Premier League
- Safin
- Juventino
O skutku juz nie wspominalem bo wiadomo jak to moze wygladac
Stara gwardia mialem na mysli cofnietego Berbatova, taki nasz Alex, no bo Carrick to typowy defensywny pomocnik.
Z tego wynika, ze ManU na gwałt potrzubuje zawodnika na rozegranie, ale ani Benzema, ani Ribery przynajmniej dla mnie nie pasują. Więc kto?

Stara gwardia mialem na mysli cofnietego Berbatova, taki nasz Alex, no bo Carrick to typowy defensywny pomocnik.
Z tego wynika, ze ManU na gwałt potrzubuje zawodnika na rozegranie, ale ani Benzema, ani Ribery przynajmniej dla mnie nie pasują. Więc kto?
- Mati
- Juventino
Berbatov to najwyższy i najsilniejszy napastnik ManU, chyba nie ma sensu go cofać.
Nie wiem co macie z tym Andersonem, to gracz środka pola i to o raczej defensywnym usposobieniu, o zastąpieniu nim Ronaldo nie może być mowy bo to tak, jakbyśmy chcieli zastąpić Trezeguet Grygerą.
Dodam, że moim zdaniem Ribery mógłby zastąpić Portugalczyka, ma bardzo duże umiejętności.
Nie wiem co macie z tym Andersonem, to gracz środka pola i to o raczej defensywnym usposobieniu, o zastąpieniu nim Ronaldo nie może być mowy bo to tak, jakbyśmy chcieli zastąpić Trezeguet Grygerą.
Dodam, że moim zdaniem Ribery mógłby zastąpić Portugalczyka, ma bardzo duże umiejętności.
- Roman_1897
- Juventino
Berbatov to typowy lis, prawie jak Treze. Cofać go nie warto.
Ja widze tylko jednego gracza, ktory mogłby im Ronaldo zastąpic: Ribery. Podobna specyfikacja, wysoka klasa. I napewno nie kosztowalby 96 mln euro :lol:
Ja widze tylko jednego gracza, ktory mogłby im Ronaldo zastąpic: Ribery. Podobna specyfikacja, wysoka klasa. I napewno nie kosztowalby 96 mln euro :lol:
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2009, 18:14 przez Roman_1897, łącznie zmieniany 1 raz.
- Safin
- Juventino
No wlasnie stanęło na tym ze Anderson odpada, Nani tez wiec nie wiem nad czym sie tak upieramy.Mati pisze:Berbatov to najwyższy i najsilniejszy napastnik ManU, chyba nie ma sensu go cofać.
A z tym Grygera bym nie przesadzał przeciez to prawy obronca, a Anderson ma zadatki na ofensywnego pomocnika- no i aż tak bardzo mu nie ubliżajmy bo sie obrazi, Anderson to nie Grygera

- Mati
- Juventino
Ronaldo to skrzydłowy/napastnik biegający tuż przed polem karnym, Anderson to gracz zupełnie inny, gra głęboko i to w środku. Porównanie z Treze i Grygerą oczywiście przesadne, ale miało uzmysłowić, że Anderson i Cristiano to zupełnie inni zawodnicy, pełniący zupełnie inne role w zespole.
- oliver
- Juventino
Może Marchionipikito pisze: Z tego wynika, ze ManU na gwałt potrzubuje zawodnika na rozegranie, ale ani Benzema, ani Ribery przynajmniej dla mnie nie pasują. Więc kto?
Tylko gdzie się nie spotkam to wszędzie piszą, że Anderson to off. pomocnik pomijając już tą nieobliczalną Wikipedie np. http://www.manusite.pl/index.php?co=aktualnosci&id=6745Mati pisze: Nie wiem co macie z tym Andersonem, to gracz środka pola i to o raczej defensywnym usposobieniu, o zastąpieniu nim Ronaldo nie może być mowy bo to tak, jakbyśmy chcieli zastąpić Trezeguet Grygerą.
Tak jak pisałem wcześniej może to właśnie Cristiano blokowała Brazylijczyka. Ferguson konsekwentnie dawał mu zadania nie co defensywne może teraz zrobi się trochę więcej miejsca w offensywie.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- wojczech7
- Juventino
Gracza środka pola zrobił z niego Ferguson. Anderson sprowadzany był do Manchesteru jako ofensywny pomocnik. Tak grał w Gremio, Porto i młodzieżówce, z tego co mi wiadomoMati pisze:Nie wiem co macie z tym Andersonem, to gracz środka pola i to o raczej defensywnym usposobieniu, o zastąpieniu nim Ronaldo nie może być mowy bo to tak, jakbyśmy chcieli zastąpić Trezeguet Grygerą.

Próbka umiejętności 'drewna w warkoczykach':centek pisze:wedlug mnie anderson zupelnie nie pasuje do tego zespolu. widzialem go pare razy w akcji i uważam go za drewno w warkoczykach.
- Safin
- Juventino
Youtube.com to niestety mały wyznacznik umiejetnosci, bo tam to nawet Poulsena dobrze grającego mozna znależć ( chociaz?), ale mimowszystko ja Andersona lubie, podoba mi sie jego gra chociaz wg wiekszosci zawodzi w ManU. Z drugiej strony to zupełnie inny klub niż Porto wiec ciezko do konca pokazac umiejtności, ale w takich sytuacjach wychodzi klasa zawodnika
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Pilka ... omosc.html
Nastpępca?
Takze niepowiedziane jest ze beda kogos kupowali
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Pilka ... omosc.html
Nastpępca?

Takze niepowiedziane jest ze beda kogos kupowali

- wojczech7
- Juventino
Ów filmik nie pokazuje dobrze grającego Andersona, bo i co innego miałem na celu; chciałem jedynie zaprzeczyć, jakoby Brazylijczyk był 'drewniany'.pikito pisze:Youtube.com to niestety mały wyznacznik umiejetnosci, bo tam to nawet Poulsena dobrze grającego mozna znależć ( chociaz?)
Przede wszystkim to całkiem inna pozycja niż w Porto. Grając defensywnego pomocnika musi grać bardzo solidnie, nie może pozwolić sobie na głupie straty, więc i jego gra pozbawiona jest finezji, którą niewątpliwie posiada. Tym niemniej jest bardzo waleczny i nieustępliwy i pewnie dlatego Sir Alex daje mu takie, a nie inne zadania na boisku. Nie sądzę, by po odejściu Ronaldo się to zmieniło...pikito pisze:ale mimowszystko ja Andersona lubie, podoba mi sie jego gra chociaz wg wiekszosci zawodzi w ManU. Z drugiej strony to zupełnie inny klub niż Porto wiec ciezko do konca pokazac umiejtności, ale w takich sytuacjach wychodzi klasa zawodnika
Faktem jest, że Nani nie dostawał zbyt wielu szans, ale wątpie by był w stanie zastąpić Ronaldo, chyba mimo wszystko nie ta klasa. Poza tym czytałem, że jest opcja wymiany go na Moutinho ze Sportingu...
Kupić kogoś muszą, co by uzupełnić kadrę.pikito pisze:Takze niepowiedziane jest ze beda kogos kupowali
- Don Mateo
- Juventino
Valencia w takim klubie jak United może być co najwyżej uzupełnieniem szerokiej kadry, a nie piłkarzem wyjściowego składu, nie mówiąc już o zastąpieniu Ronaldo. Ciekawostką jest też cena, za jaką Wigan chce go sprzedać - 16 milionów Funtów + jakieś tam klauzule. Jak powiedział mój znajomy (sympatyk MU) ; " Jeśli piłkarze jego pokroju kosztują 16 baniek, to Real dostał Ronaldo w promocji" 

Forza Juve!
- ewerthon
- Juventino
Kod: Zaznacz cały
Jak podała oficjalna strona internetowa Manchesteru United, piłkarzem tego klubu został Michael Owen. Anglik podpisał z "Czerwonymi Diabłami" 2-letni kontrakt.
Owen, który jest legendą innego klubu Premier League, Liverpoolu przybył na Old Trafford za darmo, gdyż jego kontrakt z Newcastle wygasł. - Michael to napastnik klasy światowej. Przybył do Manchesteru z aspiracjami, wiedząc czego od niego oczekujemy - powiedział opiekun United, Sir Alex Ferguson.
Sam zainteresowany tak skomentował swój transfer: - Rozmawiałem już z kilkoma innymi klubami, kiedy nagle zadzwonił Ferguson. Zaprosił mnie na śniadanie, podczas którego przyznał, że pragnie ze mną podpisać umowę. Zgodziłem się bez chwili namysłu. Nie mogę się doczekać pierwszego treningu, znam tak wielu graczy United. Na koniec chciałbym podziękować Sir Aleksowi za wiarę w moje możliwości obiecując, że odpłacę się wieloma golami.
Michael Owen to wychowanek Liverpoolu. W swojej karierze zaliczył również krótki epizod w Realu Madryt.
No brawo Owen, w tym momencie straciłeś szacunek u wielu kibiców na całym świecie. Nie spodziewałem się, że ten człowiek może zrobic coś takiego. Myślałem, że ma więcej szacunku do klubu w którym się wychował. Jak zwykle jemu chodzi tylko o kasę. Już w Newcastle grał za wielką pensję, a tylko kontuzje leczył. No to teraz poszedł do klubu gdzie takich jak on jest wielu... Manchester sprzedał jednego sprzedawczyka i kupił drugiego. Zawsze będę kochał ten klub.

- LordJuve
- Juventino
A co miał zrobić? Grać w 2 lidze w wieku 29 lat? Taki zawodnik jak Owen? Sprzedawczyk? Sorry, ale dla Owena przeprowadzka do ManUtd to chyba ostatnia szansa na wyjście z dołka i powrót do jako-takiej gry na poziome, na światowym poziome, na którym ten zawodnik by pewnie grał gdyby nie kontuzje. To była sytuacja podbramkowa. Na pewno po grze w takich klubach jak L'pool, Real, 29-letni zawodnik nie chce w taki sposób kończyć się piłkarsko.gladston pisze:No brawo Owen, w tym momencie straciłeś szacunek u wielu kibiców na całym świecie. Nie spodziewałem się, że ten człowiek może zrobic coś takiego. Myślałem, że ma więcej szacunku do klubu w którym się wychował. Jak zwykle jemu chodzi tylko o kasę. Już w Newcastle grał za wielką pensję, a tylko kontuzje leczył. No to teraz poszedł do klubu gdzie takich jak on jest wielu... Manchester sprzedał jednego sprzedawczyka i kupił drugiego. Zawsze będę kochał ten klub.
Tak jakby Owen był teraz wielką gwiazdą i mógł sobie wybierać kluby, wybierając ten, który mu zapłaci najwięcej.

Gdyby klub, w którym się wychował, tak szanował Mika to by pomógł mu wyjść z dołka - w końcu był do wzięcia za darmo.
Na pewno nikt mu nie zaproponował, nawet ManUtd, dużej pensji zważywszy na jego obecną sytuację i formę. To niepewny inwestycja, albo wypali i Owen znów będzie strzelać bramki - co potrafi, albo nie i skończy karierę na światowym poziomie.
- Giacobbneri
- Juventino
Otóż to. Nie rozumiem postawy Liverpoolu, a zwłaszcza Beniteza który najwidoczniej nie trawi Owena. Co by nie mówić instynkt strzelecki to ten chłop ma jak mało kto. Jeśli omijać go będą kontuzje to może spokojnie walczyć o króla strzelców. Zwłaszcza w takim klubie jak MU.
Liverpool nie ma napastników. Często grają El Zahrem
Sam Torres nie pociągnie a oni nawet nie myśleli o przedstawieniu oferty Michaelowi. Sorry ale gra w Hull albo Stoke to nie jest coś ciekawego dla tego formatu gracza. Kibice Liverpoolu są podzieleni. Jedni mają go za zdrajce ale są też rozważne i racjonalne opinie. Ja się cieszę że los Michaela nie spotkał np. Alexa a było blisko w czasie panowania Cappelo ...
Co do samego MU to zrobili super interes. Owen nie będzie - przynajmniej na początku - narzekał że gra z ławki. Może dawać zespołowi tyle co Tevez a jest znacznie tańszy. Jego pensja zależy od formy. Świetny interes.
P.S. Polecam poczytać co na temat transferu Owena miała do powiedzenia legenda LFC Ian Rush (dla młodzików warto wspomnieć że miał epizod również w Juve) ...
Liverpool nie ma napastników. Często grają El Zahrem

Co do samego MU to zrobili super interes. Owen nie będzie - przynajmniej na początku - narzekał że gra z ławki. Może dawać zespołowi tyle co Tevez a jest znacznie tańszy. Jego pensja zależy od formy. Świetny interes.
P.S. Polecam poczytać co na temat transferu Owena miała do powiedzenia legenda LFC Ian Rush (dla młodzików warto wspomnieć że miał epizod również w Juve) ...
Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!