ME U-21: FORZA AZZURRINI
- figc1898
- Juventino
Casiraghi postawił wszystko na jedną kartę i to się opłaciło
Zachwycił mnie dzisiaj Cigarini. On był kluczową postacią wygranego meczu w dziesiątkę. Również dobra postawa Giovinco. Dwie asysty i wspaniałe dryblingi umożliwiające oszukać przeciwnika. Nie wiem co chciał zrobić Balotelli ale na czerwoną kartkę mi to nie pasowało :? Wspaniała atmosfera na trybunach. Całe rodziny oglądają te Mistrzostwa. No ale grali gospodarze to zobowiązuje. W Polsce nie mamy co liczyć na takie chwile i emocje. Zresztą nie pamiętam czy kiedykolwiek na polskich ziemiach były organizowane takie imprezy piłkarskie
kronika meczowa wg La Gazzetta dello Sport
kronika meczowa wg UEFA

Zachwycił mnie dzisiaj Cigarini. On był kluczową postacią wygranego meczu w dziesiątkę. Również dobra postawa Giovinco. Dwie asysty i wspaniałe dryblingi umożliwiające oszukać przeciwnika. Nie wiem co chciał zrobić Balotelli ale na czerwoną kartkę mi to nie pasowało :? Wspaniała atmosfera na trybunach. Całe rodziny oglądają te Mistrzostwa. No ale grali gospodarze to zobowiązuje. W Polsce nie mamy co liczyć na takie chwile i emocje. Zresztą nie pamiętam czy kiedykolwiek na polskich ziemiach były organizowane takie imprezy piłkarskie

kronika meczowa wg La Gazzetta dello Sport
kronika meczowa wg UEFA
- slay_mac
- Juventino
@figc
Za trzy lata emocje w Polsce będą duuuużo większe :-D
A co do Włochów, oglądałem oba spotkania i nasuwa się myśl, że nie możliwe jest, aby w przyszłym roku Seba pełnił rolę jedynie zmiennika Diego. Ciro musi znaleźć miejsce w składzie dla nich obu.
Za trzy lata emocje w Polsce będą duuuużo większe :-D
A co do Włochów, oglądałem oba spotkania i nasuwa się myśl, że nie możliwe jest, aby w przyszłym roku Seba pełnił rolę jedynie zmiennika Diego. Ciro musi znaleźć miejsce w składzie dla nich obu.
- Majos
- Juventino
Ehhh Kurczę, żeby to nie było coś poważnego, bo mu przygotowania do nowego sezonu polecą, a na Molinaro nie chce mi się za bardzo patrzećPelson pisze:Nie za ciekawie. W z pozoru niegroźnym starciu urazu nabawił się De Ceglie i to na tyle groźnego że opuścił boisko po 15 minutach. Mam nadzieję że to nic poważnego ...

- Lypsky
- Juventino
Powiedz mi proszę znawco w czym De Ceglie jest lepszy od Molinaro?MajosJuventino pisze: Ehhh Kurczę, żeby to nie było coś poważnego, bo mu przygotowania do nowego sezonu polecą, a na Molinaro nie chce mi się za bardzo patrzeć
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Majos
- Juventino
Na moje oko (chyba że mam jakieś nie teges :p) De Ceglie przynajmniej umie dobrze wrzucić piłkę, co Molinaro zdarza się rzadko, De Ceglie jest też sporo szybszy. To widać przecież.Lypsky pisze:Powiedz mi proszę znawco w czym De Ceglie jest lepszy od Molinaro?MajosJuventino pisze: Ehhh Kurczę, żeby to nie było coś poważnego, bo mu przygotowania do nowego sezonu polecą, a na Molinaro nie chce mi się za bardzo patrzeć
- Mati
- Juventino
Hehehe
. Dowcip się Ciebie trzyma.
Molinaro jest prawdopodobnie najszybszym zawodnikiem Juventusu, i myślę, że jednym z najszybszych w całej Serie A. Nie przystoi zarzucać mu czegoś takiego.
Eh, Venom uprzedził.

Molinaro jest prawdopodobnie najszybszym zawodnikiem Juventusu, i myślę, że jednym z najszybszych w całej Serie A. Nie przystoi zarzucać mu czegoś takiego.
Eh, Venom uprzedził.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2009, 21:44 przez Mati, łącznie zmieniany 1 raz.
- przemal
- Juventino
Obejrzałem ostatnie 10 minut 1szej połowy meczu z Białorusią i nie żałuję, dużo się działo. Piękny strzał z woleja któregoś z napastników Białorusi, Consigli stał jak słup. Jednak Białorusini długo nie cieszyli się prowadzeniem, w doliczonym czasie sędzia dopatrzył się ręki w polu karnym i Aquafresca wyrównał wykorzystując jedenastkę. Co do De Ceglie, to myślę, że mu nic nie będzie, zszedł z boiska, ale samodzielnie, więc to chyba nic poważnego (oby).
- Lypsky
- Juventino
De Ceglie szybszy od Molianro? Chyba masz coś z oczami.
Co do tych dośrodkowań, racja Cristian mistrzem nie jest, De Ceglie radzi sobie w tym elemencie lepiej. Molinaro to filar naszej defensywy, a Paolo to bardziej pomocnik aniżeli obrońca.
Co do tych dośrodkowań, racja Cristian mistrzem nie jest, De Ceglie radzi sobie w tym elemencie lepiej. Molinaro to filar naszej defensywy, a Paolo to bardziej pomocnik aniżeli obrońca.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- MaHeR
- Juventino
Cały mecz przebiega pod dyktando Italii, ale tego też można było się spodziewać. Mimo wszystko w kilku sytuacjach zabrakło tej "kropki nad i", jak choćby w pewnym momencie pierwszej połowy, kiedy obstrzeliwana była białoruska bramka. Bardzo dobrze prezentuje się w tym meczu Giovinco. Na prawdę przyjemnie ogląda się jego grę.
P.S. Szkoda, że Marchisio nie zagra w następnym meczu ; /
P.S. Szkoda, że Marchisio nie zagra w następnym meczu ; /
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- przemal
- Juventino
W drugiej połowie aż kotłuje się pod bramką Bialorusinów, 2 akcje sam na sam (Aquafresca i Giovinco) niewykorzystane, był jeszcze jakiś strzał w słupek i główka tuż obok bramki. Podoba mi się gra Criscito, jak dla mnie lepiej niż grający po drugiej stronie obrony Motta. A Giovinco nieźle szaleje, komentator cały czas jego nazwisko powtarza
No i asystował przy bramce Aquafresci na 2-1 8)