LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Don Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 12:51

Real się wzmacnia, po Kace prawdopodobnie przyjdzie Ronaldo, któremu dżdżysta wyspiarska pogoda się odwidziała, i zatęsknił za słońcem. Do tego w planach jest Xabi Alonso, oraz Villa. Nie ulega wątpliwości, że "pakę" będą mieć konkretną. Do tego trener, który sroce spod ogona nie wypadł. Pelegrini nie trzyma się kurczowo jednej taktyki (jak nasz były), a ustala formację pod piłkarzy - vide wtedy, gdy Villareal grał pod Riquelme. Jeśli wszystkie transfery dojdą do skutku, to prawdopodobnie grać będą systemem 1-4-2-3-1.

Diarra, X. Alonso (Gago)

Robben - Kaka (Snejder) - Ronaldo (Higuain)

Villa (Huntelaar, RvN).

Ciekawe który z zawodników odejdzie z Madrytu. Powątpiewam, by VdV godził się z rolą rezerwowego, podobnie kliku innych.

Forza Juve!
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 12:58

Ja pierdziele czemu my nie moglismy tego Pereza zatrudnic??:p Real bedzie mial pake oj bedzie! Na eurosporcie mowili ze ponoc Villa na 100% zaklepany! Do tego Kaka i CR7! Masakra! NIE zmnienia to faktu ze i tak od nas wciery dostana;p Ja bym sie na miejscu Naszych wodzirejów zagłebil w liste transferowa Realu! Moze takiego VdV albo Snaidera za jakies 15 mln daloby się wytachać.

Obrazek
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:01

To juz nie jest futbol to jest biznes!!
I nie mowie tego z zazdrosci ze Juve nie posiada takich pilkarzy, wydaja bajonskie sumy, tworza te swoje Galacticos i co? i dyntka
Az strach pomyslec jezeli Real w ciagu dwóch lat nie zwojuje Europy, przeciez to bedzie katastrofa finansowa dla klubu, zeby nie powiedzic bankructwo, zamiast inwestowac i wspierac wychowanków kupuje sie Kake, moze Ronaldo itp.
A przykład Barcy, jest dla mnie dobitny, jak mozna zarzadzac fajnie klubem. Messi, Krkic, Iniesta, Xavi, Pyuol itp to sa wychowankowie lub pilkarze speowadzeni w mlodym wieku za male pieniadze. Teraz idzie troche wieksza na Alvesa czy Henriego, ale to nie to samo co Real.

A i jeszcze - oby Real dalej nie kontynuował niszczenia i marnowania zawodników - Owen, Cassano, Drenthe, Canna, VdV i mozna by tak w nieskonczonosc.

No i te sumy przez taki Real ceny wszystkich zawodników ida w góre i pozniej za takiego d'Agostino trzeba bulić.

A z reszta i tak nienawidze Realu wiec mi to rybka :prochno:

@FelekJUVE - tu nie ma co sie zachwycac tu trzeba płakac, ze nie liczy sie piłka, a money :roll:
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2009, 13:02 przez Safin, łącznie zmieniany 1 raz.

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:02

FelekJUVE pisze:Ja pierdziele czemu my nie moglismy tego Pereza zatrudnic??:p Real bedzie mial pake oj bedzie! Na eurosporcie mowili ze ponoc Villa na 100% zaklepany! Do tego Kaka i CR7! Masakra! NIE zmnienia to faktu ze i tak od nas wciery dostana;p Ja bym sie na miejscu Naszych wodzirejów zagłebil w liste transferowa Realu! Moze takiego VdV albo Snaidera za jakies 15 mln daloby się wytachać.
Mając taki budżet transferowy (czyli nieograniczony) to nawet Secco by dokonał takich transferów :whistle: Sztuką jest kupić dobrego zawodnika za jak najmniejsze pieniądze...

quentin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:03

Raczej osłabia. "Gwiazdory" nigdy nie grają zespołowo. Tak było ze starymi "Galacticos", tak będzie i teraz. Real ze skłądem pełnym gwiazd znowu nic nie osiągnie.

Siedemnasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:05

FelekJUVE pisze:Ja pierdziele czemu my nie moglismy tego Pereza zatrudnic??:p Real bedzie mial pake oj bedzie! Na eurosporcie mowili ze ponoc Villa na 100% zaklepany! Do tego Kaka i CR7! Masakra! NIE zmnienia to faktu ze i tak od nas wciery dostana;p Ja bym sie na miejscu Naszych wodzirejów zagłebil w liste transferowa Realu! Moze takiego VdV albo Snaidera za jakies 15 mln daloby się wytachać.
Tak będzie miał pakę jak kilka lat temu. I jaki będzie efekt końcowy tego wszystkiego ? Real lubi dokonywać spektakularnych transferów szkoda jednak, że nikt w tym klubie nie ruszy głową i raz na zawsze ktoś zaprzestanie tam kupowania podobnych gwiazdeczek.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:21

quentin pisze:Raczej osłabia. "Gwiazdory" nigdy nie grają zespołowo. Tak było ze starymi "Galacticos", tak będzie i teraz. Real ze skłądem pełnym gwiazd znowu nic nie osiągnie.
Dokładnie, pamiętam jak w 03/04 roku Real miał najlepszą ekipę pod słońcem sami galaktyczni tam biegali. I dupka nic nie zdobyli.
Wspomnicie moje słowa Real tym transferem strzelił sobie w kolano!
Nazwiska nie grają :]

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:25

Wiecie ja i tak mam nadzieje że to Diego dostanie złotą piłkę w przyszlym roku a nie GALAKTYCZNY Ronaldo czy Kaka

Obrazek
Don Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:36

Mnie się wydaje, że po trosze zazdrościcie Realowi. Jeszcze się sezon nie zaczął, a już jeden mówi, że nic nie wygrają, inny, że pilkarze tam się zmarnują, trzeci wypowiada się w podobnym tonie. Nikt nie zauważył, że Real od pięciu lat nie przebrnął 1/8 w Lidze Mistrzów, że pozyskiwanie graczy średniego kalibru (Snejder, VdV) nie gwarantuje sukcesów. W jaki sposób Kaka, czy Ronaldo może się tam zmarnować? Tym, że będą walczyć z Barcą do ostatniej kolejki o Majstra, czy może tym, że namieszają (bo namieszają) w Europie? Zidane, Figo - oni też się zmarnowali w Realu? Nie mądre dywagacje z waszej strony. pikito mówi, że Real zmarnował Owena. Nie masz racji. Owen to gwiazdka własnego podwórka. Podwórka o nazwie Liverpool. Z Madrytu przeszedł do Newcastle, i co? I druga liga. Drenthe? Facet to jeździec bez głowy, coś jak Molinaro przy zachowaniu odpowiednich proporcji. Cannavaro w Hiszpanii nie zawiódł. Fakt, grał słabiej jak we Włoszech, ale to inna specyfika. W Hiszpanii stoperzy grają wysoko, w Italii odwrotnie. Fabio podołał temu zadaniu, a już Samuel nie dał rady. W przypadku Cassano dał znać jego knąbrny charakter...
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2009, 13:38 przez Don Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.

Forza Juve!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:37

ManU dostaje 90 mln na transfery. Milan dostaje 65 mln na transfery. Lada moment Bayern odda Ribery'ego i również będzie mieć ~60 mln na transfery. To samo może mieć Inter po odejściu Ibry. Nie zapominając o ManCity. Transferowa karuzela sprzed dekady wraca, jestem mocno tym zaniepokojony, bo nie sposób porównać Dosseny, D'Agostiny czy inne Cannavara jakimi uraczy nas zarząd do tego, co będzie się dziać w to lato w Europie...

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:45

Pan Zambrotta sie przejmujesz! Ja wierze ze Juve swoich kupi! Moze nie jakies glosne nazwiska ale porządnych grajkow! A Cirro tak ustawi zespol ze bedziemy nadrabiac DRUŻYNĄ! Bierzmy przyklad z Barcelony stawiajmy na wychowankow! Juve wrocilo z Serie B! Real mial na papierze 5 razy lepszy skład i co?? Oklaskiwanie Alexa na SB!! LUdzie pełen podziw za transfer Diego! Na moje nie ulega on Kace a kupilismy go zaledwie za 24 mln!

Obrazek
Don Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 13:47

pan Zambrotta pisze:ManU dostaje 90 mln na transfery. Milan dostaje 65 mln na transfery. Lada moment Bayern odda Ribery'ego i również będzie mieć ~60 mln na transfery. To samo może mieć Inter po odejściu Ibry. Nie zapominając o ManCity. Transferowa karuzela sprzed dekady wraca, jestem mocno tym zaniepokojony, bo nie sposób porównać Dosseny, D'Agostiny czy inne Cannavara jakimi uraczy nas zarząd do tego, co będzie się dziać w to lato w Europie...
Jak się ma gwiazdę przez duże "G" w zespole, i uda się ją wytransferować za dużą kasę, to jest z czym poszaleć. Przecież my również po sprzedaży Zidane'a pieniędzy do skarpety nie schowaliśmy. Takie prawo rynku nic na to nie poradzimy. To znaczy moglibyśmy, gdyby Buffon odszedł, ale na to się nie zanosi, z czego powinniśmy się cieszyć.

Jak kluby wymienione przez Ciebie mogą spożytkować te pieniądze?

ManU wykupi Teveza i ściągnie Ribery'ego.
Bayern w miejsce Francuza pozyska VdV lub Snejdera (albo obu).
Inter nie wiem, i szczerze powiedziawszy mało mnie to interesuje.

Fakt faktem, nasze ruchy transferowe w porównaniu z innymi wygladają dosyć blado. Jest też w tym sporo naszej winy, ale to rozmowa nie na ten (o Realu) temat.

Forza Juve!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 14:17

pan Zambrotta pisze:ManU dostaje 90 mln na transfery. Milan dostaje 65 mln na transfery. Lada moment Bayern odda Ribery'ego i również będzie mieć ~60 mln na transfery. To samo może mieć Inter po odejściu Ibry. Nie zapominając o ManCity. Transferowa karuzela sprzed dekady wraca, jestem mocno tym zaniepokojony, bo nie sposób porównać Dosseny, D'Agostiny czy inne Cannavara jakimi uraczy nas zarząd do tego, co będzie się dziać w to lato w Europie...
Dokłądnie Panie Zambrotto, to chciałem napisac. Real wpompuje (bo inaczej nie da sie tego nazwac) ogromne pieniądze w budżety klubów. Za ~70 milionów euro spokojnie mozna przebudowac pół drużyny na graczy z najwyższej półki,a mniej więcej tyle mogą dostac (lub juz otrzymały) Milan, Man Utd, Bayern, Valencia czy Inter.

Jedno jest pewne- to mercato bedzie jednym z bardziej interesujących od kilku lat ;)
G.O.R.O.L pisze: Inter nie wiem, i szczerze powiedziawszy mało mnie to interesuje.
A to jest błąd ;) Bo właśnie Inter i Milan to 2 kluby, na których osłabieniu powinno nam najbardziej zależec.

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 14:20

Wedlug mnie Real sciagnie do kompletu Ribery'ego i tym samym zapisze sie na kartach historii jako klub ktory dokonal najwiekszych wzmocnien w historii futbolu. Dlaczego jestem tego prawie pewien? Otoz Ribery tak czy inaczej gdzies odejdzie, a do (badz co badz slabego) Bayernu zadna gwiazda jego pokroju dobrowolnie nie bedzie chciala przejsc. I tu widze ruch Realu: kasa + wlaczenie kogos z dwojki niesprawdzajacych sie w lidze hiszpanskiej Van der Vaart/Sneijder (a kto wie, moze i obu?). Jezeli cala trojka Ronaldo-Kaka-Ribery utrzymali by swoj poziom, to Real mialby zapewniona najlepsza ofensywna linie pomocy w Europie na dluuugie lata. Malo tego - po tych zakupach funduszy im zostanie calkiem sporo, wiec i inne formacje zostana wzmocnione.

Don Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2009, 14:31

stahoo pisze: A to jest błąd ;) Bo właśnie Inter i Milan to 2 kluby, na których osłabieniu powinno nam najbardziej zależec.
Mnie chodziło o to, że nie interesuje mnie kogo Inter kupi za ewentualną kasę po sprzedaży Ibrahimovicia :)

belial - mnie się wydaje, że Ribery załata dziurę po Ronaldo w ManU. Ferguson głupi nie jest, i Portugalczyka zastąpi tylko jemu podobnym.

Forza Juve!
ODPOWIEDZ