Wszystko o Milanie
- Filippo911
- Juventino
Fajnie się porobiło ... Nie ważne czy Diego to klasa Kaki czy też nie . Wszystko to kwestia klasyfikacji , standardyzacji itd. W mojej wypowiedzi (cytowanej wyżej , dziwnie te cytaty są wklejane zresztą) chodziło o to że Diego był by dobrym kandydatem dla AC jako replacement dla Kaki .Mając taką kasę Sylvio mógłby kupić kilku takich Diego .
(bez żadnej napinki)
F.
(bez żadnej napinki)
F.
- JuveR
- Juventino
Czytanie ze zrozumieniem się kłania...oliver pisze:Hahahaha porównując Diego do Kaki czy gorzej stawiając w tym samym rządku czy prawie w tym samym to ośmieszajcie się i tyle. Kakę można śmiało postawić w tym samym rządku co Zico, Socratesa, Pele, Romario Rivlado Ronaldo czy Ronaldinho (mówią coś te nazwiska). Każdy z nich był/jest geniuszem piłki nożnej i pokazywał to na każdym kroku przez wiele lat. Diego pokazał jeden czy dwa dobre sezony i robi się z niego mega gwiazdę on jeszcze nic wielkiego nie osiągną nic wielkiego nie pokazał. Zdejmijcie klapki z oczów Kaka obecnie jest w trójce najlepszych piłkarzy globu, a takich jak Diego było już wielu!!
Szkoda, że Ricardo opuszcza Serie A :płaczę:
Wyraźnie napisałem:
"W ostatnim sezonie Diego grał na pewno nie gorzej niż Kaka, czy Ribery."
Hahahaha <-żałosne

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Olaboga, wielki Kaka odszedł, prestiż Serie A spada na łeb na szyję, potnijmy się w imię wspólnego dobra i wielkości włoskiej piłki.
To wielkie biadolenie mnie przeraża. Zamiast zastanowić się jak i kim podnieść poziom, to pieprzenie, że poziom spada, bo jeden piłkarz z ligi odchodzi do innego kraju (kwestia Realu w innym temacie, bo ci to mają głowę do interesów...). A pomyślał ktoś o pozytywach? Milan bez Kaki. Czy mnie to boli? Nie. Czy wierzę, że Milan za te pieniądze sprowadzi takich piłkarzy, którzy Kakę zastąpią? Sam nie wiem, ale mam nadzieję, że nie.
Diego? Poczekajmy do następnego sezonu, będziemy oceniać w trakcie. Jedno jest pewne - w swoich byłych zespołach piłkarze ci pełnili niemałą rolę.
To wielkie biadolenie mnie przeraża. Zamiast zastanowić się jak i kim podnieść poziom, to pieprzenie, że poziom spada, bo jeden piłkarz z ligi odchodzi do innego kraju (kwestia Realu w innym temacie, bo ci to mają głowę do interesów...). A pomyślał ktoś o pozytywach? Milan bez Kaki. Czy mnie to boli? Nie. Czy wierzę, że Milan za te pieniądze sprowadzi takich piłkarzy, którzy Kakę zastąpią? Sam nie wiem, ale mam nadzieję, że nie.
Diego? Poczekajmy do następnego sezonu, będziemy oceniać w trakcie. Jedno jest pewne - w swoich byłych zespołach piłkarze ci pełnili niemałą rolę.
- oliver
- Juventino
Ała boli! A kto Ci napisał, że ten post dotyczy Ciebie? To, że znalazł się pod twoim to czysty przypadek. Ale zobaczyłeś Oliver to trzeba się przyczepić i też nie za bardzo przeczytałeś/nie rozumiałeś co sądzę o tym co prezentują na dzień dzisiejszy.JuveR pisze:Czytanie ze zrozumieniem się kłania...oliver pisze:Hahahaha porównując Diego do Kaki czy gorzej stawiając w tym samym rządku czy prawie w tym samym to ośmieszajcie się i tyle. Kakę można śmiało postawić w tym samym rządku co Zico, Socratesa, Pele, Romario Rivlado Ronaldo czy Ronaldinho (mówią coś te nazwiska). Każdy z nich był/jest geniuszem piłki nożnej i pokazywał to na każdym kroku przez wiele lat. Diego pokazał jeden czy dwa dobre sezony i robi się z niego mega gwiazdę on jeszcze nic wielkiego nie osiągną nic wielkiego nie pokazał. Zdejmijcie klapki z oczów Kaka obecnie jest w trójce najlepszych piłkarzy globu, a takich jak Diego było już wielu!!
Wyraźnie napisałem:
"W ostatnim sezonie Diego grał na pewno nie gorzej niż Kaka, czy Ribery."
Hahahaha <-żałosne
Diego przyszedł do Juve i już od razu kibice stawiają go w 10 najlepszych piłkarzy świata
Już sobie wyobrażam co będzie jak strzeli pierwszego gola i pokaże tors.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- goly
- Juventino
Na dzień dzisiejszy to on na pewno nie jest w trójce najlepszych piłkarzy globu. Jak dla mnie w samej Barcelonie znajdziesz co najmniej dwóch a może trzech zawodników lepszych od niego. Wsadzasz Kakę do jednego worka z Ronaldo i Pele tylko i wyłącznie dlatego, iż dobył Złotą piłkę w 2007. Prawda jest taka, że zarówno Il Fenomeno jak i Pele zrobili znacznie więcej w świecie Footballu niż Kaka i stanowili o wiele większy ewenement niż Kaka. Nie ujmuję mu zasług za rok 2007, ale do Ronaldo i Pele to on się nawet nie umywa.
Według mnie Milan zrobił świetny biznes. Za te pieniądze mogą spokojnie sprowadzić kilku zawodników ze ścisłej czołówki.
Według mnie Milan zrobił świetny biznes. Za te pieniądze mogą spokojnie sprowadzić kilku zawodników ze ścisłej czołówki.
- Marcin_ACM
- Milanista
JuveR pisze: Napisz szczerze, ile meczów oglądałeś z udziałem Diego w tym sezonie? Bo chyba nie bardzo wiesz o czym kopiesz. W ostatnim sezonie Diego grał na pewno nie gorzej niż Kaka, czy Ribery. A jeżeli już chcesz porównywać piłkarzy na wiek - Kaka 27 lat, Ribery 26 lat, Diego 24 lata...

A w Schalke (gdzie mecz skończył sie kilka minut wczesniej) poszła fama, że mecz Bayernu juz sie skończył i cały stadion świetował juz mistrzostwo

Ech rozmarzyłem się ... kiedy będzie taka końcówka w serie a??? Wracając do tematu, to oglądam na Premiere HD na zywo, a w każdą sobotę obszerne skróty na ARD o 18.00 i w niedzielę na DSF. Nawet jak leci w tym czasie serie a, to nagrywam te skróty i potem przegladam. Meczy na zywo z Diego ogladałem w tym sezonie z 4..5 i kilka w pucharze UEFA, ale za to tradycyjnie kazdy skrót Werderu na ARD/DSF. Oglądam też 2. bundeslige. Zdarza mi się jeździć na mecze bundesligi. W tym sezonie byłem na 3. ...Tak więc chciałeś we mnie trafić, a strzeliłeś sobie w kolano...
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Aha i taki zapalony kibic Nimieckiej ligi nie widział ,że Diego rozegrał![]()
![]()
Oglądam bundesligę na bieżąco od pamietnego sezonu 1999 z megafascynującą końcówką Schalke 04 - SPVGG Unterhaching i HSV - Bayern, kiedy to gol Andersona w 96 minucie z wolnego z 10 metrów (podanie do bramkarza od obrońcy i bramkarz złapał w 96 minucie piłkę - do dzisiaj nie moge tego zrozumieć) zadecywowal o mistrzostwie...
A w Schalke (gdzie mecz skończył sie kilka minut wczesniej) poszła fama, że mecz Bayernu juz sie skończył i cały stadion świetował juz mistrzostwo
Ech rozmarzyłem się ... kiedy będzie taka końcówka w serie a??? Wracając do tematu, to oglądam na Premiere HD na zywo, a w każdą sobotę obszerne skróty na ARD o 18.00 i w niedzielę na DSF. Nawet jak leci w tym czasie serie a, to nagrywam te skróty i potem przegladam. Meczy na zywo z Diego ogladałem w tym sezonie z 4..5 i kilka w pucharze UEFA, ale za to tradycyjnie kazdy skrót Werderu na ARD/DSF. Oglądam też 2. bundeslige. Zdarza mi się jeździć na mecze bundesligi. W tym sezonie byłem na 3. ...Tak więc chciałeś we mnie trafić, a strzeliłeś sobie w kolano...
lepszy sezon od kaki?
Chylę czoła.
- Il Storico
- Juventino
5.05.2002, 14.05.2000, czyli później niż 1999 w Niemczech.Marcin_ACM pisze:![]()
![]()
Oglądam bundesligę na bieżąco od pamietnego sezonu 1999 z megafascynującą końcówką Schalke 04 - SPVGG Unterhaching i HSV - Bayern, kiedy to gol Andersona w 96 minucie z wolnego z 10 metrów (podanie do bramkarza od obrońcy i bramkarz złapał w 96 minucie piłkę - do dzisiaj nie moge tego zrozumieć) zadecywowal o mistrzostwie...
A w Schalke (gdzie mecz skończył sie kilka minut wczesniej) poszła fama, że mecz Bayernu juz sie skończył i cały stadion świetował juz mistrzostwoEch rozmarzyłem się ... kiedy będzie taka końcówka w serie a???
Medal ma dwie strony, więc sprzedaż Kaki może Milanowi wyjść na zdrowie (kupią równorzędnego zawodnika/ków za tą kasę), bądź zaszkodzić (nikogo nie kupią, spadek jakości w drugiej linii jak i na pozycji trequartisty). No zobaczymy co zdziała Leonardo. Pozdrawiam
- Safin
- Juventino
Mysle ze to jest niemożliwe ?Milan sprzedałby swoja cała druga linie? az takie wietrzenie. Głosno bylo tez o ponownym zainteresowaniu ManU - Gattuso, to juz by była totalna głupota ze strony Milanu gdydby wypuscila Pato, Pirlo jest juz wiekowy wiec to byłby dobry interes ale Pato po prostu w to nie wierze!Gherrick pisze:Podobno Milan chce pozbyć się również i Pato i Pirlo - obydwaj do Chelsea) Jak miło !
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2009, 12:43 przez Safin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Locke
- Juventino
Jestem pewien, że tak się nie stanie. Niestety. A co do Diego i Kaki, fakt Diego rozegrał lepszy sezon od "I belong to Money" . Świetnie radził sobie w lidze, PN i PUEFA i dobitnie pokazał to w meczach właśnie z Milanem.Podobno Milan chce pozbyć się również i Pato i Pirlo - obydwaj do Chelsea Smile) Jak miło !

- Don Mateo
- Juventino
Kaka przez ostatnie dwa sezony obniżył loty. To już nie ten sam Ricardo co jeszcze dwa lata temu, gdzie prowadził Milan do finału w Stambule. Podobnie Ronaldinho - gdzie DZIŚ jest ten piłkarz? Idąc tym tropem można powiedzieć, że Pirlo też jest wspaniały, bo KIEDYŚ to on takie piłki rzucał, że głowa mała. Tylko ile można żyć przeszłością? Kaka w trójce najlepszych piłkarzy? Popatrzmy: Messi, C. Ronaldo, Xavi, Ribery, i jeszcze kilku by się znalazło - gdzie tu miesce dla Kaki? Moim zdaniem Milan dobrze zrobił, że sprzedał go do Realu. Kasa się zgadza, można kogos sensownego kupić. Np. środkowego napastnika - Adebayora, i jeszcze zostanie na środkowego obrońce.oliver pisze:Hahahaha porównując Diego do Kaki czy gorzej stawiając w tym samym rządku czy prawie w tym samym to ośmieszajcie się i tyle. Kakę można śmiało postawić w tym samym rządku co Zico, Socratesa, Pele, Romario Rivlado Ronaldo czy Ronaldinho (mówią coś te nazwiska). Każdy z nich był/jest geniuszem piłki nożnej i pokazywał to na każdym kroku przez wiele lat. Diego pokazał jeden czy dwa dobre sezony i robi się z niego mega gwiazdę on jeszcze nic wielkiego nie osiągną nic wielkiego nie pokazał. Zdejmijcie klapki z oczów Kaka obecnie jest w trójce najlepszych piłkarzy globu, a takich jak Diego było już wielu!!
Co do porównań Ricardo z Ribasem - faktem jest, że drugi z wymienionych mniej osiągnął, to oczywista oczywistość. Miejmy tylko nadzieję, że od przyszłego sezonu starta w zdobyczach powoli, acz sukcesywnie będzie niwelowana

Forza Juve!
- Roman_1897
- Juventino
Warto tez dodac oba mecze z Udinese, które były dla niego swietne.Locke pisze: Jestem pewien, że tak się nie stanie. Niestety. A co do Diego i Kaki, fakt Diego rozegrał lepszy sezon od "I belong to Money" . Świetnie radził sobie w lidze, PN i PUEFA i dobitnie pokazał to w meczach właśnie z Milanem.
- Majos
- Juventino
Skoro Kaka już odszedł, to na pewno nikogo z bardziej wartościowych piłkarzy z Milanu nie wypuszczą. To, że Pirlo i Pato są w kręgu zainteresowań Chelsea, czy innego klubu raczej już nic nie zmieni. Można się tylko zastanawiać, kto przyjdzie do drużyny z Mediolanu na miejsce Kaki. Za taką kasę mogą kupić naprawdę dobrego grajka, a ile im jeszcze zostanie.
- Effe
- Bawarczyk
Tylko kogo tak naprawdę można kupić w miejsce Kaki? Sneijder i van der Vaart twierdzą, że nie ruszają się z Madrytu. Podobnie Hleb z Barcelony. Jest jeszcze Elano, którego kusi Inter.MajosJuventino pisze:Skoro Kaka już odszedł, to na pewno nikogo z bardziej wartościowych piłkarzy z Milanu nie wypuszczą. To, że Pirlo i Pato są w kręgu zainteresowań Chelsea, czy innego klubu raczej już nic nie zmieni. Można się tylko zastanawiać, kto przyjdzie do drużyny z Mediolanu na miejsce Kaki. Za taką kasę mogą kupić naprawdę dobrego grajka, a ile im jeszcze zostanie.
Tak naprawdę realni są chyba tylko Fabregas, ale on tani z pewnością nie będzie, oraz odchodzący z CFC Deco. Ten drugi jest wprawdzie trochę za młody, ale mógłby się nadać