LaLiga
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Świetnie to ująłeś i masz 100% racji. Sam miałem koszulkę Zizou (oczywiście Juventusu) ehh stare dobre czasy.LordJuve pisze:Nie radzę nie doceniać potęgi marketingu, szczególnie tej, połączonej z wypracowaną marką i sukcesami sportowymi.
Tak się zastanawiam. Przy okazji tych koszulek. Pamiętam, że w latach 90' ubiegłego wieku masa ludzi biegała w koszulkach Zidane, Del Piero itp.
Wszyscy pamiętamy jakimi gwiazdami byli wtedy Zizou i Alex. Pamiętamy jaką drużyną był wtedy Juventus i jakie sukcesy odnosił.
Oczywiście, nie ma co porównywać, nawet obecnego Realu do tamtego Juve w kwestiach poruszanych wyżej, jednak, prosta analogia jest.
Po co to piszę? A no po to, żeby pokazać, czym różni się firma o nazwie Real Madryt od zespołu piłkarskiego Juventus. Mają gwiazdy, mają do nich prawa i je wykorzystują. Biznes się kręci.
Szkoda, że Juve chyba o takich możliwościach zapomina.

Fajnie by wyglądali młodzi w koszulce np. Zebiny xD albo Molinaro ;DLordJuve pisze:Noo...ale żeby zarabiać to trzeba jeszcze mieć na kim.
- Majos
- Juventino
A moim zdaniem, ciężko im będzie, bo takie indywidualności jak Kaka, czy Ronaldo mogą nie współpracować dobrze ze sobą, Nie zapominajmy jeszcze o Holendrach z Realu, którym robi się coraz ciaśniej.Pagi pisze:Real w tym sezonie wymiata wszystko, a jak nie w tym to w następnym na 100%
- Safin
- Juventino
Ten drugi ponoc dostał ciekawą propozycję z Fenerbahçe, a Huntelaar hmm.. ona nawet nie dostał szansy pokazania co potrafi, ale moze to byc kolejny zmarnowany przez Real piłkarz, a szkoda bo kiedys jego gole w Heerenven robiły wrażenie, nie wspominajac o Ajaxie.stahoo pisze:Myślę, że Sneijder or Vaart odejda z Madrytu. Jeżeli przybędzie na Santiago Bernabeu Villa to z pewnościa odejdzie też Huntelaar albo van Nisterlooy...
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
nie zrozumiales mnie. podalem ten przyklad strzelajac przykladowa cene zeby uzmyslowic ze to nie jest 100mln zysku.JuveR pisze: Nie chcę Cię martwić ale 10 000 000 * 10 = 100 000 000Więc jak widzisz nawet gdyby sprzedawali koszulki za marne 10 dolarów, euro czy jeszcze czegoś innego to i tak przy sprzedaży 10mln. im się zwróci
Przy cenie koszulki 77E wystarczy sprzedać ich milion...
mialem na mysli jezeli koszulka kosztuje 10 $ i jezeli Real ja sprzeda to:
bedzie mial 10 $ minus
koszt materialu, transport, pani zuzia krawcowa itd itd itd. wiec jak widzisz 10kk *10$ != 100kk $ zysku

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Venomik
- Juventino
Koszty kosztami, ale w przypadkukoszulek są one, w porównaniu z ich ceną, dość niskie.
Jednak to nie jest kwestia kluczowa. Jeśli Real sprzeda milion koszulek Kaki to wcale nie oznacza, że bez Kaki sprzedałby koszulek o milion mniej.
Ile osób tutaj ma koszulkę DP albo Nedveda?
Co by było, gdyby ani jeden ani drugi nie grali w Juve? Ci kibice nie mieliby żadnej koszulki, czyteż większość z nich miałaby koszulkę Camora albo Treze?
Jednak do drugie.
Sprzedaż nawet miliona koszulek Kaki będzie zwiększeniej ilości sprzedanych koszulek pewnie o 200-250 tysięcy.
Poza tym - ile ze sprzedanej koszulki spływa na konto Adidasa?
Jednak to nie jest kwestia kluczowa. Jeśli Real sprzeda milion koszulek Kaki to wcale nie oznacza, że bez Kaki sprzedałby koszulek o milion mniej.
Co by było, gdyby ani jeden ani drugi nie grali w Juve? Ci kibice nie mieliby żadnej koszulki, czyteż większość z nich miałaby koszulkę Camora albo Treze?

Jednak do drugie.
Sprzedaż nawet miliona koszulek Kaki będzie zwiększeniej ilości sprzedanych koszulek pewnie o 200-250 tysięcy.
Dirty mind
- stahoo
- Juventino
Należałoby zwrócic uwage na tzw. "kibiców piłkarza" czyli krótko mówiąc całe legiony dzieci, kobiet i starców zaślepionych Cristiano Ronaldo. Jets ich na pewno nie mało, a teraz bardzo mozliwe, że będzie jeszcze wiecej. I prawdopodobnie kupią oni koszulkę Realu z numerem '9" :-D
O, to jest kluczowa sprawa o której już wspomniałem, dodałbym jeszcze to ile kasy spływa dla samego Kaki.Venomik pisze: Poza tym - ile ze sprzedanej koszulki spływa na konto Adidasa?
- slay_mac
- Juventino
Tak mówicie o tych koszulkach, a zastanowiliście się jaki procent z nich to podróbki rodem z Tajlandii, których sprzedaż raczej nie przysparza zysków Wielkiemu Realowi? Jeśli nadal nie znacie odpowiedzi to zajrzyjcie chociażby na Allegro.pl
- Azrael
- Juventino
Wyobrażacie sobie w jednej drużynie van Nisterlooy'a i C. Ronaldo po tym co razem odpalali w MU i po tym jak SAF musiał sprzedać Holendra, bo ten po prostu nie znosił "Krystyny"?stahoo pisze:Myślę, że Sneijder or Vaart odejda z Madrytu. Jeżeli przybędzie na Santiago Bernabeu Villa to z pewnościa odejdzie też Huntelaar albo van Nisterlooy...
Pozdro!
- zlypasterz
- Juventino
w realu robia dobre zakupy... tak samo jak w tesco i lidlu
- stahoo
- Juventino
Artykuł na zczuba, napisany oczywiście w luźnym tonie na temat poczynan Realu.
Polecam!
CO MOŻE SIĘ NIE UDAC W REALU?
Polecam!

CO MOŻE SIĘ NIE UDAC W REALU?
- juve&real
- Juventino
i tak duzo sprzedanych koszulek to pewnie chinskie podrobkiVenomik pisze:Koszty kosztami, ale w przypadkukoszulek są one, w porównaniu z ich ceną, dość niskie.
Jednak do drugie.
2 post
no wlasnie ja nie za bardzo:D ponoc Tottenham zoferowac Realowi 1,5 mln euro za Van Nistelrooya. powiem tak jezeli by go sprzedali byliby idiotamiAzrael_Juve pisze: Wyobrażacie sobie w jednej drużynie van Nisterlooy'a i C. Ronaldo po tym co razem odpalali w MU i po tym jak SAF musiał sprzedać Holendra, bo ten po prostu nie znosił "Krystyny"?![]()
Pozdro!
3 post:
stahoo mam tylko jedno pytanie:stahoo pisze:Chodziło pewnie o to, że Real nie dostaje 100% zysków. Lwią częśc zabiera pewnie adidas, troche piłkarz, a reszta trafia do kasy Realu.
---------
Podobno prezes Valencii zerwał negocjacje w sprawie Villi. Real oferował 25 mln euro i Negredo (wycenianego podobno na 15 mln). Nietoperze oczekuja oferty oscylującej w wysokości 50 milionów ojro. Nic dziwnego- Real jets sam sobie winien. Wydajac potężne pieniadze na Kakę i Ronaldo ustawił sobie wyżej poprzeczkę w negocjacjach. Zawsze ceny przedstawiane prezesom klubu z Santiago bernabeu były zawyżane, ale tego lata będzie to bardzo nasilone.
Najlepsze sa komentarze kibiców Realu w stylu "25 mln? No niech Perez nie będzie sknera i da 50."
czemu pod chyba kazdym twoim postem jest :ten, kto to przeczytal kibicuje Interowi"?
Prosze o zapoznanie sie z regulaminem.
white_wolv
- Il Storico
- Juventino
Ponieważ to jego podpisjuve&real pisze:stahoo mam tylko jedno pytanie:
czemu pod chyba kazdym twoim postem jest :ten, kto to przeczytal kibicuje Interowi"?
Od początku tej "zakupowej karuzeli" którą zafundowali nam Perez i spółka, nie jestem przekonany do tego co czyni Real Madryt. Otóż mogą kupować głośne nazwiska, jednakże w moim mniemaniu to tylko zrujnuje ich od środka. Możecie grzmieć, że jestem subiektywny (bo jestem- nie znoszę Galacticos), ale nie da im to wiele. Mogę się oczywiście mylić- nie jestem jasnowidzem- acz postawienie w jednej linii zawodników takich jak Kaka czy Cristiano Ronaldo razem z tymi, którzy w Realu są (bądź jeszcze będą :lol: ) jest dość ryzykowne. Wiemy, że obaj powyżej przedstawieni zawodnicy odgrywali role liderów w swoich drużynach i zmieszanie ich w jako taki schemat Realu i dostosowanie ich do taktyki będzie baaaardzo trudne. Bowiem każdy z nich chce mieć jak najczęściej piłkę przy nodze, a Cristiano to już ewenement, który ma się za Primadonnę. To nie koniec ich wielkich zakupów bowiem w kolejce stoją Villa, Garay, Maicon i Ibrahimović. A kwoty przyprawiają o zawroty głowy. Przeszło 160 mln euro na dwóch zawodników?! Jak można być tak bezmyślnym?! Oni się bawią, a miliony ludzi głodują. Już nawet City i Barcelona nie są tak daremne. Ale odbije im się to czkawką. Jeśli nie uda im się z Maiconem, a Garay kolejny sezon spędzi w Realu Santander to będzie krucho. Wzmocnią przód, ale znowu baty w stylu 2:6. Życzę Wam kibicom Realu zwycięstw, ale ani krzty Wam nie zazdroszczę. Ba, ja Wam współczuję...
- Kubba
- Juventino
http://sport.onet.pl/74327.3,1248704,19 ... omosc.html
No i wszystko jasne skąd Real "ma" taką kasę na transfery. Ale tak czy siak, spokojnie spłacą tą pożyczkę.
Ciekawe co by było gdyby Juve zapożyczyło się na 50mln i przeznaczyło tę sumę na jakieś dobre transfery. Real wie co robi, teraz wziął pożyczkę, ale równie szybko co wyda/ł na transfery szybko ją spłaci. Bo zyski za tych dwóch piłkarz będą duże.
No i wszystko jasne skąd Real "ma" taką kasę na transfery. Ale tak czy siak, spokojnie spłacą tą pożyczkę.
Ciekawe co by było gdyby Juve zapożyczyło się na 50mln i przeznaczyło tę sumę na jakieś dobre transfery. Real wie co robi, teraz wziął pożyczkę, ale równie szybko co wyda/ł na transfery szybko ją spłaci. Bo zyski za tych dwóch piłkarz będą duże.