Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2009, 12:16

o ile dobrze pamietam to w polowie maja miala ruszyc budowa nowego stadionu. mamy czerwiec a chyba nic tam sie nie dzieje...? macie jakies informacje na ten temat?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2009, 16:07

Hmm... może się myle, ale czy nie było jakiś czas temu newsa, że budowa jest lekko opóźniona?
Bo chyba rozbiórka miała potrwac do końca marca albo kwietnia, a trwała do maja... Miejmy andzieje, że to tlyko chwilowy poslizg! ;)

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 12:37

Obrazek
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 13:41

Cały czas trwają prace wokół stadionu i na jego terenie. Teren jest kształtowany przed wjazdem ciężkiego sprzętu przeznaczonego na budowę. Poza tym całą okolicę trzeba trochę uporządkować, bo przebudowa stadionu ciągnie też za sobą częściową zmianę wyglądu stadionowego "obejścia".

edit.

Dzisiaj na oficjalnej pojawił się news, mówiący o zakomunikowaniu końca prac dookoła stadionu jeśli dobrze rozumiem. Faktyczne prace nad nowym stadionem mają się zacząć przed końcem miesiąca.

ti porterò all'inferno con me.
tylko juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 15:52

Wiem że nie uczestnicze w tej debacie od początku ale nie rozumiem jednego czemu buduja stadion o pojemności 40 000 miejsc zamiast brać przykład z Barcelony Realu manchesteru milanu i interu romy... i budować wielkie stadiony które służą do dzisiaj jako obiekty na imprezy i mecze (finały ligi mistrzów).szukając po necie znalazłem że niecałem 300mln potrzeba żeby zrobić camp nou jak tak mamy robić to finał CL nigdy nie zagości do turynu.Szczerze to bym zrobił stadion bez bierzni na 100 000miejsc z możliwościami jakie mają powstać w naszym nowym stadionie czyli centrum handlowe a nie brać kredyty co 10lat i robic modernizacje lub budować małe stadiony które były by wielkie nie dla nas tylko dla bydgoszczy czy czy gdańska gdzie CL to dalekie marzenia
Ale to moje zdanie i mozecie się zemna spierać ale ja go nie zmienie.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 15:56

tylko juve pisze:Wiem że nie uczestnicze w tej debacie od początku ale nie rozumiem jednego czemu buduja stadion o pojemności 40 000 miejsc zamiast brać przykład z Barcelony Realu manchesteru milanu i interu romy... i budować wielkie stadiony które służą do dzisiaj jako obiekty na imprezy i mecze (finały ligi mistrzów).szukając po necie znalazłem że niecałem 300mln potrzeba żeby zrobić camp nou jak tak mamy robić to finał CL nigdy nie zagości do turynu.Szczerze to bym zrobił stadion bez bierzni na 100 000miejsc z możliwościami jakie mają powstać w naszym nowym stadionie czyli centrum handlowe
Po co skoro, na mecze i tak będzie przychodzić 30k? Żeby znowu mówili na całym świecie, że stadiony serie A świecą pustkami?

tylko juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 16:06

popatrz na wszystkie kluby które wymieniłem mają duze stadiony i jak myśłisz co je łaczy???? to ze mają co mecz dużó kibiców popatrz sobie na średnie oprócz romy to wszystkie kluby które wymieniłem to mają średnią powyrzej 70% pojemności więc jaki jest wniosek??A pozartym kibiców było by więcej gdyby juve miało druzyne jak barca:/ i jak by wygrala wszystko

2 POST:

według mnie jesteśmy pośmiewiskiem świata bo nawet lecce ma stadion o pojemności 41 000

JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 16:15

Pragne zaznaczyc, ze Turyn jest miastem liczacym kolo 1. miliona osob (niewiele tylko wieksze od Krakowa), co przy dodatkowym podziale na Juve i toro zupelnie dyskredytuje pomysly na stadion powyzej 50. tysiecy, nie mowiac juz o tych smiesznych 100.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 16:18

tylko juve pisze:według mnie jesteśmy pośmiewiskiem świata bo nawet lecce ma stadion o pojemności 41 000
Jak uważasz to za pośmiewisko to sobie uważaj, ale ja nie chcę, żeby było tutaj tak jak w Portugalii po mistrzostwach europy, gdzie na wielu stadionach ledwo połowa przychodzi.
Jak zbudujemy ten 100k to będzie gorzej niż na Alpi, gdzie przychodziło 35k-50k, na prawie 70k. Przypomnę, że Alpi i tak było w planach do pomniejszenia tylko Calciopoli i Euro nie dla Włoch spowodowały opóźnienie.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 16:26

tylko juve pisze:popatrz na wszystkie kluby które wymieniłem mają duze stadiony i jak myśłisz co je łaczy????to ze mają co mecz dużó kibiców
co je łączy? to że wszystkie te miasta mają kilkakrotnie więcej mieszkańców od Turynu i to właśnie dlatego przychodzi duzo kibiców - logiczne, tym bardziej, ze w Turynie większość kibiców trzyma za torino
tylko juve pisze:A pozartym kibiców było by więcej gdyby juve miało druzyne jak barca:/ i jak by wygrala wszystko
biorąc pod uwagę to, że nawet na 26 tysięcznym stadionie na jakim teraz gra Juve nigdy poza meczami z interem, milanem romą i moze violą nie ma kompletu publiczności to szczerze wątpię aby nawet przy osiągnięciu jakiś znaczących sukcesów nagle znalazłoby się dodatkowych 50 tys które chciałoby zapełnić ewentualny 70-80 tysięcznik, w każdym razie na pewno nie byliby to kibice z Turynu
Ostatnio zmieniony 10 czerwca 2009, 16:28 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
dzodzik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 16:27

tylko juve pisze:Wiem że nie uczestnicze w tej debacie od początku ale nie rozumiem jednego czemu buduja stadion o pojemności 40 000 miejsc zamiast brać przykład z Barcelony Realu manchesteru milanu i interu romy...
To zrozum, że stadiony Barcelony, Realu, Manchesteru wypełniają się praktycznie co kolejkę, więc skoro tam jest takie duże zapotrzebowanie na bilety to są też wielkie stadiony, a u nas jak dobrze pójdzie to zapełniamy stadion z 3- 4 razy do roku. Więc ja nie widzę sensu budowania większego stadionu skoro na nasze mecze przychodzi ok. 40 tyś. ludzi to niech na tyle zostanie wybudowany, jak dla mnie lepiej się ogląda mecz jeśli stadion jest zapełniony, niż jeśli 1/3 krzesełek jest pusta.
tylko juve pisze:i budować wielkie stadiony które służą do dzisiaj jako obiekty na imprezy i mecze (finały ligi mistrzów).szukając po necie znalazłem że niecałem 300mln potrzeba żeby zrobić camp nou jak tak mamy robić to finał CL nigdy nie zagości do turynu.Szczerze to bym zrobił stadion bez bierzni na 100 000miejsc
Co z tego, że obiekt koszty budowy takie obiektu są niewiele wyższe niż obiektu który my budujemy, skoro utrzymanie stadionu 100 tysięcznego jest o wiele bardziej kosztowne niż 40 tysięcznego, nie wspominając o kosztach przeprowadzania imprezy. Zresztą budować stadion pod finał ligi mistrzów to dla mnie czysta głupota bo jeśli nawet miałby być tu rozgrywane finały wielkich imprez to pewnie nie byłoby to częściej niż raz na 10 lat.

"Szybki jak wiatr, cichy jak las, zażarty jak ogień, niewzruszony jak góra"
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 17:01

tylko juve pisze:według mnie jesteśmy pośmiewiskiem
Według mnie to Ty się ośmieszasz, oceniając sytuację biorąc pod uwagę jakieś nikomu nie znane argumenty. Delle Alpi zapełnione przez 15 lat funkcjonowania było ile razy? 10? Mimo szczytowej formy klubu na stadionie nie pokazywały się tłumy. Obecność na stadionach wiąże się z wieloma powodami. Od lenistwa, przez złą widoczność, po sporadyczne problemy z kibicami. Nie mnie oceniać, dlaczego tak mało kibiców pojawia się na spotkaniach, ale wiem, że z większym stadionem mielibyśmy problem jak Ruch Chorzów ze Śląskim. Za duży i zbyt drogi w utrzymaniu, nie zarabiałby na siebie i tęsknilibyśmy za Olimpico, tak jak Chorzowianie tęsknią za Cichą.

ti porterò all'inferno con me.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 17:38

Push3k pisze:będzie gorzej niż na Alpi, gdzie przychodziło 35k-50k,
To w dużych porywach np. na szlagiery typu mecze z Romą czy Bayernem. Normalnie to 1/3 nie była wypełniona.

Ale co my mówimy o 60 tys. Delle Alpi jak na naszym Olimpico (27 tys) były 2/3 PUSTYCH MIEJSC w meczu LIGI MISTRZÓW w tym sezonie. Śmiech na sali.

Więc nie ma co gadac o 50 tysiacach, a mówic o 100 tysięczniku to robic z siebie pośmiewisko (sorry).

tylko juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 17:44

śmieszny to jesteś ty i zarząd:)

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2009, 17:45

stahoo pisze: Ale co my mówimy o 60 tys. Delle Alpi jak na naszym Olimpico (27 tys) były 2/3 PUSTYCH MIEJSC w meczu LIGI MISTRZÓW w tym sezonie. Śmiech na sali.
Bo jak przyjeżdża takie BATE...
A po za tym to przychodziło w ostatnim sezonie 20k-25k na liczące się mecze, a na ogórki mniej. Bywały też fulle, jak na przykład na Chelsea i chyba Roma.

Ja bym osobiście stawiał na 45k miejsc. Patrząc na to ile przychodziło na Alpi wydaje mi się, ze tyle będzie idealnie, ale 40k to nie wiele mniej.

ODPOWIEDZ