Formacja Juve na sezon 09/10

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 17:17

Nicolas pisze:Według mnie formacja powinna wyglądać tak jak ktoś napisał(rozrysował) :D
Było by dobrze
tylko te boki obrony
--------------Amauri-----------------
---Giovinco--Diego--Camoranesi---
---------Marchisio--Sissoko---------
Molinaro--Canna-Chiellini--Zebina
-------------Buffon------------------
To samo ustawienie propaguję od ponad miesiąca.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 17:22

--------------Buffon-------------
----- Zebina-Chielini-Legro-Molinaro-----
-------Sissoko/Marchisio--------

---Camor Diego De Celgie/Gio---

----ADP/Iaq------
-----Amauri---------
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2009, 17:26 przez fallweiss, łącznie zmieniany 1 raz.

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 17:25

stahoo pisze:Valencia za Ville oczekuje oferty wynoszacej około 45-50 mln euro. Po co to piszę? Cóż, Llorente (prezydent Nietoperzy) powiedział niedawno, że cena za Silve musi byc wyższa niz za Ville, bo to gracz bardziej perspektywiczny.

Nie twierdzę że to cena ostateczna, bo prawdopodobnie jest to sposób na wyciągnięcie większej kasy od Realu Madryt, jednak 30 mln chyba nie wystarczy za tego młodego skrzydłowego.

Temat Diego w środku pola razem z Sissoko i Sebą na skrzydle przemilczę...
Ja już na to uwagi nie zwracam, bo to nie ma sensu :whistle:
Sam nie wiem co myśleć o tej zasadzie 6+5. W przypadku Juventusu raczej nie wiele by się zmieniło. I tak na tą chwilę mamy w 1. składzie na pewno: Buffon, Chiellini, Cannavaro, Camoranesi i Diego. Do tego jeszcze Iaquinta, Marchisio, Giovinco, czy Del Piero. Zawodnik sprowadzony na lewą obronę także będzie Włochem: Grosso,Criscito, czy Dossena...
Wyobrażacie sobie co zrobiłby Inter, gdyby ta zasada weszła w życie? :smile: Pocięli by się, żeby od nas kupić Molinaro :prochno:

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 17:25

Push3k pisze:
Nicolas pisze:Według mnie formacja powinna wyglądać tak jak ktoś napisał(rozrysował) :D
Było by dobrze
tylko te boki obrony
I zupelnie je popieram. Wykorzystujemy caly nasz potencjal ofensywny (Diego, Camor, Giovinco razem z ktoryms ze strikerow), tym samym dajac pole do popisu Sissoko i Marchisio, rozwijajac tym samym jego talent.

Tylko, jak juz ktos napisal, te boki obrony...

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 17:28

Moim zdaniem nie będziemy grać od początku sezonu z Giovinco na lewej stronie...jakoś jestem prawie pewien ,że Ferrara się na to nie zdecyduje...

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 17:31

Andersson pisze:
Push3k pisze:
Było by dobrze
tylko te boki obrony
I zupelnie je popieram.
Ja tak samo, myślę, że Łukasz też ;)
Boki obrony w 4-2-3-1 nie są tak ważne jak, o ironio, w 4-3-1-2. W pierwszym ustawieniu mamy ofensywnych skrzydłowych, którzy nie raz pokuszą się o rajd wzdłuż linii i wrzutke na głowe Iaquinty czy Amauriego.
W drugim ustawieniu mamy bardzo silnie opanowany środek pola, za to brak skrzydłowych, po których lukę w teorii zapełniaja boczni obrońcy. czy dadzą radę? Nie wiem, mam nadzieje, że Ferrara wie i nie ustawia taktyki TYLKO pod 2 piłkarzy- Diego i Del Piero. Bo niestety mam takie wrażenie....

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 17:33

Andersson pisze:
Push3k pisze:
Było by dobrze
tylko te boki obrony
I zupelnie je popieram. Wykorzystujemy caly nasz potencjal ofensywny (Diego, Camor, Giovinco razem z ktoryms ze strikerow), tym samym dajac pole do popisu Sissoko i Marchisio, rozwijajac tym samym jego talent.

Akurat w tym ustawieniu boki obrony nie były by takie złe. Molinaro w defensywie spisuje się dobrze, a do przodu nie musiałby się tak bardzo zapędzać. Za 'obsługiwanie Amauriego piłkami' odpowiadaliby Giovinco, Diego i Camoranesi, więc Molinaro nie czarowałby nas świetnymi dośrodkowaniami :lol:

EDIT:
Ło ne masz... uprzedziłeś mnie :prochno:

adam3p

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 18:37

A nie lepsze było by ustawienie4-1-2-1-2
--------Iaquinta------Amauri-----------
----------------Diego--------------------
--Giovinco--------------Camoranesi--
----------------Sissoko-----------------
--De Celgie---Cana---Chielini--Zebina-

Myśle że granie dwoma napasnikami zrobi róznicę

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 18:58

tak tutaj myslimy nad czy dwaj napastnicy (bo przeciez mamy az 4 dobrych) ale za to tylko jeden pomocnik def. czy dwoch pom. def. ale za to jeden napastnik. jedno i drugie dobre. to z 1 napastnikiem jest dobre bo jest utrzymana rownowaga pomiedzy atakiem i obrona. za to to z dwoma napastnikami wykorzystuje sile ataku jaka mamy.

az sam jestem ciekaw co wyczaruje Ferrara i jak to sie sprawdzi w praniu (nie kojarzyc z pralka ;P )
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2009, 19:02 przez marcinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 18:59

adam3p
Można tak grac i pewnie własnie tak zamierza to zrobic Ferrara. Tylko, że nie będzie tam Giovinco. Sissoko bedzie prawdopodobnie pomagac któryś piłkarz z grona: De Ceglie, Marchisio, Criscito, Tiago, Poulsen(??), D'Agostino. Bo Giovinco na lewym skrzydle w rombie to wg. mnie samobójstwo.

No i pewnie na lewym ataku Alex...

edit.
marcinek pisze:. za to to z dwoma napastnikami wykorzystuje sile ataku jaka mamy.
Wydaje mi się, że nie. Bo w 4-2-3-1 na pozycji strikera jest miejsce dla jednego z trójki Amauri, Trezeguet, Iaquinta.
W 4-3-1-2 (4-1-2-1-2) znając życie bedzie Del Piero w ataku i jeden z trójki Amauri, Iaquinta, Trezeguet...

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 19:36

stahoo pisze:adam3p
Można tak grac i pewnie własnie tak zamierza to zrobic Ferrara. Tylko, że nie będzie tam Giovinco. Sissoko bedzie prawdopodobnie pomagac któryś piłkarz z grona: De Ceglie, Marchisio, Criscito, Tiago, Poulsen(??), D'Agostino. Bo Giovinco na lewym skrzydle w rombie to wg. mnie samobójstwo.

edit.
marcinek pisze:. za to to z dwoma napastnikami wykorzystuje sile ataku jaka mamy.
Wydaje mi się, że nie. Bo w 4-2-3-1 na pozycji strikera jest miejsce dla jednego z trójki Amauri, Trezeguet, Iaquinta.
W 4-3-1-2 (4-1-2-1-2) znając życie bedzie Del Piero w ataku i jeden z trójki Amauri, Iaquinta, Trezeguet...
A jakby tak spróbować zagrać parą Amauri-Trezeguet? Biorąc pod uwagę to, że Amauri ma podobną specyfikę do Ibrahimovica to powinno się sprawdzić. Przynajmniej za Capello tak było :) To tak w razie gdyby Del Piero nie był w formie...

EDIT:
Andersson - że co niby? :lol: Mam szczerą nadzieję, że to była ironia?
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2009, 20:09 przez JuveR, łącznie zmieniany 2 razy.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 19:56

JuveR pisze:
stahoo pisze:adam3p

edit.
A jakby tak spróbować zagrać parą Amauri-Trezeguet? Biorąc pod uwagę to, że Amauri ma podobną specyfikę do Ibrahimovica to powinno się sprawdzić. Przynajmniej za Capello tak było :) To tak w razie gdyby Del Piero nie był w formie...
Tak, i Amauri dojdzie do takiej formy jak Ibra w drugim sezonie u nas i tak samo bedzie sie na nim psy wieszalo?

Nie dziekuje.

EDIT:
JuveR - no dobra, moze sie troche zle wyrazilem. Ale widziales jak za Capello funkcjonowaly ''Dwie Wieze'', i jak wtedy gral Zlatan. Jesli mielibysmy sie opierac na takiej taktyce to jest duzo prawdopodobienstwo ze nasza gra bedzie wygladac podobnie, co za tym idzie podobna gra Brazylijczyka do Zlatana.
Lecz ta teza to troche bardziej teoretyczna, moze troche sie zapedzilem z tym rozumowaniem ;)

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2009, 23:03

Andersson pisze:
Tak, i Amauri dojdzie do takiej formy jak Ibra w drugim sezonie u nas i tak samo bedzie sie na nim psy wieszalo?

Nie dziekuje.

EDIT:
JuveR - no dobra, moze sie troche zle wyrazilem. Ale widziales jak za Capello funkcjonowaly ''Dwie Wieze'', i jak wtedy gral Zlatan. Jesli mielibysmy sie opierac na takiej taktyce to jest duzo prawdopodobienstwo ze nasza gra bedzie wygladac podobnie, co za tym idzie podobna gra Brazylijczyka do Zlatana.
Lecz ta teza to troche bardziej teoretyczna, moze troche sie zapedzilem z tym rozumowaniem ;)
Wtedy nie mieliśmy rozgyrwającego typu Diego. Teraz on jest gwarancją prostopadłych podań a nie dlugich piłek. ;) 4-3-1-2 byłoby dobre z tym że ci dwaj boczni pomocnicy z tej defensywnej trójki pewnie będą jednak grali troszkę wyżej.

Obrazek
Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2009, 12:52

Skład marzenie :)

-----------------Buffon----------------
Zebina---Canna--Chiellini---Criscito
--------------D'Agostino--------------
-----Camoranesi------Sissoko-------
-----------------Diego-----------------
---------Rossi-----------Amauri------

rezerwa

----------------Manninger-------------
Grygera-Mellberg--Legro-De Ceglie
------------------Zanetti---------------
----------Marchisio----Tiago----------
-----------------Giovinco--------------
-------Del Piero--------Iaquinta------

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2009, 09:11

stahoo pisze:Nie wiem, mam nadzieje, że Ferrara wie i nie ustawia taktyki TYLKO pod 2 piłkarzy- Diego i Del Piero. .
Początkowo ma do tego pełne prawo. Czy Del Piero zdążył go zawiść ? Dał mu przecież najwięcej w meczu ze Sieną. Ma pełne prawo mu zaufać. To samo tyczy się Diego, który przychodzi tutaj jako niekwestionowane wzmocnienie.

Romb to taktyka na którą czekałem do dawna, prawdopodobnie nasza podstawowa w przyszłym sezonie. Znakomita dla Giovinco, który spokojnie może grać jako drugi napastnik. Nie rozumiem dlaczego tego nie uwzględniacie. W tym systemie gry, Giovinco mógłby schodzić do boku i spokojnie tam czarować. Jeśli Sebastian jest piłkarzem na miarę Juventusu, to dla Del Piero alternatywę na ten sezon już mamy.
Nie myślmy zatem o kolejnym napastniku. Potrzebujemy koniecznie przynajmniej jednego wzmocnienia na boku obrony. Przydałby się ktoś jeszcze do drugiej linii typu Diarra.

Inna sprawa, jest taka, ze Ferrara będzie zmieniał taktykę. W tych dwóch meczach jakie miał pokazał, dużą elastyczność pod względem ustawienia drużyny. Możemy swobodnie przechodzi do 4-2-3-1, bądź 4-3-2-1. Poza tym nikt przecież nie dał gwarancji, że Diego się sprawdzi :stop: 4-4-2 też wchodzi w grę.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
ODPOWIEDZ