Matura...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 17:18

Pozwolę sobie zabrać głos ws: gimnazjum. Uważam iż powinno być ono niestety zniesione. Wiem, że ci, którzy w latach poprzednich uczyli się tam, mogą zachwalać sobie gimnazjum, ale czasy się zmieniły. Wolę system 8 klas, ponieważ przez 8 lat zżyłeś się z klasą i nie było problemu. A tak bieda i nowych ludzi masz. Na szczęście tylko rok jeszcze.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 17:33

17/20 z angola.

Mimo, że to był najlepszy wynik dzisiejszego dnia w szkole jestem zły (oprócz mnie podobno 2 osoby zdobyły 17 pkt).

Liczyłem na więcej, ale cóż, komisji sie nie wybiera, a tak naparwde to od niej zależy czy obetna za język te 1-2 pkt, czy machna ręką.

No dobra, to mi został tlyko polski, w ostatnim możliwym terminie czyli 28 maja. Zaraz idę z pracą do sprawdzenia. ;)

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 20:40

Stahoo pisze:Mimo, że to był najlepszy wynik dzisiejszego dnia w szkole jestem zły (oprócz mnie podobno 2 osoby zdobyły 17 pkt).
Nie wiem czemu się przejmujesz wynikiem. Patrzą gdziekolwiek na wyniki z ustnych? Z resztą nawet jeśli patrzą to wynik nie jest zły :wink: . Komisji się nie wybiera? Na polski moja klasa sobie wybrała :lol: .
Sam jutro mam angielski. Liczę na 6 i będę zadowolony. Tam gdzie idę i tak to się nie liczy (ekonomia albo zarządzanie). A z angielskiego genialny nie jestem :wink: Z pisemnego pewnie koło 80%. Z polskiego ustnego miałem 14/20 ale tylko dzięki komisji. Sam bym się ocenił może na 8. Nawet prezentacji dobrze się nie nauczyłem. Więc cieszę się, że zdałem. :wink: . Ech, jutro 8.15 ostatnia maturka. Liczę, że koło 9 będę miał już wakacje :)

Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2009, 21:40

Il Tifoso pisze:Pozwolę sobie zabrać głos ws: gimnazjum. Uważam iż powinno być ono niestety zniesione. Wiem, że ci, którzy w latach poprzednich uczyli się tam, mogą zachwalać sobie gimnazjum, ale czasy się zmieniły. Wolę system 8 klas, ponieważ przez 8 lat zżyłeś się z klasą i nie było problemu. A tak bieda i nowych ludzi masz. Na szczęście tylko rok jeszcze.
A tu się akurat zgodzę. Gimnazjum to poroniony pomysł. Choć ja na to patrzę z "drugiej strony" - tzn. belfer jestem ;) i choć w gimn. uczę to wolałbym stary system w jakim się jeszcze sam uczyłem.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 17:43

Matura...trzęsę portkami niesamowicie :( Polskiego się nie obawiam, lecz nerwy zjadły mnie na geografii a na ang zawaliłem zadania ze słuchu ;/
Ustne poszły ok; ang 70%, pol 100%.

Jeszcze 20 dni do wyników :( Obym zdał, obym dostał się na UE we Wro.

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
zlypasterz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 20:48

na polski ustny prace posklejalem z neta w nieco ponad 30 minut, a uczylem sie z 2-3h (lacznie z obejrzeniem filmu) i wyszlo 50% :) angielski ustny 75% :) z pisemnych to chyba tylko matma wypadla dobrze bo polski i angielski pisane na wielkim kacu, ogolem zobaczymy co to bedzie :) jeszcze mnie egzaminy na technika elektryka czekaja...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 21:06

a tak z ciekawości - znacie kogoś, kto NIE zaliczył ustnego polaka?
Bo dla mnie to mit z ustna maturą z polskiego - wystarczy mówić co ślina na język przyniesie, a i tak nauczycielki przepuszczą ucznia. Nawet w mojej byłej szkole dyrka powiedziała egzaminatorom, że wszyscy mają zdać...

Oczywiście nie uwzględniam przypadków, gdy jakaś dziewczyna połkneła język i nic nie powiedziała ze stresu, bo takie talenty się zdarzają :C

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 21:14

Ja znam dziewczynę która nie zdała ustnego egzaminu z polaka w tym roku, ale nie mam z nią bezpośredniego kontaktu więc nie wiem jak to wyglądało (w każdym razie, wiem, że na egzamin się stawiła, ale nie zaliczyła).

Również kolega z klasy mojego znajomego oblał maturkę właśnie na polskim ustnym. Nie wiem jak, ale widocznie było to możliwe ;)

Makoto

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 21:39

U mnie też zdarzyła się laska, która nie zdała, ale to w sumie na własne życzonko trochę. Dwa lata temu w trakcie ustnego wpadła na genialny pomysł, żeby sobie napisać na ręce jakiś szkielet wypowiedzi czy w sumie nie wiem, co ona tam chciała zmieścić na tej ręce :D (tym bardziej, że kartkę z planem i tak mogliśmy mieć ze sobą), w każdym bądź razie pech chciał, że pisała to sobie naprzeciwko drzwi, a nasza kobieta zawsze jak ktoś wychodził po skończonej prezentacji wychodziła z nim i zapraszała kolejną osobę no i zauważyła. Później weszła nawet do sali i chyba zaczęła mówić no i w pewnym momencie chciała skorzystać ze swojej 'pomocy' i jej podziękowano heh.

C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
zlypasterz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 21:43

u mnie z klasy 3 osoby oblaly mature z polaka ustnego, z niemieckiego na 6 osob tez 3 oblaly, z angielskiego wszyscy ktorzy sie wstawili zdali ogolem na 20 osob juz 6 napewno nie bedzie mialo matury w tym roku... dobrze ze nie jestesmy po smierdzacym LO bo byliby udupieni z lekka :)

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 22:49

U mnie z dwóch klas (w LO jest ich cztery) zdali wszyscy. Jak ktoś był beznadziejny to dawali mu 6 pkt. W poprzednich latach sporo osób nie zdawało (np. 6 z jednego roku). Ale ogólnie jeśli sam bym miał się oceniać to nie wiem czy z polskiego bym zdał. Uratowałem się trochę pytaniami. A dostałem 14 pkt. To dobrze obrazuje jak oceniają uczniów. Nie mogę się doczekać wyników pisemnej. Jeśli się okaże, że źle obliczyłem matme to będzie ciężko.

Miczał

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 19:33

Ludzie jeszcze tylko 2 tygodnie i zobaczymy w jak głębokiej dupie jesteśmy!!!! :C

Ja osobiście boję się tego że uwaliłem polski lub źle zakodowałem pracę - cała klasa miałaby niezłą jazdę :P

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2009, 21:43

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/96304.html

Czemu mnie to nie dziwi? :lol:

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2009, 22:48

stahoo pisze:http://www.wiadomosci24.pl/artykul/96304.html

a jest jeszcze coś w tym kraju co cię dziwi? bo dla mnie już nie ma...

Swoją drogą jutro wyniki...o 13 w całej Polsce jeśli się nie mylę?
Świadectwo dojrzałości uzyskało 78 proc. przystępujących w tym roku do matury, w tym w liceach ogólnokształcących 89 proc., w liceach profilowanych - 61 proc., w technikach - 67 proc., w liceach uzupełniających - 40 proc., w technikach uzupełniających - 31 proc. - wynika ze wstępnych informacji Centralnej Komisji Egzaminacyjnej (CKE).
więcej na: http://wiadomosci.onet.pl/1999222,11,item.html

Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2009, 22:59

Moonk pisze:
stahoo pisze:http://www.wiadomosci24.pl/artykul/96304.html

a jest jeszcze coś w tym kraju co cię dziwi? bo dla mnie już nie ma...

Swoją drogą jutro wyniki...o 13 w całej Polsce jeśli się nie mylę?
Świadectwo dojrzałości uzyskało 78 proc. przystępujących w tym roku do matury, w tym w liceach ogólnokształcących 89 proc., w liceach profilowanych - 61 proc., w technikach - 67 proc., w liceach uzupełniających - 40 proc., w technikach uzupełniających - 31 proc. - wynika ze wstępnych informacji Centralnej Komisji Egzaminacyjnej (CKE).
więcej na: http://wiadomosci.onet.pl/1999222,11,item.html
W Poznaniu w moim byłym liceum moi wszyscy znajomi i przyjaciele dostają o 11.00. Punkt. XVI LO, gwoli ścisłości. :> Także wątpie, aby plan ujednolicenia pory podania wyników udał się CKE. Czy im się w ogóle cokolwiek udało ?:>

ODPOWIEDZ