AKCJA SZKŁO!
- gawron
- Juventino
Nie ma takiego czegoś jak "kufel bez ucha".. To co pokazujesz to jest pokal.PaulCone pisze:Jeżeli chodzi o kufel, to interesowałoby mnie coś takiego:
[...]
Chodzi mi głównie o kształt. Typowy "kufel" z uchem wg mnie odpada... [...]
Ja jestem jak najbardziej za zwyczajnym kuflem..
Takimi chociażby:

Taki kufel - świetna sprawa.
- FalsoVero
- Juventino
Z kieliszków IMO najciekawiej wygląda typ nr 3
co do reszty to fajnie wygląda szklanka do piwa którą można używać jako szklanki do zwykłych napoi no i jeszcze ciekawa jest szklaneczka typu Long drink.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- deszczowy
- Juventino
Eeee tam, kielony. Szklanki do łiskacza to jest to!! Wyobraźcie sobie- wpada do was kumpel, a wy mu polewacie do eleganckich, kwadratowych szklaneczek z herbem Juve. To jest to! 
- Bart_DB
- Juventino
Też jestem za szklankami do whisky. Kufel mi się wyjątkowo nie podoba. No i karafka to też jest ciekawa opcja, ale dobrze byłoby wiedzieć jak ewentualnie mogłaby wyglądać. Na niej to można by wygrawerować ło ho ho. Albo wtopić w szkło zdjęcie Legro! Wtedy wino mszalne, pobłogosławione przez świętego Nicolę smakowałoby jak nigdy.
Aha i jeszcze jedno. Fajnie by było jakbyś coś kolorowego powlewał w te naczynia, żeby lepiej ocenić jak się prezentują. Rozumiem, że szkło tylko pożyczone dla zdjęć, ale masz dwie ręce i z myciem sobie poradzisz
Aha i jeszcze jedno. Fajnie by było jakbyś coś kolorowego powlewał w te naczynia, żeby lepiej ocenić jak się prezentują. Rozumiem, że szkło tylko pożyczone dla zdjęć, ale masz dwie ręce i z myciem sobie poradzisz

ti porterò all'inferno con me.