LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
juve&real

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 17:51

Il Storico pisze:Możecie grzmieć, że jestem subiektywny (bo jestem- nie znoszę Galacticos), ale nie da im to wiele. Mogę się oczywiście mylić- nie jestem jasnowidzem- acz postawienie w jednej linii zawodników takich jak Kaka czy Cristiano Ronaldo razem z tymi, którzy w Realu są (bądź jeszcze będą :lol: ) jest dość ryzykowne. Wiemy, że obaj powyżej przedstawieni zawodnicy odgrywali role liderów w swoich drużynach i zmieszanie ich w jako taki schemat Realu i dostosowanie ich do taktyki będzie baaaardzo trudne. Bowiem każdy z nich chce mieć jak najczęściej piłkę przy nodze, a Cristiano to już ewenement, który ma się za Primadonnę. To nie koniec ich wielkich zakupów bowiem w kolejce stoją Villa, Garay, Maicon i Ibrahimović. A kwoty przyprawiają o zawroty głowy. Przeszło 160 mln euro na dwóch zawodników?! Jak można być tak bezmyślnym?! Oni się bawią, a miliony ludzi głodują. Już nawet City i Barcelona nie są tak daremne. Ale odbije im się to czkawką. Jeśli nie uda im się z Maiconem, a Garay kolejny sezon spędzi w Realu Santander to będzie krucho. Wzmocnią przód, ale znowu baty w stylu 2:6. Życzę Wam kibicom Realu zwycięstw, ale ani krzty Wam nie zazdroszczę. Ba, ja Wam współczuję...
no wiesz ja sie nawet nie dziwie ze s=ich nienawidzisz wkoncu Zidane, Cannavaro.... i jeszcze inni ktorych niepamietam ukradli jJuventusowi.
zreszta co napisales zgadzam sie w 100% nie wiem co to bedzie miec w zespole Kake i Ronaldo.pozyjemy zobaczymy

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 18:44

juve&real pisze: no wiesz ja sie nawet nie dziwie ze s=ich nienawidzisz wkoncu Zidane, Cannavaro.... i jeszcze inni ktorych niepamietam ukradli jJuventusowi.
zreszta co napisales zgadzam sie w 100% nie wiem co to bedzie miec w zespole Kake i Ronaldo.pozyjemy zobaczymy

Ukradli? A to Ty jak wchodzisz do sklepu, bierzesz coś i płacisz, to uznajesz to jako kradzież?

Poza tym zastanów się czy Juve czy real...

@stahoo:
Ja nie uważam, że zostali ukradzeni. Działacze Juventusu zachowali się jak narządy płciowe kobiety i sprzedali ich po takiej cenie i tyle.
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2009, 18:54 przez January, łącznie zmieniany 1 raz.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 18:52

O ile transfer Zidane to był dobry ruch działaczy juventusu, o tyle Cannavaro, Emerson, Zambrotta, a zwłaszcza Ibrahimovic zostali "ukradzeni". Kupiono tych garczy za grosze, byli warci więcej, ale Calciopoli zrobiło swoje...

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 19:13

Po za tym nie rozdrapujmy starych ran, bo robi się smutno.

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
juve&real

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 19:33

January pisze:
juve&real pisze: no wiesz ja sie nawet nie dziwie ze s=ich nienawidzisz wkoncu Zidane, Cannavaro.... i jeszcze inni ktorych niepamietam ukradli jJuventusowi.

Ukradli? A to Ty jak wchodzisz do sklepu, bierzesz coś i płacisz, to uznajesz to jako kradzież?

Poza tym zastanów się czy Juve czy real...

.
lubie oba kluby. z tym ze zadnego nie wywyzszam chcociaz Juve jest lepsze

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 19:35

January pisze: @stahoo:
Ja nie uważam, że zostali ukradzeni. Działacze Juventusu zachowali się jak narządy płciowe kobiety i sprzedali ich po takiej cenie i tyle.
Oh, jakie to łatwe i przyjemne, siedzieć na fotelu i krytykować innych, nie mając pojęcia jak wygląda świat piłkarskiego mercato. Może zachowali się jak pipki, a może biorąc pod uwagę to, że muszą sprzedać tych zawodników po prostu to zrobili. Oczywiście, mogli zostawić ich w zespole tym samym mając dosyć "ciekawą" atmosferę w szatni, płacąc ogromne pensje nie na swoją kieszeń i za rok oddać np. I. za darmo (wtedy kończył mu się kontrakt?). Inne kluby były we wspaniałej sytuacji mając świadomość, że to my musimy sprzedać, a oni dyktują warunki. Jestem przekonany, że nasz zarząd wybrał najlepsze oferty, a zatrzymanie w zespole Buffona, Camora, Nedveda, Treze czy DP uważam za ogromny sukces.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
juve&real

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 20:21

no ja tez bym chcial zeby Treze jednak zostal

Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2009, 14:11

Wyjdzie tak, że transfer Ronaldo będzie najtańszym w historii Realu, tak jak mówił Perez w przypadku Zidane'a. Wiadomo, że w każdym normalnym kraju koszulkę swojego ulubionego klubu kupuje się co rok, a ci w Tajlandii to już kompletnie fanatycy. Trochę mnie przerażają te sumy i wypowiedzi Pereza (dziennikarz się pytał czy Perez nauczył się na swoich błędach, a ten odparł że jego największym błędem była rezygnacja z prezydentury Realu). Obawiam, że może się powtórzyć sytuacja sprzed kilku lat, gdzie było za dużo gwiazd i wyszła kupa.

Aha i nie rozumiem wypowiedzi różnych prezesów, kibiców Barcelony, Manchesteru oraz innych klubów, że za drogo, wulgarna suma, psucie rynku transferowego itd. Jak nie chcą sprzedać swoich zawodników za mniejsze sumy (żeby nie psuć rynku), to trzeba dać więcej. Proste. Trochę jedzie mi to hipokryzją.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2009, 16:19

Junakson pisze:w każdym normalnym kraju koszulkę swojego ulubionego klubu kupuje się co rok, a ci w Tajlandii to już kompletnie fanatycy.
Dlatego produkują własne? 8)

juve&real

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2009, 08:58

Junakson pisze:). Obawiam, że może się powtórzyć sytuacja sprzed kilku lat, gdzie było za dużo gwiazd i wyszła kupa.
.
dokladnie. Perez sprowadza same gwiazdy. na początku zawsze jestsuper, świetnie itd. Ale pozniejcoraz gorze. oby nie powtorzyla sie sytuacja z 2006r

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2009, 10:22

Transfery są inwestycjami, osoba znająca się na ekonomii wie, że inwestycje finansuje się przeważnie z pieniędzy z kredytów, gdyż bilans bezpośredni jest zachowany na poziomie odpowiednim, sam wydatek nie jest uciążliwy dla budżetu, tak więc nie ma wpływu wielkiego na stan konta, a dana inwestycja przez pewien okres czasu pracuje na swoją spłatę.
Transfery Kaki i CR to nie tylko sprawa Realu Madryt i ManUtd. Wpływ na nie mają również firmy sponsorskie, które będą mogły wykorzystać w swoich reklamach wizerunki tych piłkarzy, Kaki i Ronaldo, Mówi się, że adidas dorzucił się do transferu Ronaldo, gdyż będzie im na ręke sytuacja w której sztandarowa postać największego konkurenta co kilka dni prezentować będzie się w stroju adidasa.
Jedno jest pewne, średnia widzów na Bernabeu powinna utrzymywać poziom ok. 75 tys. może nawet więcej, a to będzie najlepszy wynik w Europie. Najwięcej widzów przychodzi na Manchester, nie pamiętam liczby, w portalu sport.pl były te dane. Real był na drugim miejscu.
Kończąc Florentino Perez, wybitny specjalista od zarabiania pieniędzy stwierdził, że transfer Ronaldo wyjdzie bardzo tanio i zapewne po roku nie będzie śladu po tym wydatku, a przypominam, że zapłata ma być rozłożona podobnie jak w przypadku Kaki na 3 raty, po 30 mln rocznie, ale to nie jest informacja oficjalnie potwierdzona.

Obrazek
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2009, 15:21

Kolejny kolo, który "od zawsze" marzył o grze w realu :lol:

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2009, 16:52

Cristiano przekonał fakt, że "9" jest jednym z najbardziej ukochanych numerów przez kibiców, którzy od poniedziałku będą masowo odwiedzać sklep na Bernabéu. Z pewnością z tyłu pojawi się napis "Ronaldo", lecz Real Madryt planuje dodać jeszcze "C" od Cristiano, by uniknąć tego, że wielu kibiców będzie chodziło w koszulce z Ronaldo na plecach z 2004, 2005 czy 2006, kiedy ten sam numer i taki sami napis miał na koszulce Brazylijczyk Ronaldo.
z RM.pl

:lol: :lol: Ci to jednak probują oskubac własnych kibiców z kasy na każdym kroku.

juve&real

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2009, 17:15

Hehe.No ale faktycznie ci, niezabardzo wtajemniczeni moga ich pomylic: :lol:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2009, 18:43

Mrówa pisze:Kolejny kolo, który "od zawsze" marzył o grze w realu :lol:
Bardzo wielu jest takich, dla których gra w piłkę w Realu jest marzeniem. Nie można tego generalizować. Z drugiej strony wielu mówi o takich marzeniach po fakcie, czyli w momencie, gdy w tym klubie się już znajdzie (w wielu klubach jest podobnie). To śmieszne, ale kibice "Królewskich" są zachwyceni, a czy nie to jest najważniejsze? :smile:

Spodziewałem się 9 dla Ronaldo. Nigdy mu dobrze nie życzyłem i dobrze mu też nie życzę teraz w Realu, ale w pierwszej kolejności będę skupiał uwagę na tym, co swoje. Chciałbym, aby w nadchodzącym sezonie Juventus mógł znów zagrać z Realem. Galaktyczne byłoby wygrać z klubem (do dziś śmieje się z dwóch ostatnich naszych pojedynków), który musi wydawać tak wielkie i niewyobrażalne pieniądze, aby być "na topie". A pieniądze na szczęście nie zawsze wygrywają.

ODPOWIEDZ