, kto bedzie rozgrywac, by Ribas mógł się skupic na ofensywie. Melo wydaje się byc dobrym kandydatem.
Pozostaje jeszcze kwestia Amauriego. O ile w tamtym sezonie większośc goli zdobył głowa, o tyle w tym może byc już mały (nie dramtyzujmy za bardzo) problem. Nie bedzie typowym skrzydłowych- nie będzie tak duzo dośrodkowań.

To co napisałeś Łukaszu jest niestety najbardziej prawdopodobnym scenariuszem.
Przynajmniej odchodzimy od oklepanego 4-4-2 i taktyki "długa piła na Amauriego, może strzeli głową" tudzież "nurkujcie przed "16", Alex trafi z wolnego".
Tyle tylko, że sam Diego nie da rady pociągnąc tego pociagu. Potrzebny jest własnie ktoś do 2 linii, kto bedzie rozgrywac, by Ribas mógł się skupic na ofensywie. Melo wydaje się byc dobrym kandydatem.
Pozostaje jeszcze kwestia Amauriego. O ile w tamtym sezonie większośc goli zdobył głowa, o tyle w tym może byc już mały (nie dramtyzujmy za bardzo) problem. Nie bedzie typowym skrzydłowych- nie będzie tak duzo dośrodkowań.