Formacja Juve na sezon 09/10
Dokładnie. De Ceglie potrafi się świetnie włączyć, jest szybki i przebojowy, dobrze wrzuca. Przy 3 pomocnikach w środku spokojnie mógł by często przeprowadzać rajdy po flance bo zawsze któryś z tej 3 zaasekuruje jego strone.Przemaldino pisze:Ja również jestem zwolennikiem 4-3-1-2, jednak jak już to zostało wspomniane mamy słabych bocznych obrońców. Ja jednak liczę na De Ceglie, który w tej taktyce mógłby się odnaleźć. Ma całkiem dobre dośrodkowanie, co się przyda w ustawieniu bez skrzydłowych, ogólnie jest całkiem dobry w ataku, a przy 3 środkowych pomocnikach mógłby sobie pozwalać na rajdy pod pole karne przeciwnika.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- JuveFilip_8_
- Juventino
Ja tak jak wiekoszosc z was zdecydowanie opiewam za taktyka 4-2-3-1, ktora najlepiej wykorzystałaby nasze mozliwosci personalne. Wtedy dopuszczalna bylaby sprzedaz Treze (czego sam jestem bardzo przeciwny) bo na strikera mielibysmy Amauriego i Dżakinte, a za jednym z nich operowaliby Diego, Camor i Giovinco i w tym momencie eliminujemy jego (ich) najgorszy problem - defensywe, bo Sissoko i Marchisio czy Zanetti asekurowaliby rowniez boki boiska.
Przy tej taktyce jest wyranie podzielona druzyna na defensywnych i ofensywnych w stosunku 6 do 4
Po odbiorze pilki, ta trafia do Zanettiego czy Marchisio, ktorzy nie musza martwic sie o rozegranie, bo wystarczy ze przekaza ja do ktoregos z trojki Camor, Giovinco, Diego, a pozniej.... niech sie dzieje wola nieba... z tak MEGA KREATYWNA czworka (licze do nich Amauriego) przeciwnik na prawde moze miec zawrot glowy kiedy i gdzie ta pilka sie przemiesci. Giovinco, Diego i Camor w trojce moga zastosowac doslownie kazda kombinacje, bo maja do tego WSZYSTKIE potrzebne umiejetnosci, od najlepszej techniki, przez drybling i przyspieszenie po swietne wykonczenie czy wrzutke. miodzio.!
Mysle ze wystarczajaca narysowalem wam moja wizje ;]
Przy tej taktyce jest wyranie podzielona druzyna na defensywnych i ofensywnych w stosunku 6 do 4

Mysle ze wystarczajaca narysowalem wam moja wizje ;]

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Na mdlosci mi sie zbiera na mysl o tym 4-3-1-2.
Tylko Zebina z bocznych obroncow bedzie dawal rade w ofensywie.
Cala ofensywa bedzie oparta na Diego, ktory bedzie mial za soba trzyosobowy, defensywny murek, z ktorego tylko Sissoko to gracz klasowy. Zdazy sie jakas kontuzja, Ramadan czy PNA i jest kiszka. Przed soba natomiast bedzie mial sklad drewna w postaci Amauriego i Iaquinty. Do tego Giovinco stale na lawce i prawdopodobna sprzedaz Camora.
Nie tedy droga panie Ferrara. Nawet jesli wywalczycie kolejna gwiazde jednego sezonu - D'Agostino.
Tylko Zebina z bocznych obroncow bedzie dawal rade w ofensywie.
Cala ofensywa bedzie oparta na Diego, ktory bedzie mial za soba trzyosobowy, defensywny murek, z ktorego tylko Sissoko to gracz klasowy. Zdazy sie jakas kontuzja, Ramadan czy PNA i jest kiszka. Przed soba natomiast bedzie mial sklad drewna w postaci Amauriego i Iaquinty. Do tego Giovinco stale na lawce i prawdopodobna sprzedaz Camora.
Nie tedy droga panie Ferrara. Nawet jesli wywalczycie kolejna gwiazde jednego sezonu - D'Agostino.
calma calma
- nad gopłem
- Juventino
-------------Del Piero---Iaquinta------------
Giovinco------------Diego--------Camoranesi
--------------D'Agostino--Sissoko------------
Dosenna-------------------------------Zebina
---------------Chiellini---Cannavaro
-----------------------Buffon-------------------
jeśli transfery wypalą... taki skład byłby ok
- Mrówa
- Juventino
:shock: przepisy się pozmieniały, że wystawimy 12 zawodników ?nad gopłem pisze:-------------Del Piero---Iaquinta------------

- nad gopłem
- Juventino
faktycznie zajechałem się... sorki
wyglądałoby to tak
------------------------Iaquinta------------------------
--------------Del Piero-Diego-Camoranesi----------
---------------------------------------------------------
-------------------d'Agostino-Sissoko----------------
-Dosenna--------------------------------------Zebina
----------------Chiellini------Cannavaro-------------
-------------------------Buffon------------------------
Gra skrzydłami byłaby w dużej mierze w kompetencjach bocznych obrońców, Alex Diego i Camoranesi to znakomicie wyszkoleni technicznie piłkarze którzy mogliby klepać krótkie piłeczki. za czystkę w środku odpowiedzialni byliby Siss i d'A. W środku dwóch świetnych obrońców.
I możemy walczyć o Scudetto!
wyglądałoby to tak
Gra skrzydłami byłaby w dużej mierze w kompetencjach bocznych obrońców, Alex Diego i Camoranesi to znakomicie wyszkoleni technicznie piłkarze którzy mogliby klepać krótkie piłeczki. za czystkę w środku odpowiedzialni byliby Siss i d'A. W środku dwóch świetnych obrońców.
I możemy walczyć o Scudetto!
- sk1le
- Juventino
Szczerze mówiąc to wisi mi kto będzie grał w podstawowej jedenastce w nadchodzącym sezonie. Dla mnie najważniejsze będą wyniki, a kto będzie strzelać, asystować to swoją drogą - sprawa mniej ważna. Wydaje mi się, że będziemy grać formacją 4-3-1-2 chociaż wolałbym 4-2-3-1, ale to juz problem Ferrary.
- stahoo
- Juventino
Giovinco za typa napisanego pogrubioną czcionką!nad gopłem pisze:faktycznie zajechałem się... sorki
wyglądałoby to tak

- Roman_1897
- Juventino
Gdy przychodzil do nas Lippi był trenerem bez trofeów. Wygral wszystko. Teraz przyszedl Ciro - nowicjusz. Ciekawe co wygra... Jego zamysly taktyczne do bólu przypominają Marcelo. Ach, gdyby powtorzył wyczyny. Ferrara mowil, ze zagramy 4-3-1-2, czyli moim zdaniem:
..........................Buffon
Zebina - Cannavaro - Chiellini - Criscito
...Camoranesi - Sissoko - Marchisio
.........................Diego
................Del Piero - Trezeguet
Wiem, że Alex powinien być na ławce, ale Ferrara za bardzo go uwielbia, moze zabraknąć mu jaj, zeby robic to co Capello.
A to jedenastka zmiennikow:
........................Manninger
Grygera - Legrottaglie - Mellberg - Molinaro
...............Tiago - Poulsen - Zanetti
..........................Giovinco
..................Iaquinta - Amauri
To oczywiście stan na dzień dzisiejszy. Jeśli będą następne transfery (a raczej beda) to sklad bedzie sie odpowiednio zmienial.
..........................Buffon
Zebina - Cannavaro - Chiellini - Criscito
...Camoranesi - Sissoko - Marchisio
.........................Diego
................Del Piero - Trezeguet
Wiem, że Alex powinien być na ławce, ale Ferrara za bardzo go uwielbia, moze zabraknąć mu jaj, zeby robic to co Capello.
A to jedenastka zmiennikow:
........................Manninger
Grygera - Legrottaglie - Mellberg - Molinaro
...............Tiago - Poulsen - Zanetti
..........................Giovinco
..................Iaquinta - Amauri
To oczywiście stan na dzień dzisiejszy. Jeśli będą następne transfery (a raczej beda) to sklad bedzie sie odpowiednio zmienial.
- Mati
- Juventino
Del Piero z lewej stronyRoman_1897 pisze: ................Del Piero - Trezeguet

Wydaje mi się, że Zanetti, przynajmniej na początku sezonu, będzie lepszym wyjściem do pierwszego składu niż Marchisio. Oczywiście, nie może blokować mu kariery, ale młody może grać rotacyjnie.
- Gherrick
- Juventino
Sprzedać Treze ! Iaquinta/Amauri do 1 składu !Mati pisze:Del Piero z lewej stronyRoman_1897 pisze: ................Del Piero - Trezeguet
Wydaje mi się, że Zanetti, przynajmniej na początku sezonu, będzie lepszym wyjściem do pierwszego składu niż Marchisio. Oczywiście, nie może blokować mu kariery, ale młody może grać rotacyjnie.
Forca Sporting y Juve Leo ! Forca Verde Leones !
- stahoo
- Juventino
Zgadzam sie, ale odejmijmy gole z rzutów wolnych i karnych (bo te stałe fragmenty mogą wykonywac inni- Diego?).FelekJUVE pisze:Heh coscie sie tak Alexa uczepili?? Najlepszy nasz strzelec w tym sezonie chcialbym zauważyć!
Zaraz padnie riposta, ze nikt nie strzela wolnych jak Alex. Racja, pytanie czy dla wolnych warto trzymac zawodnika 90' na boisku co mecz.
Alex dla mnie byłby idealny na klasyki typu Juve-Inter, Juve- Real itd. A na mecze z ogórami widze go jako zmiennika od 60-70 minuty...

- Madara
- Juventino
Jako zmiennik byłby świetny tylko jak za Capello jako zmiennik pokazywał się zazwyczaj z jak najlepszej strony gdzie natychmiast padała krytyka, że trzymamy na ławce zawodnika, który pokazuje coś wybitnego.stahoo pisze:Racja, pytanie czy dla wolnych warto trzymac zawodnika 90' na boisku co mecz.
Alex dla mnie byłby idealny na klasyki typu Juve-Inter, Juve- Real itd. A na mecze z ogórami widze go jako zmiennika od 60-70 minuty...
Obecnie napastnikiem nr.1 jest Iaquinta...reszta niech walczy o 2 miejsce.
Zresztą wolne i karne wykonywać może też Diego, a Alex tak jak napisałeś nadaje się na klasyki w sam raz.
Ogólnie to myślę, że nie powiedział ostatniego słowa i jeszcze nie raz pewnie nas zachwyci.