ME U-21: FORZA AZZURRINI

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
mrowka423

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2008, 19:53

stara_dama pisze:Dobry a "dobry" ... znajdz roznice, chyba ze w podstawowce jeszcze nie mowili co znaczy gdy slowo jest miedzy takimi "znaczkami".

Koniec dyskusji, bo nie warto rozmawiac o typach z interu a juz napewno nie warto rozmawiac o tym z toba chlopcze..
Nie wiesz co napisać więc uciekasz się do ogólników i obrażania ale spoko... Konwersacja na poziomie... Ślizgaj pstrąga.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2008, 16:06

widzial ktos moze wczorajszy mecz z Niemcami? :) Jak tak to moze podzieli sie wrazeniami z gry naszych zawodnikow, oraz tych ktorzy nie graja dla nas ale sa nasi (Lanzafame i Criscito). Ja ogladalem jedynie pierwsze 20-25 min. Powiem tylko, ze Giovinco pare razy sie pokazal ale ogolnie nie dostawal za duzo podan, po faulu na nim byl wolny ktory wykonywal. Po dosrodkowaniu z tegoz to wolnego ktorys z mlodych Wlochow trafil z 2 metrow w slupek. De Ceglie, Criscito i Lanzafame nie pokazywali sie czesto :) aczkolwiek bledow nie popelniali. Takze czekam na ocene w skali calego meczu :)

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 listopada 2008, 17:21

Lanzafame -> jak dla mnie bez rewelacji, sporo strat, malo udanych dryblingow.
De Caglie -> Przyzwoicie, wole go jako obronce niz pomocnika.
Giovinco -> poczatek niezly, pozniej troche slabiej, koncowka bardzo dobra. Ogolnie we wczorajszym meczu, to byl jedyny zawodnik, ktory mogl zmienic wynik, ale tez dosyc sporo tracil pilek w dosc prosty sposob. Trzeba jednak przyznac, ze gdy byl przy pilce, Niemcy kryli go czesto nawet w 3.

Obrazek
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2008, 17:36

Widziałem i powiem, że nasi piłkarze zagrali przeciętnie.
Giovinco grał za bardzo indywidualnie, poza tym był strasznie niedokładny i chimeryczny, dobrze rozpoczynał akcje, ale fatalnie kończył.

Co do samego meczu, to Niemcy na pewno nie zasłużyli na zwycięstwo, jeśli dobrze pamiętam to Włochom należał się karny, a Azzura głupio marnowali sytuacje.(okazja Santacroce, kto oglądał wie o czym pisze), albo po prostu brakowało im szczęścia.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2009, 00:16

Jutro Azzurrini grają swój pierwszy mecz na kolejnych ME do lat 21. Włosi zmierzą się z Serbią - z Serbią, która przysporzyła wiele problemów na wcześniejszym turnieju, czy kolejna generacja również okaże się niespodziewanie wymagająca? Dowiemy się jutro o 20:45. Na jakim kanale? Sam chciałbym wiedzieć. Pewnie na którymś z Rai`ów.

Kadra:

Goalkeepers
1 Andrea Consigli
12 Salvatore Sirigu
22 Andrea Seculin
Defenders
2 Marco Motta
3 Marco Andreolli
4 Domenico Criscito
6 Lino Marzoratti
13 Andrea Ranocchia
14 Francesco Pisano
15 Salvatore Bocchetti
Midfielders
5 Piermario Morosini
7 Ignazio Abate
8 Claudio Marchisio
11 Paolo De Ceglie
16 Antonio Candreva
17 Andrea Poli
21 Luca Cigarini
23 Daniele Dessena
Forwards
9 Robert Acquafresca
10 Sebastian Giovinco
18 Alessio Cerci
19 Alberto Paloschi
20 Mario Balotelli

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2009, 02:39

Skład jest mocny, chłopaki mają szansę powalczyć o tytuł. Ciekawie prezentuje się np. taka formacja: Consigli - Motta, Bocchetti, Criscito, De Ceglie - Dessena, Cigarini, Marchisio - Giovinco - Balotelli, Aquafresca

Nie wiem, czy jakaś inna reprezentacja może poszczycić się tyloma młodymi zawodnikami mogącymi liczyć na w miarę regularne występy w swoich pierwszoligowych zespołach. Szkoda, że zabrakło miejsca dla Aleandro Rosiego, bo wychowanek Romy to dobry gracz, a do tego potrafi grać po obu stronach boiska zarówno w obronie, jak i pomocy.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2009, 11:46

Arbuzini pisze:Skład jest mocny, chłopaki mają szansę powalczyć o tytuł. Ciekawie prezentuje się np. taka formacja: Consigli - Motta, Bocchetti, Criscito, De Ceglie - Dessena, Cigarini, Marchisio - Giovinco - Balotelli, Aquafresca
Myślę, że jednak Criscito na lewej stronie, a w środku Andreolli.
Nie wiadomo też jak będzie wyglądał atak. Giovinco i Balotelli to pewniacy. Jeżeli wysuniętego zagra Mario to jako prawo skrzydłowego napastnika zobaczymy, Abate. Jeżeli wysunięty będzie Acquafresca, to na prawe skrzydło ataku zejdzie Balotelli.
W ostatnim sparingu przed ME, Casiraghi wystawił De Ceglie zamiast Dessene, w trój osobowej pomocy.
I liczę na dobrą formę Cigariniego, bo od jego piłek dużo będzie zależeć.

Arbuzini pisze:Szkoda, że zabrakło miejsca dla Aleandro Rosiego, bo wychowanek Romy to dobry gracz, a do tego potrafi grać po obu stronach boiska zarówno w obronie, jak i pomocy.
Z tego co pamiętam, przez ostatni rok nie był nawet powoływany do kadry. Typowi skrzydłowi potrzebni nie byli, a obrońców najwyraźniej miał lepszych (Motta, Criscito, De Ceglie, De Silvestri czy ostanio Santon) .
Największą stratą jest brak powołanego na Puchar Konfederacji Giuseppe Rossiego oraz obrońcy Napoli, Fabiano Santacroce. Nie wiem co jest spowodowane absencją urodzonego w Brazylii Włocha. Gdzieś czytałem, że sprawiał problemy wychowawcze, może kontuzja?. Z pewnością wielka szkoda, bo był najpewniej i najostrzej grającym obrońcą tej reprezentacji.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 20:48

Znamy już skład. Tak jak przypuszczałem Crsicito na lewej, w środku Andreolli. W trój osobowej pomocy nie Dessena a De Ceglie. Czy to dobry pomysł? Zobaczymy. Pisałem już, że zagrał tak w ostatnim sparingu przed turniejem. Ciekawi mnie jak się zaprezentuje. Dessena to jednak - walka, pressing, wybieganie, potrafi się też znaleźć (w u21) w polu karnym we właściwym czasie. Atak to - Balotelli, Acquafresca, Giovinco. Czyli w porównaniu z meczami eliminacyjnymi zamiast świetnego Rossiego, mamy równie dobrego Balotelliego. Aż strach pomyśleć co by było gdyby Giuseppe zamiast na Puchar Konfederacji został powołany na ME U21... Rossi-Mario-Seba.

Skład:
Consigli-Motta,Bocchetti,Andreolli,Criscito-De Ceglie,Cigarini,Marchisio-Mario,Acqua,Seba.

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 22:14

Oglada ktos mecz zeby mogl mniej wiecej powiedziec jak graja mlodzi??
Zostalo 20 min do konca, jest 0 - 0...

Jezeli ktos oglada niech powie jak wyglada sytuacja :)

Milo ze Marchisio, De Ceglie, Giovinco w pierwszej 11 ;]

Obrazek
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 22:52

Włosi zagrali dosyć ospale, choć praktycznie cały mecz kontrolowali. Zaskakujące było to, że Serbowie którzy przez cały mecz prawie nie oddawali strzałów, w końcówce spotkania mieli najpierw wyśmienitą okazję (strzał z piątego metra wyśmienicie wybroniony przez włoskiego golkipera) a dosłownie kilka sekund później słupek (po strzale z przewrotki).

Były to jednak jedyne dobre okazje rywali (no, może jeszcze rzut wolny Tosica w końcówce). W reprezentacji Włoch najlepiej zagrał chyba w ataku murzynek Balotelli, trochę mieszał i nie tracił piłek, parę razy groźnie uderzył (choć był również strzał na wiwat). Świeża woda zagrał dziś fatalnie, tracił piłki w bardzo prosty sposób. Najlepszy na boisku chyba Motta, pewny w defensywie i błyskotliwy w ataku, tak powinni grać boczni obrońcy.

Jeśli chodzi o występ naszych Juventinich, jestem troszkę rozczarowany. O ile w pierwszej połowie Atomowa Mrówka mieszał w obronie rywala raz po raz zgrywając piłki do partnerów lub oddając groźne strzały, o tyle w drugiej połowie był zupełnie bezproduktywny, tracił praktycznie wszystkie piłki (trzeba jednak zauważyć, że nie miał z kim grać). Marchisio mocno niewidoczny, De Ceglie na plus (kilka ładnych odbiorów i dobrze w ofensywie). Criscito raczej poprawnie i bez jakichś błędów.

figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 23:27

Nie był to porywający mecz. Na boisku nie było widać faworyta tego spotkania. Giovinco miał piękny strzał w pierwszej połowie a w drugiej był sam na sam z bramkarzem ale nie był skoncetrowany i przestraszył się go oddając strzał prosto w jego rękawice. Nic dobrego nie mogę powiedzieć o Aquafresce bo go wcale nie było widać a zagrał całe 90 minut. To błąd Casiraghiego. Italia mogła to spotkanie przegrać. W 74. minucie Kacar z przewrotki trafił w słupek. Co za szczęście Consigliego. Teraz szybko trzeba się pozbierać i wygrać w następnym meczu ze Szwecją.
kronika meczowa wg La Gazzetta dello Sport
kronika meczowa wg UEFA

Obrazek
Obrazek
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2009, 09:29

Mecz był w miarę wyrównany, szkoda, że Włosi nie zdołali wygrać. Cała trójka naszych Juventinich zagrała w tym spotkaniu, co z pewnością cieszy. Teraz czas na gospodarzy, czyli Szwedów.

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2009, 19:55

Ładnie pokazali sie mlodzi w meczu ze szwedami.
Co do naszych, nie wiem jak grali... ale widzialem gole.
Giovinco dwie piekne asysty i domyslam sie ze w przeciagu calego meczu gral dobrze. Mysle ze gdyby nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jednego z "włochow" - pozdrawiamy inter - to Seba gralby caly mecz, grali w 10 to jako napastnik zszedl.

Bardzo ladne gole ;] to wazne...
btw. Gol szwedow, POEZJA jak dla mnie ; )

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2009, 20:00

Świetnie Seba, świetnie. Brakowało mi tego. Mam nadzieję że ten chłopak się nie podda i udowodni wszystkim że zasługuje na to aby dostawać częściej szanse jak nie zakotwiczyć w pierwszym składzie. A co do wyczynu 'super mario' to nie mam słów jaki ten gość to cwaniaczek. Talent może ma, tylko jeszcze nie wie że z wielkim tyłkiem może wejść wszędzie, ale z wielką mordą i swoim charakterem nie osiągnie nic.

Marchisio 7.0: Disciplined would be the watchword of the Juventus midfielder&#8217;s performance. Was given little chance to express himself offensively but kept the shape of the team well and worked hard when they were reduced to ten men.

De Ceglie 7.0: Employed on the left hand side of the central midfield three, the Juventus man was, like Marchisio, unable to express himself going forward too often, though a couple of dangerous first half crosses hinted at his potential.

Giovinco 8.5: One of Italy&#8217;s difference makers was indeed the man who separated the teams. Showed terrific feet to setup Balotelli for the first then showcased such talent again as he drew the foul for the second. A well flighted free kick from the &#8216;Atomic Ant&#8217; was headed in by Acquafresca. Perhaps not involved quite enough, but the Italians won&#8217;t complain after two such telling, and brilliant, contributions.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2009, 20:05

Bylem na tym meczu i mowie wam, wrazenia fajne :D
Zwlaszcza w drugiej polowie gdy calkiem blisko mnie siedzial pewien Wloch z Interu ( ;) ) i mowie wam, nie byl zbyt zadowolony. ;) (niedlugo umieszcze fotke :D ).

Po meczu Cristico rzucil w trybuny swoje spodenki, niestety nie udalo mi sie ich zlapac :(

Gdy De Ceglie wchodzil do tunelu dla graczy udalo mi sie pstryknac fotke, tak samo jak z Balotellim niedlugo umieszcze.

Co do samego meczu to mogl sie podobac, szkoda glupoty ''Super'' Mario, tak by Seba pewnie dluzej gral, moze by jakas bramke strzelil?
Mam nadzieje ze w nadchodzacym sezonie Giovinco bedzie odgrywal taka sama role w Juventusie jak teraz w reprezentacji.

A po wyjsciu ze stadionu mialem nadzieje na spotkanie ktoregos z naszych mlodzikow, niestety pokazal sie tylko Balotelli, ale na pocieche spotkalem jeszcze Henrika Larssona :D

ODPOWIEDZ