Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 12:39

Podobno Cissoko z Porto juz dogadany z milanem, Ok 15 mln. Takie sobie wzmocnienie moim zdaniem :whistle:

Obrazek
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 13:34

Dragon pisze:Podobno Cissoko z Porto juz dogadany z milanem, Ok 15 mln. Takie sobie wzmocnienie moim zdaniem :whistle:
Moim zdaniem jest to dosyć poważne wzmocnienie Milanu. Gościu nieźle wymiata na lewej stronie. Wiadomo zawsze istnieją obawy, czy nie stanie się z nim to co z naszym Tiago, bo z aklimatyzacją może być różnie, ja natomiast oceniam ten transfer pozytywnie.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 17:04

MajosJuventino pisze:
Dragon pisze:Podobno Cissoko z Porto juz dogadany z milanem, Ok 15 mln. Takie sobie wzmocnienie moim zdaniem :whistle:
Moim zdaniem jest to dosyć poważne wzmocnienie Milanu. Gościu nieźle wymiata na lewej stronie. Wiadomo zawsze istnieją obawy, czy nie stanie się z nim to co z naszym Tiago, bo z aklimatyzacją może być różnie, ja natomiast oceniam ten transfer pozytywnie.
Dokładnie, bardzo mi się ten piłkarz podobał w LM, ciekawe czy utrzyma równie dobrą dyspozycje w przyszłym sezonie, jeśli tak to bardzo dobre wzmocnienie Milanu, szkoda ze nie nasze..gdyż ten grajek może grać bodajże również na prawej stronie, a wiadomo co tam się dzieje...

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 17:10

Cissoko to piłkarz powyżej średniej umiejetności naszych bocznych obrońców, a dużo poniżej Alvesa czy Ramosa. Tak bym go scharakteryzował. Jest młody, może się mocno rozwinąc, ale może też okazac się niewypałem (czego zyczymy z całych, naszych biało-czarnych serc).

Wydaje mi się, że nie jest on wart 15 mln, ale Smoki lubia zawyżac ceny i nie ejdnego piłkarza opchneli drożej niż na to zasługuje (aluzja do innego mediolańskiego klubu). Na czym jak na czym, ale na uzyskiwaniu wysokich cen z transferów to Porto się zna ;)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2009, 10:42

W sumie przemawia za nim wiem, (21 lat), czego nie wziąłem pod uwagę. No to milan odmładza 8)

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2009, 15:50

Dragon pisze: No to milan odmładza 8)
No, co Ty- on narazie do juniorów idzie ;)

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2009, 18:08

Transfer Cissokho stanął pod znakiem zapytania - ponoć lekarzom milanu nie spodobały się jego ząbki :think:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2009, 18:11

To trochę nie na miejscu jeżeli Ronaldinho przeszedł te testy, a Cissokho nie, a raczej zgryzu gorszego nie ma.
Co do Cissokho to dobry piłkarz, lecz wydaję mi się że Milan trochę przepłacił.

Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2009, 18:21

Z tego co czytałem nie chodzi tylko o zęby, a o przewód pokarmowy. Lekarz Milanu mówi dla goal.com o ziarniakach.

Yoda666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2009, 14:54

http://sport.onet.pl/74327.4,1248705,19 ... omosc.html

No i tyle widzieli Cissokho w Milanie... Gdzieś wyczytałem, że nie chodziło tylko o zęby ale i przepuklinę.
Milan podobno złożył też drugą ofertę, tym razem rocznego wypożyczenia (7-8 mln ojro+prawo wykupienia zawodnika) jednak Porto na taki obrót sprawy się nie zgodziło.

Podsumowując, z dużej chmury mały deszcz, a ACM zalicza transferowy falstart (jeśli chodzi o 'nabytki').

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2009, 15:15

(7-8 mln ojro+prawo wykupienia zawodnika)
Za wypozyczenie?! Toż to 50% ceny jaką oferowali za zakup.

MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2009, 15:27

Jeżeli ktoś mówi że Juventus jest źle zarządzanym klubem, spójrzcie na Milan. Boże byleby do Juve ie przyszedł ktoś taki jak Galliani.

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2009, 15:29

matekkuba pisze:
Nie za wypożyczenie, tylko za transfer. W grę wchodziło albo bezpłatne wypożyczenie z opcją pierwokupu (za ile nie wiadomo), albo transfer definitywny za te 7 - 8 milionów.

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2009, 15:31

matekkuba pisze:
Ależ cwaniaczki :lol:

A wracając do wątku młodego gracza Smoków, ma 21 lat, może jeszcze pokazać na co go stać, no ale cóż, nie wiem co sie stalo z tymi zębami, ale to chyba dużo poważniejsza sprawa, niż jakiś jeden ząbek krzywy.. szkoda mi go, bo widać ze sie juz troche napalił na gre w drużynie Rossonerich.

P.S. jak to ktoś powiedział, Milan nie dosyć ze utracił Kake,Maldiniego i Ancelottiego, to teraz zacznie zapewne sciągać jakiś słabych przecinaków, jak dobrze ze nie ma u nas takiego Galliniego, bo Secco sie troche widać poprawia.
MaxiLopez pisze:Jeżeli ktoś mówi że Juventus jest źle zarządzanym klubem, spójrzcie na Milan. Boże byleby do Juve ie przyszedł ktoś taki jak Galliani.
Dokładnie, dokładnie.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2009, 13:33

Onyewu w Milanie

Ciekawe posunięcie, nie powiem. W tych kilku spotkaniach Pucharu Konfederacji spiywał się znakomicie, jednak czy to wystarczy na Serie A? Pożyjemy, zobaczymy...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
ODPOWIEDZ